Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa retkvic »

kayko nešir tu zas poplašne spravy, Nemci zaočkovali AZ doteraz vyše 2,7 mil prvou davkou a vyše 700 tisic druhou davkou, pri 31 z nich sa objavila zrazenina v mozgu, pričom všetky pripady boli ženy okrem dvoch mužov, 9 z nich zomrelo, z toho bolo 8 žien a 1 muž. Pri tých 31 prípadoch sa jednalo o ženy v rozpeti 20-63 rokov , muži 36 a 57 rokov. Na to sa rozhodli v niektorych spolkovych štatoch AZ ockovat iba nad 60 rokov.
Tých 20 tisíc prípadov zrazenín máš neviem odkial.

Ja som našich 64+ objednal na comirnaty na druhy den rano co bolo zverejnena ta zmena ockovania a termin ockovania im prisiel hned na druhy den na tuto sobotu, takze asi dost zalezi od vytazenosti tych centier, kolko maju kde vakcin a ako sa kde ludia hlasia.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

retkvic to nie sú poplašné správy, ale aktuálne fakty z tlačovky Angeli a nemeckého ministra zdravotníctva, ktoré som pozeral live večer v tv. Tak hádam už samotní nemci nešíria podľa teba hoaxy 🙄
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zdroj, alebo sa skutok nestal.
ako si Anglicania pod 50 dovoluju nezomriet hned po zaockovani AZ? a preco nepomreli ti starsi?
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

kayko napísal: 31 mar 2021, 0:34 retkvic to nie sú poplašné správy, ale aktuálne fakty z tlačovky Angeli a nemeckého ministra zdravotníctva, ktoré som pozeral live večer v tv. Tak hádam už samotní nemci nešíria podľa teba hoaxy 🙄
Jedna vec je pozerat, druha vec aj rozumiet. Vies, kym som zil na Slovensku, moj trafeny sused tiez zvykaval pozerat nemecke kanaly, sice im ani slovo nerozumel. To co si pisal na predoslej strane si tiez nepochopil, v Nemecku bolo doteraz dokopy 31 pripadov a nie za jeden den. Ty si presne ako ti siritelia hoaxov na facebooku, vymysliet nejaku hovadinu a tesit sa, ze ti nato skoci x tisic slabomyselnych ludi.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tiež by ma zaujímal zdroj, pretože tiež viem len o tých 31 prípadov cerebrálnej trombózy, z toho 9 úmrtí... a žiadnych 20000 prípadov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Trombóza venóznych splavov patrí k zriedkavým, ale veľmi závažným neurologickým ochoreniam. Jedná sa o stav, pri ktorom dochádza k tvorbe krvných zrazenín (trombov) v oblasti cievneho systému mozgu.
...
VÝSKYT OCHORENIA
Výskyt ochorenia v súčasnej populácii sa odhaduje asi na 1 až 2 % zo všetkých cievnych mozgových príhod. Z tohto množstva tvoria až 70 % ženy. "
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Krivka z Madarska - https://dennikn.sk/2333007/boj-proti-pa ... -vysledky/ Co myslis beardie, ak by sa u nas uvolnili opatrenia, tak neskoncila by nasa krivka podobne ako ta madarska? Tvoj nazor?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 29 mar 2021, 17:11Precital si Nature a tie dva harvardske blogy, ktore som nalinkoval spolu s Lancetom? Ak ano, snad za tych par dni vyslo nieco nove.
postupne, obcas musim vykonavat aj nadhodnotu pre kapitalistu a odovzdavat svoje znalosti dalsim generaciam
ta prva studia mi zobrala asi 90 minut zivota a vysledok je, ze je viacmenej nepouzitelna pre nasu diskusiu
heker napísal: 31 mar 2021, 9:24 Krivka z Madarska - https://dennikn.sk/2333007/boj-proti-pa ... -vysledky/ Co myslis beardie, ak by sa u nas uvolnili opatrenia, tak neskoncila by nasa krivka podobne ako ta madarska? Tvoj nazor?
na zaklade 1 cisla nie som schopny zhodnotit, co sa deje, problematiku covidu v Madarsku nesledujem
mozno im vykapali domovy dochodcov, netusim

len pre porovnanie, podla extrapolacii dat uz v CR covid prekonalo asi 3,5 milona ludi a dalsieho 1,5 miliona bolo zaockovanych, co pokryva priblizne polovicu populacie
takze ak by sa vsetko uvolnilo a dodrziavali by sa standardne epidemilogicke doporucenia typu rozostupy, zakaz masovych akcii, atd, tak som presvedceny, ze by sa nic nestalo, maximalne kratkodoby vykyv, okrem jednotlivcov, kto by uz len mal umierat?!?

podobne aj v pripade Slovenska, ockovanych je okolo miliona ludi (stari a rizikove skupiny), prekonalo to dalsi milion az milion a pol, nevidim dovod postupne nerozvolnovat

mozeme si napriklad porovnat Kaliforniu, kde su vyrazne obmedzenia, s Floridou, ktora je viacmenej volna a pocty nakazenych aj umrti su si velmi podobne, ziadne apokalypsy nenastali
a to je Florida znama tym, ze sa tam Americania stahuju, aby prezili jesen zivota v teple, vekovy priemer obyvatelstva Floridy je vyrazne vyssi (5. najstarsie teritorium) ako v Cali (45. najstarsie, resp 10. najmladsie, kedze do statistik zaclenuju aj mikroteritoria ako Americka Samoa alebo Guam); otvorene maju vsetko od septembra (?)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

retkvic napísal: 30 mar 2021, 23:10 kayko nešir tu zas poplašne spravy, Nemci zaočkovali AZ doteraz vyše 2,7 mil prvou davkou a vyše 700 tisic druhou davkou, pri 31 z nich sa objavila zrazenina v mozgu, pričom všetky pripady boli ženy okrem dvoch mužov, 9 z nich zomrelo, z toho bolo 8 žien a 1 muž. Pri tých 31 prípadoch sa jednalo o ženy v rozpeti 20-63 rokov , muži 36 a 57 rokov. Na to sa rozhodli v niektorych spolkovych štatoch AZ ockovat iba nad 60 rokov.
Tých 20 tisíc prípadov zrazenín máš neviem odkial.

Ja som našich 64+ objednal na comirnaty na druhy den rano co bolo zverejnena ta zmena ockovania a termin ockovania im prisiel hned na druhy den na tuto sobotu, takze asi dost zalezi od vytazenosti tych centier, kolko maju kde vakcin a ako sa kde ludia hlasia.
Tak tak. Žijem v Nemecku a nikde som nezachytil správu o 20 000 prípadoch.
brm
Darca
Darca

Takže vláda nám práve schválila, že kvôli jednej posratej sekte sa nebudú uvoľňovať opatrenia ani v apríli. November sa opakuje...
Vláda umožní ľuďom navštíviť počas Veľkej noci kostoly. Na dnešnom rokovaní schválila uznesenie, na základe ktorého môžu navštíviť kostoly individuálne „s cieľom individuálnej duchovnej starostlivosti.“ Nepôjde teda o klasické omše.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ak tam polezú po jednom, po dvoch - prečo nie?
brm
Darca
Darca

starysomar... určite si videl video, koľko ľudí liezlo z kostolov, keď boli úplne zakázané.. tak si ani nechcem predstavovať, koľko ľudí z nich bude liezť, keď povolili toto.

Prečo nepovolili individuálnu fyzickú starostlivosť vo fitnescentrách? Individuálnu starostlivosť v kaderníctvach? V predajniach s oblečením a obuvou?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

starysomar napísal: 31 mar 2021, 11:38 Ak tam polezú po jednom, po dvoch - prečo nie?
otazka neznie "preco nie?", ale "preco ano?"!
odhliadnuc od toho, ze sa tam budu zgrupovat prevazne starsi ludia s ruskom pod nosom (lebo ved ako by to bolo keby ma susedia nevidel v kostole?), tak je absolutny nonsens povolit navstevu kostola v case, ked sa nemozes ist legalne prejst do prirody za hranicu okresu, maloobchod je zatvoreny uz vyse 3 mesiace, gastro a ine sluzby este dlhsie.
toto "opatrenie" nas moze akurat tak vratit o mesiac-dva spat v case a predlzit lockdown o niekolko tyzdnov, ale hlavne, ze peniazky do zvoncekov potecu a najvacsia mafia na svete bude zachranena...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 31 mar 2021, 10:17 postupne, obcas musim vykonavat aj nadhodnotu pre kapitalistu a odovzdavat svoje znalosti dalsim generaciam
ta prva studia mi zobrala asi 90 minut zivota a vysledok je, ze je viacmenej nepouzitelna pre nasu diskusiu
jasne, take your time. ospravedlnujem sa, ak obcas zabudnem na skutocnost, ze ja mam specificky pracovny tyzden a neznamena to, ze ho tak maju ostatni.

update z anglickeho vidieku, pocas prvych dni vyraznejsieho uvolnenia:

parkoviska pri hlavnych cestach blizko cielov pesej turistiky boli preplanene. ale na pokojnom mieste na pobrezi nebol problem parkovat, na plazi som na jedlo cakal v rade za dvoma ludmi. asi zalezi na zdravom rozume, kde sa clovek v ramci regionu vyberie a ako sa pri tom sprava. snad o dva-tri tyzdne nepride nove zatvaranie.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Nerozumiem tomu povoleniu kostolov. Vraj to nebude ziadna masovka, ale "jeden na jedneho", a to je v poriadku. Len co ked farar bude roznasat covid, alebo niekto, kto tam bol predtym, ho tam zanecha, tak potom ho budu mat vsetci po nom.
Kadernictvo nie je individualna starostlivost "jeden na jedneho"? Dokedy si mame nechat rast vlasy, lebo sa nemame kde dat ostrihat?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mek: Mam kamaratov, ktori chodia na tahnasa do kadernictva ci k barberovi. Taktiez zeny chodia do kadernictva, pripadne pride kadernicka ku nim domov. A okrem toho je moznost kupit si strojcek, ten najlacnejsi kupis za 12 eur a na nudzove pouzitie postaci: https://www.alza.sk/hyundai-hc-910-d5472783.htm
brm
Darca
Darca

Páni, od pondelka 5.4.2021 prechádza náš okres z bordovej farby do červenej, čiže platnosť testu pre cestu do práce sa predlžuje zo 7 na 14 dní. U nás vo firme sa však teraz strhla debata ohľadom platnosti testov a každý si to vysvetľuje inak, že už som z toho debil! :D

Ak niekto bol na teste minulú sobotu 27.3.2021 (ešte v rámci bordového okresu), bude mu od pondelka 5.4.2021 platiť tých 14 dní aj pre tento test? Čiže na ďalší test mu stačí ísť až po dvoch týždňoch v sobotu 10.4.2021?

Áno, v nedeľu 4.4.2021 v rámci bordového okresu stratí platnosť, pretože už bude starší ako 7 dní, ale od pondelka 5.4.2021 opäť platnosť získa, keďže nebude starší ako 14 dní v červenom okrese.

Niektorí mi tu vymýšľajú, že 14 dňovú platnosť získa až test, ktorý bude urobený od pondelka 5.4.2021 - čiže v červenom okrese.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Mek napísal: 31 mar 2021, 13:26 Nerozumiem tomu povoleniu kostolov. Vraj to nebude ziadna masovka, ale "jeden na jedneho", a to je v poriadku. Len co ked farar bude roznasat covid, alebo niekto, kto tam bol predtym, ho tam zanecha, tak potom ho budu mat vsetci po nom.
kedze su zaockovane rizikove skupiny, who cares...
skor je problem, ze otvoria kostoly a nic ine
brm
Darca
Darca

Na akej úrovni sú aktuálne zaočkované skupiny nad 70r? Naposledy k 15.3. to bolo myslím okolo 30%..
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

brm napísal: 31 mar 2021, 13:56 Páni, od pondelka 5.4.2021 prechádza náš okres z bordovej farby do červenej, čiže platnosť testu pre cestu do práce sa predlžuje zo 7 na 14 dní. U nás vo firme sa však teraz strhla debata ohľadom platnosti testov a každý si to vysvetľuje inak, že už som z toho debil! :D

Ak niekto bol na teste minulú sobotu 27.3.2021 (ešte v rámci bordového okresu), bude mu od pondelka 5.4.2021 platiť tých 14 dní aj pre tento test? Čiže na ďalší test mu stačí ísť až po dvoch týždňoch v sobotu 10.4.2021?

Áno, v nedeľu 4.4.2021 v rámci bordového okresu stratí platnosť, pretože už bude starší ako 7 dní, ale od pondelka 5.4.2021 opäť platnosť získa, keďže nebude starší ako 14 dní v červenom okrese.

Niektorí mi tu vymýšľajú, že 14 dňovú platnosť získa až test, ktorý bude urobený od pondelka 5.4.2021 - čiže v červenom okrese.
Keďže na tieto situácie nie je žiadne osobitné pravidlo, tak by sa to malo posudzovať podľa aktuálneho momentu, respektíve momentu, kedy človek ide do práce :D Teda ak je okres aktuálne v 2. stupni varovania (červená farba), tak na cestu do práce sa vyžaduje neg. test, ktorý aktuálne nie je starší ako 14 dní (bez ohľadu na zmeny v zaradení okresu), čiže ako píšeš.

Keďže až do 4.4.2021 platí, že okres v 3. stupni, tak test zo soboty 27.3.2021 bude možné využiť do soboty 3.4.2021 (do polnoci), počas nedele 4.4.2021 už nie, ale od pondelka 5.4.2021 (kedy okres prejde do 2. stupňa a bude stačiť test nie starší ako 14 dní) už znovu áno, a to až do soboty 10.3.2021.
Napísať odpoveď