Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

pisal si za posledny rok na fore o prevencii voci civilizacnym, onkologickym alebo respiracnym chorobam, ak to nebolo v spojitosti s covidom? nie, nie je to pre teba absolutne ziadna tema, napriek tomu, ze na 3 vyssie vymenovane zomiera rocne nasobne viac ludi ako na covid

je medialne pretlacane ockovanie deti? ano je
ma covid vplyv na drvivu, ale naozaj drvivu vacsinu deciek? nie

aby sme boli konkretni, na covid zomrelo do 9.4.2021 spolu 7 ludi (slovom SEDEM) do 20 rokov, z celkoveho poctu 10550 ludi, to robi presne 6,63x10^-4 pripadov, cize 0,000663 vsetkych, cize 0,0663 percenta alebo 0,663 promile
pokial viem, tak vsetky deti boli onkologicki pacienti alebo pacienti s tazkou obezitou

od zaciatku roka do 23.5.2021 bolo hospitalizovanych s covidom alebo s podozrenim na covid 334 deti, bez udania dovodu hospitalizacie, graf nic lepsie neponuka a nevysvetluje, som si 100% isty, ze su to aj decka, ktore sice covid maju, ale su asymptomaticke, pripadne s miernymi priznakmi, ale museli byt hospitalizovane z inych, pokojne i banalnych dovodov, vzdy to bolo ale maximalne 1 % tyzdennych hospitalizacii, raz to bolo 1,5 %

data tu: https://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/ ... 210216.pdf

napriek tomu, ze smrtnost u ludi pod 20 rokov je pol promile, ich imunita je vyrazne silnejsia ako imunita ich rodicov, ci starych rodicov, podmienujes vstup deti do skoly dodrziavanim opatreni (umyvanie ruk, respiratory, odstupy), pripadne ockovanim? ano/nie
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

pisal si za posledny rok na fore o prevencii voci civilizacnym, onkologickym alebo respiracnym chorobam
Civilizačné a onkologické ochorenia nie sú nákazlivé. Respiračné choroby sú nákazlivé, ale napr. taká chrípka má nižšiu smrtnosť. Ale tiež súhlasím s tým, aby sme aj proti takej chrípke viac bojovali. Tento rok som ju nemal a bolo to celkom fasa, tie rúška do obchodov cez vrchol chrípkového obdobia budem nosiť aj ďalšiu zimu.
na 3 vyssie vymenovane zomiera rocne nasobne viac ludi ako na covid
treba si uvedomiť že covid by zabíjal omnoho viac, kebyže tu nemáme všetky tieto opatrenia, čo sme tu mali (nezávisle od toho, či boli niekým nariadené alebo ľudia len boli zodpovední).
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

temp, toto je uz neuspesne vyskusane. jediny prenos civilizacnych ochoreni je snad mozny len geneticky, ak je gen podmienujuci syndrom sposobujucu rakovinu v oblasti tela dostatocne silny. myslel som, ze to sme tu pred niekolkymi tyzdnami vyriesili. asi teda nie.
aj tu umrtnost voci inym epidemiam som skusal a prosil som o koeficient, ktory by vyjadril zdravotnu starostlivost, hygienu a opatrenia, ktore v minulosti neboli. ani to sa nestalo.

Autoeditácia príspevku po 18 min 33 sek:
beardie napísal: 04 jún 2021, 20:23 pisal si za posledny rok na fore o prevencii voci civilizacnym, onkologickym alebo respiracnym chorobam, ak to nebolo v spojitosti s covidom? nie, nie je to pre teba absolutne ziadna tema, napriek tomu, ze na 3 vyssie vymenovane zomiera rocne nasobne viac ludi ako na covid
to, ze som to tu nepisal, neznamena, ze to nie je pre mna tema. viac nenapisem, lebo zase budu reci o vyplakavani a ventilovani. ak by som si uhnal rakovinu, tak viem co robit, aby som ju nesiril geneticky. inak by som bol problem len pre lekarov a pre statnu kasu. nikto sa kvoli mne ale obmedzovat nemusel.
je medialne pretlacane ockovanie deti? ano je
ma covid vplyv na drvivu, ale naozaj drvivu vacsinu deciek? nie

aby sme boli konkretny, na covid zomrelo do 9.4.2021 spolu 7 ludi (slovom SEDEM) do 20 rokov, z celkoveho poctu 10550 ludi, to robi presne 6,63x10^-4 pripadov, cize 0,000663 vsetkych, cize 0,0663 percenta alebo 0,663 promile
pokial viem, tak vsetky deti boli onkologicki pacienti alebo pacienti s tazkou obezitou

od zaciatku roka do 23.5.2021 bolo hospitalizovanych s covidom alebo s podozrenim na covid 334 deti, bez udania dovodu hospitalizacie, graf nic lepsie neponuka a nevysvetluje, som si 100% isty, ze su to aj decka, ktore sice covid maju, ale su asymptomaticke, pripadne s miernymi priznakmi, ale museli byt hospitalizovane z inych, pokojne i banalnych dovodov, vzdy to bolo ale maximalne 1 % tyzdennych hospitalizacii, raz to bolo 1,5 %

data tu: https://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/ ... 210216.pdf

napriek tomu, ze smrtnost u ludi pod 20 rokov je pol promile, ich imunita je vyrazne silnejsia ako imunita ich rodicov, ci starych rodicov, podmienujes vstup deti do skoly dodrziavanim opatreni (umyvanie ruk, respiratory, odstupy), pripadne ockovanim? ano/nie
kedze sucastou prvej fazy protichripkovych opatreni tie ruky skutocne su (ziaci maju v triedach vlastne mydla a uteraky), tak nerozumiem preco je toto videne ako dokaz, ze do skoly nesmu.
detto ochrana hornych ciest dychcich. ludia z Azije ju nosili pred covidom, nevidim preco by tento zvyk ako nieco dobrovolne nemohol ostat v Europe. je sezona akychkolvek respiracnych ochoreni? tak si handricku dam na nos. takze ani tam nevidim problem v skolach. odstup je najviac prakticky problem. ak sa zarucia prve dve opatrenia, tak sa mozno prenosu znizi dost na to, aby mohli ostat ako bezne su.
nevidim dodrzanie pravidelneho umyvania ruk a prekrytia tvare ako nieco nemozne a dovod uzavriet tuto temu, ze ja som proti otvaraniu skol. ANO podmienujem vstup do skoly dvoma zo styroch uvedenych bodov.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

beardie napísal: 03 jún 2021, 10:18 prijaty zakon bol neustavny, takze bol neplatny
    Ktorý zákon?
    jackb
    Redeemer
    Redeemer

beardie
    Redeemer
    Redeemer

temp napísal: 04 jún 2021, 20:48 Civilizačné a onkologické ochorenia nie sú nákazlivé.
    ak teda nie su nakazlive, preco sa proti nim nebojuje viac, ked jednoducho staci nepredavat vyrobky, ktore tie choroby sposobuju?
    cigarety? alkohol? udene vyrobky?

cigarety preukazatelne sposobuju rakovinu dychacieho ustrojenstva, smrtnost je nasobne vyssia ako u covidu, napriek tomu sa cigarety bezne predavaju v obchodoch

nepride ti to divne?
    treba si uvedomiť že covid by zabíjal omnoho viac, kebyže tu nemáme všetky tieto opatrenia, čo sme tu mali (nezávisle od toho, či boli niekým nariadené alebo ľudia len boli zodpovední).
    toto je prave mytus, covidu bolo na Slovensku vystavenych minimalne 3 miliony ludi, spolu je LTD 12395 umrti, co je 0,4% smrtnost, to zodpoveda vseobecne akceptovanemu IFR

nikde vo svete nebolo IFR vyssie, Slovensko nie je vynimkou

cisto hypoteticky ak by na Slovensku neboli ziadne obmedzenia, tak by na covid zomrelo asi 21500 ludi, ani viac, ani menej
    nevidim dodrzanie pravidelneho umyvania ruk a prekrytia tvare ako nieco nemozne a dovod uzavriet tuto temu, ze ja som proti otvaraniu skol. ANO podmienujem vstup do skoly dvoma zo styroch uvedenych bodov.
    rozumiem spravne, ze ak bude mat v skole kazde dieta svoj vlastny uterak a budu "nosit" respiratory svojim standardnym detskym sposobom, tak mozeme deti pustit do skol bez obmedzeni?
    to chces napisat?
    "viacmenej nulovy dopad"
    7 ci 10 umrti z 13000 naozaj je viacmenej nulovy dopad
    beardie napísal:ak by boli hypoteticky vsetky zaockovane, budu sirit virus do svojho okolia rovnako a to uz z principu spravania sa imunity v ich telach (rozdiel v jednotkach percent, zanedbatelna hodnota)
    beardie napísal:takze uz mozu ist do skoly aj bez ockovania?
    jackb napísal:nie
    :D
    takze 12 tisic ludi si v obchode ci pri nasteve nechalo nakaslat do tvare?
    v podstate ano, vyskytovali sa dlhsiu dobu v prostredi, kde sa virus siril
    ockovanie je jedine spravne riesenie.
    pri rizikovych skupinach sa zhodneme, pri starsich nie som proti, pri mladych zdravych je to zbytocne, priam ekonomicky nerentabilne
    riadene premorenie je protiustavne, lebo odobera cloveku pravo na ochranu zdravia, lebo politik rozhodnodne bez vedomia a suhlasu obcana o tom, ze sa musi nakazit viruspom. toto si niekam zapis.
    nie, mozes zostat doma a virusu sa nevystavit, v tom ti nikto nebrani, chran si svoje zdravie ako uznas za vhodne
    takze skoly pre teba nie su pracovisko.
    ako si na tu blbost prisiel? i v skole sa mozu deti nakazit, len je zbytocne riesit to, ak nenakazia niekoho z rizikovej skupiny, uz neviem ako jednoduchsie to vysvetlit
    ako pri vsetkom odmietani ofcialnych stanovisk, napis prosim email ONS a zacni ho HOW DARE YOU?! urcite zmenia grafy o udaje, ktore nemaju nicim podlozene.
    zase narazame na odlisne vnimanie reality
    su podla teba nakazeni iba a striktne ti, ktori boli otestovani alebo aj ti, ktori otestovani neboli?
    lebo ak to druhe, tak musis uznat, ze tie statistiky nie su kompletne a teda pocet nakazenych moze byt radovo vyssi
    mozes mi opisat, ako riadim zivot inych ludi, ked idem na vylet na miesto, kde mam istotu, ze tam nikto nebude a dostanem sa tam sposobom, aby som nikomu nesposoboval diskomfort? nemyslis si, ze skor egoizmus, aky to podporujes je sposob akym riadi tvoja cielovka zivoty inym?
    napriklad i verejnym vyjadrovanim, ze je nieco take, ake v skutocnosti nie je
    nastastie nemas dosah na vacsie skupiny ludi, ale alarmisti podobni tebe vytvorili obmedzenia a lockdowny, ktore ovplyvnili nasobne viac ludi ako covid
    chces povedat, ze vazne choroby, ktore dieta prekona nemaju na neho v neskorsom veku ziadny dopad?
    pre nerizikovych ludi je covid jednoduchsie vyliecitelny ako chripka, to je fakt
    vieme ake nasledky ma MERS a SARS1 nie je to ziadna apokalypsa a je velmi pravdepodobne, ze ani SARS2 nebude iny, kedze je to podobny typ korona virusu
    asi ma slovo "ohladuplnost" iny vyznam.
    nezahovaraj, odpovedz mi na obe otazky:
    1. ako zabranis asymptomatickemu prenosu od seba k niekomu inemu, ak budete obaja zaockovani?
    2. ak aj ten prenos nastane, komu z tych 2 osob bude vadit?
    autorka obrazku/jej zdroj to tak uvadza. nie Nko.
    Nko prinasa nejake informacie, s ktorymi suhlasi, inak by to bud nepriniesli, alebo by to objasnili, kedze ta informacia je dostupna a nie je vyvratena, Nko s tym suhlasi
    je to rovnake, ako ked ty prinesies do diskusie pocet postcovidakov z clanku z BBC, tiez s tym suhlasis, inak by si to do diskusie bud nepriniesol, alebo by si napisal, s cim v tom clanku nesuhlasis
    vidis a mne zalezi na zivote a jeho kvalite kazdeho. ci je to babka, alebo dieta. takze ak by zomrela co i len jedna babka alebo jedine dieta z dovodu komunitneho sireniu virusu, treba to okamzite zastavit.
    este spat k tomuto, na jednej strane tvrdis, ze zalezi na zivote kazdeho, na druhej strane si za masivne ockovanie nerizikovych skupin a pritom nie si ochotny ani len uvazovat o presune vakcin do menej rozvinutych krajin, kde by boli prioritne ockovane rizikove skupiny, co by priamo vyustilo k vyrazne nizsim poctom umrti pocas nasledujucej vlny
    consistency my ass

reality check:
    cely cas si pytas data. dostanes data, nepacia sa ti a este aj hrubo urazas. a potom este rozhodujes o tom, kto vie diskutovat a kto nie. c'mon
    jackb pise:
    pod 64 rokov (lebo take kategorie maju na ceskom webe) je tych mrtvych na covid 10%.
    ako odpoved na moj post, kde som napisal
    drviva vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie
    zoberme si teda ceske data:
    oficialny celkovy pocet nakazenych: 1 642 729
    oficialny celkovy pocet nakazenych pod 65 rokov: 1382111
    oficialny celkovy pocet umrti: 30 118
    oficialny celkovy pocet umrti pod 65 rokov: 3125
    pomer oficialneho celkoveho poctu umrti pod 65 rokov k oficialnemu celkovemu poctu nakazenych pod 65 rokov: 3125/1382111=0,0022610340269342 => 0,2 %
    ty tvrdis 10 %, okej...
    realne to bude samozrejme este nizsie, lebo odhad celkoveho poctu nakazenych v CR je nasobne vyssi
    ofiko data tu

ako sa da s tebou diskutovat na zlozitejsiu temu, ked nie si schopny porozumiet jednoduchym cislam z tabulky a dat si ich do kontextu?
    chcel si 0,3 %, ktore by ta uspokojili, mas 0,2 %, co je este nadhodnotena hodnota, lebo neoficialne je nakazenych vyrazne viac
    boom-in-your-face-bitch (1).jpg
    boom-in-your-face-bitch (1).jpg (32.03 KiB) 1080 zobrazení
    vysvetlenie, kde si spravil chybu:
    1. nasiel si tabulku, kde je prehlad umrti podla veku - zatial dobre
    cr1.jpg
    2. scital si percentualne pocty umrti, konkretne 0,0 % + 0,0 % + 0,2 % + 0,7 % + 2,1 % + 7,4 % = 10,2 % - zatial dobre
    ano, 10,2 % vsetkych zomrelych su ludia pod 65 rokov
    3. lenze, to je celkovy pocet zomrelych, nie pomer k nakazenym, kedze existuje nieco ako vekova pyramida - it was at this moment he knew he fucked up

nepriamo si teda priznal, ze dopad na ludi pod 65 rokov je mizivy, na urovni hlboko pod 0,2 %, lebo nie vsetci boli oficialne zapisani do statistik

P.S.: ked si zoberiem kategoriu pod 55, tak je to este jasnejsie:
    oficialny celkovy pocet nakazenych pod 55 rokov: 1161034
    oficialny celkovy pocet mrtvych pod 55 rokov: 901
    pomer: 901/1161034=0,000776 => 0,07 percenta = 0,7 promile!

dopad na ludi pod 55 je nasledovny, pouzijem ten obrazok vyssie: sanca, ze clovek umrie na covid, ak ma pod 55 rokov, je len 10x vyssia ako sanca, ze ho trafi blesk :lol:
    pod 64 rokov (lebo take kategorie maju na ceskom webe) je tych mrtvych na covid 10%. je to drviva vacsina, ktora nezomrie? ak by ich bolo 0,3% nepoviem.
    :smt006
    wladas
    Redeemer
    Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ale keby pri lockdowne ostali doma zavreti len ludia nad 65 tak je to protiustavne a diskriminacne :D

Ale nesuhlasim ze realne pocty nakazenych su nasobne vyssie. Vyssie urcite, nezanedbatelne vyssie. Ale urcite nie nasobne.

Ked si uz spomenul to cesko tak len pre zaujimavost su 4. na svete pri pocte umrti (prepocet na obyvatelov)
    My sme v blizkom zavese (10.)
    beardie
    Redeemer
    Redeemer

oficialne data pre CR su 1,6 mega, neoficialne okolo 3 az 4, cize 2 az 2,5 nasobok
    nemam dovod tomu neverit, kedze viem, ze ak sa niekto nechcel dat testovat, tak sa nedal, nebolo to povinne
    napr kolega mal skor tazsi priebeh, teploty okolo 40, 4 dni mu bolo velmi zle, potom to ustupilo, jeho frajerka s nim zila v byte celu dobu, nebolo jej vobec nic, ale na test nesla, lebo pracuje z domu a urcite by bola pozitivna, kedze testy len zistuju pritomnost RNA virusu vo vzorke a ten by urcite mala

podobne aj dalsi kolegovia, len u nas v firme to mala viac nez polovica a testovat sa vsetci i s ich rodinnymi prislusnikmi urcite nedali

okrem toho existuju desiatky tisic ludi, ktori ani nevedia, ze by sa mali dat testovat, lebo mali asymptomaticky priebeh a nikto okolo nich nic nemal
    Human.
    Medium Star
    Medium Star

beardie napísal: 03 jún 2021, 10:18 prijaty zakon bol neustavny, takze bol neplatny
      Tiež som predpokladal, že to mal byť český pandemický zákon (č. 94/2021 Sb.), a to by som potom beardieho poprosil odkaz na nález Ústavného súdu ČR (ako jediného súdu oprávneného rozhodovať o neústavnosti zákonov v ČR), v ktorom sa zaoberal (ne)ústavnosťou tohto zákona...
      beardie
      Redeemer
      Redeemer

mas pravdu, pouzit slovo neustavny nebolo vhodne, za chybu sa ospravedlnujem
      Najvyšší správny súd Českej republiky (NSS) v stredu rozhodol, že plošné uzatvorenie materských a základných škôl, ku ktorému došlo v apríli na základe pokynu ministerstva zdravotníctva, bolo nezákonné

NSS už v minulosti označil za nezákonné aj plošné uzatvorenie reštaurácií, nosenie rúšok a ďalšie opatrenia, ku ktorým vláda Andreja Babiša pristúpila po skončení núdzového stavu začiatkom apríla.
      Human.
      Medium Star
      Medium Star

No nešlo ani tak o slovo "neústavný" alebo "nezákonný", ale skôr o to, čo malo byť nezákonné :) Lebo si tvrdil, že neústavný mal byť (celý?) pandemický zákon, ale NSS ČR v tom rozsudku konštatoval nezákonnosť "iba" opatrenia Ministerstva zdravotníctva ČR o zavretí materských a základných škôl (ústavnosťou pandemického zákona sa nezaoberal a ani to nebolo potrebné).

A inak keď sme už pritom, tak dôvod tej nezákonnosti je v tomto prípade celkom zaujímavý, keďže týmto dôvodom nezákonnosti opatrenia bolo to, že v pandemickom zákone vôbec nie je uvedená právomoc ministerstva na zatváranie škôlok či základných škôl, a súčasne podľa súdu zákon o ochrane verejného zdravia nie je možné použiť na plošné zatvárania a zákazy (išlo tak o prekročenie právomoci ministerstva), pričom súd sa nezaoberal primeranosťou či "vedeckou správnosťou" týchto opatrení.

Podľa mňa sú preto celkom logické aj tie názory, ktoré som tu videl citované, že v tomto prípade dôvodom nezákonnosti zavretia škôl bol "iba" spackaný pandemický zákon, resp. diletantizmus ministerstiev, ktoré ten zákon vypracovali a navrhli, čo nepriamo naznačil aj sám súd v tom rozsudku:
      Rozsudek Nejvyššího správního soudu ČR sp. zn. 9 Ao 3/2021 napísal:Je nicméně jen stěží pochopitelné, proč zákonodárce ve zvláštním pandemickém zákoně, určeném přímo pro likvidaci nynější pandemie, upravil pouze omezení výuky nebo jiného provozu vysokých škol, zatímco omezování ostatních škol a školských zařízení z něj vynechal, a ponechal je tak v režimu zákona o ochraně veřejného zdraví, který k takto plošným opatřením není určen, jak bude vyloženo dále.
      jackb
      Redeemer
      Redeemer

Human., ale beardie ukazuje, ze ked mu v citaciach ukazem, ze nema pravdu, tak to ignoruje, neprizna a este ma aj vulgarne douraza. Velmi ma prekvapuje, ze vobec priznal, ze priznal chybu pri "neustavnosti".

Autoeditácia príspevku po 37 min 22 sek:
      beardie napísal: 05 jún 2021, 11:12

cisto hypoteticky ak by na Slovensku neboli ziadne obmedzenia, tak by na covid zomrelo asi 21500 ludi, ani viac, ani menej
      dostaneme odpoved aj na moju otazku co sa stane, ked na Slovensku zomrie 21501. clovek, alebo osoba, ktora sa rovna populacii planety * 0,3%? co sa stane s virusom potom?
      rozumiem spravne, ze ak bude mat v skole kazde dieta svoj vlastny uterak a budu "nosit" respiratory svojim standardnym detskym sposobom, tak mozeme deti pustit do skol bez obmedzeni?
      to chces napisat?
      respiratory si si vymyslel. o som tych nepisal.
      ty mas za nepredstavitelne, aby malo dieto uterak, mydlo a sedelo s prekrytou tvarou, ale dochodcov, ktori neznasaju zmenu by si vypravil do hotela daleko v horach, kde by boli v izolacii.
      zacni s tymti reality checkmi u seba.
      7 ci 10 umrti z 13000 naozaj je viacmenej nulovy dopad
      je to presne o 10 deti viac, ako by malo zomriet na "chorobu starych ludi", ako sa to na jar 2020 pretlacalo.
      v podstate ano, vyskytovali sa dlhsiu dobu v prostredi, kde sa virus siril
      minimalne stvrthodinu si dalo 12 tisic ludi kaslat do tvare z bezprostrednej blizkosti ani to s nimi necuklo?
      pri rizikovych skupinach sa zhodneme, pri starsich nie som proti, pri mladych zdravych je to zbytocne, priam ekonomicky nerentabilne
      je to prave ekonimicky najrentabilnejsie. lebo dochodcovia pri dochodkoch byvaleho vychodneho bloku peniaze minat nepojdu, lebo nemaju ake.potrebujeme tych ludi pracovat a minat. nie chrlat doma ci vylucovat cez hadicky v nemocnici. a spomenme si, kto to mal pred 11 mesiacmi v Prahe techtle-mechle a zalozil ohnisko v Prahe. sportovy klub domava seniorov to nebol. bude ohnisko, zase sa zavru prevadzky, hranice a potom zase bude narek. minuly vikend som videl pekny transparent: Keep places we love open. Let's stay safe and keep protecting each other.
      nie, mozes zostat doma a virusu sa nevystavit, v tom ti nikto nebrani, chran si svoje zdravie ako uznas za vhodne
      dakujem ze mi dovolis. ak by islo len o mna a o moju pohodu bolo by to ine. no kedze na izolacii mojej domacnosti a blizkych kontaktov pri mojej nakaze, kontakte s nakazenym alebo po navrate sa nezmenila ani ciarka, je to kvoli nim a nie kvoli mne.
      ako si na tu blbost prisiel? i v skole sa mozu deti nakazit, len je zbytocne riesit to, ak nenakazia niekoho z rizikovej skupiny, uz neviem ako jednoduchsie to vysvetlit
      pani ucitelka, alebo pan ucitel su automaticky mimo rizkovej skupiny? lebo stale sa vykrucas, ze najviac prenosov virusu podla teba nastalo na pracovisko. a stle tam ignorujes skoly. tak som chcel po mesiacoch vediet, ako to vnimas. dakujem.
      zase narazame na odlisne vnimanie reality
      su podla teba nakazeni iba a striktne ti, ktori boli otestovani alebo aj ti, ktori otestovani neboli?
      lebo ak to druhe, tak musis uznat, ze tie statistiky nie su kompletne a teda pocet nakazenych moze byt radovo vyssi
      ako by si reagoval, ak by som ja argumentoval nepodlozenymi cislami? alebo by sa o ne opierali moje zdroje.
      napriklad i verejnym vyjadrovanim, ze je nieco take, ake v skutocnosti nie je
      nastastie nemas dosah na vacsie skupiny ludi, ale alarmisti podobni tebe vytvorili obmedzenia a lockdowny, ktore ovplyvnili nasobne viac ludi ako covid
      takze nie ludia, ktori su neopatrni egoisti, ale ti, ktori nechcu nikomu pridavat problemy. si super. z coho ma este obvinis?
      pre nerizikovych ludi je covid jednoduchsie vyliecitelny ako chripka, to je fakt
      vieme ake nasledky ma MERS a SARS1 nie je to ziadna apokalypsa a je velmi pravdepodobne, ze ani SARS2 nebude iny, kedze je to podobny typ korona virusu
      kde beries tu istotu, ze vies kto je rizkovy? lebo este nemal 50. narodeniny a je chudy? skutocne? v inej teme mas kopu ludi, ktori sa o svojej rizikovosti dozvedeli len vdaka zdravotnej poistovni.
      nezahovaraj, odpovedz mi na obe otazky:
      1. ako zabranis asymptomatickemu prenosu od seba k niekomu inemu, ak budete obaja zaockovani?
      2. ak aj ten prenos nastane, komu z tych 2 osob bude vadit?
      ako by si mu zabranil ty? ja napriklad tak, ze budem mat zakryte nos a usta a budem udrziavat vzdialenost od inej osoby.
      ako je uvedene vyssie, v tejto krajine vyssim jednotkam ludi, ktori sa v case ked je uz takmer vsetko otvorene a je krasne letne pocasie ocitnu na 10 dni v izolacii.
      Nko prinasa nejake informacie, s ktorymi suhlasi, inak by to bud nepriniesli, alebo by to objasnili, kedze ta informacia je dostupna a nie je vyvratena, Nko s tym suhlasi
      je to rovnake, ako ked ty prinesies do diskusie pocet postcovidakov z clanku z BBC, tiez s tym suhlasis, inak by si to do diskusie bud nepriniesol, alebo by si napisal, s cim v tom clanku nesuhlasis
      rozumiem tomu spravne, ze ak Nko pouzije plagat KSČ z roku 1946, tak schvaluje myslienky stalinizmu? vobec nevadi, ze ten clanok je "umeni" na plagatoch po druhej svetovej vojne? mam pocit limtine hraniciaci s istotou, ze si si ze okuliare ideologie ani nevsimol o com ten clanok je.
      este spat k tomuto, na jednej strane tvrdis, ze zalezi na zivote kazdeho, na druhej strane si za masivne ockovanie nerizikovych skupin a pritom nie si ochotny ani len uvazovat o presune vakcin do menej rozvinutych krajin, kde by boli prioritne ockovane rizikove skupiny, co by priamo vyustilo k vyrazne nizsim poctom umrti pocas nasledujucej vlny
      consistency my ass
      chod prosim do kelu s vulgarizmami.
      "zapadne" krajiny nakupili ovela viac davok vakciny ako je ich populacia. co sa stane so zvysokom tych, ktore ostanu po tom, ked kazdy kto sa chce zaockovat zaockovat da? nie je to nahodou sucastou planu, ze budu darovane krajinam, ktore si ich dovolit nemozu?
      Spoiler
      reality check:

jackb pise: ako odpoved na moj post, kde som napisal
      zoberme si teda ceske data:
      oficialny celkovy pocet nakazenych: 1 642 729
      oficialny celkovy pocet nakazenych pod 65 rokov: 1382111
      oficialny celkovy pocet umrti: 30 118
      oficialny celkovy pocet umrti pod 65 rokov: 3125
      pomer oficialneho celkoveho poctu umrti pod 65 rokov k oficialnemu celkovemu poctu nakazenych pod 65 rokov: 3125/1382111=0,0022610340269342 => 0,2 %
      ty tvrdis 10 %, okej...
      realne to bude samozrejme este nizsie, lebo odhad celkoveho poctu nakazenych v CR je nasobne vyssi
      ofiko data tu

ako sa da s tebou diskutovat na zlozitejsiu temu, ked nie si schopny porozumiet jednoduchym cislam z tabulky a dat si ich do kontextu?
      chcel si 0,3 %, ktore by ta uspokojili, mas 0,2 %, co je este nadhodnotena hodnota, lebo neoficialne je nakazenych vyrazne viac
      boom-in-your-face-bitch (1).jpg

vysvetlenie, kde si spravil chybu:
      1. nasiel si tabulku, kde je prehlad umrti podla veku - zatial dobre
      cr1.jpg
      2. scital si percentualne pocty umrti, konkretne 0,0 % + 0,0 % + 0,2 % + 0,7 % + 2,1 % + 7,4 % = 10,2 % - zatial dobre
      ano, 10,2 % vsetkych zomrelych su ludia pod 65 rokov
      3. lenze, to je celkovy pocet zomrelych, nie pomer k nakazenym, kedze existuje nieco ako vekova pyramida - it was at this moment he knew he fucked up

nepriamo si teda priznal, ze dopad na ludi pod 65 rokov je mizivy, na urovni hlboko pod 0,2 %, lebo nie vsetci boli oficialne zapisani do statistik

P.S.: ked si zoberiem kategoriu pod 55, tak je to este jasnejsie:
      oficialny celkovy pocet nakazenych pod 55 rokov: 1161034
      oficialny celkovy pocet mrtvych pod 55 rokov: 901
      pomer: 901/1161034=0,000776 => 0,07 percenta = 0,7 promile!

dopad na ludi pod 55 je nasledovny, pouzijem ten obrazok vyssie: sanca, ze clovek umrie na covid, ak ma pod 55 rokov, je len 10x vyssia ako sanca, ze ho trafi blesk :lol:
      aj s tymito vulgarizmami chod niekam. potom este vyucujes ako diskutovat.

sam pri "premoreni" ignorujes, ze klima, pocasie, vekova pyramida a kultura tiez mozu byt faktory. to ty sam si predviedol, ze nie si schopny spajat faktory to komplexneho celku a este sa vysmievas z toho, ked tak urobim.

tu si pomiesal hrusky a jablka, lebo sa ti to prave hodi. ked je peak nakazenych, protestujes, ze "nakazeny" pre teba nie je relevantny a zaujima ta len smrt. a teraz pocitas smrtnost nakazenych. tak si ujasni co je pre teba dolezite.
      ziadne odhady. pod 65 rokov zomrelo 10% zo vsetkych zomretych v CR. end of story.

ale je super, ze si si spomenul na vekovu pyramidu. tu si mal do teraz veselo ignoroval.
      wladas
      Redeemer
      Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 05 jún 2021, 19:52je to presne o 10 deti viac, ako by malo zomriet na "chorobu starych ludi", ako sa to na jar 2020 pretlacalo.
      Presne tak. Skoly treba zavriet natrvalo pretoze urcite niektore zrazi auto pri ceste do skoly.
      beardie
      Redeemer
      Redeemer

Human. napísal: 05 jún 2021, 18:44Lebo si tvrdil, že neústavný mal byť (celý?) pandemický zákon
      ano, zjednodusil som to, cielom bolo napisat, ze mnohe zariadenia boli uzavrete neopravnene a taktiez z mojho pohladu zbytocne
      neviem, ci by rovnake rozhodnutie sud nespravil i v pripade, ak by bol zakon napisany dobre, Rakusaci to spravili niekedy pred mesiacom
      jackb napísal: 05 jún 2021, 19:52 Human., ale beardie ukazuje, ze ked mu v citaciach ukazem, ze nema pravdu, tak to ignoruje, neprizna a este ma aj vulgarne douraza.
      lebo pises sprostosti a uz ti to pol roka vysvetlujem, pricom nie si schopny sebareflexie
      dostaneme odpoved aj na moju otazku co sa stane, ked na Slovensku zomrie 21501. clovek, alebo osoba, ktora sa rovna populacii planety * 0,3%? co sa stane s virusom potom?
      ludia zomieraju, je to uplne bezne, raz zomru vsetci ludia z tvojho okolia, ty a raz aj uplne vsetci aktualne zijuci, dokonca aj ti, ktori sa este ani nenarodili
      vdaka covidu zomrelo na cestach menej ludi ako v rokoch predtym, kvoli covidu zomru mnohi dalsi kvoli zanedbaniu zdravotnej starostlivosti
      bezprecedentnymi obmedzeniami sa zivot vyrazne zmenil, predovsetkym k horsiemu
      co sa stane? vobec nic, neizolovani rizikovi zomru, ostatni preziju, podobne ako pri akejkolvek inej chorobe
      respiratory si si vymyslel. o som tych nepisal.
      kedze sucastou prvej fazy protichripkovych opatreni tie ruky skutocne su (ziaci maju v triedach vlastne mydla a uteraky), tak nerozumiem preco je toto videne ako dokaz, ze do skoly nesmu.
      detto ochrana hornych ciest dychcich. ludia z Azije ju nosili pred covidom, nevidim preco by tento zvyk ako nieco dobrovolne nemohol ostat v Europe. je sezona akychkolvek respiracnych ochoreni? tak si handricku dam na nos. takze ani tam nevidim problem v skolach. odstup je najviac prakticky problem. ak sa zarucia prve dve opatrenia, tak sa mozno prenosu znizi dost na to, aby mohli ostat ako bezne su.
      tvoje klamstva su tak priehladne, ze pre ich dokazovanie mi staci ist na zaciatok rovnakej strany, robis si len hanbu
      ty mas za nepredstavitelne, aby malo dieto uterak, mydlo a sedelo s prekrytou tvarou
      ano, deti nevydrzia celych 4-7 vyucovacich hodin s nasadenym prekrytim tvare, to je uplne ocakavatelne
      dal si si to ako podmienku a ta je nerealizovatelna
      nie, ze by to mne branilo poslat ich do skol, podla moznosti pocas celeho obdobia, kedy to nebolo mozne, samozrejme podla beznych epidemiologickych nariadeni, co samozrejme zahrna realnu chorobnost, nie umele navysovanie poctov testami, ktorych vyuzivanie nie je na dany ucel vhodne
      ale dochodcov, ktori neznasaju zmenu by si vypravil do hotela daleko v horach, kde by boli v izolacii.
      mozu si to nazvat predlzenym ozdravnym pobytom, kde sa budu stretavat striktne len s inymi dochodcami, ak to tebe ako vhodny nazov pride a prestanes z toho konecne robit koncentrak
      sice si predstavujes, ze ich chcem poslat do basy a kazdeho jedneho izolovat, ale to som vysvetlil uz asi pred mesiacom, najdi si to
      je to presne o 10 deti viac, ako by malo zomriet na "chorobu starych ludi", ako sa to na jar 2020 pretlacalo.
      hej, tazko obezne deti alebo deti s pokrocilou fazou rakoviny urcite nezomru, preziju nas vsetkych
      tieto tvoje fantazmagorie o zachrane kazdeho jedneho zivota sa stretnu s realitou hned ako odmietnes posunut vakciny k preukazatelne ohrozenym skupinam za prvou hranicou smerom na vychod
      minimalne stvrthodinu si dalo 12 tisic ludi kaslat do tvare z bezprostrednej blizkosti ani to s nimi necuklo?
      bolo to presne doslova tak a vobec nie inak!
      je to prave ekonimicky najrentabilnejsie.
      nie, ockovanie zdravych deti voci virusu, ktory ich ignoruje, je ekonomicky nerentabilne, svoje argumenty som ponukol a ostatni sa zariadia, ci ich budu akceptovat, alebo nie, ty nemusis
      dakujem ze mi dovolis. ak by islo len o mna a o moju pohodu bolo by to ine. no kedze na izolacii mojej domacnosti a blizkych kontaktov pri mojej nakaze, kontakte s nakazenym alebo po navrate sa nezmenila ani ciarka, je to kvoli nim a nie kvoli mne.
      nemozem za to, ze v nanny kingdom mate nariadenia, ktore ti brania zit
      mozno by si sa mal prestahovat niekam inam, ak ti to nevyhovuje, alebo to nekomentovat, ak ti to vyhovuje
      my na vychode zijeme svoje bezne zivoty a vplyv na pocty nakazenych je nulovy
      pani ucitelka, alebo pan ucitel su automaticky mimo rizkovej skupiny? lebo stale sa vykrucas, ze najviac prenosov virusu podla teba nastalo na pracovisko. a stle tam ignorujes skoly. tak som chcel po mesiacoch vediet, ako to vnimas. dakujem.
      uz 2x som ti to za posledny den vysvetlil, ale nie si schopny porozumiet tomu, s tym nic nespravim
      ako by si reagoval, ak by som ja argumentoval nepodlozenymi cislami? alebo by sa o ne opierali moje zdroje.
      ak su tie zdroje logicke, tak ich budem akceptovat, ponukol si nejaky?
      takze nie ludia, ktori su neopatrni egoisti, ale ti, ktori nechcu nikomu pridavat problemy. si super. z coho ma este obvinis?
      vzhladom na moznosti premorenia, vakcinacie a dopadu si vie kazdy, kto to tu cita predstavit mozne scenare vyvoja
      ten nie je taky, aky si ho predstavujes
      kde beries tu istotu, ze vies kto je rizkovy? lebo este nemal 50. narodeniny a je chudy? skutocne? v inej teme mas kopu ludi, ktori sa o svojej rizikovosti dozvedeli len vdaka zdravotnej poistovni.
      zase nepochopenie dat, neda sa ti to vysvetlit, lebo tomu sam nechces porozumiet
      k obom tvojim bodom som sa vyjadril, dohladaj si to alebo sa spytaj konkretne
      ako by si mu zabranil ty? ja napriklad tak, ze budem mat zakryte nos a usta a budem udrziavat vzdialenost od inej osoby.
      ako je uvedene vyssie, v tejto krajine vyssim jednotkam ludi, ktori sa v case ked je uz takmer vsetko otvorene a je krasne letne pocasie ocitnu na 10 dni v izolacii.
      mna sa spytas, ako by som zabranoval asymptomatickemu prenosu medzi 2 zaockovanymi ludmi? MNA SA TO PYTAS? si uplne mimo a pises to len preto, lebo musis reagovat na kazdu jednu moju vetu? lebo inak si neviem predstavit, ako mi mozes dat takuto doslova tupu otazku, mne, mojej osobe, halooo, ja som ten, s kym uz pol roka diskutujes - beardie, skus to napisat spravne
      zmen krajinu, ak ti tie nezmyselne karanteny nevyhovuju, alebo sa na ne nestazuj, ja za ne nemozem, poznamenam len, ze je to zbytocna sprostost, ak ti to teda nejak pomoze
      rozumiem tomu spravne, ze ak Nko pouzije plagat KSČ z roku 1946, tak schvaluje myslienky stalinizmu? vobec nevadi, ze ten clanok je "umeni" na plagatoch po druhej svetovej vojne? mam pocit limtine hraniciaci s istotou, ze si si ze okuliare ideologie ani nevsimol o com ten clanok je.
      nie, nerozumies tomu spravne, lebo sa nezamyslas nad obsahom textu, len vidis jednotlive pismenka a na ich zaklade sa snazis odpisovat :)
      ak Nko pouzije plagat KSC z roku 1946 a nic k nemu nenapise, iba ho zobrazi ako pravdu, tak logicky schvaluje myslienky stalinizmu
      ak by ale Nko pouzilo plagat KSC z roku 1946 a napisalo k nemu, ze zobrazene realie z neho nie su pravdive a je pouzity len ako umenie, tak by to bolo akceptovatelne
      ty to samozrejme vies, ale grafomanujes :)
      "zapadne" krajiny nakupili ovela viac davok vakciny ako je ich populacia. co sa stane so zvysokom tych, ktore ostanu po tom, ked kazdy kto sa chce zaockovat zaockovat da? nie je to nahodou sucastou planu, ze budu darovane krajinam, ktore si ich dovolit nemozu?
      takze budeme cakat na dalsiu vlnu, ktora zacne na konci septembra ci zaciatkom oktobra 2021, po ktorej zacnu zase masivne umierat ludia v nam pribuznych krajinach, ale my sa budeme tesit, ze u nas su zaockovani vsetci, vratane nerizikovych skupin? tak nejak si predstavujes tu solidaritu? :D
      sam pri "premoreni" ignorujes, ze klima, pocasie, vekova pyramida a kultura tiez mozu byt faktory.
      nie, argument premorenia pocas leta som viackrat otvoril ja, ty si ten, kto ho ignoruje, parafrazujem:
      jackb napísal:bla bla bla, nemozeme dopustit, aby sa nakazil co i len 1 clovek, bla bla bla
      tu si pomiesal hrusky a jablka, lebo sa ti to prave hodi. ked je peak nakazenych, protestujes, ze "nakazeny" pre teba nie je relevantny a zaujima ta len smrt. a teraz pocitas smrtnost nakazenych. tak si ujasni co je pre teba dolezite.
      ziadne odhady. pod 65 rokov zomrelo 10% zo vsetkych zomretych v CR. end of story.
      :D :D :lol: :lol: :D
      beardie napísal:drviva vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie
      jackb napísal:pod 64 rokov (lebo take kategorie maju na ceskom webe) je tych mrtvych na covid 10%. je to drviva vacsina, ktora nezomrie? ak by ich bolo 0,3% nepoviem.
      beardie napísal:pomer oficialneho celkoveho poctu umrti pod 65 rokov k oficialnemu celkovemu poctu nakazenych pod 65 rokov: 0,2 %
      dobre :smt006

P.S.: keby som bol vulgarny, tak by som pouzival rezkejsie vyrazy :P
      jackb
      Redeemer
      Redeemer

beardie napísal: 05 jún 2021, 21:37 lebo pises sprostosti a uz ti to pol roka vysvetlujem, pricom nie si schopny sebareflexie
      human. tu uviedol, to co ja v suvislosti s ceskymi zakonmi. mnou uvedene citacie z ceskeho rozhlasu si negoval a jemu odkyval a este si si aj priznak chybu.
      ludia zomieraju, je to uplne bezne, raz zomru vsetci ludia z tvojho okolia, ty a raz aj uplne vsetci aktualne zijuci, dokonca aj ti, ktori sa este ani nenarodili
      vdaka covidu zomrelo na cestach menej ludi ako v rokoch predtym, kvoli covidu zomru mnohi dalsi kvoli zanedbaniu zdravotnej starostlivosti
      bezprecedentnymi obmedzeniami sa zivot vyrazne zmenil, predovsetkym k horsiemu
      co sa stane? vobec nic, neizolovani rizikovi zomru, ostatni preziju, podobne ako pri akejkolvek inej chorobe
      ja chcem, aby mali ludia zdravotnu staroslivost aku potrebuju. ked ale ludia robia vsetko preto, aby sa ich cim viac nakazilo, lebo veria, ze im to zapne god mod, alebo "oni su mladi a maju imunitu", tak to potom trva. takze places na zlom hrobe.
      tvoje klamstva su tak priehladne, ze pre ich dokazovanie mi staci ist na zaciatok rovnakej strany, robis si len hanbu
      a kolko krat tam spominam slovo respirator? hanbu si robis len ty. slamenymi panakmi a urazkami.
      ano, deti nevydrzia celych 4-7 vyucovacich hodin s nasadenym prekrytim tvare, to je uplne ocakavatelne
      dal si si to ako podmienku a ta je nerealizovatelna
      nie, ze by to mne branilo poslat ich do skol, podla moznosti pocas celeho obdobia, kedy to nebolo mozne, samozrejme podla beznych epidemiologickych nariadeni, co samozrejme zahrna realnu chorobnost, nie umele navysovanie poctov testami, ktorych vyuzivanie nie je na dany ucel vhodne
      lebo ty veris, ze virus sa riadi matematikou a deti sa chranit nemusia. dobre. s tymi testami chod opat plakat na iny hrob. ja som sa ospravedlnil za to, ze som prve dve testovania obhajoval, lebo som nemal tusenie, ze z toho bude fetis na dlhe mesiace.
      mozu si to nazvat predlzenym ozdravnym pobytom, kde sa budu stretavat striktne len s inymi dochodcami, ak to tebe ako vhodny nazov pride a prestanes z toho konecne robit koncentrak
      sice si predstavujes, ze ich chcem poslat do basy a kazdeho jedneho izolovat, ale to som vysvetlil uz asi pred mesiacom, najdi si to
      ale je uplne jedno ako to nazves. ak chces dochodcovi urobit zle, tak mu zmenis nieco v jeho fungujucom zauzivanom mikrosvete. takze ty si budes mysliet, ze cinis matematike za dost a pritom tym, ktorych chces chranit ublizis.
      hej, tazko obezne deti alebo deti s pokrocilou fazou rakoviny urcite nezomru, preziju nas vsetkych
      tieto tvoje fantazmagorie o zachrane kazdeho jedneho zivota sa stretnu s realitou hned ako odmietnes posunut vakciny k preukazatelne ohrozenym skupinam za prvou hranicou smerom na vychod
      a dalsie lzi/slameni panaci. ja som nikomu nic neodmietol, vid nizsie.
      nie, ockovanie zdravych deti voci virusu, ktory ich ignoruje, je ekonomicky nerentabilne, svoje argumenty som ponukol a ostatni sa zariadia, ci ich budu akceptovat, alebo nie, ty nemusis
      na mna reagujes, ze ja mam tento SARS virus za zazracny a podla teba deti ignoruje. ale no tak.
      nemozem za to, ze v nanny kingdom mate nariadenia, ktore ti brania zit
      mozno by si sa mal prestahovat niekam inam, ak ti to nevyhovuje, alebo to nekomentovat, ak ti to vyhovuje
      my na vychode zijeme svoje bezne zivoty a vplyv na pocty nakazenych je nulovy
      dakujem, ze si si precital aj to o tom, ze ludia su ziadani, aby sa spravali tak, aby nebolo nutne uz nic a nikdy zatvarat.
      mne vyhovuje byt v spolocnosti, kde ludom zalezi na inych a niesu egoisti, ktori vidia len seba svoje pohodlie.
      esteze na ten dopad na pocty nakazenych si mozme pozriet v grafoch.
      uz 2x som ti to za posledny den vysvetlil, ale nie si schopny porozumiet tomu, s tym nic nespravim
      ved som ti podakoval, ze si sa ku tomu po polroku dostal. tak este raz: vdaka!
      ak su tie zdroje logicke, tak ich budem akceptovat, ponukol si nejaky?
      lekari prveho kontaktu nie su zdroje, hodnoverne noviny nie su zdroje. ked tu ale boli grafy, stacilo napisat "to mam z ineho fora" a bolo. lebo tie potvrdzovali to comu veris. vsetko co ti to naburava je loz. tam tkvie problem.
      vzhladom na moznosti premorenia, vakcinacie a dopadu si vie kazdy, kto to tu cita predstavit mozne scenare vyvoja
      ten nie je taky, aky si ho predstavujes
      moznosti vakcinacie, ktoru odmietas podavat tym, ktori o nu maju zajujem a zo seba si urobil jej obet?
      zase nepochopenie dat, neda sa ti to vysvetlit, lebo tomu sam nechces porozumiet
      k obom tvojim bodom som sa vyjadril, dohladaj si to alebo sa spytaj konkretne
      podla mna si opat dako zamlzil. je to ale pruser v krajine, kde sa po strednej skole chodi namiesto ku obvodakovi len pohotovost a potom naozaj ani clovek sam nevie, "co v nom buble".
      mna sa spytas, ako by som zabranoval asymptomatickemu prenosu medzi 2 zaockovanymi ludmi? MNA SA TO PYTAS? si uplne mimo a pises to len preto, lebo musis reagovat na kazdu jednu moju vetu? lebo inak si neviem predstavit, ako mi mozes dat takuto doslova tupu otazku, mne, mojej osobe, halooo, ja som ten, s kym uz pol roka diskutujes - beardie, skus to napisat spravne
      zmen krajinu, ak ti tie nezmyselne karanteny nevyhovuju, alebo sa na ne nestazuj, ja za ne nemozem, poznamenam len, ze je to zbytocna sprostost, ak ti to teda nejak pomoze
      dakujem za odpovedat na prvu otazku. velmi poucne. zoberiem si priklad.
      na druhu otazku si sa pytal, ja som ti dal odpoved. ze sa ti nepaci, nie je moj problem. ja sa hlavne nestazujem. nemam nutkanie sa nikomu pomstit a nerobi mi potesenie niekomu robit zle.
      nie, nerozumies tomu spravne, lebo sa nezamyslas nad obsahom textu, len vidis jednotlive pismenka a na ich zaklade sa snazis odpisovat :)
      ak Nko pouzije plagat KSC z roku 1946 a nic k nemu nenapise, iba ho zobrazi ako pravdu, tak logicky schvaluje myslienky stalinizmu
      ak by ale Nko pouzilo plagat KSC z roku 1946 a napisalo k nemu, ze zobrazene realie z neho nie su pravdive a je pouzity len ako umenie, tak by to bolo akceptovatelne
      ty to samozrejme vies, ale grafomanujes :)
      to sa stalo prave teba pri tom clanku Nka. pozrel si obrazky, precital pismenka a mas uplne iny zaver ako to o com ten rozhovor je.
      Na Instagrame kreslí vedu.
      je prva veta nadpisu. v lavom dolnom rohu je logo Science Illustrated/Kreslim vedu, ktore kresli Lucia Ciglar, s ktorou je rozhovor. dokonca v tom obrazku je aj uvedeny zdroj na kazdu sancu. mohli by ini napisat, ci to zobrali ako zavadzanie Nkom, alebo ako obrazky zo socialnej siete vedkyne, s ktoru je tam rozhovor o jej tvorbe.
      (obcas mi prides ako by si zil niekde v americkom campuse, napajal sa sojovym latte a vymyslal ako vyhrat olympiadu v ublizenosti)
      takze budeme cakat na dalsiu vlnu, ktora zacne na konci septembra ci zaciatkom oktobra 2021, po ktorej zacnu zase masivne umierat ludia v nam pribuznych krajinach, ale my sa budeme tesit, ze u nas su zaockovani vsetci, vratane nerizikovych skupin? tak nejak si predstavujes tu solidaritu? :D
      namiesto vymyslanie "preco sa nesmiem dat ockovat" si mal vymysliet "preco je dobry napad to urobit" a babicka na Ukrajine uz mohla mat prvu davku. zase plac na zlom hrobe.
      nie, argument premorenia pocas leta som viackrat otvoril ja, ty si ten, kto ho ignoruje, parafrazujem:
      zase reagujes od veci.
      upozornujem ta dlhodobo na to, ze nizka umrtnost ci jej pokles nemusi byt sposobeny len cisto premorenim ale aj dalsimi faktormi. ty sa z dalsich faktorov vysmievas.
      samozrejme, kazdy jeden clovek ma pravo na ochranu zdravia a to je v civilizovanych krajinach chranene ustavou. preto ak hladas nieco protiustavne, je to premorenie.
      :D :D :lol: :lol: :D

dobre :smt006
      ja by som sa zasmial tiez, ak by nebolo smutno z toho, ako musis ohybat realitu len preto, aby si nemusel priznat, ze mam pravdu.
      P.S.: keby som bol vulgarny, tak by som pouzival rezkejsie vyrazy :P
      tak hadam by si kvoli mne nesiel pod svoju uroven a zaroven by si vedome neporusoval pravidla :)
      beardie
      Redeemer
      Redeemer

jackb napísal: 05 jún 2021, 23:34ja chcem, aby mali ludia zdravotnu staroslivost aku potrebuju. ked ale ludia robia vsetko preto, aby sa ich cim viac nakazilo, lebo veria, ze im to zapne god mod, alebo "oni su mladi a maju imunitu", tak to potom trva. takze places na zlom hrobe.
      ja chcem zase modre z neba
      a kolko krat tam spominam slovo respirator? hanbu si robis len ty. slamenymi panakmi a urazkami.
      ale prosim ta, uz asi 4 mesiace si piseme o pouziti respiratorov v skolach ako sposob ochrany, ich rozdavanie atd a ty teraz zacnes tvrdit, ze si myslel sal na hlavach deti? prestan s tym
      lebo ty veris, ze virus sa riadi matematikou a deti sa chranit nemusia. dobre. s tymi testami chod opat plakat na iny hrob. ja som sa ospravedlnil za to, ze som prve dve testovania obhajoval, lebo som nemal tusenie, ze z toho bude fetis na dlhe mesiace.
      ako som kedysi napisal hughitovi, ze hierarchia je vsade vo svete okolo nas, on to nebol ochotny akceptovat
      teraz ti napisem nieco podobne - ze statistika je vsade okolo nas, to je ta matematika, ktoru ignorujes
      statistika hovori, ze ak nie si tazko chory clovek, tak sanca umriet na covid pod 60 rokov je miziva, to je realita
      neakceptujes to, napriek tomu, ze to potvrdzuju uplne vsetky data, nuz, to mi je luto, hovori to nieco len o tebe

ale je uplne jedno ako to nazves. ak chces dochodcovi urobit zle, tak mu zmenis nieco v jeho fungujucom zauzivanom mikrosvete. takze ty si budes mysliet, ze cinis matematike za dost a pritom tym, ktorych chces chranit ublizis.
      ale nezomrie, to je podstatne
      ty sice budes fabulovat, ze mu to spravi zle, bude smutnucky, narusi mu to zvyklosti, ja ti na to napisem, ze ano, ale zachrani mu to zivot
      preukazatelne to je fakt, jeden z mnohych
      tak velmi chces chranit ludi, zabranit co i len 1 nakazeniu ci 1 strate zivota, a pritom existuje moznost, ktora tych zivotov zachrani tisice a ty ju negujes, lebo... je to nelogicke a spravas sa nekonzistentne
      na mna reagujes, ze ja mam tento SARS virus za zazracny a podla teba deti ignoruje. ale no tak.
      statisticky to pravda je
      z ceskych dat vieme, ze pod 55 rokov je sanca zomriet na covid 7:10000, a to su predovsetkym tazko chori ludia, prestan z toho robit ebolu
      u deti to klesa este radovo nizsie, kludne si spocitaj sancu u ludi pod 25
      je ta sanca 7:10000 pravda alebo nie?
      dakujem, ze si si precital aj to o tom, ze ludia su ziadani, aby sa spravali tak, aby nebolo nutne uz nic a nikdy zatvarat.
      mne vyhovuje byt v spolocnosti, kde ludom zalezi na inych a niesu egoisti, ktori vidia len seba svoje pohodlie.
      esteze na ten dopad na pocty nakazenych si mozme pozriet v grafoch.
      ked to nema zmysel, tak sa nebudem spravat ako babka na snurke
      ked ti povedia, ze mas zostat v izolacii nie 10 dni, ale 30, tak to bude akceptovat? napriek tomu, ze tym nikomu nepomozes?
      lekari prveho kontaktu nie su zdroje, hodnoverne noviny nie su zdroje. ked tu ale boli grafy, stacilo napisat "to mam z ineho fora" a bolo. lebo tie potvrdzovali to comu veris. vsetko co ti to naburava je loz. tam tkvie problem.
      ja som tie data nespochybnoval, len som z nich zotrel to bulvarne pozlatko, ktorym ta nachytali
      ano, su jednotky deti, ktore zomru alebo budu mat postcovid, to je vsetko pravda, ale ma to nulovy vplyv na celu spolocnost
      si dospely vzdelany clovek, precitany text musis byt schopny analyzovat a porozumiet mu, to si pri tych tvojich doktoroch prveho kontaktu a hodnovernych novinach zanedbal a ja som ti to musel pracne dovysvetlovavat
      moznosti vakcinacie, ktoru odmietas podavat tym, ktori o nu maju zajujem a zo seba si urobil jej obet?
      zase si cucas vyjadrenia z prsta
      vakcinaciu neodmietam, ale jej podavanie mladym zdravym ludom je:
      - neekonomicke, pretoze mladi zdravi ludia na covid nezomru
      - nespravne, lebo vakciny nie su 100% a maju v zanedbatelnom mnozstve pripadov vedlajsie ucinky
      - nespravne, lebo nevieme ich dlhodobe vplyvy na zivot
      - perverzne, kedze existuju skupiny obyvatelstva, kde je ich podanie preukazatelne tisicnasobne vhodnejsie

keby sa len polovica zdravotnikov z velkokapacitnych ockovacich centier presunula k mobilnym ockovacim timom, tak by zachranili nasobne viac ludi ako prostym ockovanim deti

si schopny akceptovat to alebo mas s niecim z toho problem?
      podla mna si opat dako zamlzil. je to ale pruser v krajine, kde sa po strednej skole chodi namiesto ku obvodakovi len pohotovost a potom naozaj ani clovek sam nevie, "co v nom buble".
      ziadne zamlzenie, clovek je oznaceny za rizikoveho, lebo ma alergiu na topol
      ano, je rizikovejsi ako clovek, ktory je 100% zdravy, ale stale to nema vplyv na jeho imunitu voci covidu
      ako to viem? no mame oficialne nakazenych 1,5 M ludi a i medzi nimi boli alergici a malo to na nich v podstate nulovy vplyv
      na druhu otazku si sa pytal, ja som ti dal odpoved. ze sa ti nepaci, nie je moj problem. ja sa hlavne nestazujem. nemam nutkanie sa nikomu pomstit a nerobi mi potesenie niekomu robit zle.
      takze to vypisovanie, ze musis byt 10 dni zavrety doma, to nie je stazovanie sa?
      co to teda je, len akceptacia tupych nariadeni alebo priam bezmocnost postavit sa autorite? nemusis odpovedat, to bola skor recnicka
      to sa stalo prave teba pri tom clanku Nka.
      bolo niekde v clanku napisane, ze ta hodnota nekorensponduje s realitou a ze ta hodnota z obrazku je priblizne 5x vyssia? ano alebo nie?
      (obcas mi prides ako by si zil niekde v americkom campuse, napajal sa sojovym latte a vymyslal ako vyhrat olympiadu v ublizenosti)
      ja? :D :lol:
      ved ty sa tu vyplakavas, ako ludia nechcu dodrziavat nariadenia a ty ako svatec sedis doma a nerozsirujes virus, proti ktoremu su uz vsetci rizikovi zaockovani a ostatni maju mierny priebeh :lol:
      namiesto vymyslanie "preco sa nesmiem dat ockovat" si mal vymysliet "preco je dobry napad to urobit" a babicka na Ukrajine uz mohla mat prvu davku. zase plac na zlom hrobe.
      ja nevymyslam, preco by sa nesmeli dat ockovat, ja pisem, preco je to zbytocne
      este mi teda skus vysvetlit ako uz moze mat babicka na Ukrajine svoju prvu davku u seba, ked sa v zapadnom svete nutia(*) ockovat decka od 12 rokov a na babicku davka nezostala, lebo ich je celosvetovy nedostatok?

(*) momentalne nie, ale predpokladam, ze do konca roka bude "povinne" v zmysle, ze kto sa nezaockuje, tak sa bude ucit z domu alebo chodit na testy aspon raz za tyzden, co sa uz deje, napr aj v CR, napriek tomu, ze pozitivnych z testov je vzdy promile a aj to vzdy u asymptomatikov
      skratka dalsie z totalitnych nezmyselnych nariadeni
      upozornujem ta dlhodobo na to, ze nizka umrtnost ci jej pokles nemusi byt sposobeny len cisto premorenim ale aj dalsimi faktormi. ty sa z dalsich faktorov vysmievas.
      ktore to su okrem premorenia a pocasia (cize nepriamo vitamin D)?
      samozrejme, kazdy jeden clovek ma pravo na ochranu zdravia a to je v civilizovanych krajinach chranene ustavou. preto ak hladas nieco protiustavne, je to premorenie.
      ved ti uz 8x za posledny mesiac hovorim, ze bud doma izolovany, ale neotravuj tym ostatnych
      ja by som sa zasmial tiez, ak by nebolo smutno z toho, ako musis ohybat realitu len preto, aby si nemusel priznat, ze mam pravdu.
      nielen, ze si neodpovedal na to, co som ziadal, ale este aj zavadzas :)
      ano, celkovy pocet mrtvych pod 65 rokov je 10 %, to ale nic nehovori o pomere nakazenych k zomrelym, na co si v prvom rade reagoval a co je ta jedina podstatna hodnota
      ak by sa ludia dozivali maximalne 65 rokov, tak by bolo mrtvych v tejto vekovej skupine 100 %, to ale nic nehovori o dopade na tuto vekovu skupinu
      si uz fakt na smiech :D

podme znova:
      moj post:
      drviva vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie
      ty si reagoval tymto, co nie je k veci:
      pod 64 rokov (lebo take kategorie maju na ceskom webe) je tych mrtvych na covid 10%. je to drviva vacsina, ktora nezomrie? ak by ich bolo 0,3% nepoviem.
      ja som ti realitu vysvetlil:
      pomer oficialneho celkoveho poctu umrti pod 65 rokov k oficialnemu celkovemu poctu nakazenych pod 65 rokov: 0,2 %
      bud sa v tom uz neryp, alebo napis, ze si napisal sprostost, v ktorej si nereagoval na mna, ale len na nieco od veci, co nemalo suvis s obsahom nasej diskusie
      tak hadam by si kvoli mne nesiel pod svoju uroven a zaroven by si vedome neporusoval pravidla :)
      ako keby to niekto iny okrem teba cital
      Blastbit
      Hardcore addict
      Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Celé strany vzájomných osočovaní,urážaní sa. Celkom seriozne beardie+jackb v akých znameniach ste sa narodili?
      Niekto s niekym sa nikdy nepochopí a každý má svoju pravdu z opačného konca, preto nenájdete zväčša spoločnú reč.
      beardie
      Redeemer
      Redeemer

Postavenie hviezd voči planéte Zem pri tvojom narodení ma ešte nižší vplyv na tvoj život ako covid, a to aj v prípade, že si zdravé dieťa ;-)
      Andi_Cibula
      Addict
      Addict
      Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

jackb napísal: 05 jún 2021, 0:01vidis a mne zalezi na zivote a jeho kvalite kazdeho. ci je to babka, alebo dieta.
      Toto je tá najnedôveryhodnejšia vec, akú si za posledný čas napísal.
      Určite ti neverím, že práve tebe záleží na živote každého, resp. na jeho kvalite.

Snažil som sa to z teba dostať, že koľko si ochotný znášať restrikcie ... bez úspechu. Uznávam, že formou čísla to nevie každý kvantifikovať.
      Ja to skúšam ešte trochu inak.
      Akú hodnotu má pre teba 1 rok života? Akú hodnotu má pre teba 5 rokov života?
      Uznávaš, že každý to môže mať inak, než ty?
      Čo sa dá stihnúť za 1 rok života? Čo sa dá zmeškať za 1 rok života? (5rokov)
      Eframko ma podrýpol s prirovnaním k vojne a ty si pokračoval na spôsob bombardovania Londýna a rozsvecovania svetiel, ale to prirovnanie nie je vhodné. Navzdory tomu som sa vyjadril aj k tomuto prirovnaniu. Bez odozvy.

Sústavne ignoruješ fakt, že jedného dňa sa aj ty vykoroníš. Je to neodvratné.
      Ja si to predstavujem zhruba tak, že dostaneš pozitívny PCR výsledok a v skutočnosti ti nič moc nebude a prejdeš to beze ztráty kytičky.
      Toľko mesiacov svedomitého dodržovania výde navnivoč.

Si ale v menšine. Pre mňa - našťastie - výraznej menšine.
      V ČR nastal takýto spontánny poriadok:
      V krčme sa teraz ofiko môže sedieť max. 4 ľudia u stola a mimo konzumácie sú nariadené respirátory na hube.
      Realita: Respirátor nemá nikto, sedí sa hocijako hocikde v hocijakom počte, pivo tečie hektolitrami. Policajti jazdia okolo krčiem a majú v trubke.
      Mňa by strašne zaujímalo, ako vyzerá denný meeting na policajnej stanici. Tá komunikácia medzi pešiakmi a nadriadeným.

BTW: Napriek tomuto premorovaniu čísla sústavne klesajú. Rozvolnenie v jednotlivých sférach nastalo vždy skorej, než boli ofiko notičky.
      Spontánny poriadok. Česko :smt049

Postreh zo včera: Idem si tak centrom mesta, všade hordy ľudí, hudba hrá. Zrazu vidím dvojicu, chalan+baba, vekovo odhadom 30. Obidvaja decentne vyfešákovaní, krátke rukávy, baba sukňa, chalan kraťasy. Baba celkom sympaťáčka. A obidvaja Respilon na hube. :slap:
      Teraz trošku zamyslenia sa: Kam asi tak išli? Prečo si zvolili práve túto nebezpečnú trasu, kde ich snahu chrániť sa sabotujú hordy premorovačov?
      jackb
      Redeemer
      Redeemer

beardie napísal: 06 jún 2021, 9:35 ale prosim ta, uz asi 4 mesiace si piseme o pouziti respiratorov v skolach ako sposob ochrany, ich rozdavanie atd a ty teraz zacnes tvrdit, ze si myslel sal na hlavach deti? prestan s tym
      o respiratoroch pre ucitelov. presne tak. vidis, urobil si slameneho panaka a nepriznas to.
      ako som kedysi napisal hughitovi, ze hierarchia je vsade vo svete okolo nas, on to nebol ochotny akceptovat
      teraz ti napisem nieco podobne - ze statistika je vsade okolo nas, to je ta matematika, ktoru ignorujes
      statistika hovori, ze ak nie si tazko chory clovek, tak sanca umriet na covid pod 60 rokov je miziva, to je realita
      neakceptujes to, napriek tomu, ze to potvrdzuju uplne vsetky data, nuz, to mi je luto, hovori to nieco len o tebe
      ale ja viem, co je statistika a kde je. robil som s nou celkom dost, dakujem za opytanie.
      tak ako v demografii nevyriesi odchod ludi zo sidel, tak v medicine nevylieci virus.
      ale nezomrie, to je podstatne
      ty sice budes fabulovat, ze mu to spravi zle, bude smutnucky, narusi mu to zvyklosti, ja ti na to napisem, ze ano, ale zachrani mu to zivot
      preukazatelne to je fakt, jeden z mnohych
      tak velmi chces chranit ludi, zabranit co i len 1 nakazeniu ci 1 strate zivota, a pritom existuje moznost, ktora tych zivotov zachrani tisice a ty ju negujes, lebo... je to nelogicke a spravas sa nekonzistentne
      a toto je presne pripad "neozmierania na postcovid". pacient sa liecil mesiace z ochorenia, prisiel o pracu a ma este depresiu sposobenu postcovidom. risenie? zoberie si zivot.
      co urobi dedko, ktoreho vytrhnes z jeho prostredia, lebo ma vieru, ze mu zachranujes zivot? zoberie si ho.
      statisticky to pravda je
      z ceskych dat vieme, ze pod 55 rokov je sanca zomriet na covid 7:10000, a to su predovsetkym tazko chori ludia, prestan z toho robit ebolu
      u deti to klesa este radovo nizsie, kludne si spocitaj sancu u ludi pod 25
      je ta sanca 7:10000 pravda alebo nie?
      medicinsky a biologicky to pravda nie je. a to je dolezite.
      ked to nema zmysel, tak sa nebudem spravat ako babka na snurke
      ked ti povedia, ze mas zostat v izolacii nie 10 dni, ale 30, tak to bude akceptovat? napriek tomu, ze tym nikomu nepomozes?
      pre velky uspech este raz: ja dokazem fungovat z domu ak potrebujem, aj 60 dni mne toho vela neurobi. zahrada je, jedlo chodi pred dvere, da sa kecat cez internet ci cez plot. problem je moje bezprostredne okolie, ktore v tej izolacii bude rovnako ako ja. ked to nezvladali v zime, ked pre pocasie a zatvorenie vsetkeho ani nemali nutkanie niekam ist, preco by ma chciet, aby boli izovolovani teraz, ked je letne pocasie a moze ist prakticky kam chcu?
      ja som tie data nespochybnoval, len som z nich zotrel to bulvarne pozlatko, ktorym ta nachytali
      ano, su jednotky deti, ktore zomru alebo budu mat postcovid, to je vsetko pravda, ale ma to nulovy vplyv na celu spolocnost
      si dospely vzdelany clovek, precitany text musis byt schopny analyzovat a porozumiet mu, to si pri tych tvojich doktoroch prveho kontaktu a hodnovernych novinach zanedbal a ja som ti to musel pracne dovysvetlovavat
      nemusell. len sa u teba zobudil velmi velky Dunning-Kruger, z ktoreho som celkom vydeseny. doktor mediciny s relevantnou praxou v odbore ma v otazke virusu vzdy na vrch.
      zase si cucas vyjadrenia z prsta
      vakcinaciu neodmietam, ale jej podavanie mladym zdravym ludom je:
      - neekonomicke, pretoze mladi zdravi ludia na covid nezomru
      - nespravne, lebo vakciny nie su 100% a maju v zanedbatelnom mnozstve pripadov vedlajsie ucinky
      - nespravne, lebo nevieme ich dlhodobe vplyvy na zivot
      - perverzne, kedze existuju skupiny obyvatelstva, kde je ich podanie preukazatelne tisicnasobne vhodnejsie

keby sa len polovica zdravotnikov z velkokapacitnych ockovacich centier presunula k mobilnym ockovacim timom, tak by zachranili nasobne viac ludi ako prostym ockovanim deti

si schopny akceptovat to alebo mas s niecim z toho problem?
      to sa krutime v tom istom kruhu cele mesiace. nie je problem ci zomru, alebo nezomru. skoncia mimo ekonomickeho procesu na dlhe tyzdne. co je najhorsie, skoncia aj v nemocniciach, kde uz konecne maju byt pacienti s rakovinami a inymi ochoreniami, ktori tam by nemozu u rok a pol. pobyt na lozku, ci mimo ekonomicky proces stoji stat ovela viac ako dve davky vakciny.
      prostredne dve su ako z modreho konika.
      to sa stazuj na mieste, ktore ma priamy dopad na to, preco este ludia, ktori maju byt ockovani vakcinu nedostali.
      plne podporujem mobilne ockovacie timi, aby bolo mozne priblizit sa kolektivnej imunite co najskor.
      ziadne zamlzenie, clovek je oznaceny za rizikoveho, lebo ma alergiu na topol
      ano, je rizikovejsi ako clovek, ktory je 100% zdravy, ale stale to nema vplyv na jeho imunitu voci covidu
      ako to viem? no mame oficialne nakazenych 1,5 M ludi a i medzi nimi boli alergici a malo to na nich v podstate nulovy vplyv
      vidis. pritom medzi rikovymi neboli ani ludia 65+, ktori sa len pred 5 rokmi liecili z rakoviny, 40+ ktori sice sportuju no maju obstrukcnu chorobu pluc a ani 30+ po trasplantacii, ktori musia uzivat imunosupresiva.
      ale to nieje tvoja chyba, ale toho kto zle nastavil system.
      takze to vypisovanie, ze musis byt 10 dni zavrety doma, to nie je stazovanie sa?
      co to teda je, len akceptacia tupych nariadeni alebo priam bezmocnost postavit sa autorite? nemusis odpovedat, to bola skor recnicka
      nie ja. moje okolie by bolo tiez.
      dodrziavanie zakona. urcite by bolo super, ak by imigrant porusoval zakony, lebo matematicky nemaju zmysel. vsak? nemusis odpovedat, to bola skor recnicka
      bolo niekde v clanku napisane, ze ta hodnota nekorensponduje s realitou a ze ta hodnota z obrazku je priblizne 5x vyssia? ano alebo nie?
      asi napisem editorom, nech to tam pridaju pre ludi akymi si ty a rozciti ich obrazok.
      ja? :D :lol:
      ved ty sa tu vyplakavas, ako ludia nechcu dodrziavat nariadenia a ty ako svatec sedis doma a nerozsirujes virus, proti ktoremu su uz vsetci rizikovi zaockovani a ostatni maju mierny priebeh :lol:
      nevyplakavam, nesedim :)
      teba rozhodil obrazok, ktory je "umelecke dielo" a dookola o nom pistis.

ja nevymyslam, preco by sa nesmeli dat ockovat, ja pisem, preco je to zbytocne
      este mi teda skus vysvetlit ako uz moze mat babicka na Ukrajine svoju prvu davku u seba, ked sa v zapadnom svete nutia(*) ockovat decka od 12 rokov a na babicku davka nezostala, lebo ich je celosvetovy nedostatok?
      nie je to zbytocne, lebo je potrebne vytvorit dlhodobu kolektivnu imunitu.
      (*) momentalne nie, ale predpokladam, ze do konca roka bude "povinne" v zmysle, ze kto sa nezaockuje, tak sa bude ucit z domu alebo chodit na testy aspon raz za tyzden, co sa uz deje, napr aj v CR, napriek tomu, ze pozitivnych z testov je vzdy promile a aj to vzdy u asymptomatikov
      skratka dalsie z totalitnych nezmyselnych nariadeni
      aj toto je take ako sojovym latte podfarbene. ockovanie nie je povinne, ale ti zli totalitari ho dako vymyslia a budu vakcinu davat detickam
      ktore to su okrem premorenia a pocasia (cize nepriamo vitamin D)?
      jackb napísal: 05 jún 2021, 19:52 sam pri "premoreni" ignorujes, ze klima, pocasie, vekova pyramida a kultura tiez mozu byt faktory. to ty sam si predviedol, ze nie si schopny spajat faktory to komplexneho celku a este sa vysmievas z toho, ked tak urobim.
      ved ti uz 8x za posledny mesiac hovorim, ze bud doma izolovany, ale neotravuj tym ostatnych
      ale budes presadzovat, aby cele masy boli nevedome a bez suhlasu nakazene virusom.
      nielen, ze si neodpovedal na to, co som ziadal, ale este aj zavadzas :)
      ano, celkovy pocet mrtvych pod 65 rokov je 10 %, to ale nic nehovori o pomere nakazenych k zomrelym, na co si v prvom rade reagoval a co je ta jedina podstatna hodnota
      ak by sa ludia dozivali maximalne 65 rokov, tak by bolo mrtvych v tejto vekovej skupine 100 %, to ale nic nehovori o dopade na tuto vekovu skupinu
      si uz fakt na smiech :D

podme znova:
      moj post:
      ty si reagoval tymto, co nie je k veci:

ja som ti realitu vysvetlil:

bud sa v tom uz neryp, alebo napis, ze si napisal sprostost, v ktorej si nereagoval na mna, ale len na nieco od veci, co nemalo suvis s obsahom nasej diskusie
      ale ty neurcujes co je dolezite :)
      ty si napisal, ze drviva vacsina nezomrie. 10% je daleko od drivosti.
      Andi_Cibula napísal: 06 jún 2021, 11:14 Snažil som sa to z teba dostať, že koľko si ochotný znášať restrikcie ... bez úspechu. Uznávam, že formou čísla to nevie každý kvantifikovať.
      jackb napísal: 14 máj 2021, 16:25 kym kazdy kto chce dostane obe davky vakciny + cas na vytvorenie protilatok ako nutne minimum
      Sústavne ignoruješ fakt, že jedného dňa sa aj ty vykoroníš. Je to neodvratné.
      Ja si to predstavujem zhruba tak, že dostaneš pozitívny PCR výsledok a v skutočnosti ti nič moc nebude a prejdeš to beze ztráty kytičky.
      Toľko mesiacov svedomitého dodržovania výde navnivoč.
      ak by si sa pokusal citat, to co pisem, tak by si vedel, ze mne je celkom jedno, ze by som nakazil a dajme tomu aj zomrel (a niekomu tym strasne znicil statistiky). problem by bol v izolovani mojho bezprostredneho okolia a repratriacii tela a hnutelneho majetku. preco ludom uplne zbytocne pridavat problemy?
      V ČR nastal takýto spontánny poriadok:
      a zase vam to po mescia zavru a budete vrieskat o fasizme. Good Idea Czechia.

ja budem mat dovod na par rezkejsich slov v mysli, ked opat budem musiet zrusit stretnutie s clenmi rodiny na dobu neurcitu, lebo sa tam nebude moct jednoducho cestovat. ď
      V krčme sa teraz ofiko môže sedieť max. 4 ľudia u stola a mimo konzumácie sú nariadené respirátory na hube.
      Realita: Respirátor nemá nikto, sedí sa hocijako hocikde v hocijakom počte, pivo tečie hektolitrami. Policajti jazdia okolo krčiem a majú v trubke.
      to tu vo "fasistickom" Anglicku respiratori nie su povinne nikde. na zahrade restauracie nemaju na nose nic ani len casnici. ludi sest. policajti nikdy nekontrolovali co ma kto kde na tvari a za 11 mesiacov rusok v obchode som nestretol s tym, aby niekto "dostal sodu", ak tam vosiel bez nicoho. jedine miesto, kde som bol vyzvany SBSkarom, ze "toto je bod, kedy si na tvar nieco dat musis", bol hlavny vchod do zeleznicnej stanice.
      Teraz trošku zamyslenia sa: Kam asi tak išli? Prečo si zvolili práve túto nebezpečnú trasu, kde ich snahu chrániť sa sabotujú hordy premorovačov?
      face palm aj za mna. preco sa niekto vyberie cez dav ludi, ked si tam nieco na tvar nasadi? nie je lepsie si najst pokojnu cast mesta, kde z logiky veci na tvari mat nic musia?
      mozno sli dotankovat sojove latté
      Napísať odpoveď