Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
kolko ludi naockovali v USA a UK Sputnikom?
Asi sa vedeli normálne dohodnúť s výrobcami, na rozdiel od našich geniálnych politikov EU, Sputnikom určite neočkujú, ale majú iné.
Astra a ostatní nám zrejme viac nedodajú, lebo vieme, že kapacity sú obmedzené a zmluvy podpísané na mesiace dopredu.
Ostáva ruská a čínska vakcína. Možno šťastie, že oni to nechcú, lebo potom viac ostane tým, čo to chcú. Rakúšania vraj chcú Sputnik sami vyrábať, tiež dobrý nápad.
V Maďarsku chcú do Veľkej noci zaočkovať 2,5 mil. obyvateľov (samozrejme väčšinou to bude len 1. vakcína), to by už boli okolo 25% celkového obyvateľstva.
Autoeditácia príspevku po 13 min 45 sek:
V Maďarsku vydali povolenie popri 2. čínskej vakcíne CanSino aj indickej Covishield, podľa všetkého čoskoro im dodajú a chcú očkovať aj s vakcínami z Indie.
Astra a ostatní nám zrejme viac nedodajú, lebo vieme, že kapacity sú obmedzené a zmluvy podpísané na mesiace dopredu.
Ostáva ruská a čínska vakcína. Možno šťastie, že oni to nechcú, lebo potom viac ostane tým, čo to chcú. Rakúšania vraj chcú Sputnik sami vyrábať, tiež dobrý nápad.
V Maďarsku chcú do Veľkej noci zaočkovať 2,5 mil. obyvateľov (samozrejme väčšinou to bude len 1. vakcína), to by už boli okolo 25% celkového obyvateľstva.
Autoeditácia príspevku po 13 min 45 sek:
V Maďarsku vydali povolenie popri 2. čínskej vakcíne CanSino aj indickej Covishield, podľa všetkého čoskoro im dodajú a chcú očkovať aj s vakcínami z Indie.
Len upozorním, že tie čísla neudávajú % zaočkovanosti populácie, ale počet podaných dávok na 100 obyvateľov. Nezohľadňujú, koľko obyvateľov dostalo jednu alebo dve dávky.Cesar napísal: 22 mar 2021, 18:25 K 20.03 je zaočkovanosť v EU 12,92% na Slovensku 13,6%, v Nemecku 12,6%, v Maďarsku 21,1%, v USA 36,31%, GB 43,99%.
https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
Astre sa nečudujem, že sa vybodli na EÚ, keďže tu proti nej vznikol hejt a štáty EÚ ňou ani nechcú očkovať.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Uvedomujes si, ze keby niesme v EU, tak by sme boli na tom ako Ukrajina?Cesar napísal: 22 mar 2021, 18:25 K 20.03 je zaočkovanosť v EU 12,92% na Slovensku 13,6%, v Nemecku 12,6%, v Maďarsku 21,1%, v USA 36,31%, GB 43,99%.
Z týchto čísiel je jasné, že EÚ zase všetko dohodli fantasticky ako vždy, banda idiotov.
https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
Aj tu by už mali dávno očkovať Sputnikom, v Maďarsku už neviem koľko krát im dodali aj z Ruska aj z Číny a tu sa čaká na zázrak. V EU vyhlásili, že Sputnik nechcú, lebo vraj EU má vakcín vraj dosť. Vidno, že je to čistá politika, lebo dosť nie je ani náhodou. Sputnik nechcú a chcieť nebudú, lebo Putin a keby žiadne iné vakcíny by neboli tak radšej nechajú ľudí zomrieť ako zobrať ruskú vakcínu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Cesar: Vzhladom na nedostatok vakcin, tak ako sa to dalo lepsie dohodnut??? V USA si ockuju svojou J&J vakcinou, v Anglicku najma svojou AstrouZenecou pri ktorej obmedzili vyvoz do EU a v Madarsku idu svojou cestou a ockuju vsetkym cim sa da.
-
starysomar
Hardcore addict
Konečne otvorili očkovanie pre ľudí nad 55 rokov - a nemám kam ísť v rozumnom dosahu 
Niekam, odkiaľ by som šiel autom cez hodinu domov nie je riešenie...
Niekam, odkiaľ by som šiel autom cez hodinu domov nie je riešenie...
Rusi začali s očkovaním už v lete 2020. 1. dávku dostalo zatiaľ len 6,3 mil. Rusov. 1. a 2. dávku 4,3 mil. Teraz to bolo na TA3.
Majú takmer 146 miliónov obyvateľov, čiže 1. dávku dostalo 4,3% obyvateľov. Na Slovensku sme boli k nedeli na 9,5% za podstatne kratšie obdobie.
Inak aj Putin by sa už dnes mal dať zaštepiť...
Inak aj Putin by sa už dnes mal dať zaštepiť...
Nerobím v zdravotníctve, viem len to, že ako by som hľadal riešenie: V EU by som oslovil viacerých výrobcov, že kto by bol ochotný ísť do vývoja vakcíny tak, že by to bolo štedro dotované a dohodnúť si nejakú exkluzivitu pri dodávkach, keď už bude vakcína hotová. Nemecko, Francúzsko, Taliansko a možno aj Španielsko sú relatívne veľké krajiny, musí byť nejaký výrobca, čo by bol schopný vyprodukovať vakcínu. Je ale možné, že tu nie je ani jeden výrobca, čo by bol takéto niečo vyrobiť?hojko napísal: 22 mar 2021, 20:34 Cesar: Vzhladom na nedostatok vakcin, tak ako sa to dalo lepsie dohodnut??? V USA si ockuju svojou J&J vakcinou, v Anglicku najma svojou AstrouZenecou pri ktorej obmedzili vyvoz do EU a v Madarsku idu svojou cestou a ockuju vsetkym cim sa da.
Istý čas v Rakúsku chceli vyrábať aj Sputnik vo veľkom, Rusom by asi zaplatili za know-how alebo vo forme provízie, je to jedno, je to len otázka peňazí, možno keby Rusi dali know-how tak by aj bolo dosť výrobcov, čo by to vedelo vyrobiť a bol by dostatok vakcín.
Tu ale do toho ide politika, komisár EU vyhlásil, že tu žiaden Sputnik nie je treba, oni by to nechceli aj keby to bola najlepšia vakcína na toto na svete, lebo Putin a Rusko je všetko zle a im sú dôležitejšie politické hry ako životy ľudí.
V Európe sa tiež pracuje na vakcínach, ale nie všetci sú takí rýchli a niektorí ani takí úspešní - otázne je, či by dotácie pomohli rýchlosti a úspešnosti.
https://dennikn.sk/2260990/velky-prehla ... objednala/Doplnenie: nemecký Bayer by mal vyrábať pre CureVac..
https://dennikn.sk/2260990/velky-prehla ... objednala/
Spoiler
CureVac (Nemecko): Vakcína od tejto firmy je založená na mRNA technológii. Momentálne je v tretej fáze klinického výskumu, pripravená by mohla byť v lete. EÚ si predobjednala 405 miliónov dávok. Ak pôjde všetko dobre, vakcínou by sa v Európe mohlo začať očkovať v druhom štvrťroku; 12. februára začala EMA jej predbežné hodnotenie. Spoločnosť chce, aby bola vakcína účinná aj proti variantom vírusu, a bude spolupracovať aj s britskou vládou.
Sanofi (Francúzsko): Vakcína od tejto firmy je založená na proteínovej technológii (ako Novavax). EÚ so Sanofi podpísala zmluvu a predobjednala si 300 miliónov dávok. Výskum však nejde dobre a vakcína tak skoro nebude. Spoločnosť sľúbila, že jej výrobné kapacity pomôžu od júla s produkciou vakcíny spoločností Pfizer a BioNTech.
Valneva (Francúzsko, Rakúsko): Spoločnosť vyvíja vakcínu metódou inaktíveho vírusu (ako čínske vakcíny). EÚ uzavrela rokovania o nákupe do 60 miliónov dávok. Zmluvu ešte nepodpísala.
Sanofi (Francúzsko): Vakcína od tejto firmy je založená na proteínovej technológii (ako Novavax). EÚ so Sanofi podpísala zmluvu a predobjednala si 300 miliónov dávok. Výskum však nejde dobre a vakcína tak skoro nebude. Spoločnosť sľúbila, že jej výrobné kapacity pomôžu od júla s produkciou vakcíny spoločností Pfizer a BioNTech.
Valneva (Francúzsko, Rakúsko): Spoločnosť vyvíja vakcínu metódou inaktíveho vírusu (ako čínske vakcíny). EÚ uzavrela rokovania o nákupe do 60 miliónov dávok. Zmluvu ešte nepodpísala.
Pfizer je nemecky vyrobok, AZ je britsko-svedskaCesar napísal: 23 mar 2021, 10:19Nemecko, Francúzsko, Taliansko a možno aj Španielsko sú relatívne veľké krajiny, musí byť nejaký výrobca, čo by bol schopný vyprodukovať vakcínu. Je ale možné, že tu nie je ani jeden výrobca, čo by bol takéto niečo vyrobiť?
Francuzi z Pasteurovho institutu vakcinu vyrabali, ale zlyhali, takze mozno budu robit zmluvne nejaku inu
Pfizer je americká spoločnosť, ale na vývoji vakcíny spolupracovala s nemeckým BioNTech..
Pasteurov inštitút = spomínané Sanofi
Pasteurov inštitút = spomínané Sanofi
jackb: preco je na tom UK tak zle v porovnani so SWE?
beardie, ja by som zacal tu:
co do premorenia, tak pred rokom ten experiment prave skoncil a prisiel lockdown. potom ale bolo vsetko (s regionalnymi vynimkami) po otvarane do zaciatku novembra, kedy sa vsetko zrusilo a otvorili tesne pred Vianocami. no a od 5.1. tu plati poriadny lockdown celkom porovnatelny s tym aktualnym v CR/SR s vynimkou akehokolvek prekrytia hornych dychaciach ciest v exterieroch. tie sa nevyzaduju ani nie su v oficialnom odporuceni. v obchodoch SBS nepozaduje mat nic poriadne cez nos a usta, mozno dokladaci/pokladnici povedia, ze by to zakaznik mal urobit ale to je cele.
takze ak mieris na to, ze Svedsko je premorene a funguje to, tak v Anglicku tiez boli snahy, aby nastalo. no graf vidis sam.
mame peknu mapu, mozes si pozriet ci sa premorenie, ak by to mohlo byt na Slovensku prejavuje. podla mna v oktobri aj pred tyzdnom boli najhorsie tie iste oblasti. a to by stale mali mat dosiahnutu imunitu.
https://coronavirus.data.gov.uk/details/interactive-map
mozem ale len ku Anglicku, lebo zvysne tri z four nations si riesia obmedzenia same.beardie napísal: 13 jan 2021, 18:04 deaths within 28 days of positive test moze byt zlomena ruka alebo infarkt, to je tak zavadzajuca metrika, ze nie som ochotny akceptovat ju
co do premorenia, tak pred rokom ten experiment prave skoncil a prisiel lockdown. potom ale bolo vsetko (s regionalnymi vynimkami) po otvarane do zaciatku novembra, kedy sa vsetko zrusilo a otvorili tesne pred Vianocami. no a od 5.1. tu plati poriadny lockdown celkom porovnatelny s tym aktualnym v CR/SR s vynimkou akehokolvek prekrytia hornych dychaciach ciest v exterieroch. tie sa nevyzaduju ani nie su v oficialnom odporuceni. v obchodoch SBS nepozaduje mat nic poriadne cez nos a usta, mozno dokladaci/pokladnici povedia, ze by to zakaznik mal urobit ale to je cele.
takze ak mieris na to, ze Svedsko je premorene a funguje to, tak v Anglicku tiez boli snahy, aby nastalo. no graf vidis sam.
mame peknu mapu, mozes si pozriet ci sa premorenie, ak by to mohlo byt na Slovensku prejavuje. podla mna v oktobri aj pred tyzdnom boli najhorsie tie iste oblasti. a to by stale mali mat dosiahnutu imunitu.
https://coronavirus.data.gov.uk/details/interactive-map
takze premorenie ocividne funguje aj v UK
ked povies, tak asi ano.
podla mna "premorenie funguje" znamena, ze ked bol region silno zasiahnuty, tak uz nebude. a neplati to. okrem toho, si zacal si otazkou, preco asi UK na tom horsie ako Svedsko. nemala by byt.
podla mna "premorenie funguje" znamena, ze ked bol region silno zasiahnuty, tak uz nebude. a neplati to. okrem toho, si zacal si otazkou, preco asi UK na tom horsie ako Svedsko. nemala by byt.
pre premorenie musi byt region tak silno zasiahnuty, aby sa premorila vacsina obyvatelstva, to je pozorovane nezavisle na krajine v mnohych oblastiach
neznamena to ale, ze ak bolo v nejakej oblasti vela mrtvych, musi byt zakonite premorena
neznamena to ale, ze ak bolo v nejakej oblasti vela mrtvych, musi byt zakonite premorena
Mapa ukazuje nove pripady a nie umrtia. Co povazujes ty za dovod toho, ze UK je na tom horsie ako Svedsko?
viackrat sme si uz povedali, ze 'pozitivny pripad' sa nerovna 'chory clovek', i ked ista korelacia tam je, ale bude klesat kvoli zaockovaniu (a umrtiu) ohrozenych skupin
aky je dovod sa mi velmi nechce rozmyslat, skor je zaujimave, ze 2 krajiny, ktore maju rozdielne pristupy k obmedzeniam, maju podobne rasty a poklesy umrti a taktiez, ze otvorenejsia krajina je na tom lepsie
//este jedno zaujimave cislo - v Anglicku s 56M obyvatelov je momentalne hospitalizovanych 4500 ludi, na Slovensku s 5,6M obyvatelov je momentalne hospitalizovanych 3407; ockovanie preukazatelne funguje
aky je dovod sa mi velmi nechce rozmyslat, skor je zaujimave, ze 2 krajiny, ktore maju rozdielne pristupy k obmedzeniam, maju podobne rasty a poklesy umrti a taktiez, ze otvorenejsia krajina je na tom lepsie
//este jedno zaujimave cislo - v Anglicku s 56M obyvatelov je momentalne hospitalizovanych 4500 ludi, na Slovensku s 5,6M obyvatelov je momentalne hospitalizovanych 3407; ockovanie preukazatelne funguje
samozrejme, ze o vyzname spojenia "pozitivne testovany" sme hovorili. len by som upozornil na skutocnost, ze minimalne do zaciatku februara boli v Anglicku testy len pre ludi, ktori udavali priznaky, alebo boli im test bol nariadeny po tom, co boli blizky kontakt cloveka, ktory bol pozitivne testovany po nastupe priznakov.
ja by som mozno videl dovod v nizsej hustote zaludnenia vo Svedsku a ako pises v kulturne inom pristupe ku obmedzeniam/odporucaniam. kym Anglican mi pride blizsie ku Slovakovi - nezakazali, tak mozem, alebo podme sa pozriet ako sa s tym ta vykyvat, Sved asi bude viac respektovat. no je to len moje vnimanie mojho okolia a preto nic neznamena, aj keby som mal mozno pozorovat Sveda.
ano, je skvele, ze to ockovanie funguje a vidno to na cislach. skoda, ze sa neviem prekliat na udaje o hospitalizovanych podla veku.
ja by som mozno videl dovod v nizsej hustote zaludnenia vo Svedsku a ako pises v kulturne inom pristupe ku obmedzeniam/odporucaniam. kym Anglican mi pride blizsie ku Slovakovi - nezakazali, tak mozem, alebo podme sa pozriet ako sa s tym ta vykyvat, Sved asi bude viac respektovat. no je to len moje vnimanie mojho okolia a preto nic neznamena, aj keby som mal mozno pozorovat Sveda.
ano, je skvele, ze to ockovanie funguje a vidno to na cislach. skoda, ze sa neviem prekliat na udaje o hospitalizovanych podla veku.