ja som napisal, ze som za siroke testovanie a vysledky a rozhodnut sa potom.beardie napísal: 08 feb 2021, 16:39 ja som to cital, ale ty si mi neodpovedal na otazku, preco to nie je logicke a realizovatelne, lebo ak pojdeme bod po bode:
- lack of evidence => tu by som vedel ciastocne suhlasit, ak sa bavime priamo o covide, ale z historie vieme ako dopadol SARS, pripadne ine bezne chripkove epidemie, vedel by som si teda predstavit testovanie tejto moznosti na sirsej populacii, v podstate tam, kde sa to pouzilo, su pozitivne vysledky, nemyslis?
- inequalities that expose vulnerable groups => to vieme riesit jednoducho a lacno
- unattainable herd immunity thresholds just by infection => pozname rychlost prenosu, takze vieme modelovat "zelanu" rychlost
- moral and ethical considerations => ak by vsetko fungovalo podla predpokladov (co podla Svedska vieme, ze funguje), tak tento pristup zachrani viac zivotov v mid-term napriek badatelnemu narastu na zaciatku v porovnani s aktualnym dlhodobym pristupom
ty tak ako v pripade Richarda Kollara aj tu rozporujes odbornikov z europskych krajin a Izreala. ja budem radsej verit im ako sa natahovat o cisla. takze ak zajtra vydaju, ze nazbierali udaje a vlada krajiny, v ktorej zije si na seba zoberie na zodpovednost ten badatelny narast umrti, tak kto sa na to citi, nech sa premoruje.
[/quote]
toto asi zalezi na kmeni. pred 11 mesiacmi sa hovorilo, ze clovek do 60 virus ani dostat nemoze. no a len tu na fore sa ma tridsiatnikov, ktori sa prekonali ale mas aj dvadsiatnikov, ktori sa nakazili a maju priznaky. takze sa este stale ako ludstvo len ucime. preto je skoro na odvazne napady.my pozname nebezpecnost uplne presne
nie, nezaplnia, pretoze vieme, ze na mladi s tym bojuju lepsie a taktiez mladi na to neumieraju (az na vynimky sposobene komorbiditami)
pockajme si, snad v dobrom zdravi, na koniec pandemie. ale zelam si, aby si mal pravdu.covid nie je vyrazne nicivejsi ako chripka, ale to sa uz opakujem
ale na lyzovacku do Alp sa dalo podla vsetkeho bez problemu rovnako na Schwechat na dovolenku v Karibiku. po navrate na Slovensko ziadna karantena. dovolujem si povedat, ze to iste bude platit aj pre karibskych.- aktualne podmienky pre vstup do A: negativny test (myslim, ze akceptuju aj AG aj PCR), pracovna zmluva alebo vztah k nehnutelnosti + samozrejme pendleri a soferi
v UK zakaz letov z krajiny za ucelom dovolenky, lebo to nie je essential travel. tym, ze tu su vsetky nariadenia prijate ako zakon, je letiet na dovolenku momentalne trestny cin. to som myslel poznamkou o hraniciach.
neprehnal, lebo ak by bolo po mojom, otvorili by sa skoly a ekonomika, ale hranice by ostali pekne zatvorene a kontrolovane, ako to bolo na Slovensku na jar az do preockovania.2. ako bolo napisane v predchadzajucom poste a ignoroval si to - po otvoreni hranic by sa covid cez Slovensko prehnal uplne rovnako, predist sa tomu da iba vdaka imunite - ziskanej prirodzene alebo ockovaniem, ina moznost neexistuje (ak si teda odmyslime kompletnu blokaciu hranic, co nie je realne, neviem, ci si to uz akceptoval)
ked si ho kupia budu ho mat. repiratory rozdava miestna sprava, ktora nema zakonne prevo vediet, kto musi uzivat imunosupresiva, alebo repsiracnym ochorenim, ktoreho posuva do rizkovej skupiny. teda mladsi ludia maju smolu, musia sa chranit sami, lebo stat ich neochrani. aj preto je premorovanie tak nebezpecne.nie, dostanu FFP3, uz sme sa o tom bavili a zase to ignorujes a vymyslas si
oni sa hlavne zavreli aj z vonku, nielen z vnutra zvazu. lebo na Slovensku sa nic nedotiahne do konca. ale pred Velkou nocou to bolo staznosti. ak by sa to pekne prektikovalo, mozu byt regionalne semafory. alebo dat moc krajom vymahat to. ked si aj male dediny urobia booking na testovanie, kontrolovat cesty by tiez nebola raketova veda.tak, ze si jednotlive zvazove staty medzi sebou zavreli hranice, to je ako keby si na Slovensku zabranil pristupu z jednoho kraja do druheho, oh wait, to vlastne mame, a nepomaha to, lebo prirodzena a nutna mobilita je zakladom ekonomiky Slovenska
Svedom zavreli hranice hlavne ine krajiny, ale kratkodobo s tym v podstate nemam problem, je to to iste ako zapriklad zavretie skoly pocas epidemie, cielom je spomalit rychlost sirenia, hlavne to nemoze byt dlhodobe riesenie
skvele. mame zhodu na cieli v spomaleni sirenia!
opat by som citoval Cimermana. je to kratka doba a vid vyssie, neplati to na nove mutacie.udaje o infekcnosti, ohrozenych skupinach vieme od maja/juna 2020
bez zlcnika mozes zit. ked budes mat smolu a prezijes tazke stadium covidu, tak to so znicenymi plucami nebude ziadna vyhra. ako ako sme si precitali aj pri miernom alebo lahkom na dlhe mesiace nastupia neurologicke problemy.ked som letel do Indie, tak som sa nechal zaockovat proti brusnemu tyfusu, nielen preto, ze je to povinne, ale aj preto, lebo je to dost nechutna choroba, pri ktorej hrozi povinne odstranenie zlcnika
naproti tomu mame covid, ktory je pre skupiny bla bla bla, nebudem sa opakovat
ja uz neviem. napises, ze primerna dlzka dozitia kopiruje primerny vek obeti covidu. cisla v UK nie su detailne, no naznacuju, ze mnohi prisli o dve dekady zivota.priemerny vek dozitia je vratane ludi, ktori zomreli ako batolata, ako mladistvi, ako adolescenti i ako dospeli a vratane dochodcov
ak ti nevyhovuju UK statistiky, zozen si nejake ine z inych krajin, postoval som sem SWE aj SVK, mozno aj ceske
v podstate vsade priemerny vek zosnulych na covid kopiruje priemerny vek dozitia v danych krajinach, znova sa musim opakovat
ano, ale definovane su len vek a obezita. ako som uviedol vyssie velke skupiny mladych tam nepatria. preto to nemozem akceptovat ako validny argument.pozorovanie z celeho sveta ukazuje, ktore skupiny obyvatelstva su ohrozene a ktore nie, preco ti to musim neustale dookola opakovat? nechces to konecne absolvovat ako validny argument?
je zbytocne zamedzit navratu virusu do krajiny. tak fajn.nerealne, diskutabilne a zbytocne
rakovinou alebo autonehodou sa nenakazia.to aj pri autonehodach, na rakovinu ci infarkty, ale media to nepokryvaju a preto to vsetci ignoruju
ale toto je zase slameny panak. ja nechcem pre rakoviny hrubeho creva, pluc alebo pecene zatvarat kraje. ja som reagoval na to, ze o rakovine sa hovori a aj o tom ako sa jej vyhnut. a za tieto si clovek moze len a len sam. nikto do neho tie cigarety, klbasy a poldecaky netlaci. rakovina sa nesiri komunitne. tym virusm sa clovek nakazi od ineho cloveka. tam citim rozdiel.takze kvoli fajceniu, chlastaniu a prezieraniu sa mame obmedzeny pohyb medzi regionmi, pravidelne musia ist obcania krajiny na testy, aby im zistili mnozstvo dechtu v plucach, promile ci cholesterol v krvi? denne mas highlight sprav pocet ludi s pozitivnym testom na chlast a cholesterol a dalsie obmedzenia konzumacie udeneho bravcoveho pod hrozbou pokuty do vysky 1667 EUR?
no nie, lebo media to neprizivuju, pritom tych umrti je nasobne viac ako na covid
uz rozumies tomu nepomeru?
dakujem. porusil by som aspon tri momentalne plantne zakony vztahujuce sa na moju osobu a tiez by som tym seba ale hlavne svoje okolie vystavil poskodeniu zdravia a smrti a dalsim by som pokazil zivot tym ako repatriovat co po mne ostane.skvele, tak sup sup premorovat