Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa ephramko »

Profesia hovorila, že za máj 2021 majú historicky najviac otvorených voľných pracovných pozícii odkedy portál profesia funguje. Ale ako sami dodávajú, najviac voľných pozícii je v IT sektore (kde je nedostatok ľudí prakticky stále) a v gastrosektore/službách a výrobe, čo nie je známka toho, že by sa ekonomike zrazu darilo, ale skôr len firmy po lockdownoch zháňajú späť zamestnancov, ktorých počas obmedzení vyhodili.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 11 jún 2021, 23:02 ty musis byt fakt nejak spomaleny a mat problem s vnimanim, specialne pre teba:

uz to tam vidis alebo zo seba zase budes robit debila?
ty si si vymysel ten zaver o ockovani a mna urazas a napadas? okrem toho mam pocit, ze si spadol do etapy vyvoja dietata, kedy sa na vsetko pytas preco a chces vysvetlenie. nemam odpoved na otazku, preco bol clovek 40+ stale v cakarni ked ochorel a tiez neviem preco "takto mlady" bol chory az tri tyzdne. uz?
stupal do konca februara 2020, potom to stagnovalo a potom zacali byt ludia prepustani, lebo stat(y) neboli schopne vytvorit vhodne opatrenia pre totalitou zatvorene prevadzky
neviem v akej realite zijes, ale po celom svete je kriza

celkom by ma zaujimalo, kde si vycital, ze ponuky prace maju rastucu tendenciu
voci januaru 2021 urcite, voci januaru 2020 tazko
tento alarmizmus :D
jeden by cakal zvysenie nezamestnanosti o aspon 10%, potom sa pozrie na EuroStat a vidi. krizou by som to naozaj nevolal.
tym, ze odisli cezpolni a maju problem sa vratit, tak problem onedlho opat bude v nedostatku ludi a nie v ponuke prace.
okrem toho, z cudzini sa vratili krajania, zaregistrovali sa na UPSVaR a mas krizu v grafe. len zopakujem, ze to ty si mne vycital, ze sa na veci nechcem pozerat komplexne.
preco by mal prist o pracu? kvoli PNke? to je trestne
kvoli zruseniu podniku kvoli nezmyselnym opatreniam statu? to je mozne, ale som od zaciatku proti, takze places na nespravnom hrobe
vid odpoved na zaciatku. nemam odpoved na "preco", len viem, ze to je situacia. ak by som vlastnil gastro ci ubytovaciu prevadzku, mohol by som ju otvorit a zamestnanec by prave v case ked ho potrebujem na tri tyzdne vypadol, tak mi je to velmi luto no nemozem s nim pocitat do buducnosti.

Autoeditácia príspevku po 1 min 15 sek:
ephramko napísal: 12 jún 2021, 9:59 Profesia hovorila, že za máj 2021 majú historicky najviac otvorených voľných pracovných pozícii odkedy portál profesia funguje. Ale ako sami dodávajú, najviac voľných pozícii je v IT sektore (kde je nedostatok ľudí prakticky stále) a v gastrosektore/službách a výrobe, čo nie je známka toho, že by sa ekonomike zrazu darilo, ale skôr len firmy po lockdownoch zháňajú späť zamestnancov, ktorých počas obmedzení vyhodili.
dakujem. napisal by som to ja, dal by som zdroj na podcast, kde sa o tom hovorilo a opat by sme boli pri skaredych mediach.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 12 jún 2021, 10:15 ty si si vymysel ten zaver o ockovani a mna urazas a napadas?
samozrejme, ze ti budem pisat, ze sa spravas ako debil (nie, ze si), ak schvalne neodcitujes cele suvetie, ale odseknes tu najpodstatnejsiu cast, ktora vyznam vysvetluje
keby som s tebou mal hrat bingo na chyby argumentacie, tak v kazdom poste aspon raz vzdy nieco pouzijes
okrem toho mam pocit, ze si spadol do etapy vyvoja dietata, kedy sa na vsetko pytas preco a chces vysvetlenie.
vitaj na diskusnom fore, kde ludia pokladaju otazky a ini na ne odpovedaju, clovek by cakal, ze po 14958 prispevkoch by si uz mohol vediet, ako to funguje :)
nie je to ale pod natlakom, mozes ich bez problemov preskocit ;-)
nemam odpoved na otazku, preco bol clovek 40+ stale v cakarni ked ochorel a tiez neviem preco "takto mlady" bol chory az tri tyzdne. uz?
ty si to sem dotiahol, ja som o tom nehovoril, je to tvoj konstrukt
tento alarmizmus :D
jeden by cakal zvysenie nezamestnanosti o aspon 10%, potom sa pozrie na EuroStat a vidi.
huh?
akoze narast o 2,4 percentualneho bodu ti nestaci? ved to je 65000 ludi naviac bez prace!
pocas financnej krizy v 2008/2009 bol narast o 4,7 %
krizou by som to naozaj nevolal.
no nastastie o nicom nerozhodujes
covid kriza s IFR 0,3 % (kde je vacsina mrtych mimo produktivneho stavu) je apokalypsa, ale narast nezamestnanosti o 65000 ludi krizou nenazves, dobre...
okrem toho, z cudzini sa vratili krajania, zaregistrovali sa na UPSVaR a mas krizu v grafe. len zopakujem, ze to ty si mne vycital, ze sa na veci nechcem pozerat komplexne.
skus ma poucit kolko z tych 65k prislo z cudziny
hned nasledne mozes zistit kolko ludi zo zahranicia na Slovensku pracovalo a uz nepracuje
vid odpoved na zaciatku. nemam odpoved na "preco", len viem, ze to je situacia. ak by som vlastnil gastro ci ubytovaciu prevadzku, mohol by som ju otvorit a zamestnanec by prave v case ked ho potrebujem na tri tyzdne vypadol, tak mi je to velmi luto no nemozem s nim pocitat do buducnosti.
hypoteticka uvaha
realita je taka, ze firma skor skrachovala ako by jej mal niekto chybat
mozes si nacitat data z nczi, priemernu dlzku hospitalizacie ludi pod 65 rokov a ich pocty, som fakt zvedavy, kolko ludi bolo hospitalizovanych aspon pocas 20 dni
nebude zlozite najst to, pouc ma
dakujem. napisal by som to ja, dal by som zdroj na podcast, kde sa o tom hovorilo a opat by sme boli pri skaredych mediach.
ephramko to dobre vysvetlil
tych 65k ludi moze byt postupne prijatych, ale iba v pripade, ak bude kam

Autoeditácia príspevku po 30 min 47 sek:
hrabal som sa v datach nczi:
pocet mrtvych pod 60 rokov: 601
pocet pripadov pod 60 rokov: 343672
pomer: 0,17 %

pre porovnanie
pocet mrtvych pod 50 rokov: 161
pocet pripadov pod 50 rokov: 271069
pomer: 0,059 %

kolko ze bola ta pravdepodobnost zasahu bleskom? 0,007 %
teda sanca, ze clovek pod 50 na Slovensku umrie na covid je asi 10-krat vyssia ako zasah bleskom
data tu: https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sourc ... 210223.pdf
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 12 jún 2021, 22:19 samozrejme, ze ti budem pisat, ze sa spravas ako debil (nie, ze si), ak schvalne neodcitujes cele suvetie, ale odseknes tu najpodstatnejsiu cast, ktora vyznam vysvetluje
keby som s tebou mal hrat bingo na chyby argumentacie, tak v kazdom poste aspon raz vzdy nieco pouzijes
tak lebo to ty nerobis. vetu skratis na polovicu a citujes a reagujes na to co sa ti paci a co si prikraslis.
kedze ja som o ockovani cloveka, ktory ma malo cez 40 a bol tri tyzdne chory nenapisal ani jeden znak, nevidim dovod preco by som mal reagovat na tvoje tvrdenie, ze automaticky ockovany bol.
dieta mu donieslo virus zo skolky, s manzelkou a dalsim synom boli tri tyzdne PN. nakazili aj jeho matku, ktora mala medzi vakcinami.
to je tvrdenie bez prikraslovania a hypotetickej situacie, ci a kedy boli obaja ockovani. no sledujuc tak matne situaciu s ockovanim a cakarnami, tak asi nie je take automaticke sa v pondelok rano registrovat a v piatok na poludnie uz cakat na davku. mozem sa mylit a dufam, ze to ide lepsie a ta cakaren je daky velky glitch systemu.
ty si to sem dotiahol, ja som o tom nehovoril, je to tvoj konstrukt
pre velku uspesnost: je tvoj konsktrukt. preco by som mal poznat dovod, preco to v tebou vytvorenej situacii bolo ako opisujes?
no nastastie o nicom nerozhodujes
ja mam taky pocit, ze ani ty nie.
pre teba nie je kriza viac nez 3 miliony mrtvych vo svete. 264 ludi hospitalizovanych je pre teba dovod na uplne otvorenie vsetkeho, lebo nie je problem.

skus ma poucit kolko z tych 65k prislo z cudziny
hned nasledne mozes zistit kolko ludi zo zahranicia na Slovensku pracovalo a uz nepracuje
takze nemam pravdu. co sa stalo s ludmi, ktori sa v starali o najviac ohrozenych alebo robili v gastre a ubytovani v zahranici, ked svoju pracu nemohli vykonavat?
hypoteticka uvaha
realita je taka, ze firma skor skrachovala ako by jej mal niekto chybat
mozes si nacitat data z nczi, priemernu dlzku hospitalizacie ludi pod 65 rokov a ich pocty, som fakt zvedavy, kolko ludi bolo hospitalizovanych aspon pocas 20 dni
nebude zlozite najst to, pouc ma
aky ma toto suvis s niecim co som pisal predtym? spomenul som tri tyzdne hospitalizacie, alebo opat chces aby som reagoval na tvoj konstrukt?
kolko ze bola ta pravdepodobnost zasahu bleskom? 0,007 %
teda sanca, ze clovek pod 50 na Slovensku umrie na covid je asi 10-krat vyssia ako zasah bleskom
data tu: https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sourc ... 210223.pdf
tak snad si rodiny tych Poliakov, ktorych pod kopcom blesk vykosil podali Lotto a dobre sa nabalili.
ked je sanca burky, povies si, ze nie je sanca, aby ta zasiahol blesk a telefonujes a mavas ocelovou trubkou nad sebou?
aka je prosim sanca, ze lietadlo spadne po tom, co ti zazvoni telefon pocas letu? davas si ho do letoveho modu? a bezpecnostny pas v lietadle? alebo ked sedis za vodicom auta?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 12 jún 2021, 23:07 kedze ja som o ockovani cloveka, ktory ma malo cez 40 a bol tri tyzdne chory nenapisal ani jeden znak, nevidim dovod preco by som mal reagovat na tvoje tvrdenie, ze automaticky ockovany bol.
dieta mu donieslo virus zo skolky, s manzelkou a dalsim synom boli tri tyzdne PN. nakazili aj jeho matku, ktora mala medzi vakcinami.
to je tvrdenie bez prikraslovania a hypotetickej situacie, ci a kedy boli obaja ockovani. no sledujuc tak matne situaciu s ockovanim a cakarnami, tak asi nie je take automaticke sa v pondelok rano registrovat a v piatok na poludnie uz cakat na davku. mozem sa mylit a dufam, ze to ide lepsie a ta cakaren je daky velky glitch systemu.
uz rozumiem
takze to nebolo policko z binga "vycucam si nieco z prsta" ale miesto toho tvoje oblubene "anecdotal evidence"
takze ok, suhlasim, niektori ludia mozu byt hospitalizovani aj 21 dni, dokonca slovenske rekordy udavaju az 61 dni ako maximalnu dobu hospitalizacie

teraz je lopta na tvojej strane ihriska, aby si dokazal, ze je to statisticky vyznamne
data hovoria, ze median (nie priemer) dlzky hospitalizacie je 9 dni, som uprimne zvedavy kolko pracovne aktivnych ludi (pokojne staci pod 60 rokov) splna tuto moznost (tipnem si okolo 300 ludi zo vsetkych hospitalizovanych pod 60/65 rokov), znic ma datami
pre velku uspesnost: je tvoj konsktrukt. preco by som mal poznat dovod, preco to v tebou vytvorenej situacii bolo ako opisujes?
fajn, chapem, kedze si kontext objasnil, viz vyssie
ja mam taky pocit, ze ani ty nie.
pre teba nie je kriza viac nez 3 miliony mrtvych vo svete. 264 ludi hospitalizovanych je pre teba dovod na uplne otvorenie vsetkeho, lebo nie je problem.
medzi nami je rozdiel v tom, ze moje prognozy celkom vychadzaju
ja cerpam z co najsirsich realnych dat, ty z pocitov
a ano, ked zomru 3M ludi a v rovnakom roku sa dalsich 80M narodi, tak mi to nepride ako nejake masove vymieranie, hlavne v pripade, ked je median umrti 74,8 roka (na Slovensku, co je hodnota velmi blizka priemernej dobe dozitia tamtiez)
264 hospitalizovanych sa moze zdat ako problem, ked to ale porovnam s peakom, ktory bol 3800, a trend je neustale klesajuci, tak tomu samozrejme nebudem pripisovat vyznamnu vahu
ano, v sucasnosti, ked je na Slovensku preockovana uz tretina obyvatelstva s medianom vo vyssom veku, dalsie asi 2 miliony si tym uz presli, je leto a dostatok vitaminu D v telach ludi a neustaly pokles novych pozitivne testovanych, by malo byt uz otvorene vsetko bez obmedzeni
takze nemam pravdu. co sa stalo s ludmi, ktori sa v starali o najviac ohrozenych alebo robili v gastre a ubytovani v zahranici, ked svoju pracu nemohli vykonavat?
musis konkretizovat, myslis panie, ktore jazdili na tyzdnovky "umyvat rakuskym dochodom rite"? alebo niekoho ineho?
alebo myslis sestricky a doktorov v slovenskych nemocniciach
prosim konkretizuj, ktoru skupinu obyvatelov myslis
aky ma toto suvis s niecim co som pisal predtym? spomenul som tri tyzdne hospitalizacie, alebo opat chces aby som reagoval na tvoj konstrukt?
viz vysvetlenie predtym, cakam, ze dokazes, ze tebou spomenuty jeden pripad je spolu s podobnymi dalsimi statisticky vyznamny v pomere k ostatnym hospitalizaciam
potom to daj do pomeru k preukazatelnemu poctu prepustenych ludi (pokojne prirataj vsetkych tych, ktori prisli zo zahranicia a pre zaujimavost mozes zistit aj pocet zahranicnych pracovnikov, ktori Slovensko opustili a vratili sa do svojich domovskych krajin)

vysvetlim aj dovod, preco to od teba ocakavam:
- podla teba je dlhodoba hospitalizacia problemom pre slovenske firmy - snazil si sa tym argumentovat uz viackrat
- podla teba je 65000 novych nezamestnanych, ktori pribudli pocas krizy, nevyznamny, kedze to zlahcujes "jeden by cakal zvysenie nezamestnanosti o aspon 10%, ..., krizou by som to naozaj nevolal."

moj predpoklad je, ze pocet dlhodobo hospitalizovanych (pouzime tvoju hodnotu 21) nebude tvorit ani percento zo vsetkych prepustenych

este dodam, ze tych 65k nezamestnanych je naviac, dalsi uz boli nezamestnani predtym, aktualna nezamestnanost je 8,7 %, ta bez tych 65k bola 6,3 %, snad si vies dopocitat celkovy pocet nezamestnanych na Slovensku

tak snad si rodiny tych Poliakov, ktorych pod kopcom blesk vykosil podali Lotto a dobre sa nabalili.
ked je sanca burky, povies si, ze nie je sanca, aby ta zasiahol blesk a telefonujes a mavas ocelovou trubkou nad sebou?
aka je prosim sanca, ze lietadlo spadne po tom, co ti zazvoni telefon pocas letu? davas si ho do letoveho modu? a bezpecnostny pas v lietadle? alebo ked sedis za vodicom auta?
nepodstatne
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 13 jún 2021, 8:14 uz rozumiem
takze to nebolo policko z binga "vycucam si nieco z prsta" ale miesto toho tvoje oblubene "anecdotal evidence"
takze ok, suhlasim, niektori ludia mozu byt hospitalizovani aj 21 dni, dokonca slovenske rekordy udavaju az 61 dni ako maximalnu dobu hospitalizacie

teraz je lopta na tvojej strane ihriska, aby si dokazal, ze je to statisticky vyznamne
data hovoria, ze median (nie priemer) dlzky hospitalizacie je 9 dni, som uprimne zvedavy kolko pracovne aktivnych ludi (pokojne staci pod 60 rokov) splna tuto moznost (tipnem si okolo 300 ludi zo vsetkych hospitalizovanych pod 60/65 rokov), znic ma datami
ja som nenapisal, ze sa jednalo o hospitalizaciu. je opat len tvoj predpoklad.
kedze je prakticky nemozne urcit kolko ludi a ako dlho sa liecilo doma, tak ti na to nemozem poskytnut data.
no kedze tvoja argumentacia stoji na tom, ze ludom pod 60 virus neskodi, lebo vidime ich umrtnost. ja musim opakovat ako pokazena platna, ze problem nie je ta ich umieranie, ako dlhodoba neucast na pracovnom procese ci na ekonomickej cinnosti ako zakaznici
medzi nami je rozdiel v tom, ze moje prognozy celkom vychadzaju
ja cerpam z co najsirsich realnych dat, ty z pocitov
a ano, ked zomru 3M ludi a v rovnakom roku sa dalsich 80M narodi, tak mi to nepride ako nejake masove vymieranie, hlavne v pripade, ked je median umrti 74,8 roka (na Slovensku, co je hodnota velmi blizka priemernej dobe dozitia tamtiez)
264 hospitalizovanych sa moze zdat ako problem, ked to ale porovnam s peakom, ktory bol 3800, a trend je neustale klesajuci, tak tomu samozrejme nebudem pripisovat vyznamnu vahu
ano, v sucasnosti, ked je na Slovensku preockovana uz tretina obyvatelstva s medianom vo vyssom veku, dalsie asi 2 miliony si tym uz presli, je leto a dostatok vitaminu D v telach ludi a neustaly pokles novych pozitivne testovanych, by malo byt uz otvorene vsetko bez obmedzeni
ty tiez cerpas z pocitu, ze smrt 3M, alebo hospitalizacia 264 ludi nie su problem. das ku tomu dalsie cisla a utvrdis sa, ze to tak je a vsetci musia mat ten pocit rovnaky.
musis konkretizovat, myslis panie, ktore jazdili na tyzdnovky "umyvat rakuskym dochodom rite"? alebo niekoho ineho?
alebo myslis sestricky a doktorov v slovenskych nemocniciach
prosim konkretizuj, ktoru skupinu obyvatelov myslis
mladych Slovakov, ktori v UK poskytovali starostlivost ludom v rizikovej skupine, ktori by sa uz nemali o koho starat, alebo sa nemozu vratit kvoli britskemu odchodu. alebo inu skupinu mladych, ktori este vo februari 2020 robili v gastre/ubytovani v Alpach a tam mali zavrate tiez a tak sa vratili domov a boli bez prace. co sa stalo s tymito dvoma skupinami?
viz vysvetlenie predtym, cakam, ze dokazes, ze tebou spomenuty jeden pripad je spolu s podobnymi dalsimi statisticky vyznamny v pomere k ostatnym hospitalizaciam
potom to daj do pomeru k preukazatelnemu poctu prepustenych ludi (pokojne prirataj vsetkych tych, ktori prisli zo zahranicia a pre zaujimavost mozes zistit aj pocet zahranicnych pracovnikov, ktori Slovensko opustili a vratili sa do svojich domovskych krajin)

vysvetlim aj dovod, preco to od teba ocakavam:
- podla teba je dlhodoba hospitalizacia problemom pre slovenske firmy - snazil si sa tym argumentovat uz viackrat
- podla teba je 65000 novych nezamestnanych, ktori pribudli pocas krizy, nevyznamny, kedze to zlahcujes "jeden by cakal zvysenie nezamestnanosti o aspon 10%, ..., krizou by som to naozaj nevolal."
moj predpoklad je, ze pocet dlhodobo hospitalizovanych (pouzime tvoju hodnotu 21) nebude tvorit ani percento zo vsetkych prepustenych

este dodam, ze tych 65k nezamestnanych je naviac, dalsi uz boli nezamestnani predtym, aktualna nezamestnanost je 8,7 %, ta bez tych 65k bola 6,3 %, snad si vies dopocitat celkovy pocet nezamestnanych na Slovensku
jasne, pre teba by bolo vyznamne aby prepustenych kvoli lieceniu sa z covidu boli tisice.
lebo nechces vidiet ten butterfly effect. preto v tejto diskusii nikdy nebudeme spolu suhlasit.
lenze z tych 65 tisic sa vratia do prace. do gastra, do ubytovania, zvukari, osvetlovaci... len sa treba spravat tak, aby sa nemuseli rusit akcie
nemozes to porovnavat s 90tymi, kedy sa tovaren zatvorila a odviezli sa stroje.

vzhladom na to, ze som hospitalizacie nespomenul ani raz, tak si dovolim na tie casti nereagovat.
nepodstatne
ale toto je najviac podstatne. lebo ak upozornovat ludi na to, ze virus ich zabije je alarmizmus a treba to zastavit, tak preco ludia robia opatrenia pred tym, aby ich zasiahol blesk a znicil im majetok? rovnako telefony ci bezpecnostne pasy v lietadlach.
dobrziavame opatrenia voci menej pravdepovnymi udalostiam a nepride nam to divne. no mame tu virus a dodrziavat opatrenia je ublizovanie pocitom a podpora totalitarizmu. ja to vidim ako dobre natankovane sojovym dekaf latté.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Bleskozvod na domoch, bezpecnostne pasy nemaju neadekvatny negativny dopad na ekonomiku. Skor naopak (elektrikar ma robotu, atd)
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

https://domov.sme.sk/c/22681145/uvolnuj ... zmien.html

Je toto normalne, ze ti co pracuju v anglicku maju vynimku a mozu sem prist uplne vpohode bez karanteny ? To akoze preto ze pracuju v anglicku su imunni a nemozu sem doviest indicku mutaciu alebo ako tomu mam rozumiet? Aky ma zmysel to neustale sikanovanie vacsiny obyvatelstva vseljakymi opatreniami ked tu ma kadekto vynimky a tak ci tak tu tie mutacie donesie?
jackb
Redeemer
Redeemer

Ak to tak je, je to dobra blbost. Muselo by sa dokazat, ze letely priamim letom. Podla diskusie na krajanskych strankach su potrebne tesy na vstup na palubu lietadla. Takze teoreticky su vsetci na jeho palube zdravi. No ked letim cez Amster ci ine letisko, tak som mozno v Anglicku negativny bol, no som nim aj po pristati v CR/SR?
Ked cierna krajina, aj ked podla umrtnosti, by to ini hned menili, tak karantena. Ziadne vynimky.

\\povedal by som, ze ked PR oddeleniu WHO dovolia toto vypustit, tak to nebude len tak na vode a nabozenska viera v premaranie je len nabozenska viera.
Prílohy
198695211_4374426759269340_2130127798719055318_n.jpg
ropman
Medium Professional
Medium Professional

To ze clovek po prekonani covidu ziska imunitu nie je nabozenska viera, ale fakt. Bolo to tak vzdy aj pri inych respiracnych ochoreniach a nie je dovod sa ani domnievat ze v pripade covidu to zrazu neplati. Spochybnovat to je uplne to iste ako spochybnovat ze po vakcinacii clovek ziska imunitu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Podľa tej mapky je ale Británia čierna, takže stále by mali ísť ľudia do karantény. Ale hej...aj ja očakávam podľa toho, čo sa deje teraz v Británii a čo bolo u nás na jeseň, že za 2-3 mesiace nám sem spoluobčania dovlečú indickú mutáciu, ktorá vyzerá byť agresívnejšia ako tá britská a začne sa 3. vlna.
jackb
Redeemer
Redeemer

ropman napísal: 14 jún 2021, 10:05 To ze clovek po prekonani covidu ziska imunitu nie je nabozenska viera, ale fakt. Bolo to tak vzdy aj pri inych respiracnych ochoreniach a nie je dovod sa ani domnievat ze v pripade covidu to zrazu neplati. Spochybnovat to je uplne to iste ako spochybnovat ze po vakcinacii clovek ziska imunitu.
toz sa asi ist stazovat do Lancetu a WHO. lebo to, ze clovek uz COVID nedostane si myslia jednotky vedcov, zvysok ma konsenzus na tom, ze ta imunita je kratucka a preto premorovanie nema ziadny logicky zmysle.
naopak, pri ockovani je imunita dlhodoba a rizika su ovela mensie.
ephramko napísal: 14 jún 2021, 10:13 Podľa tej mapky je ale Británia čierna, takže stále by mali ísť ľudia do karantény. Ale hej...aj ja očakávam podľa toho, čo sa deje teraz v Británii a čo bolo u nás na jeseň, že za 2-3 mesiace nám sem spoluobčania dovlečú indickú mutáciu, ktorá vyzerá byť agresívnejšia ako tá britská a začne sa 3. vlna.
zatial tu umrtia nestupaju, takze este neblikaju kontroly tym, ktori su proti opatreniam. no indicka verzia sem prisla hned ako sa zrusila hotelova karantena za 1700 libier. ale vraj len uplny bezmozog v takom opatreni moze vidiet zmysel. tym, ze je zaroven legalne z UK odist len tak, tak sa odtialto rozsiri do krajin, kde mozu Briti dovolenkovat v teple a tam si pochytaju Slovaci. a dalsi pridu na leto pozriet domov...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

jackb napísal: 14 jún 2021, 10:35 lebo to, ze clovek uz COVID nedostane si myslia jednotky vedcov
Imunita neznamena ze covid nedostane. Aj ockovany moze dostat covid.
zvysok ma konsenzus na tom, ze ta imunita je kratucka
Zdroj ? Rad sa niecomu novemu priucim.
premorovanie nema ziadny logicky zmysel
Zmysel sice nema, ale bohuzial sa deje, je tu nejaky virus a tak sa proste ludia premoruju.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb stale nepochopil rozdiel medzi "imunitou" a "mnozstvom protilatok"
jackb
Redeemer
Redeemer

ropman napísal: 14 jún 2021, 10:43 Imunita neznamena ze covid nedostane. Aj ockovany moze dostat covid.
Len premorovaci hovoria, ze ked sa raz nakazis, prekonas, tak uz sa nikdy opat nenakazis.
Zdroj ? Rad sa niecomu novemu priucim.
sorry jako, ale su tu toho cele strany s linkami.
Zmysel sice nema, ale bohuzial sa deje, je tu nejaky virus a tak sa proste ludia premoruju.
s tymto suhlasim.
beardie napísal: 14 jún 2021, 10:47 jackb stale nepochopil rozdiel medzi "imunitou" a "mnozstvom protilatok"
ano, aj to je nabozensky fanatizmus. "on nesuhlasi s mojou vierou, tak nicomu nerozumie".
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 14 jún 2021, 10:52 Len premorovaci hovoria, ze ked sa raz nakazis, prekonas, tak uz sa nikdy opat nenakazis.
ukaz mi ich aspon piatich :)
ano, aj to je nabozensky fanatizmus. "on nesuhlasi s mojou vierou, tak nicomu nerozumie".
fanatizmus je ignoracia objektivnej reality z tvojej strany a neustale pretlacanie alarmistickeho narativu
jackb
Redeemer
Redeemer

To si robis srandu?
Chces vystavit miliardy ludi virusu, lebo mas vieru v to, ze uz potom nenakazia a teraz sa uz nemozu a ja ti mam ukazovat tvojich prorokov? Ved si za tym stoj.

Fanatizmus je vidiet, ze tvoj predmet viery nefunguje tak ako chces a napriek tomu hovorit, ze funguje a vytrvalo urazat kazdeho, kto ti trpezlivo ukazuje, ze nemas pravdu.

Co ten telefon v lietadle? Vypinas? A kovy na turistike v horach pocas burkovej sezony? Cim viac tym lepsie?
Tolko ku "alarmistickemu narativu".
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, ze sa nenakazia, ale pri druhej moznej nakaze budu mat uplne lahucky priebeh, rovnako ako po ockovani!
tak sa to deje pri vacsine chorob
preto som chcel nechat postupne riadene premorit vacsinu naroda (okrem rizikovych skupin), aby boli voci virusu viacmenej imunni a nesirili ho dalej, bavili sme sa o tom asi pol roka a doteraz si to nebol schopny pochopit

nevidim suvis, ale telefon v lietadle nevypinam a na hory nechodim pocas burok

pre pobavenie:
ked ide vlak cez nezeleny alebo nezlty okres, tak sa nemozu objednavat nove jedla, iba dojedat uz donesene
takze ak ide niekto vlakom zo Ziliny do Trnavy a chce si nieco objednat v trencianskom okrese, tak ma smolu, len ten je ruzovy, zakaznici musia pockat, kym sa vlak dostane do okresu NMNV a objednat si az nasledne
jackb
Redeemer
Redeemer

Aha! Tak to je velka zmena. Ty vies, ze to nefunguje a aj tak chces chorobe vystavovat ludi?
To ti pride v pohode?

Ale vidis :) A "airplane mode" pouzivas? Preco ale pocas burky na hory nechodis? Ved statistika ti hovori, ze skor vyhras lotto ako ta zasiahne blesk.
beardie
Redeemer
Redeemer

co nefunguje? premorenie? chces zase graf, kde je pomer umrti v UK a vo Svedsku?
podla mna funguje krasne

airplane mode len obcas, pocas burky nechodim do hor preto, lebo nechcem zmoknut
Napísať odpoveď