Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa jackb »

RebeI napísal: 19 dec 2020, 11:07 Jackb
Nehaj tak ty si ani nepochopil čo som tými migrantsmi myslel a zas sa unášas do oblakov toho svojho uzavretého sveta.

Prekopiroval som tu celý rozhovorz DVTV kde to je krásne vysvetlené, tak si nechaj tie poznámky o záchodoch, to je tak tvoja úroveň.

Mimochodom presne to isté čo je v Tom článku a videu hovoril aj beardie, ale na neho ste nič nemali a zrazu keď to pošlem ja tak je všetko konspiratorske, platené od Rusov, zem a vek a neviem koho ešte. Fakt toto som ešte nezažil konšpirátori sú jeden extrém ale túto niektorí užívatelia sú zase ďalší protipól k nim :).
Aky suvis s tym, ze som emigroval zo Slovenska ma to, ze systematicky siris hoaxy o koronaviruse?
Neprekopiroval si nic. Dal si screenshot zo svojho telefonu. Ty nemas ani tu uroven, aby si robil screenshoty z desktopu.
Ty opakovane zdielas Zem a Vek a robis z toho, ze virus nie je a nesmies sa da proti neexistujucemu virusu nechat ockovat, lebo firma zaplatila pokutu za zvysenie ceny.
S beardiem sa da diskutovat o tom, preco Svedsko - to, ktore podla Zem a Vek nie je, lebo tam ziju cudzinci, to ktore podla teba zacipovalo vsetkych ludi, aj ked na to nemas dokaz - ma vysledky ake ma. Pre teba to konci zdielanim a zapipanim SMS, ze ti prisli peniazky. Nerozmyslal si, preco su tie cisla ake su. Len "zdielas kym nezmazu".
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 19 dec 2020, 11:13Pre teba to konci zdielanim a zapipanim SMS, ze ti prisli peniazky.
Najsmutnejsie na tom je praveze to, ze zdiela take somariny ze je nerealne aby za to dostaval zaplatene. Cize to robi zadarmo.
jackb
Redeemer
Redeemer

Nenasiel si v instrukciach co mas napisat? Vulgarizmi si nechaj sam pre seba. Su proti pravidla, tak ako aj toto off topic.
No co ma moja emigracia s bludmi o koronaviruse a ockovani, ktorymi nas obtazujes?
Ja prave pozorujem priznaky paranoje u teba: klamu ti o ockovani, chcu ta zacipovat, vsetci ti robia zle.

Uvedomujes si, ze jediny kto privadza do krachu a ku psychiatrom inych ludi si len ty? Tym, ze odmiestas opatrenia proti sireniu, odmietas testy, odmiestas ockovanie sposobuje, ze nebude mozne podniky otvarat a naozaj budu krachovat? Keby ti slo o zachranu podnikov a ludi, propagujes zastavenie sirania. Ty ale zdielas dovody, preco chorobu este viac roznasat. Ak si to neuvedomujes, je to smutne?
RebeI
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa RebeI »

Áno ukázalo sa to v poslednej diskusie s beardiam. Kedy paranojik jackb asi 1 celú stranu zaspamoval o štúdií ohľadom úmrtnosti vo swe a nor že je hoax pretože to pochádza z toho a toho zdroja a beardie tu sám prekopiroval graf z pôvodnej štúdie kde je to presne tak ako bolo písané v prvom príspevku. Ten jackb musí byť fakt nepochopeny umelec asi.
jackb
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 19 dec 2020, 11:22 Najsmutnejsie na tom je praveze to, ze zdiela take somariny ze je nerealne aby za to dostaval zaplatene. Cize to robi zadarmo.
podla mna ludska bytost nemoze debunkovane hluposti rovno tu na fore zdielat dookola zadarmo. nikto nemoze byt tak zaslepeny fanatik.
jackb
Redeemer
Redeemer

RebeI napísal: 19 dec 2020, 11:25 Áno ukázalo sa to v poslednej diskusie s beardiam. Kedy paranojik jackb asi 1 celú stranu zaspamoval o štúdií ohľadom úmrtnosti vo swe a nor že je hoax pretože to pochádza z toho a toho zdroja a beardie tu sám prekopiroval graf z pôvodnej štúdie kde je to presne tak ako bolo písané v prvom príspevku. Ten jackb musí byť fakt nepochopeny umelec asi.
Ale tie screenshoty zo Zem aj Vek, ktore ti niekto preposlal su blud. Ziadne grafy tam neboli, ani ziadny zdroj. Len spätným hladanim prides na to, kde to zdielali a ze badetel sa pomylil dal aj povodny zdroj. beardie zdielal Svedsky statisticky urad. Neklam.
Umelec?
RebeI
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa RebeI »

Áno oni sa pomýlili a dali info také isté ako v pôvodnej štúdií. Ty už na čom ficis prosím ťa :-) celú diskusiu so mnou sa tam hráš na zdroje a aká to nie je pravda a nakoniec sa dozvieme že na tom nie je ako ty tak rád tvrdia hoax nič ani len z 1%.
No veď vieš ako sa hovorí nepochopení umelci alebo blázni :-)
jackb
Redeemer
Redeemer

Dokolecka dokola.
This article is a preprint and has not been peer-reviewed [what does this mean?]. It reports new medical research that has yet to be evaluated and so should not be used to guide clinical practice.
Stoji na zaciatku studie, ktoru badatel zdiela. Rostas nie ani len schopny pouzivat primarny zdroj, teda tuto studiu. A ty mu veris.
Ak by jeden, alebo druhy studiu citali, vedeli by, ze jej pouzitie neobstoji.
beardie dal rovnake data priamo z oficialnych zdrojov Svedov. Mohli podavat grafy a citacie na naj badatel a Rostas. To by bolo ina diskusia.

No, ale preco "je teraz umrtnost vo Svedsku nizsia ako byva bezne" a nie je to tak na Slovensku, v Ceskej Republike, alebo v UK?

Bude napis, ake spojenie ma tvoja potreba sirit hluposti o ockovani a opatreniach, s mojom emigraciou zo Slovenska alebo tym si myslis, ze som umelec, dokonca nepochopeny.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Premazal som utoky a osobne inektivy - toto tu tolerovane nebude. Tiez tu nebudu tolerovane rozne hoaxove facebookove stranky siriace nezmyselne konspiracie. Ak to niekto nepochopi, tak asi v tejto teme uz dopisal.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Prosim vas neriesil niekto kompenzacie od statu pre seba?

Moj otec ma zivnost. Ale je zaroven na dochodku. Pracuje ako fotograf.
Minuly rok mal prijmy, tento rok samozrejme skoro nic.

Moze poziadat o nejake kompenzacie? Ak ano, kde sa to robi?
Viem, ze som sa zobudil dost neskoro, ale tak verim, ze lepsie neskoro ako vobec. Napadlo ma to preto, lebo kamaratov otec je taxikar a od statu mesacne kompenzacie dostava/l.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Frco napísal: 19 dec 2020, 19:17 Prosim vas neriesil niekto kompenzacie od statu pre seba?

Moj otec ma zivnost. Ale je zaroven na dochodku. Pracuje ako fotograf.
Minuly rok mal prijmy, tento rok samozrejme skoro nic.

Moze poziadat o nejake kompenzacie? Ak ano, kde sa to robi?
Viem, ze som sa zobudil dost neskoro, ale tak verim, ze lepsie neskoro ako vobec. Napadlo ma to preto, lebo kamaratov otec je taxikar a od statu mesacne kompenzacie dostava/l.
Aktuálne beží pomoc plus na https://www.pomahameludom.sk/
Treba si tam vybrať, ktorá kategória by mu najviac vyhovovala a prečítať si, či splňá podmienky. Potom to treba poslať (stačí emailom) na príslušný ÚPSVaR podľa miesta trvalého pobytu. Je tam ale strašne veľa pravidiel a výnimiek a celkovo v tom je chaos. Pomoc je právne nenárokovateľná a podľa toho, čo som počul, tak asi záleží od toho, či sa úradník dobre vyspí a aký úradník posudzuje tvoju žiadosť...lebo keď si zoberiem 2 ľudí v tej istej situácii žiadajúcich o tú istú pomoc, tak jeden ju dostal, druhý nie. Bez nejakého bližšieho vysvetlenia. Odvolať sa proti rozhodnutiu nedá. Ale zase sa nič neplatí ani za to, keby proste otec "skúsil šťastie", podal si žiadosť a zamietli mu to.

Osobne si ale myslím, že keď je dôchodca a teda má pravidelný príjem zo štátneho rozpočtu, tak mu žiadnu koronapomoc neschvália.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

O cenach vakcin..., rozdiel v cene je dost slusny: https://www.startitup.sk/omylom-unikli- ... -obrovske/

A co to o vedlajsich ucinkoch vakciny od Pfizeru: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ocko ... omaci_vank
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

K najbližšiemu bankomatu (asi 700 metrov) môžem ísť ?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

veď môžeš ísť aj k tomu najvzdialenejšiemu
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ako to je ak som hobby fotograf, a chcem cestovať niekde na random kopec (aj mimo môj okres) niečo vyfotiť? Vzťahuje sa na mňa výnimka individuálneho pobytu v prírode, nie? Viem, že by som mal sedieť doma na zadku. Ale zase cestujem sam a aj fotím sám, takže by to snáď nemal byť problém.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

áno, môžeš. veď keby ťa aj zastavila nejaká hliadka, tak im nemusíš presne povedať, že ideš fotiť. Proste ideš na túru, keďže cestovanie medzi okresmi nie je zakázané a ani pobyt v prírode, navyše ideš sám. ja sa tiež chystám.

Celkovo tento lockdown vlastne ani nie je lockdownom, lebo každý si v tých výnimkách nájde svoj dôvod pohybu. Urobili ho tak, aby mohli povedať, že máme lockdown (zavreté obchody) ale aby nenasrali ľudí, že na sviatky budú môcť sedieť len doma na zadkoch.

Rovnako aj to vytvorenie si svojej bubliny a stretávanie sa len dvoch domácností, no jak sa už len toto dá odkontrolovať?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

mLuks napísal: 20 dec 2020, 9:18Rovnako aj to vytvorenie si svojej bubliny a stretávanie sa len dvoch domácností, no jak sa už len toto dá odkontrolovať?
Neuvedomujes si jednu dolezitu vec. Ako chces kontrolovat nejakym novym obmedzenim 5,5 mil obyvatelov? Nech uz by to bolo hocico. Nerealne. Cize vola sa to oficialne obmedzenie ale v skutocnosti je to odporucanie. Lenze na SVK nemozes dat napriamo odporucanie ako napr vo Svedsku lebo ludia...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

hojko napísal: 19 dec 2020, 21:51 O cenach vakcin..., rozdiel v cene je dost slusny: https://www.startitup.sk/omylom-unikli- ... -obrovske/
Startitup je dost bulvarny, ale ked uz mohli sa aspon snazit zistit, preco su tie rozdiely v cene tak velke.

No moje typy:
- Cena na jednu vakcinu bude ina v zavislosti od vyrobnej technologie a tym, co dana firma investovala do noveho vybavenia.
- Cena bude ina v zavislosti od toho, ci firma investovala do vyvoja (orginal liek vs. generikum).
- Je rozdiel v jednotkovej cene ked vyrobis 50 000 000 vakcin a ked vyrobis 500 000.
jackb
Redeemer
Redeemer

Je skvele, ze Pfizer je tak transparentny, ze sam podal podrobnosti neziaducich ucinkoch.
Tie najmiernejsie su rovnake ako pri 3 v 1, ktoru som dostal pred turistikov vo Velkom Atlase. Kedze som si dal este vakciny proti brusnemu tyfusu a besnote, tak prvy den po davke bol vzdy svojsky, no islo to.
Tie najhrosie su vsak rovnako pri kazdej jednej vakcine ci liecime a zelam si, aby ludi, ktori ich budu mat bolo uplne minimum.
Napísať odpoveď