Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 08 feb 2021, 16:39 ja som to cital, ale ty si mi neodpovedal na otazku, preco to nie je logicke a realizovatelne, lebo ak pojdeme bod po bode:
- lack of evidence => tu by som vedel ciastocne suhlasit, ak sa bavime priamo o covide, ale z historie vieme ako dopadol SARS, pripadne ine bezne chripkove epidemie, vedel by som si teda predstavit testovanie tejto moznosti na sirsej populacii, v podstate tam, kde sa to pouzilo, su pozitivne vysledky, nemyslis?
- inequalities that expose vulnerable groups => to vieme riesit jednoducho a lacno
- unattainable herd immunity thresholds just by infection => pozname rychlost prenosu, takze vieme modelovat "zelanu" rychlost
- moral and ethical considerations => ak by vsetko fungovalo podla predpokladov (co podla Svedska vieme, ze funguje), tak tento pristup zachrani viac zivotov v mid-term napriek badatelnemu narastu na zaciatku v porovnani s aktualnym dlhodobym pristupom
ja som napisal, ze som za siroke testovanie a vysledky a rozhodnut sa potom.
ty tak ako v pripade Richarda Kollara aj tu rozporujes odbornikov z europskych krajin a Izreala. ja budem radsej verit im ako sa natahovat o cisla. takze ak zajtra vydaju, ze nazbierali udaje a vlada krajiny, v ktorej zije si na seba zoberie na zodpovednost ten badatelny narast umrti, tak kto sa na to citi, nech sa premoruje.
[/quote]
my pozname nebezpecnost uplne presne
nie, nezaplnia, pretoze vieme, ze na mladi s tym bojuju lepsie a taktiez mladi na to neumieraju (az na vynimky sposobene komorbiditami)
toto asi zalezi na kmeni. pred 11 mesiacmi sa hovorilo, ze clovek do 60 virus ani dostat nemoze. no a len tu na fore sa ma tridsiatnikov, ktori sa prekonali ale mas aj dvadsiatnikov, ktori sa nakazili a maju priznaky. takze sa este stale ako ludstvo len ucime. preto je skoro na odvazne napady.
covid nie je vyrazne nicivejsi ako chripka, ale to sa uz opakujem :)
pockajme si, snad v dobrom zdravi, na koniec pandemie. ale zelam si, aby si mal pravdu.
- aktualne podmienky pre vstup do A: negativny test (myslim, ze akceptuju aj AG aj PCR), pracovna zmluva alebo vztah k nehnutelnosti + samozrejme pendleri a soferi
ale na lyzovacku do Alp sa dalo podla vsetkeho bez problemu rovnako na Schwechat na dovolenku v Karibiku. po navrate na Slovensko ziadna karantena. dovolujem si povedat, ze to iste bude platit aj pre karibskych.
v UK zakaz letov z krajiny za ucelom dovolenky, lebo to nie je essential travel. tym, ze tu su vsetky nariadenia prijate ako zakon, je letiet na dovolenku momentalne trestny cin. to som myslel poznamkou o hraniciach.
2. ako bolo napisane v predchadzajucom poste a ignoroval si to - po otvoreni hranic by sa covid cez Slovensko prehnal uplne rovnako, predist sa tomu da iba vdaka imunite - ziskanej prirodzene alebo ockovaniem, ina moznost neexistuje (ak si teda odmyslime kompletnu blokaciu hranic, co nie je realne, neviem, ci si to uz akceptoval)
neprehnal, lebo ak by bolo po mojom, otvorili by sa skoly a ekonomika, ale hranice by ostali pekne zatvorene a kontrolovane, ako to bolo na Slovensku na jar az do preockovania.
nie, dostanu FFP3, uz sme sa o tom bavili a zase to ignorujes a vymyslas si
ked si ho kupia budu ho mat. repiratory rozdava miestna sprava, ktora nema zakonne prevo vediet, kto musi uzivat imunosupresiva, alebo repsiracnym ochorenim, ktoreho posuva do rizkovej skupiny. teda mladsi ludia maju smolu, musia sa chranit sami, lebo stat ich neochrani. aj preto je premorovanie tak nebezpecne.
tak, ze si jednotlive zvazove staty medzi sebou zavreli hranice, to je ako keby si na Slovensku zabranil pristupu z jednoho kraja do druheho, oh wait, to vlastne mame, a nepomaha to, lebo prirodzena a nutna mobilita je zakladom ekonomiky Slovenska
oni sa hlavne zavreli aj z vonku, nielen z vnutra zvazu. lebo na Slovensku sa nic nedotiahne do konca. ale pred Velkou nocou to bolo staznosti. ak by sa to pekne prektikovalo, mozu byt regionalne semafory. alebo dat moc krajom vymahat to. ked si aj male dediny urobia booking na testovanie, kontrolovat cesty by tiez nebola raketova veda.
Svedom zavreli hranice hlavne ine krajiny, ale kratkodobo s tym v podstate nemam problem, je to to iste ako zapriklad zavretie skoly pocas epidemie, cielom je spomalit rychlost sirenia, hlavne to nemoze byt dlhodobe riesenie

skvele. mame zhodu na cieli v spomaleni sirenia!
udaje o infekcnosti, ohrozenych skupinach vieme od maja/juna 2020
opat by som citoval Cimermana. je to kratka doba a vid vyssie, neplati to na nove mutacie.
ked som letel do Indie, tak som sa nechal zaockovat proti brusnemu tyfusu, nielen preto, ze je to povinne, ale aj preto, lebo je to dost nechutna choroba, pri ktorej hrozi povinne odstranenie zlcnika
naproti tomu mame covid, ktory je pre skupiny bla bla bla, nebudem sa opakovat
bez zlcnika mozes zit. ked budes mat smolu a prezijes tazke stadium covidu, tak to so znicenymi plucami nebude ziadna vyhra. ako ako sme si precitali aj pri miernom alebo lahkom na dlhe mesiace nastupia neurologicke problemy.
priemerny vek dozitia je vratane ludi, ktori zomreli ako batolata, ako mladistvi, ako adolescenti i ako dospeli a vratane dochodcov
ak ti nevyhovuju UK statistiky, zozen si nejake ine z inych krajin, postoval som sem SWE aj SVK, mozno aj ceske
v podstate vsade priemerny vek zosnulych na covid kopiruje priemerny vek dozitia v danych krajinach, znova sa musim opakovat
ja uz neviem. napises, ze primerna dlzka dozitia kopiruje primerny vek obeti covidu. cisla v UK nie su detailne, no naznacuju, ze mnohi prisli o dve dekady zivota.
pozorovanie z celeho sveta ukazuje, ktore skupiny obyvatelstva su ohrozene a ktore nie, preco ti to musim neustale dookola opakovat? nechces to konecne absolvovat ako validny argument?
ano, ale definovane su len vek a obezita. ako som uviedol vyssie velke skupiny mladych tam nepatria. preto to nemozem akceptovat ako validny argument.
nerealne, diskutabilne a zbytocne
je zbytocne zamedzit navratu virusu do krajiny. tak fajn.
to aj pri autonehodach, na rakovinu ci infarkty, ale media to nepokryvaju a preto to vsetci ignoruju
rakovinou alebo autonehodou sa nenakazia.
takze kvoli fajceniu, chlastaniu a prezieraniu sa mame obmedzeny pohyb medzi regionmi, pravidelne musia ist obcania krajiny na testy, aby im zistili mnozstvo dechtu v plucach, promile ci cholesterol v krvi? denne mas highlight sprav pocet ludi s pozitivnym testom na chlast a cholesterol a dalsie obmedzenia konzumacie udeneho bravcoveho pod hrozbou pokuty do vysky 1667 EUR?
no nie, lebo media to neprizivuju, pritom tych umrti je nasobne viac ako na covid
uz rozumies tomu nepomeru?
ale toto je zase slameny panak. ja nechcem pre rakoviny hrubeho creva, pluc alebo pecene zatvarat kraje. ja som reagoval na to, ze o rakovine sa hovori a aj o tom ako sa jej vyhnut. a za tieto si clovek moze len a len sam. nikto do neho tie cigarety, klbasy a poldecaky netlaci. rakovina sa nesiri komunitne. tym virusm sa clovek nakazi od ineho cloveka. tam citim rozdiel.
skvele, tak sup sup premorovat
dakujem. porusil by som aspon tri momentalne plantne zakony vztahujuce sa na moju osobu a tiez by som tym seba ale hlavne svoje okolie vystavil poskodeniu zdravia a smrti a dalsim by som pokazil zivot tym ako repatriovat co po mne ostane.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

beardie - Tvoj (jednoduchý) pohľad a svet Ti tu zrejme skutočne nik nezávidí.
Na mňa pôsobíš dojmom bezvýznamného "Nobody -ho", ktorý aspoň tu môže byť tak trochu dôležitý ...
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Vitamín D3 na celý rok zadarmo, platí sa len poštovné 1,95 eur.

https://www.vitasolaris.sk/

Poznámka: Dnes úspešne dorazilo vitamínové balenie. Inak poštovné sa platí až keď príde zásielka.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Je to niekým odskúšané?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 08 feb 2021, 20:00ja som napisal, ze som za siroke testovanie a vysledky a rozhodnut sa potom.
covid je na celom svete v kazdej krajine (okrem Turkmenistanu (?) a Noveho Zelandu), vsade ma velmi podobny priebeh
"Šialenstvo je robiť rovnakú vec opakovane a očakávať iné výsledky." Albert Einstein
ty tak ako v pripade Richarda Kollara aj tu rozporujes odbornikov z europskych krajin a Izreala.
v tomto pripade rozporujem 3 slova jednoho odstavca
toto asi zalezi na kmeni. pred 11 mesiacmi sa hovorilo, ze clovek do 60 virus ani dostat nemoze.
na Slovensku je britsky kmen uz 3 mesiace, neboli pozorovane ine dopady okrem rychlosti sirenia
no a len tu na fore sa ma tridsiatnikov, ktori sa prekonali ale mas aj dvadsiatnikov, ktori sa nakazili a maju priznaky. takze sa este stale ako ludstvo len ucime. preto je skoro na odvazne napady.
moj prvy quote
ale na lyzovacku do Alp sa dalo podla vsetkeho bez problemu rovnako na Schwechat na dovolenku v Karibiku. po navrate na Slovensko ziadna karantena. dovolujem si povedat, ze to iste bude platit aj pre karibskych.v UK zakaz letov z krajiny za ucelom dovolenky, lebo to nie je essential travel. tym, ze tu su vsetky nariadenia prijate ako zakon, je letiet na dovolenku momentalne trestny cin. to som myslel poznamkou o hraniciach.
rozumiem, ale nesuhlasim
neprehnal, lebo ak by bolo po mojom, otvorili by sa skoly a ekonomika, ale hranice by ostali pekne zatvorene a kontrolovane, ako to bolo na Slovensku na jar az do preockovania.
takze teraz si tych mojich 7 bodov uplne ignoroval a teda ich nepovazujes za co i len vhodne zmienky
ked si ho kupia budu ho mat. repiratory rozdava miestna sprava, ktora nema zakonne prevo vediet, kto musi uzivat imunosupresiva, alebo repsiracnym ochorenim, ktoreho posuva do rizkovej skupiny. teda mladsi ludia maju smolu, musia sa chranit sami, lebo stat ich neochrani. aj preto je premorovanie tak nebezpecne.
toto uz hranici s vedomou ignoraciou, dostat respiratory ku komukolvek je logicky uplne jednoducha uloha
oni sa hlavne zavreli aj z vonku, nielen z vnutra zvazu.
lenze je rozdiel spravit to na ostrove a v strede Europy, zase ignoracia realneho sveta
lebo na Slovensku sa nic nedotiahne do konca. ale pred Velkou nocou to bolo staznosti. ak by sa to pekne prektikovalo, mozu byt regionalne semafory. alebo dat moc krajom vymahat to. ked si aj male dediny urobia booking na testovanie, kontrolovat cesty by tiez nebola raketova veda.
na to nie su zdroje, takze nerealne
skvele. mame zhodu na cieli v spomaleni sirenia!
slovo kratkodobo som mal asi vyboldovat
je to kratka doba a vid vyssie, neplati to na nove mutacie.
nie je a neplati
bez zlcnika mozes zit. ked budes mat smolu a prezijes tazke stadium covidu, tak to so znicenymi plucami nebude ziadna vyhra. ako ako sme si precitali aj pri miernom alebo lahkom na dlhe mesiace nastupia neurologicke problemy.
tak si to prosim precitaj znova, hlavne tu cast o mnozstve a dopadoch
ja uz neviem. napises, ze primerna dlzka dozitia kopiruje primerny vek obeti covidu. cisla v UK nie su detailne, no naznacuju, ze mnohi prisli o dve dekady zivota.
vies, ze mne naznacovanie nestaci, mozes to postnut znova?
lebo snad vsetky studie, co som sem dal, hovoria o ~nic <60, nieco <70, viac >70, samozrejme v zavislosti od krajiny, ale +- to sedi vsade
ano, ale definovane su len vek a obezita. ako som uviedol vyssie velke skupiny mladych tam nepatria. preto to nemozem akceptovat ako validny argument.
nie, su definovane ako skupiny s komorboditami, to je dostatocne validny dovod na vypytanie si respiratora

je zbytocne zamedzit navratu virusu do krajiny. tak fajn.
ano, viackrat som vysvetloval preco
rakovinou alebo autonehodou sa nenakazia.

ale toto je zase slameny panak. ja nechcem pre rakoviny hrubeho creva, pluc alebo pecene zatvarat kraje. ja som reagoval na to, ze o rakovine sa hovori a aj o tom ako sa jej vyhnut. a za tieto si clovek moze len a len sam. nikto do neho tie cigarety, klbasy a poldecaky netlaci. rakovina sa nesiri komunitne. tym virusm sa clovek nakazi od ineho cloveka. tam citim rozdiel.
nejde o sposob nakazenia sa, ale o moznosti predchadzania vzniku, vies velmi dobre, ze sa o tom bavime v tomto kontexte! diskutovali sme sa odvratitelnych umrtiach, ty si zacal o Lige proti rakovine, co som ti vyargumentoval, teraz to otacas smerom k sposobu prenosu, ale o tom diskusia nebola, pekne krasne naspat, kde sme boli - pri medialnej hysterii a neadekvatnych opatreniach na vybranu hrozbu
dakujem. porusil by som aspon tri momentalne plantne zakony vztahujuce sa na moju osobu a tiez by som tym seba ale hlavne svoje okolie vystavil poskodeniu zdravia a smrti a dalsim by som pokazil zivot tym ako repatriaovat co po mne ostane.
ked sa chce, tak sa da ;-)
starysomar napísal: 08 feb 2021, 20:14 beardie - Tvoj (jednoduchý) pohľad a svet Ti tu zrejme skutočne nik nezávidí.
Na mňa pôsobíš dojmom bezvýznamného "Nobody -ho", ktorý aspoň tu môže byť tak trochu dôležitý ...
dakujem, cenim si tvoj nazor, specialne tvoj
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie, ak by islo o zmiernenie opatreni, aby sa ludom lepsie dychalo, tak s tymi sedem bodmi problem nemam.
ale s experimentom, ktory si vyziada ludske zivoty aj mimo rizikovky, aj ked sa nad nimi statistici ani pozastavia, suhlasit nemozem.
moja predstava je zastavit sirenie virusu a otvarat len krajiny vo vnutri a vstup prisne monitorovat, urobit ho prakticky nemoznym ak neide o prepravu tovarov. ked sa dost ludi necha preockovat, potom je mozne sa vonkajsku postupne otvarat.
ty metodologicky spravne opakujes, ze malo mrtvych mimo rizikovych skupin je zanedbatelene a to hovoris o stovkach tisic ludi. potom ale stale opakujes Svedsko a to ako tam sireniu virusu vobec nezabranili a ludia tam maju len kratucku prirodzenu imunitu. no to je pre mna statisticky tiez priserne malo, lebo statov je na svete viac a tiez na planete zije ovela viac ludi na to, aby toto bolo akokovlek relevatne. a mozme to nechat len v "zapadnom svete" a aj tak jedna krajina neznamena nic.
bolo by samozrejme super, ak by premorenie fungovalo, ale preockovanie, ktore by mu dalo zmysel je v nedohladne a tak je to len vystavovanie ludi smrti alebo trvalemu poskodeniu zdravia.
stale si myslim, ze cielom diskusie nie je suhlasit a pritakvat si v uplne vsetkom. chcel som rozumiet tvojej motivacii obhajovat niektore kroky ci napady a to som dosiahol, no maju len malu podporu v momentalnom vedeckom poznani. mozno prave teraz publikuju clanok, v ktorom ich podporia na sirokvej vzorke a je rad napisem, ze si mal pravdu.
beardie
Redeemer
Redeemer

fakty > pocity

do 2 tyzdnov je na Slovensku viac mrtvych na 100 000 obyvatelov ako vo Svedsku, napriek neporovnatelnej volnosti obyvatelstva
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Landa je panko
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 09 feb 2021, 23:35 fakty > pocity
presne tak. na zaklade toho, ako sa vo Svedsku vsade rozsiril virus a kolko percent ludi ho muselo prekonat mas pocit, ze to bude fungovat uplne vsade. fakticky je to stale jedina krajina. tak sa nehrajme na pocity a pozrime sa na nazor z celeho sveta. tie hovoria, ze vystavovat ludi, o ktorych zdravotnom stave nic netusime a nemame ziadne pravo sa na to pytat chorobe je cisty nezmysel.
pride mi to, ako ten grecky ucitel napisal, nieco co mu snad stale nevydali, ista cast ludi si to preposlala cez socialne siete a do dnesneho dna ho zdielaju vraj "WHO zrusila falosnu pandemiu". nie je ziadny konsenzus na vyrokoch toho cloveka, tak ako nie je zhoda na premorovani mali by sme sa drzat odbornikov, aj ked nam vysledky ich prace nepridavaju dobre pocity.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 10 feb 2021, 8:50presne tak. na zaklade toho, ako sa vo Svedsku vsade rozsiril virus a kolko percent ludi ho muselo prekonat mas pocit, ze to bude fungovat uplne vsade. fakticky je to stale jedina krajina. tak sa nehrajme na pocity a pozrime sa na nazor z celeho sveta.
ked to napises takto, tak je to uplna ignoracia vsetkych tych desiatok studii (podotykam z celeho sveta), statistik a informacii, co som postoval :)
takato redukcia ta nie je hodna
tie hovoria, ze vystavovat ludi, o ktorych zdravotnom stave nic netusime a nemame ziadne pravo sa na to pytat chorobe je cisty nezmysel.
ze sa o tom nehovori verejne este neznamena, ze pasivne premorovanie neprebieha a zodpovedni ho netoleruju
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Trussardi napísal: 09 feb 2021, 23:38

Landa je panko
Lnda hovori o Cesku (a imho su to prazdne reci, bec cohokolvek konstruktivneho). A odkedy je Uhrik-ov kanal daco ako hodnoverny zdroj?

Umrtnost uz nekoiruje minule roky - https://www.aktuality.sk/clanok/864052/ ... vej-vojny/ .
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 10 feb 2021, 9:42 ked to napises takto, tak je to uplna ignoracia vsetkych tych desiatok studii (podotykam z celeho sveta), statistik a informacii, co som postoval :)
takato redukcia ta nie je hodna
presiel som si vsetky posty tento kaledarny rok. tri link na temu premoremia. dalsie len pouzitie key word v poste. ako daleko mam hladat, nech si precitam?
ze sa o tom nehovori verejne este neznamena, ze pasivne premorovanie neprebieha a zodpovedni ho netoleruju
takuto retoriku by som cakal od ineho druhu uzivatela. preco by sa o funkcnom premoreni nehovorilo? vsetci by postrhavali masky a respiratory a zacili by este viac ignorovat este viac nariadeni/odporucani, ktore musia ostat v platnosti?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 10 feb 2021, 20:20vsetci by postrhavali masky a respiratory a zacili by este viac ignorovat este viac nariadeni/odporucani, ktore musia ostat v platnosti?
Presne preto by to nezvrejnovali. Treba pomaly aby nemocnice nevybuchli.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 10 feb 2021, 20:20 presiel som si vsetky posty tento kaledarny rok. tri link na temu premoremia. dalsie len pouzitie key word v poste. ako daleko mam hladat, nech si precitam?
v podstate od zaciatku mojej pritomnosti v tejto teme :)
totiz, obavam sa, ze neexistuje studia na vacsej vzorke populacie (mozno okrem uplnych zaciatkov), ktora by ukazovala, ze ohrozene skupiny su aj ini ludia ako stari a chori
s tym ale suhlasis, nie?

prenesiem teraz ale bremeno argumentacie na teba a poprosim ta, aby si postol aspon 1 studiu, kde nie je najohrozenejsou skupinou mnou xkrat spominana skupina

slovenske data za rok 2020, ktora skupina to schytava a ktore nie su ani statisticky poznacene?
image_2021-02-10_212057.png
takuto retoriku by som cakal od ineho druhu uzivatela. preco by sa o funkcnom premoreni nehovorilo? vsetci by postrhavali masky a respiratory a zacili by este viac ignorovat este viac nariadeni/odporucani, ktore musia ostat v platnosti?
viz wladas

po takmer roku trapenia sa by bolo jednoduchsie a hlavne lacnejsie spravit realny 2-tyzdnovy lockdown so vsetkou logistikou tomu zodpovedajucou
nie, ze by niecomu do buducna zabranil, ale na spomalenie by to malo vplyv
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 10 feb 2021, 21:22 v podstate od zaciatku mojej pritomnosti v tejto teme :)
totiz, obavam sa, ze neexistuje studia na vacsej vzorke populacie (mozno okrem uplnych zaciatkov), ktora by ukazovala, ze ohrozene skupiny su aj ini ludia ako stari a chori
s tym ale suhlasis, nie?
suhlasim.
prenesiem teraz ale bremeno argumentacie na teba a poprosim ta, aby si postol aspon 1 studiu, kde nie je najohrozenejsou skupinou mnou xkrat spominana skupina
ja som nespochybnoval, ze najviac zomieraju stari a chori. ak som ten pocit vytvoril, je mi to luto. snazil som sa napisat, ze pomoc by mali dostat aj ludia, ktorym zdravotni stav a vek sice dovoli vybehnut na 4000m horu, no musia trikrat denne uzivat lieky na potlacanie imunity.

slovenske data za rok 2020, ktora skupina to schytava a ktore nie su ani statisticky poznacene?
image_2021-02-10_212057.png
poznacenych vsetkych pat, ale samozrejme najmenej to schytavaju najmladsi.
po takmer roku trapenia sa by bolo jednoduchsie a hlavne lacnejsie spravit realny 2-tyzdnovy lockdown so vsetkou logistikou tomu zodpovedajucou
nie, ze by niecomu do buducna zabranil, ale na spomalenie by to malo vplyv
ano. realny, funkcny, dorzany, zabezpeceny. a tak teda aj kratky, aby si nemocnice mali sancu vydychnut po spomaleni. stale ale snivam o zastaveni sirenia pred preockovanim.
wladas napísal: 10 feb 2021, 20:41 Presne preto by to nezvrejnovali. Treba pomaly aby nemocnice nevybuchli.
tak potom ano, za a vsetkymi desiatimi

-----

Anglicko zavadza hotelovu karentenu "australskeho typu" z najviac nebezpecnych krajiny, Skotsko zo vsetkych krajin.
https://www.edinburghnews.scotsman.com/ ... ay-3129278
Okrem poplatku 1750 za ubytovanie, stravu a testy. Podla BBC Six O'Clock News zo vcera pri snahe sa tuto krarentenu obchadzat hrozi az 10 rokov v base, aj ked to teda skotske noviny nespominaju.
https://www.bbc.co.uk/programmes/m000s5ll
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 10 feb 2021, 21:51ja som nespochybnoval, ze najviac zomieraju stari a chori. ak som ten pocit vytvoril, je mi to luto. snazil som sa napisat, ze pomoc by mali dostat aj ludia, ktorym zdravotni stav a vek sice dovoli vybehnut na 4000m horu, no musia trikrat denne uzivat lieky na potlacanie imunity.
o tom sme sa predsa uz tiez rozpravali, nie?
Anglicko zavadza hotelovu karentenu
hrozi az 10 rokov v base
za vrazdu moze byt menej, zaujimave
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 10 feb 2021, 22:00 o tom sme sa predsa uz tiez rozpravali, nie?
ano, rozpravali.
za vrazdu moze byt menej, zaujimave
nieco mi hovori, ze za vrazdu v UK ide automaticky dozivotie no mozno na mna vypadla zla informacia
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

beardie napísal: 09 feb 2021, 23:35 fakty > pocity

do 2 tyzdnov je na Slovensku viac mrtvych na 100 000 obyvatelov ako vo Svedsku, napriek neporovnatelnej volnosti obyvatelstva
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15289#1150
beardie
Redeemer
Redeemer

tldw?

Autoeditácia príspevku po 15 hod 53 min 20 sek:
vo Svedsku premorenie stupa
premorenie svedsko.jpg
premorenie svedsko.jpg (27.73 KiB) 758 zobrazení
ale pocty umrti uz od Vianoc klesaju
premorenie svedsko2.jpg

u nas sa to netestuje, takze nikto netusi, ako na tom sme
v CR rovnako zle:
Téměř rok po začátku epidemie neznáme parametry PCR testů a nejsme si tedy jisti, kolik falešně negativních a falešně pozitivních výsledků lze očekávat. To nám například zcela zatemnilo úsudek stran reinfekcí. Tiskneme hrůzostrašné historky [6] o opakovaných infekcích, aniž bychom mohli udělat elementární odhad, které z domnělých reinfekcí jdou na vrub falešné pozitivitě jednoho z PCR testů. Nemáme téměř žádné relevantní informace o výskytu protilátek v populaci a můžeme jenom hádat, jaká část populace již infekcí prošla. To umožňuje výměnu zcela protichůdných dojmů a pocitů různých „odborníků“ v českých médiích [7]. Zároveň to však znemožňuje usuzovat na smrtnost infekce v naší zemi a výrazně to komplikuje debatu o očkování.
len taky osobny poznatok, asi je lepsie nechat obyvatelstvo premorit cez leto, lebo v zime pri nedostatku vitaminu D a celkovom oslabeni organizmu to schytavaju horsie aj ti, ktori by mohli mat v lete slabsi priebeh, ale to je len take mentalne cvicenie, nicim nepodlozene
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Napísať odpoveď