Cesty na výdajné miesta e-shopov nie sú obmedzené okresmi, ale potrebný je negatívny test nie starší ako 7 dní (alebo doklad o prekonaní ochorenia).maiikY napísal: 17 feb 2021, 15:02V piatok by som rád išiel do Alzy, mám ju vo vedľajšom okrese, chcel by som reklamovať/vrátiť tovar, myslite že by z toho nemusel byť problém čo sa týka prípadnej hliadky?
Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Human., takze ak som z Michaloviec a objednam si v Alze s osobnym odberom v Bratislave, tak mozem ist na vynimku cez cele Slovensko, je tak? A cestou si vezmem v Nitre, Bystrici a Poprade ine zasielky. Fakticky prejdem cele Slovensko na tuto vynimku
Viem, ze je to hlupa situacia, ale ako vidiet, tak je mozne to obist.
Ak chce ist niekto do Tatier, tak si objednajte veci napriklad v Sport Rysy alebo v Davorin obchode
Ak do vacsiny miest, tak objednavajte s osobnym vyzdvihnutim v Alze, Mall, Datart, Okay, Nay, Sportisimo ci Orange, Telekom a O2. Tym som pokryl mozno vsetky mesta na Slovensku 
No mimo čiernych okresov máš cestu do prírody povolenú s negatívnym testom aj mimo okres, čiže ak sa budeš vyhýbať čienym okresom, môžeš prakticky neobmedzene cestovať aj bez objednávok. Ale je pravda, že tých čiernych okresov každý týždeň pribúda a teda možnosti sa pomaly obmedzujú.
A aký trik poradiš niekomu v okrese, ktorý je obklúčený čiernymi okresmi?
vrtulník? 
Myslím, že je tam slovíčko "najbližšie" výdajné miesto. Aj potraviny sú jasne spomenuté vo vyhláške, že môžeš ísť len do tých najbližších.heker napísal: 17 feb 2021, 16:44 Human., takze ak som z Michaloviec a objednam si v Alze s osobnym odberom v Bratislave, tak mozem ist na vynimku cez cele Slovensko, je tak? A cestou si vezmem v Nitre, Bystrici a Poprade ine zasielky. Fakticky prejdem cele Slovensko na tuto vynimkuViem, ze je to hlupa situacia, ale ako vidiet, tak je mozne to obist.
Najlepšie by bolo výnimku do prírody uplne zrušiť. No ako to dopadne? Ludia bez rušok,odstupov,zgrupovanie v skupinách. Ked mozu bytludia v prirode kde ich bude pokope 150. Tým pádom može byt otvorené aj železiarstvo kde bude predavač a zakaznik.
Aby to Slováci dodržiavali, tak by zároveň s tým nariadením musel ísť príkaz pre poľovníkov, že môžu hneď strielať, keď niekoho objavia na vychádzke. 
Maloobchod by sme podľa mňa mali otvoriť. S pravidlami ako na jar, čiže max 1 zákazník na malú predajňu. Ja čakám na kaderníctva, ale tam je riziko podľa mňa dosť veľké, lebo si musíš dať respirátor dole a je tesne pri tebe dlhšiu dobu a kecá...
Maloobchod by sme podľa mňa mali otvoriť. S pravidlami ako na jar, čiže max 1 zákazník na malú predajňu. Ja čakám na kaderníctva, ale tam je riziko podľa mňa dosť veľké, lebo si musíš dať respirátor dole a je tesne pri tebe dlhšiu dobu a kecá...
Ja som si kupil mašinku segra ma ostrihá, ak máš niekoho takého čo vie strihať tak to skus takto poriešit. Presne tak suhlasim podla m2 predajne by bol aj počet zakaznikov na predajni. Napr velké obchodné centrá (tesco,lidl atd) minulý rok fungovali tak, že pred vstupom SBS merala teplotu ludom a ludia stáli v radoch. Teraz si kazdý chodí ako chce,aj dochodci uz nechodia podla určených hodín. Nevidim dovod preco by nemohli byt otvorené prevádzky železiarstvo,fitness, kvetinarstvo atd. Alebo si vo vláde povedia sak nechodíme do fitnesse centra tak ich nechame zavreté že? Medzitým prevádzky poprepustaju ludí a ked aj dostanu nejaku injekciu od štatu uz je neskoro, lebo to dlho trvá, je to nedostatočná podpora,ludia prepustený na práškoch ze nemaju prijem.
Pri výdajných miestach e-shopov (a ani pri niektorých iných prevádzkach) tam to slovíčko "najbližšie" naozaj nie je, môžeš sa presvedčiť sám tu (bod C.6). Ale čo sa týka potravín, to už máš pravdu, pri ceste na účel "obstarania nevyhnutných životných potrieb" (kde je ako jeden z príkladov uvedený nákup potravín) je uvedené, že iba do najbližšej prevádzky.ephramko napísal: 17 feb 2021, 18:14Myslím, že je tam slovíčko "najbližšie" výdajné miesto. Aj potraviny sú jasne spomenuté vo vyhláške, že môžeš ísť len do tých najbližších.
Ukecane kadernicky si budu musiet kryznut do jazyka 
Frajer neni kaderník ale vojak. Tam je len jeden účes.
Mama ma strihala naposledy, keď som mal 14 a vždy som vyzeral ako delikvent. A spolubývajúci je plešatý, tak ten ovláda už len jeden strih - zbaviť sa vlasov, ktoré ešte má
Takže budem musieť počkať. Alebo sa ostrihám sám a to je potom celkom účinná metóda ako najbližší mesiac dodržiavať lockdown a nechodiť von...
Len bude divné, keď sa potom na webke budem kolegom zjavovať doma v zimnej čiapke
Otvoriť kaderníctva za súčasnej situácie by som si vedel predstaviť jedine, že by kaderníčky mali skafandre s vlastným vnútorným obehom vzduchu, ako vo filme Epidémia.
A strihali vonku.
Ale aspoň teraz vidieť, kto dodržiava opatrenia - podľa účesov.
Otvoriť kaderníctva za súčasnej situácie by som si vedel predstaviť jedine, že by kaderníčky mali skafandre s vlastným vnútorným obehom vzduchu, ako vo filme Epidémia.
Ale aspoň teraz vidieť, kto dodržiava opatrenia - podľa účesov.
Dnes bolo v Správach RTVS, že v Srbsku si ľudia môžu vybrať konkrétnu vakcínu.
Aky to ma podla teba vyznam? Myslis, ze Janko z dakej dediny ma medicinske vzdelanie, aby vedel posudit pre seba vhodnu vakcinu a usudit, ze tato bude pre nehi najlepsia? Pochybujem, je to akurat o tom, ze ci niekto chce alebo nechce vakcinu z Ruska. Navyse pri nedostatku vakcin je zbytocne sa o tom bavit.taki7 napísal: 17 feb 2021, 20:58 Dnes bolo v Správach RTVS, že v Srbsku si ľudia môžu vybrať konkrétnu vakcínu.
Keď im to ide tak dobre, tak snáď uvidíme efekt aj u nás. Lebo keď bol testovací deň bez registrácie a bez trvalého pobytu, rozumej testovanie pre Srbov a Ukrajincov, čo tu makajú v skladoch a bývajú po nelegálnych ubytovniach (čiže ich nikto nekontroluje aj keď sú pozitívni), tak sme mali takmer 5% pozitivitu testov. 2 predošlé dni, keď bolo testovanie len pre miestnych, tak bola pozitivita okolo 1%.
ak by rusofili odmietali zapadne vakciny a sli sa nechat zaockovat len kvoli Sputniku, tak v zaujme vyssieho dobra budem len rad, ak budu zaockovane oba taboryheker napísal: 17 feb 2021, 21:34 Aky to ma podla teba vyznam? Myslis, ze Janko z dakej dediny ma medicinske vzdelanie, aby vedel posudit pre seba vhodnu vakcinu a usudit, ze tato bude pre nehi najlepsia? Pochybujem, je to akurat o tom, ze ci niekto chce alebo nechce vakcinu z Ruska. Navyse pri nedostatku vakcin je zbytocne sa o tom bavit.
Len aby ten sputnik nebola nakoniec aj lepsia vakcina ako astrazeneca, co by ma osobne asi ani moc neprekvapilo.
zdravím, neviem či už to tu bolo: v Kalifornii identifikovali verziu Covid19 ktorá ma rekonbinantny gen varianty "britskej" s "kalifornskou". Teoreticky by to posunulo nebezpecnost virusu na vyšší level ako je bezna mutacia. Zatial nie su dalsie informacie nakolko je rozsirena tato varianta v populacii ani rychlost sirenia.
https://www.newscientist.com/article/22 ... ronavirus/
https://www.newscientist.com/article/22 ... d-to-know/
https://www.nytimes.com/interactive/202 ... acker.html
The UK and California variants of coronavirus appear to have combined into a heavily mutated hybrid, sparking concern that we may be entering a new phase of the covid-19 pandemic
https://www.newscientist.com/article/22 ... ronavirus/
https://www.newscientist.com/article/22 ... d-to-know/
https://www.nytimes.com/interactive/202 ... acker.html
Tie varianty pribúdajú každý deň, aj v Anglicku už objavili mutanta, ktorý kombinuje smrteľnejší juhoafrický variant a rýchlejšie sa rozširujúci britský variant. Už len čakať, kedy sa objaví nový ešte rýchlejšie sa rozširujúci variant, ktorý nebude spôsobovať žiadne vážne zdravotné problémy.
Inak som zvedavý na toho Sputnika... vie niekto pregoogliť, aké majú výrobné kapacity? Trend vo včerajšom článku tvrdí, že sa zatiaľ vyrobilo 8 miliónov dávok = pre 4 milióny ľudí??? Ak by všetko použili pre ruské obyvateľstvo, nezaočkovali by ani 3% populácie, ale už to propagandisticky rozposielajú po celom svete? No neviem. Uvidíme, ako sa im podarí rozbehnúť výrobu mimo Rusko.
Inak som zvedavý na toho Sputnika... vie niekto pregoogliť, aké majú výrobné kapacity? Trend vo včerajšom článku tvrdí, že sa zatiaľ vyrobilo 8 miliónov dávok = pre 4 milióny ľudí??? Ak by všetko použili pre ruské obyvateľstvo, nezaočkovali by ani 3% populácie, ale už to propagandisticky rozposielajú po celom svete? No neviem. Uvidíme, ako sa im podarí rozbehnúť výrobu mimo Rusko.
dnes som sa dozvedel, ze teta, ktora mala prvy PCR test pozitivny (vieme, ze rezidualna RNA na vzorke neznamena, ze je clovek chory) a nasledne po karantene druhy test negativny, tak je povazovana za vyliecenu a nemoze sa ist dat ockovat, i ked ma ako ucitelka narok, napriek tomu, ze nemala ziadne priznaky a nebol jej spraveny test na protilatky
banda nimandov toto vedenie, doslova
medzitym v inych krajinach prebieha premorovanie a nikto o tom nevie
Palestina - 40 % - https://www.timesofisrael.com/survey-fi ... ntibodies/
Svedsko >45 % - link som uz daval
banda nimandov toto vedenie, doslova
medzitym v inych krajinach prebieha premorovanie a nikto o tom nevie
Palestina - 40 % - https://www.timesofisrael.com/survey-fi ... ntibodies/
Svedsko >45 % - link som uz daval