Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Bolo by treba zaviesť napríklad popri povinných rúškach aj povinné rukavice, všetko všade prísne dodržať a tak raketovo by sa vírus nešíril.
Asi aj keby sa aj všetko otvorilo, len by sa zaviedli prísne pravidlá ktoré by sa aj dodržali aj kontrolovali by sa to nešírilo viac ako teraz, že je vraj lockdown ale každý kašle na všetko a všade je plno ľudí, ktorých nič nezaujíma a nikto ich ani nekontroluje.
V obchodoch teraz plno ľudí, čo majú rúška ale nos nezakrytý a niekedy skoro ani ústa nie. Potom že sa to prečo šíri. Nič sa nedodržiava preto.
Keby ľudia neboli takí idioti tak kľudne by sa mohlo aj všetko otvoriť, keby každý dodržiaval všetko tak by to aj mohlo byť.
Ale ľudia majú vymyté mozgy cez sociálne siete plné debilov.
A hlavne vláda by mala zohnať viac vakcín, Maďarsko vraj čoskoro dostane milión ruských vakcín. Tak ako sa tu podávajú vakcíny tak to bude trvať roky pokým sa zaočkujú všetci tí, čo sa chcú. Tento lockdown bude tu takto ešte roky? Nemôže byť. Tak čo čakajú na zázrak? Treba konať.
Asi aj keby sa aj všetko otvorilo, len by sa zaviedli prísne pravidlá ktoré by sa aj dodržali aj kontrolovali by sa to nešírilo viac ako teraz, že je vraj lockdown ale každý kašle na všetko a všade je plno ľudí, ktorých nič nezaujíma a nikto ich ani nekontroluje.
V obchodoch teraz plno ľudí, čo majú rúška ale nos nezakrytý a niekedy skoro ani ústa nie. Potom že sa to prečo šíri. Nič sa nedodržiava preto.
Keby ľudia neboli takí idioti tak kľudne by sa mohlo aj všetko otvoriť, keby každý dodržiaval všetko tak by to aj mohlo byť.
Ale ľudia majú vymyté mozgy cez sociálne siete plné debilov.
A hlavne vláda by mala zohnať viac vakcín, Maďarsko vraj čoskoro dostane milión ruských vakcín. Tak ako sa tu podávajú vakcíny tak to bude trvať roky pokým sa zaočkujú všetci tí, čo sa chcú. Tento lockdown bude tu takto ešte roky? Nemôže byť. Tak čo čakajú na zázrak? Treba konať.
Cesar - kiežby to tak bolo ale takto je to len "keby,keby"Ktorá krajina má aku mentalitu, tak aj ten covid krizu zvláda..Ak by napr Kotleba povedal svojim voličom že treba nosiť ruško,rukavice,odstup atd tak by to každý z tých jeho nedorobkov aj urobil. Len tí jeho konšpirátori hoaxeri to neurobia a neurobia to ani odporcovia Matoviča. Nech je Matovič aký chce mne sa síce sprotivil ale nebudem robit naprieky so základnými opatreniami. Nepoviem ani neurobím to ze nedám si ruško/respirator na usta lebo mi to povedal Matovič a nie Sulík. Ciže u mna osobne doslova a do písmena, ruško nad nos, pravidelné umyvanie ruk, rukavice tiež a odstup aj viac ako 2 metre a to aj pri osobe ktoru poznám 20 rokov z dectva a stretnem ju na ulici.
Mali by povedať, že ľudia, keď budete dodržiavať toto a hento tak čoskoro uvoľníme. Chcete uvoľnovanie, nie? Tak to musíte dodržať.
Ľudí by bolo treba presvedčiť nie vyplakávať v priamom prenose a podobné kraviny čo rozpráva Matovič. Nie je tam nikto, čo by mu v tomto poradil? Čoskoro ani vlastní voliči mu veriť nebudú, veď toto je smiešne, toto môže dopadnúť dosť zle.
Včera v televízii minister zdravotníctva vraj že nevie čo treba robiť. Tak prečo nepodá demisiu? Budeme čakať na zázrak, že sa to sám od seba vyrieši?
Orbán v Maďarsku prijali nejaký zákon, že kto tvrdí, že vírus neexistuje sa môže dostať do basy a hotovo. Takýchto Kotlebov by som vyriešil raz dva, môže ísť sedieť a vyriešené.
Ľudí by bolo treba presvedčiť nie vyplakávať v priamom prenose a podobné kraviny čo rozpráva Matovič. Nie je tam nikto, čo by mu v tomto poradil? Čoskoro ani vlastní voliči mu veriť nebudú, veď toto je smiešne, toto môže dopadnúť dosť zle.
Včera v televízii minister zdravotníctva vraj že nevie čo treba robiť. Tak prečo nepodá demisiu? Budeme čakať na zázrak, že sa to sám od seba vyrieši?
Orbán v Maďarsku prijali nejaký zákon, že kto tvrdí, že vírus neexistuje sa môže dostať do basy a hotovo. Takýchto Kotlebov by som vyriešil raz dva, môže ísť sedieť a vyriešené.
Už je neskoro kámo, malo sa isť nato kludne,optimisticky,hlavne zavret hranice mimo kamionov. Na tlač.besedách mali hovoriť odbornici, premier tam mal stáť radšej len ako dalsia podpora. On mal byt skrátka ticho. Kotleby možu bytradi ze uz 10 mesiacov nesedia v base za širenie poplašných správ.
-
starysomar
Hardcore addict
Pozerám to odvlani denne. Tiež uvažujem. Očkovanie? Liečia inde efektívne? Chcelo by to rozbor poklesov najľudnatejších krajín, no nechec sa mi 
Som bol dnes po dlhšej dobe na pošte, lebo balíček nebol doručený na adresu, keďže bol "nadrozmerný". Bolo to veľkosti malej obálky asi 10x15cm...ale o inom som chcel. Na pošte vonku pri vchode sú väčšinou rozvešané parte. Väčšinou tak 1-2. Dnes som ich tam videl 17.
Cez den je aj u nas plne mesto ludi. Ja som sa bol prejst s priatelkou vecer ked husto snezilo a ked sme sli z lesa domov tak nas zastavil policajt. Ze nas vraj sledovali dlhsie a videli ze chodime po meste. A ked som vravel ze sme boli v prirode tak odvetil ze to nam tak veri ze teraz ked snezi a po tme. Ze vraj by sme si len nohy dolamali. Ze mame chodit cez den, lebo to nam nemoze verit ze vecer chodime do lesa. Pritom cez den je vsade plna rit ludi lebo jeho kolegovia a kolegyne seru na uplatnovanie zakazu vychadzania. Bolo to bez pokuty. No niekedy zasnem ake tupela nam maju pomahat a chranit.
Takže ked sa pojdeš prejsť napríklad o 18 tej večer s frajerkou po meste ked bude menej ludí v uliciach a zastaví ta policajt tak to je podla neho niečo zlé? Ja tiež chodím po meste ked je tma ked je menej ludí a jeho je ho*no do toho ci pojdete do lesa hoci aj o pol noci na kolko do prírody sa ist može. Ja mám k policajtom uctu som z policajnej rodiny ale u mna by nepochodil kolega.On by ti pokutu za toto dať ani nemohol. Plné ulice sú, plné obchodné centrá ako tesco sú tiež, železiarstva sú napr zatvorené hoci by sa podla m2 na osoby, mohli prevádzkovať. Mali by nejaké tržby a štat by im finančne pomohol, dalo by sa to poriešiť.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
S Ivermektinom to vyzera, tak, ze zatial nemame dokaz, ze by pomahal a je viac tlaceny medilizaciou. A zabuda sa na jeho vazne vedlajsie ucinky.
-
Mek
Addict
Lenze s tymto je problem, ze aj keby to povedali, uz im to nikto neuveri. Na jesen sme sa mali spolocne spojit a testovat, aby sme mali pohodove vianoce a uvolnili opatrenia. Ludia sa boli testovat, a lockdown bol aj tak.Cesar napísal: 16 feb 2021, 15:42 Mali by povedať, že ľudia, keď budete dodržiavať toto a hento tak čoskoro uvoľníme. Chcete uvoľnovanie, nie? Tak to musíte dodržať.
To záleží skôr od toho, či ho daný zubár bude vyžadovať. Z pohľadu zákazu vychádzania je ale výnimka (aj bez testu) na:
cestu do zdravotníckeho zariadenia na účel neodkladnej zdravotnej starostlivosti, preventívnej prehliadky alebo plánovanej zdravotnej starostlivosti, vrátane sprevádzania blízkej osoby alebo príbuzného a cestu späť
-
harrison314
Hardcore addict
Posledne tyzdne si vsimam taky nesvar. Slovenski vedci a analytici kricia, ze sa musi sprisnit kontrola dodrziavania lockdawnu a zakazu vychadzania (a to uz v decmbri).
No vzdy pod tym clankom sa najde plno ludi, co vie, ze, ze za sirenie corony nemoze stretavanie sa a nensosenie ruska, ale statie na zime pri testovani. To, ze clovek dostane Coronu zo statia na studenom vzduchu je pre mna novinka.
Potom tu mame ludi, co za vsteko vinia vladu a cakaju, ze im Matovic osobne pride domou a nakrmi ich, ale to by asi pindali aj tak, lebo by im jedlo nepredzul.
No pride mi to to iste ako doteraz, ludia hadzu zodpovednost na niekoho ineho. (Sory za vylev, ale uz som zo spolocnosti dost frustrovany.)
No vzdy pod tym clankom sa najde plno ludi, co vie, ze, ze za sirenie corony nemoze stretavanie sa a nensosenie ruska, ale statie na zime pri testovani. To, ze clovek dostane Coronu zo statia na studenom vzduchu je pre mna novinka.
Potom tu mame ludi, co za vsteko vinia vladu a cakaju, ze im Matovic osobne pride domou a nakrmi ich, ale to by asi pindali aj tak, lebo by im jedlo nepredzul.
No pride mi to to iste ako doteraz, ludia hadzu zodpovednost na niekoho ineho. (Sory za vylev, ale uz som zo spolocnosti dost frustrovany.)
Každý len nadáva ale robiť niečo alebo niečo dodržiavať, to nie. Ako som už spomínal v obchodoch plno ľudí, čo majú rúška na krku, nezakrytý nos je úplne bežné niečo.
Je to aj výsledok debilov z facebooku, čo dávajú milióny videí, že vírus neexistuje, zakrytie nemá žiaden efekt, netreba sa očkovať, lebo od očkovania môžeme zomrieť a podobné kraviny. Komu niet rady niet pomoci. Celé je to aj o ľuďoch, keď už niekoho treba nútiť aby sa chránil alebo ostatných okolo seba tak to už je o ničom.
Potom keď bude situácia ešte omnoho horšia tak zase že Matovič je na vine, nie debili, čo si nedávajú pozor a potom sa nakazia a potom to šíria.
Asi si ľudia zaslúšia vírus, Fica, Pelegriniho a ich mafiu a budú spokojní, to im treba.
Ale aký príklad dávajú aj politici, keď počas zákazov a uzavretia chodia na dovolenky do zahraničia, hanba. Potom od obyvateľov čakajú, aby ostali doma, je to smiešne.
Je to aj výsledok debilov z facebooku, čo dávajú milióny videí, že vírus neexistuje, zakrytie nemá žiaden efekt, netreba sa očkovať, lebo od očkovania môžeme zomrieť a podobné kraviny. Komu niet rady niet pomoci. Celé je to aj o ľuďoch, keď už niekoho treba nútiť aby sa chránil alebo ostatných okolo seba tak to už je o ničom.
Potom keď bude situácia ešte omnoho horšia tak zase že Matovič je na vine, nie debili, čo si nedávajú pozor a potom sa nakazia a potom to šíria.
Asi si ľudia zaslúšia vírus, Fica, Pelegriniho a ich mafiu a budú spokojní, to im treba.
Ale aký príklad dávajú aj politici, keď počas zákazov a uzavretia chodia na dovolenky do zahraničia, hanba. Potom od obyvateľov čakajú, aby ostali doma, je to smiešne.
harrison314.. zo státia na studenom vzduchu covida nedostaneš, problém je že mnoho ľudí sa musí na skríning dopraviť rizikovou MHD alebo sa z dedín viacerí cudzí ľudia poskladajú do jedného auta - len aby sa dostali na skríning. Za bežných okolností by sedeli doma. Ďalšie riziko je vo vysmrkávaní nosa.. pred každým vchodom musíš dať dole rúško, nadýchnuť sa a vysmrkať sa, čím môžeš vypustiť covidovú nálož. Pár sekúnd za tebou na to miesto príde niekto ďalší, kto musí opäť dať dole rúško, nadýchnuť sa tvojej ešte nerozptýlenej covidovej nálože a vypustí tú svoju. Bol som na mnohých odberných miestach a pri niektorých sa naozaj rozum zastavuje.
-
starysomar
Hardcore addict
Hmmm...
Každý týždeň sme testovaní v práci. Pár sto ľudí. Dvojmetrové odstupy? Kdeže - debatné hlúčiky.
Dodones pozitívny záchyt iba dvaja. Pravda v tom autobuse sa tomôže dať ľahko chytiť. Musieť autobusom (ani neviem, ktorými dverami nastúpiť) - zvážil by som, aké rúško si vziať.
Každý týždeň sme testovaní v práci. Pár sto ľudí. Dvojmetrové odstupy? Kdeže - debatné hlúčiky.
Dodones pozitívny záchyt iba dvaja. Pravda v tom autobuse sa tomôže dať ľahko chytiť. Musieť autobusom (ani neviem, ktorými dverami nastúpiť) - zvážil by som, aké rúško si vziať.
-
Daniel9911
Professional
Proste čo čakáte, u nás nosil Covid pozitív rodič (aj s príznakmi) svoj potomok do škôlky, a keď ju poslali aj s deckom domov tak ešte ona bola urazená. Niektorí jedinci si myslia, že sú nesmrteľní a to je najväčší problém. Lebo veď sa necítim zle som mladý, k lekárovi nechodím tak mi nič nie je, lenže to nemusí byť pravda.
Ono hlavne v súčasnej dobe každý pozerá iba na seba a serie na ostatných.
Kolegyňa v pondelok rozprávala prípad svojej kamarátky, ktorá si k sebe domov zavolala kaderníčku. Na druhý deň kaderníčka zistila, že je pozitívna. Samozrejme to od kaderníčky chytila nie len kamarátka, ale následne aj jej rodičia a starí rodičia, s ktorými žije v jednom dome. Starí rodičia už nežijú a teraz je kamarátka psychicky na dne, že zavinila ich predčasnú smrť. Keď toto počul druhý kolega, celý zbledol, že takéto súvislosti si doteraz neuvedomoval.
Kolegyňa v pondelok rozprávala prípad svojej kamarátky, ktorá si k sebe domov zavolala kaderníčku. Na druhý deň kaderníčka zistila, že je pozitívna. Samozrejme to od kaderníčky chytila nie len kamarátka, ale následne aj jej rodičia a starí rodičia, s ktorými žije v jednom dome. Starí rodičia už nežijú a teraz je kamarátka psychicky na dne, že zavinila ich predčasnú smrť. Keď toto počul druhý kolega, celý zbledol, že takéto súvislosti si doteraz neuvedomoval.
-
maiikY
Light Star
U nás v práci (aktuálne som vo výpovednej dobe, takže ešte v aktuálnej práci), bola v kontakte jedna baba s pozitívnou. Poslali ich na PCR test ale s tým, že zatiaľ budú chodiť do práce.. skoro cely týždeň prešiel, v utorok PCR test vo štvrtok výsledky a jedna baba pozitívna, takže 3 dni chodila do práce pozitívna.
Ja tak isto, kolegyňa s ktorou som bol v kontakte bola pozitívna, mňa hneď o deň na to poslali na PCR, samozrejme som bol negatívny takže o deň na to pekne do práce.
//Off topic
V piatok by som rád išiel do Alzy, mám ju vo vedľajšom okrese, chcel by som reklamovať/vrátiť tovar, myslite že by z toho nemusel byť problém čo sa týka prípadnej hliadky?
Ja tak isto, kolegyňa s ktorou som bol v kontakte bola pozitívna, mňa hneď o deň na to poslali na PCR, samozrejme som bol negatívny takže o deň na to pekne do práce.
//Off topic
V piatok by som rád išiel do Alzy, mám ju vo vedľajšom okrese, chcel by som reklamovať/vrátiť tovar, myslite že by z toho nemusel byť problém čo sa týka prípadnej hliadky?
No a koho je chyba, ze niekoho poslu do prace po kontakte s pozitivnou osobou? Pokial viem, clovek ma byt v karantene a potom po piatom dni absolvovat PCR test. Pomaly rok sa rozprava o inkubacnej dobe, prejavoch, karantene. O tom, ze ked som dnes v kontakte s pozitivnym, tak kym sa u mna prejavi ochorenie a virus sa rozmnozi v tele, tak to trva minimalne 2 dni, stred je okolo 5 dni (preto sa dava test po piatom dni), ale ojedinele az 10 ci 14 dni. Takze koho napadlo, ze vcera som v kontakye s nakazenym, ze dnes pojdem na PCR test a ak bude negativny, tak som free? Skoro rok sa omiela o tom, ze clovek ma byt v karantene a az po piatich dnoch na test. Kto rozhodol o tom, ze ma ist do prace, lekar alebo vedenie spolocnosti?
Autoeditácia príspevku po 4 min 7 sek:
Alza mala zrusene reklamacie co som cital, dalo sa len postou poslat veci na reklamacie, osobne to nepreberali. Neviem ci to bolo len na malych pobockach, ci aj na centrale, skus pohladat u nich na webe alebo im zavolaj.
Autoeditácia príspevku po 4 min 7 sek:
Alza mala zrusene reklamacie co som cital, dalo sa len postou poslat veci na reklamacie, osobne to nepreberali. Neviem ci to bolo len na malych pobockach, ci aj na centrale, skus pohladat u nich na webe alebo im zavolaj.
-
maiikY
Light Star
Vedenie spoločnosti, v deň keď mi volali že kolegyňa bola pozitívna som sa rozprával so sestričkou môjho lekára a ona mi povedala, že mi nemôže vypísať pandemickú PN keďže nie som vyslovene ja alebo niekto z mojej domácnosti pozitívny. Toto bolo v pondelok, v utorok ma poslali na ten PCR test a v stredu ráno mi už písali či náhodou nemám výsledky, aby som mohol ísť robiť. V stredu poobede mi prišli výsledky a v piatok som už išiel do práce ako keby sa nič nedialo. Úplne zbytočný bol ten PCR test lebo to bolo príliš skoro. Ja osobne, moja domácnosť aj kolegovia z práce vieme že to takto fungovať nemá, že sme mali byť doma, ale bohužiaľ to nefunguje tak ako by malo a potom samozrejme sa celá táto situácia posúva do nekonečna..
/ pozeral som na webe už včera, ale nenašiel som nič, skúsim im dnes zavolať, ďakujem
//práve som pozeral web alzy a je tam písané len to že je odporúčané riešiť to online, takže ma hádam neotočia pri dverách
/ pozeral som na webe už včera, ale nenašiel som nič, skúsim im dnes zavolať, ďakujem
//práve som pozeral web alzy a je tam písané len to že je odporúčané riešiť to online, takže ma hádam neotočia pri dverách