Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hensym napísal: 05 dec 2020, 0:26 Relevantný počet ľudí sa dá zaočkovať až vtedy, keď sa začne húfne zomierať.

Podľa mňa taký realistický, mierne morbídny a drastický scenár je, že v momente, kedy bude vakcína otestovaná a zabezpečená v dostatočných množstvách, uvoľniť gro opatrení (rúška a dezinfekcie v interiéroch nech kľudne sú). Počet nakazených bude rásť, prirodzene s ním do X týždňov oneskorenia aj počet mŕtvych. Bez prudších opatrení budú tie čísla rásť príliš, ľudia (aj tí skeptickejší) si to všimnú, a s tým bude rásť počet zaočkovaných ľudí. Morbídna odchýlka sú ľudia, čo padnú za obeť, kým dostatočné percento podstúpi tomuto uvedomeniu, a háčik je v tom, že tá vakcína asi nezačne zaberať z hodiny na hodinu (ale toto neviem).
S tymto je ale rovnaky problem, ako pri kazdom inom ockovani - doplatili by na to ludia, co sa ockovat nemozu, alebo im vakcina nezbrala, hoci sa ockovat dali.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pri kazdej vakcine sa uvadza cas, ktory je potrebny, aby bola vakcina ucinna. Je to tak pri vakcine proti zltacke A+B, proti tyfusu, proti zltej zimnici a i. Niekde je to 7 dni, niekde to je az 30 dni. Kedze budu pri covide potrebne 2 ockovania, tak sa da predpokladat, ze aj tu to bude podobne, ze ta imunita sa ziska az po dakom tyzdni ci dvoch po druhom ockovani.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Pán, ktorý odmietal dodržiavať opatrenia a bol aj na proteste 17. novembra, zomrel na covid19.
https://www.facebook.com/hoaxPZ/posts/861515138009688
Prílohy
129730158_861506828010519_4618561370284430647_o.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Elitní český lékař v USA říká, čím se bránit covidu-19. A berte zinek, radí

Velice zajímavou roli u tohoto viru hraje zinek. Zinek posiluje schopnost imunitního systému se bránit. Zinek navíc specificky zabraňuje proliferaci viru covid-19, inhibuje hlavní enzym, který umožňuje viru se replikovat, tedy množit. Jinými slovy, zinek zastaví tenhle enzym a tím také virus. Takže kdybych měl doporučit, tak určitě berte zinek. Další důležitou složkou stravy by měl být vitamín D, především teď v zimě. Co považuji ale za klíčové, je životospráva a kondice.

Je důležité dostat se ven, na čistý vzduch, chodit, cvičit a běhat. Prostě pohyb. Nejhorší pro organizmus je, když přestanete zničehonic fungovat. Jak se tady říká, první zákon biologie je „use it or lose it“, používej své tělo, nebo o něj přijdeš!
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/elit ... .seznam.cz
kuric99

Príspevok od používateľa kuric99 »

Optimálne hladiny D3,Zinku a Selenu sú veľmi pozitívne faktory ktoré značne znižujú pravdepodobnosť ťažkého priebehu ochorenia(ako aj napríklad chrípky alebo tiež nového typu koronavírusu), ale to sa moc v médiach nezvykne komunikovať v dostatočnej miere.

Keby majú všetci ľudia optimálne hladiny týchto látok tak smrtnosť je ešte nižšia ako tých oficiálnych 0,22% nechcem konšpirovať o koľko by sa znížila úmrtnosť kedže na to nemám data a nie som odborník ale ja osobne by som sa nečudoval keby bola úmrtnosť napríklad 0,10% ako je toho u bežnej chrípke, teda chrípka by mala ešte nižšiu, preto si myslím že ak to zdravie národa myslí vo vláde niekto naozaj vážne mal by začať túto zdravotnú osvetu, samozrejme nie iba suplementy ale aj šport a všeobecne zdravie.

A k tým prípadom úmrtia, samozrejme ľudia na to zomierajú to nikto nespochybnuje, na tých Jiskách v nemocniciach a na lôžkach to určite nebude príjemný pohľad keď vidíš ako ľudia z posledných síl dýchajú a zomierajú pred očami, ale to isté chrípka, tiež je to pre väčšinu ľudí bežné ochorenie no je to jednoducho infekcia ktorá má svoje rizika ku ktorým patria aj tie fatálne, aj keď sú teda o polovicu menej bežné ako u covidu19 ale existujú a tiež to bude taký istý alebo veľmi podobný a nepríjemný pohľad, takže áno treba si uvedomovať že sa to deje a že také riziká existujú a nie sú spochybniteľné no nevidím dôvod si čítať všetky tie strašne prípady a psychicky sa nimi strašiť a deptať, tiež viem že autonehody zabijú kopec ľudí a sú reálne, stávajú sa a stávať sa budú ale nevidím dôvod byť nacapený pri obrazovke pri večerných správach a čerpať všetku tú negatívnu energiu, nehovorím o ignorovaní problému, samozrejme nech robí každý všetko pre svoje zdravie a nech používa trochu mozog ale byť vystrašený že mi ublíži alebo ma zabije korona je podľa mňa cez hranice normálnosti a dovolím si povedať že je to mierne paranoidné a cholerické správanie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

kuric99 napísal: 06 dec 2020, 14:57 byť vystrašený že mi ublíži alebo ma zabije korona je podľa mňa cez hranice normálnosti a dovolím si povedať že je to mierne paranoidné a cholerické správanie.
nie tebe, ale ty svojim pristupom ublizis clenom svojej rodiny alebo susedom. to je ten problem. preto mas dodrziavat nariadenia a ked na to pride dat sa ockovat, aby si nikomu neublizil alebo nezabil z vlastnej nedbanlivosti. o to od marca ide - chranit v prvom rade inych.

odporucal by som rozpravky o hladinach vitaminov a o sportovani porozpravat vsetkym ludom, ktori jedia zdravo a sportuju, ktori sa nakazili. isto sa za tieto dobre rady spatne srdecne podakuju.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

V informáciach problém nie je. Myslím, že všetci vieme, že by sme mali športovať, zdravo jesť, nefajčiť a nepiť chlast.

No neviem ako ty, ale ja mám pamäť celkom dobrú, ale ešte som nezažil takú chrípkovú sezónu, že by sme mali plné nemocnice ľudí s chrípkou, JISky obsadené v drvivej väčšine ľuďmi s chrípkou, že by sa dojazd sanitky namiesto minút počítal v hodinách, že by nám každý deň zomieralo na chrípku 40 ľudí...

Ale keď ťa tie správy "strašia a deptajú", tak sa nečudujem, že sa to snažíš zvládnuť tak, že si nahováraš, že je to len chrípka a tebe sa nič predsa nemôže stať.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

kuric: Ja som za posledné 3 týždne mal chorých 4 členov rodiny (24 až 35 r.), žiadny extra ťažký priebeh, len domáca liečba. Teploty sa dali zvládnuť, kašeľ a bolesť hrdla tiež, ale všetci sa sťažovali na neznesiteľnú bolesť celého tela ktorá trvala asi 2-3 dni keď to bolo v najhoršom šťádiu. Dvaja už majú po karanténe, a dvaja to aktuálne ešte majú, ale už im je lepšie. Všetci sa zhodli že by to znova zažiť nechceli a nevedia si predstaviť, ako to znáša nejaký 55+ človek, alebo dokonca starček (čiže generácia ich rodičov).

Na druhej strane ďalšia členka rodiny to mala pred asi 2 mesiacmi, a až na stratu chuti a čuchu sa nesťažovala na nič, rovnako jej rodičia to od nej počas 10d karantény nechytili, takže vôbec nepopieram že sú aj takéto prípady.

Čiže byť vystrašený, že ti ublíži alebo ťa zabije korona je absolútne na mieste, aj keď netreba robiť paniku a stačí sa riadiť zdravým rozumom. Ako píše jackb, ak si mladý, nejde ani tak o teba, ako skôr o okolie.
kuric99

Keď som sem dávnejšie písal o Vitamíne D3,zinku a o selene tak som bol označený za konšpirátora, to jec prvá takže nie všetci očividne považujú d3 a zinok ako veľmi zásadný faktor v ochorení covid19, tiež nevidím žiadne reklamy ani tlačovky či letáčiky o d3 namiesto toho tu robíme drastické opatrenia a plošne testovania. To že sú preplnené nemocnice len ukazuje slabosť zdravotného systému, a je to celkom logické keďže má covid väčšie reprodukčné číslo, to logicky znamená viac ľudí sa nakazí covidom ako chrípkou to znamená viac ľudí potrebuje ísť do nemocnice ktoré sú na to nedostatočne pripravené(aj viac ľudí zomrie samozrejme). Ale vo finále je klúčové to že to má úmrtnosť 0.22% čo znamená rizikovosť smrti 1x väčšiu ako u chrípky, samozrejme je pravda že máš väčšiu šancu že dostaneš covid ako chrípku to nepopieram.

Ja som v tomto smere psychicky v pohode, priznávam možno to beriem až nezdravo laxne ale tú paranoju a psychické deptanie odkazujem práve na teda epharamko lebo to nie je jediný post od teba kde zdielaš to ako niekto umrel, ako keby sme o tom nevedeli že ľudia na Covid zomierajú každý deň, nevidím dôvod prečo sem postovať všetky statusy o úmrtiach ktoré nikto nepopiera lebo pôsobíš paranoidne. Keď niekto zomrie na chrípku tak nebude písať statusy na facebook, ale ver mi aj na chrípku zomierajú ľudia a tiež ju starší ľudia znášajú veľmi zle, takže potrebujeme automaticky nové diskusné vlákno na chrípku a budeš tam postovať úmrtia na chrípku? len nechápem pointu.

"No neviem ako ty, ale ja mám pamäť celkom dobrú, ale ešte som nezažil takú chrípkovú sezónu, že by sme mali plné nemocnice ľudí s chrípkou, JISky obsadené v drvivej väčšine ľuďmi s chrípkou, že by sa dojazd sanitky namiesto minút počítal v hodinách, že by nám každý deň zomieralo na chrípku 40 ľudí..." .

- Vetu Považujem za demagogickú lebo som nikdy netvrdil že chrípka spôsobila problémy ktoré spomínaš že spôsobuje COVID, samotná chrípková sezona pokiaľ viem nikdy také problémy v zdravotníctve nespôsobila a nikdy som netvrdil opak, takže nechápem tie pokusy o demagogické útoky kde sa mi snažíš prišiť tvrdenie ktoré si nemyslím a nikdy som netvrdil.
jackb
Redeemer
Redeemer

To je taka sprava ako ked predajca zdravej stravy robi marketing na oriesky, ktore predava, alebo ked minuly mesiac blbli budweby a "spravodajske" weby, ktore neoveruju zdroje, ze "WHO zrusila pandemiu na zaklade publikovanje studie". Pravda je, ze ucitelovi na Stanforde tych 9 stran este stale nepublikovali v printe a nema ten uspech v profesnom CV, ale to uz nevadi. "Pandemia je zrusena, lebo jeden clovek spocital, ze na virus nikto nikdy nezomrel, lebo kazdy by zomrel." Jedneho dna.
Nikdy som z matiky nebol dobry, ale 1x0,22 sa podla mna nerovna 0,10 no chalani ma iste radi opravia.

Ephram zdielal clanok, ako to dopada s ludmi, ktori zrovanavali koronu s chripkou, skriekali proti "deptaniu a paranoji" ci akymkolvek opatreniam.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Niektorí ľudia majú v hlave chaos a dokážu v jednom odseku vlastného príspevku protirečiť sami sebe.
Menovať nebudem - on sa ozve.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

kuric99 napísal: 06 dec 2020, 14:57 Keby ... tak smrtnosť je ešte nižšia ako tých oficiálnych 0,22% nechcem konšpirovať o koľko by sa znížila úmrtnosť kedže na to nemám data a nie som odborník ale ja osobne by som sa nečudoval keby bola úmrtnosť napríklad 0,10% ako je toho u bežnej chrípke

nehovorím o ignorovaní problému, samozrejme nech robí každý všetko pre svoje zdravie a nech používa trochu mozog ale byť vystrašený že mi ublíži alebo ma zabije korona je podľa mňa cez hranice normálnosti a dovolím si povedať že je to mierne paranoidné a cholerické správanie.
Nechápem načo stále riesis nejaké percentá, ked sa to vôbec nedá porovnávať.
Porovnávat úmrtnosť pri takých opatreniach aké sa zaviedli pri tejto pandémii s bežnou chrípkovou epidémiou, kde sa nenosia rúška, nedezinfikuju sa ruky, kde su ludia v doprave namackany na sebe ako haringy, kde je sirenie nerusene, kde to pri takýchto podmienkach dokaze za rok skolit par sto ludi, no nikto na to väcsinou nezomiera na ventilatore, ale ako faktor ktory zhorsil ich zdravotny stav s existujucim ochorenim.

Toto aktualne ochorenie postihuje mladych aj starych, niekto co ma 90 rokov moze mat priznaky obycajnej chripky a v pohode to vylezi, no niekto moze mat 20-40 skonci na ventilatore a nemusi to rozdychat.
Bolo by to pekne vidiet na statistikach(keby nejake boli), kolko uz takych ludi u nas zomrelo. To že to nevidiš a beries to mozno az nezdravo laxne neznamena, ze to neexistuje. Kazdy sa nejako nastavy, niekto ak je castejsie chory moze mat obavy, obavy z toho, ze nie vsetci sa v spolocnosti spravaju zodpovedne a myslia si ze je to nejaky druh chripky.
kuric99

Citujem:"..vôbec nedá porovnávať...Porovnávat úmrtnosť pri takých opatreniach aké sa zaviedli pri tejto pandémii s bežnou chrípkovou epidémiou"

Retkvic možno postradaš pointu úmrtnosti pletieš jablka a hrušky, je úplne jedno aké opatrenia sa zaviedli, aj keby sa nezaviedli tak stále bude úmrtnosť 0,22% teda čo sa týka mortality jednotlivca je úplne jedno aké opatrenia existujú alebo nie, to isté platí o chrípke, opatrenia len spomalujú šírenie v komunite no určite neznižujú riziko že ten vírus zabije jednotlivca ktorý ho dostane. Takže Covid je 2x smrtnejší ako chrípka, rýchlejšie sa šíri, teda zabije viac ľudí a spôsobí problémy ako napríklad preplnené nemocnice čo v prípade zlyhania zdravotníctva spôsobí ďalšie úmrtia.

Ja si myslím že švedska cesta je najlepšia, likvidácia zamestnancov a podnikatelov spôsobí ďaleko väčšiu mieru úmrtí a škôd ako samotný covid, keď ľudia budú prichádzať o zdroje príjmu veľmi rýchlo prídu o strechu nad hlavou, takže tu máme škody na ľudských životoch ktoré nikto nedokáže spočítať, a vôbec ak povedzme 40% ľudí príde o prácu ten butterfly efekt celkom určite spôsobí úplne nové problémy ktoré sme v spoločnosti nemali, ako napríklad kriminalita na každom rohu,extrémna chudoba a hladomor, zvýšené samovraždy môžeme tiež v takom prípade čakať. Toto je tá druhá stranka mince ktorú všetci ignorujete a tvárite sa že také niečo sa nemôže predsa stať, ale to sú úplne reálne rizika o ktorých treba objektívne diskutovať.
jackb
Redeemer
Redeemer

Hlavne je uvedmovit ake opatrenia boli zavedene a ake su dodrziavane.

Toto je strasny populizmus a lavicatvo. Ziadne myslenie do buducnosti, najlepsie vsetko otvorit uz vcera. Ved o rok zamestname a predame mrtvolam na cintorine, alebo ludom na invalidnom dochodku.

Suhlasim, podme uz konecne svedskou cestou, ktora hovori:
“Take personal responsibility

It is everyone's responsibility to prevent the spread of COVID-19.”
Kedy sa tak ludia zacnu spravat a prestanu sa dozadovat prava na nepriame zabijanie inych?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kuric99 napísal: 07 dec 2020, 4:16Ja si myslím že švedska cesta je najlepšia, likvidácia zamestnancov a podnikatelov spôsobí ďaleko väčšiu mieru úmrtí a škôd ako samotný covid, keď ľudia budú prichádzať o zdroje príjmu veľmi rýchlo prídu o strechu nad hlavou, takže tu máme škody na ľudských životoch ktoré nikto nedokáže spočítať, a vôbec ak povedzme 40% ľudí príde o prácu ten butterfly efekt celkom určite spôsobí úplne nové problémy ktoré sme v spoločnosti nemali, ako napríklad kriminalita na každom rohu,extrémna chudoba a hladomor, zvýšené samovraždy môžeme tiež v takom prípade čakať. Toto je tá druhá stranka mince ktorú všetci ignorujete a tvárite sa že také niečo sa nemôže predsa stať, ale to sú úplne reálne rizika o ktorých treba objektívne diskutovať.
mal by si menej hollywoodskych filmov pozeravat. realne ziadnej europskej krajine nehrozi extremna chudoba ci dokonca hladomor... treba rozmyslat trosku aj. jedine co sa moze stat za 1-2 roky obmedzeni je ze sa stat bude musiet viac zadlzit, poziciat si peniaze aby mohol podporovat svojich obyvatelov.
ludia prichadzaju o pracu stale, nikto na to nezomiera.

toto mi vzdy prislo extremne pokryteckej aj od sulika, lebo jasne ze potrebujeme ekonomiku, ale ekonomika sa za 2 roky nezruti, nie natolko aby sme tu mali hladomor alebo vysoku kriminalitu. na to aby ludia zacali zomierat kvoli zlej ekonomike krajiny by sme museli padnut na uplne dno. sa pozrime napriklad na taky ekonomicky kolabs v roku 1929. bolo to zle? ano. prisli ludia o pracu? ano. bola vyssia kriminalita? ano, zomierali desiatky ludi denne, nemocnice boli preplnene a zdravotnici kolabovali? nikde som sa nic take nedocital.

stale si stojim za tym ze vacsina ludi co je radikalne proti opatreniam su proste sebci, ktori radsej vymenia svoje pohodlie za smrt cudzich ludi.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

kuric99 napísal: 07 dec 2020, 4:16možno postradaš pointu úmrtnosti pletieš jablka a hrušky, je úplne jedno aké opatrenia sa zaviedli, aj keby sa nezaviedli tak stále bude úmrtnosť 0,22% teda čo sa týka mortality jednotlivca je úplne jedno aké opatrenia existujú alebo nie, to isté platí o chrípke, opatrenia len spomalujú šírenie v komunite no určite neznižujú riziko že ten vírus zabije jednotlivca ktorý ho dostane. Takže Covid je 2x smrtnejší ako chrípka, rýchlejšie sa šíri, teda zabije viac ľudí a spôsobí problémy ako napríklad preplnené nemocnice čo v prípade zlyhania zdravotníctva spôsobí ďalšie úmrtia.

Ja si myslím že švedska cesta je najlepšia, likvidácia zamestnancov a podnikatelov spôsobí ďaleko väčšiu mieru úmrtí a škôd ako samotný covid, keď ľudia budú prichádzať o zdroje príjmu veľmi rýchlo prídu o strechu nad hlavou, takže tu máme škody na ľudských životoch ktoré nikto nedokáže spočítať, a vôbec ak povedzme 40% ľudí príde o prácu ten butterfly efekt celkom určite spôsobí úplne nové problémy ktoré sme v spoločnosti nemali, ako napríklad kriminalita na každom rohu,extrémna chudoba a hladomor, zvýšené samovraždy môžeme tiež v takom prípade čakať. Toto je tá druhá stranka mince ktorú všetci ignorujete a tvárite sa že také niečo sa nemôže predsa stať, ale to sú úplne reálne rizika o ktorých treba objektívne diskutovať.
Zase nejake percenta, vypisuješ tu imaginárne čísla, ktoré nemajú žiadny základ, 2x smrtelnejsi v com, ze ho dostanes? :) Nikto nevie kolko ludi v skutočnosti na ten virus doteraz zomrelo, napr v rusku su štatistiky umelo skreslovane a v skutočnosti tam mohlo zomrieť 3-4x viac ludi, podobne Brazilia, Iran, Cina a vseobecnosti vsade. Ak by sa vsade spravali zodpovede ako v Cine, na Tawane, Japonsku, tak by sme v prvom rade nemuseli riesit nie len virus, ale jeho ekonomicke nasledky. To ze sa bude zbytočne niektorymi ludmi podcenovat situacia, bude viest a vedie k presnemu opaku, k tej tebou spominanej neziaducej ekonomickej spirale. Takze nam a tebe nepomoze svedska cesta, ale to, ze vsetci si konecne uvedomia, ze sirenie sa da zastavit jedine zodpovednym spravanim a to plati aj v prípade očkovania, si napr. za to aby sa dala vecsina populacie zaockovat?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Keby niekoho zaujimalo ako funguju RNA vakciny https://www.facebook.com/ordinacedaniel ... 1798772216
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

retkvic napísal: 06 dec 2020, 23:22Toto aktualne ochorenie postihuje mladych aj starych, niekto co ma 90 rokov moze mat priznaky obycajnej chripky a v pohode to vylezi, no niekto moze mat 20-40 skonci na ventilatore a nemusi to rozdychat.
Bolo by to pekne vidiet na statistikach(keby nejake boli), kolko uz takych ludi u nas zomrelo.
take statistiky su dostupne a umrtnost pod 50 rokov je zanedbatelna, pod 60 rokov umieraju len ti, ktori maju komorbidity
4.png
Zase nejake percenta, vypisuješ tu imaginárne čísla, ktoré nemajú žiadny základ, 2x smrtelnejsi v com
IFR
sirenie sa da zastavit jedine zodpovednym spravanim
neda
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

kuric99 napísal: 06 dec 2020, 18:04 Ja som v tomto smere psychicky v pohode, priznávam možno to beriem až nezdravo laxne ale tú paranoju a psychické deptanie odkazujem práve na teda epharamko lebo to nie je jediný post od teba kde zdielaš to ako niekto umrel, ako keby sme o tom nevedeli že ľudia na Covid zomierajú každý deň, nevidím dôvod prečo sem postovať všetky statusy o úmrtiach ktoré nikto nepopiera lebo pôsobíš paranoidne. Keď niekto zomrie na chrípku tak nebude písať statusy na facebook, ale ver mi aj na chrípku zomierajú ľudia a tiež ju starší ľudia znášajú veľmi zle, takže potrebujeme automaticky nové diskusné vlákno na chrípku a budeš tam postovať úmrtia na chrípku? len nechápem pointu.
Nie som krimi na JOJke, aby som tu zdielal, koľko ľudí a na čo v posledný deň tragicky zomrelo. Zdielal som sem iba konkrétne prípady ľudí, ktorí buď neverili, že nejaký covid existuje, alebo ho prirovnávali k chrípke/soplíku, nedodržiavali opatrenia a za svoju hlúposť a nezodpovednosť zaplatili tú navyššiu cenu. Zdielam to preto, lebo sa hovorí, že múdry človek sa ponaučí z chýb iných ľudí, hlúpy človek sa ponaučí až z vlastných chýb. Pri covide už ale môže byť neskoro, druhá šanca prísť nemusí a človek môže dopadnúť tak, ako ten farár, čo písal, že "covid je také smrteľné ochorenie, že človek zistí, že ho má, až keď mu ho nájdú pri teste"...a potom prosil o modlidby...

Je načase prestať prirovnávať covid k chrípke. Potvrdených úmrtí na chrípku sme mali pár desiatok za jednu sezónu, pri počte infikovaných ľudí viac ako milión. Na covid máme pár desiatok mŕtvych denne pri počte nových prípadov do 3000 denne. Starší lekári si za celú svoju kariéru nepamätajú jeden jediný prípad, kedy by im zomrel zdravý človek (bez diagnóz) na chrípku, zatiaľ čo na covid zomierajú aj takí ľudia...
jackb
Redeemer
Redeemer

nebolo by dobre, ak by bola mortalita kvoli koronavirusu nulova? co teda robit, aby sa tomu co najviac priblizila?
Napísať odpoveď