Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa retkvic »

Dreamer napísal: 05 nov 2020, 0:08EDIT: Inak mna zaraza pocet novych nakazenych, vyse 3000, pritom je viac ako 10 dni zakaz vychadzania, pred 5 dnami bolo pretestovanych vyse 3 a pol miliona ludi (tyzden predtym rizikove okresy), nakazeni su v karantene, cim to je, nemal by pocet nakazenych klesat?

Dovodov moze byt viacero, ludia s negativnym testom su menej opatrni, nepresne vysledky, alebo otvorene hranice, ktore maju kontrolovat myslim az od 15.11., co prilis nedava zmysel.
Mozno to ma aj prozaickejsie vysvetlenie, ludia s pozitivnym vysledkom antigenoveho testu isli na pcr test, lebo sa nevylucuje, ze ty co tusili o svojej nakaze a uz boli objednany na pcr test sli aj na antigenove testy, takze sa tam este nemôze prejavit ucinok plosneho pretesovania, lebo cakacie doby na pcr testy boli v sobotu a nedelu aj vyse tyzdna, dvoch, asi v sukromnych labakoch, vtedy to este nebolo trestne, teraz to uz môze byt, opravte ma ak sa mylim/ak niekto s pozitivnym antigenovym testom sa objedna na pcr testovanie, lebo o tom bolo matovicove vyhlasenie, ze je to verejne ohrozovanie zdravia a hrozia za to tresty,ale mozno to bolo myslele iba na antigenove odberne miesta/plosne testovanie.

Za vysledok to môze mat paradoxne narast pozitivnych v dalsich dnoch.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pozitivne antigenove testy uz nesli na PCR. Velka miera zachytenych PCR su dohladane kontakty najma v domacnosti, na pracovisku a s kamaratmi. Ti, ktori neboli napriklad na antigenovom teste a mali priznaky, tak mohli skoncit pocas tyzdna na PCR. Okrem toho antigenove testy by mali zachytit choreho az po piatom dni, tak, ako aj PCR. Preto sa maju robit dve kola antigenovych testov. Ze si tu gogo vymysla, prekruca a prifarbuje, to si uz ludia vsimli.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Stiahnutie tých tisícov nakazených zo života sa reálne prejaví až tak za 3-4 týždne. Keby testovanie nebolo, tak by nakazili ďalšie tisíce ľudí a tí by zase nakazili ďalších. Vzhľadom na inkubačnú dobu trvá pár týždňov, pokiaľ sa to ukáže na číslach nakazených.

Okrem toho ja sám poznám 5 ľudí z okolia, ktorí to na 100% mali alebo ešte stále majú. Ale neboli testovaní, lebo im ich lekár povedal, že keď sa cítia zle a už sú pár dní doma, tak sa nemajú nikam trepať a majú sa ďalej liečiť doma.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Cez víkend som sa zúčastnil celoplošného testovania s negatívnym výsledok. V stredu som ale išiel na PCR test (išiel som aj napriek negatívnemu antigenovému testu len preto, lebo som bol minulý týždeň s pozitívnou osobou). A výsledok je, že som pozitívny... :( Takže musel som byť nakazený ešte pred celoplošným testovaním. Otázne je aké tisícky ľudí behajú pozitívni po slovensku... Ja tiež ak by som nešiel z vlastnej vôle, tak som doteraz "negatívny"
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

si asymptomaticky?
NHISPVM
Star
Star

Neviem kedy som sa nakazil (najneskôr však minulú stredu, pretože odvtedy som len doma), takže neviem či sa u mňa príznaky ešte len prejavia, alebo som asymptomatický. Zatiaľ však na sebe nebadám nič. (nechcem zarieknúť :D) ak by som nebol na tom teste, tak neviem ,že som chorý. Čo je však jasné je to, že som nakazil sestru. Ona má príznaky, pritom nakaziť niekde inde sa nemohla, keďže ma dištančnú formu štúdia už cez mesiac a pol. K tomu je domased, tak za celý čas nevyšla z domu :D Takže zjavne môžu roznášať vírus aj ľudia čo nemajú príznaky...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tak tak, antigenove su o nicom
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A je to tu. Ak ma firma posle na pracovnu cestu do cerveneho okresu tak musim ist na test. Mozem to ale odmietnut a firma utre hubu. :D
heker
Redeemer
Redeemer

Inkubacna doba virusu je v priemere 5-6 dni. Vsak jasne hovoria, ze detekuju rovnako ako PCR az tak po piatich dnoch. Preto su dve kola testovania. Ak sa clovek nakazi v stredu, tak v sobotu/nedelu ho nemusi odhalit este ani PCR.
NHISPVM
Star
Star

heker áno to mi je jasné a je mi aj jasné prečo ma neodhalil ten test. Avšak ten test vraj odhaľuje infekčných ľudí a človek je infekčný 2 - 3 dni pred prepuknutím príznakov, takže ak priemerne je to tých 5 - 6 dní, tak na 3tí deň už by to detekovateľné byť malo. A to či som sa nakazil v stredu je tiež otázne, pretože s pozitívnou osobou som bol celý predchádzajúci týždeň a potom až do stredy, kedy som bol posledný deň (čiže cca 8 dní v kontakte). Ono bol by to smutný príbeh, keby som sa nakazil posledný deň :D Aj keď je to možné. Samozrejme po telefonáte s hygienou som zistil, že túto pandémiu absolútne ale absolútne nezvládajú :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

O pilotnom testovani metropolitnej oblasti Manchasteru
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... OIXy6mX22k
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

46% je stale lepsie ako nula.
heker
Redeemer
Redeemer

Nakazit si sa mohol aj neskor, napriklad vo stvrtok, v piatok, mozno az cez vikend. A to hocikde od kolegu, kamarata, na pumpe, v obchode, v autobuse, pri fajceni na ulici alebo na horach. Chapem, ze to riziko sa eliminovat da, ale neda sa mu uplne zabranit. Mozno ani nevies ako a kedy, chytil si v obchode flasku vody, ktore 3 minuty pred tebou drzal niektk nakazeny. Potom si si suchol okolo alebo vyfukal nos a bolo. Podla mna je len dobre pre teba, ze si to zistil relativne skor a ze dokazes obmedzit kontakt s inymi lusmi, aby si to nesiril dalej. Aj ked predpokladam, ze za posledny tyzden si bol v kontakte asi s dost osobami, ze?
NHISPVM
Star
Star

heker práveže nie. Minulý týžden v stredu nám dali home office, pretože kolega bol pozitívny... tak som zbehol do obchodu, spravil väčší nákup a odvtedy sedím iba doma. Počas toho plošného testovania sa aj viacerým kolegom potvrdilo ochorenie (s ktorými som bol tiež pred tým). Takže preto predpokladám ,že to bolo práve v práci. Ale ako vravíš, mohol som sa nakazit aj napr. v tom obchode, aj keď nedávam tomu veľkú šancu. Celkovo (nie len počas covidu) som opatrný na rôzne choroby... Takže ani neroznášam. Škoda, že to ostatní neberú rovnako ako ja. Možno by som teraz chorý nebol... Ešte aj to plošné testovanie, keďže bývam v skapatej dedine, tak som to vystihol, keď tam nebol nikto iný, okrem mňa... Neviem no...

Ak by neboli ostatní kolegovia z práce pozitívny, tak by som na ten ďalší PCR test nešiel a fakt by som to rozšíroval ďalej... Takže tie antigénne testy spätne hodnotím z tejto stránky negatívne, že dali ľudom istotu, že sú ok, aj keď nie sú... Taktiež mám 10 dňovú karanténu a na ďalší PCR test ísť nemusím (čo mi príde tiež divné)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ziadnu istotu nedavali. Jasne vsade hovoria ze aj s negativnym testom treba si davat pozor. Aj sam Matovic to niekolko krat spominal.
NHISPVM
Star
Star

wladas to áno, ale psychika podľa mňa podvedome robí veľa. Z rôznych zdrojov to bolo všeliako odprezentované... A musím povedať, že väčšina ľudí je fakt sprostých. Veria na čipy, kotlebové recepty (aj ten liek čo ospevoval, tak mu rapídne stúpli predaje :D ) atď. takže im stačí si prečítať "negatívny" a už sa ich nič netýka atď... :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Toto ma pobavilo. Ta mamicka, ktora s tou kosickou advokatkou robila cirkus a zaplavili Facebook ako ju nemozu donutit dat si rusko a test na koronu, tak zrazu uz bolo vsetko ok: https://kosice.korzar.sme.sk/c/22527603 ... -test.html
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

hojko napísal: 05 nov 2020, 23:05 Toto ma pobavilo. Ta mamicka, ktora s tou kosickou advokatkou robila cirkus a zaplavili Facebook ako ju nemozu donutit dat si rusko a test na koronu, tak zrazu uz bolo vsetko ok: https://kosice.korzar.sme.sk/c/22527603 ... -test.html
9 z 10 košických lekárov neodporúča kombinovať predpôrodné hormóny s harabinovskou právničkou. :lol:
heker
Redeemer
Redeemer

Jeden blogovy clanok od cloveka, ktory teraz prekonal covid, podla mna zaujimave citanie o tom ako to prebehlo u neho a ako ho "liecili" v nemocnici - https://dochodkovy.blogspot.com/2020/10 ... -az-v.html

Doobeda mi kamarat vravel, ze nas spolocny kamarat (jeho sused) je na umelej plucnej ventilacii a ze to s nim nevyzera dobre. Vekovo ma okolo 50 rokov, nadvaha, ale normalne zil, pracoval, obcas dosiel vecer na par piv do krcmy, posledny rok zacal viac sportovat, upravil stravu a pochudol. Pracoval vo velkej firme, dobre zarobil, ziadny stres. Kto vie, ze ci sa z toho dostane.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ked niekto s Covidom musi byt uz na ventilatore tak je to velmi zle, drzim palec nech sa vyzdravi :| Nadvaha je v tomto velke minus, okrem ineho stazuje mechaniku dychania.
Napísať odpoveď