Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

ad 1) ak prva vlna v strednej Europe akoby nebola, tak ta druha bola katastrofalna. v UK ci v US bola len strasna, lebo prve vlny tam boli desive. takze nenastali premorenia, ani otvorene leto 2020 nic nepomohlo na nakazenie kazdeho.
ad 2) nedopne ti a nedopne, ze kvoli pandemii sme sa vsetci ucili kychat to laktovej jamky, nedotykat sa nosa ci si nepretierat si oci. lebo tak ten virus, ktory napada respitacny system roznasame, alebo si ho prenesieme na sliznice. chces opatrenia ako pri chripke a mas citaciu od hygieny ku nej. tam sa pise o mydle a uteraku pre deti pri nej. tak prosim.
ad 6) u deti je akakolvek nenulova hodnota katastroficka.

mohol si este ku osmicke. ako to ti chronicki chori s podlomenou imunitou zvladaju a preco neboli davno ockovani. a kde sa berie tolko chronicky chorych deti a kde boli do teraz.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

1. :D

2. co chces kychat do jamky, ked je ten virus respiracny? chapes vyznamu slovu respiracny? ved porozmyslaj, ci mas na hube respiho 24/7, mas ho aj doma? robi to cela populacia? nie? dychas? ano?
novidis, takto sa moze prenasat a aj sa prenesie
tak ako sa siri nadcha, co je rovnaky typ virusu, tak sa bude sirit aj covid

6. ruzova utopia, tam zijes?

8. chronicke mozes mat aj bolesti chrbta ci klbov ;-)
P.S.: nie vsetci sa ockovat chcu a daju, ci mozu dat
blik? ci? neockovatelni? uz si na to slovo spominas?

tvoje binarne videnie sveta je fascinujuce, keby to nebolo uplne smutne
jackb
Redeemer
Redeemer

1 dakujem za vycerpajucu odpoved
2 ked si ma pri chripke, ktora je respiracny virus umyvat ruky, preco to robit nechces pri SARS2? teda okrem viery v to, ze nim sa nakazit musis. lebo tvoje dovody.
vzhladom na skutocnost, ze tu respiratory nikde a nikdy pozadovane neboli, by jeho kupa bola dalsim do zbierky problemov s cestovanim z UK. netusim ake parametre ma mat, ci staci ten z amazonu, alebo mam ist vydesit pani predavacku do Boots.
nech sa siri. snad je menej takych ludi, ktori sa dobrovolne nakazia a zatia tak zdravotny system
6 skus rodicom dietata povedat, ze nevadi ked ich dieta zomrelo na nemocnicnom lozku plus ho nemohli vidiet a jeho popol im doniesli v krabicke od ziarovky. ako zvyknes opakovat, stary clovek by skor ci neskor zomrel. to dieta mohlo mat roky hodnoteneho zivota pred sebou.
8 a moja chronicka bolest chrbta ma robi zranitelnejsim voci respiracnemu virusu? kazdopadne ti mladi ludia v lete mali byt voci virusu odolni. a tak ako na zaciatku leta ich anglicki rovestnici, tak sa niekde stala chyba.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 01 sep 2021, 19:59preco to robit nechces pri SARS2?
co sa ti zas prisnilo? co nechcem robit? si uplne pribrzdeny alebo ano?
jackb napísal: 01 sep 2021, 19:59tak sa niekde stala chyba.
hej, v tvojej schopnosti citat s porozumenim

2x behom jednoho kratkeho postu zadres uplne sprostosti a divis sa, ze ti neodpovedam
no jasne, ze nie, ved to nema zmysel
bud odpoved nepochopis alebo prekrutis

keby si dnes nebol uplne vypatlany, tak pochopis, co chcel autor vyjadrit vetami
Z více než 70 procent ale lidé žádné příznaky nevykazují. „Celkový podíl zachycených symptomatických případů setrvale klesá až pod 30 procent,“
Průměrně je teď přijímáno do nemocnic denně asi pět pacientů s covidem. Řada z nich má hlášen lehký průběh, nebo dokonce asymptomatický.
Většina z nich, 70 procent, nemá žádné příznaky.

si uz uplne hlupy?
alebo ti uz konecne dochadza, co je pozitivny test na covid?
alebo tych 5 (slovom PÄŤ) prijimanych pacientov denne?
chlapce zlaty, co sa tebe stalo, to mi hlava neberie
jackb
Redeemer
Redeemer

ved sa vysmievas umyvaniu ruk. zaroven chces, aby sa ku SARS2 pristupovalo ako ku chripke. pre skoly je nariadenia aj "zabezpecit, aby malo kazde dieta svoje mydlo a uterak. zabezpecit, aby sa pravidelne pouzivali." je tu niekde na to link.

ja uz neviem ci to to robis len, aby si mohol nadavat, alebo kde je problem.

ja som reagoval na citaciu. nemal som ten clanok otvoreny. takze 70%, 30% a dalsie dve citacie, ktore si dal teraz, citam prvy krat. tak klud.

lebo ta citacia uplne neguje vsetko. zacinajuci tym, ze deti v nemocnice nekoncia. alebo, ze chronicky chory sa bude izolovat a najviac, ze mladi ludia v lete budu mat najsilnejsiu imunitu a preto je najvhodnejsi cas ich nakazit. a pozri ho: tri stvrtiny z hospitalizovanych tam podla tvojich tvrdeni nemaju co robit. a sme naspat ku predoslej strane: beardieho tabulky vs realita. ku tomu vsetkemu este clanok pride s tym, ze zazrane sa ludia s dlhodobo oslabenou imunitou liecia zo SARS2 len tou imunitou oslabenou ich dlhodobo zlym zdravym.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 01 sep 2021, 21:44ja uz neviem ci to to robis len, aby si mohol nadavat, alebo kde je problem.
v tebe
ked napisem, ze covid je respiracny virus, ktory sa prenasa vzduchom a teda aj dychanim a ty na to napises, ze si nechcem umyvat ruky, tak je jasne, ze jeden z nas je magor a nie som to ja
ja som reagoval na citaciu. nemal som ten clanok otvoreny. takze 70%, 30% a dalsie dve citacie, ktore si dal teraz, citam prvy krat. tak klud.
vsetko je v tom poste, ktory som vtedy pisal, nic ine som z clanku nekopiroval

dalej som tvoj post ani necital, povazujem to za stratu casu
jackb
Redeemer
Redeemer

ked je bezne a respektovane opatrenie voci respiracnemu virusu chripky viac si umyvat ruky, tak preco vidis problem v umyvani si ruk pri SARS2?

ked som na to odpovedal, tak tam tie percenta ci asymptomatici (aj ti boli velmi vzacni este na jar) neboli.

tak nereaguj na to, ze zdielas clanok, ktory bura vsetky tvoje pieskove hrady, ktore si tu celu jar staval.
beardie
Redeemer
Redeemer

ty si uplne, ale uplne mimo
najvtipnejsie je to s tymi rukami, ja napisem A (covid je respi virus), ty napises B, ja ti zopakujem A, ty z nejakeho choreho dovodu stale pises o B, napisem znova A, ty sa spytas, co mam proti umyvaniu ruk (B), s tebou sa neda diskutovat na primitivne jednoduchu temu

ako sa s tebou da bavit o comkolvek inom, ked neustale zasieras temu off-topicom, panakmi a z prsta vycucanymi konstrukciami?

tiez dobre je to, ako poslednu pol hodinu pises, ze si nepochopil, ze hospitalizacii je 5, znova napisane slovom PÄŤ
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Sirenie covidu na človeka - vzduchom cez nos,usta,oči, zachytáva sa aj na ruky,preto dezinfekcia ruk, umyvanie teplou vodou mydlom.
beardie
Redeemer
Redeemer

o tom ale diskusia nebola, to on len zavadza
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Necitam detailne tie litánie s ktorými ste zase začali po chvílke pokoja. Pravdu máte obaja kde je stále problém? cez 200 strán litánii od vás.
Aký máte nazor na ten kolumbijsky covid viacerích mutacii?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 01 sep 2021, 15:33 2. podielanie sa na sireni => respiracnemu virusu sa v konecnom dosledku vystavi kazdy, napriek noseniu respiho ci umyvaniu ruk (hlavne toto je lol, ked sa siri vzduchom), dovody preco boli vysvetlene minimalne 10x, ono jaksi staci porozmyslat a je to jasne
kazdy sa ma vystvit virusu aj napriek umyvaniu ruk, co ti pride vtipne, lebo sa siri vzduchom. tak namietnem, ze uplne bezne je si pri chripkovej epidemii - teda epidemii respiracneho virusu - castejsie umyvat ruky a vyzaduje sa to na skolach. co je teda zle na umyvani si ruk ako sposob boja so SARS2, ked sa to tak bezne robi pri inom respiracnom viruse. no ides dookola, ze ty nemas nic proti umyvaniu ruk.

ziadne OT. v clanku mas, ze hospitalizovane su deti. na zaciatku leta si chcel kazdeho nakazit, "lebo je najlepsia imunita". no a clanok ukazuje, ze teda ani tie deti nemaju lepsiu imunitu a ani leto nepomaha.

akych pat?
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/kap ... zkove-pece

\\nemam nazor na kolumbijsky variant. budem o nom musiet pocut aspon novinara nieco precitat pre spravodajsky podcast. dnes hovorili o novom juhoafrickom a vraj je neskodnejsi ako delta.
Prílohy
2021-09-01 21_53_54-Kapacity lůžkové péče COVID-19 _ Onemocnění aktuálně od MZČR.png
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 01 sep 2021, 22:54 kazdy sa ma vystvit virusu
nie, ze kazdy sa ma vystavit virusu, ale kazdy SA vystavi virusu, lebo je respiracny a na kazdeho to raz pride

to som napisal, ziadne tvojej bluznenie o umyvani si ruk tomu v konecom dosledku nepomoze, lebo je respiracny

umyvania ruk su len tvoje bullshity, ktorymi tuto temu zasieras, nikto o tom nikdy nic nepisal, len ty, uz s tym neotravuj, je to nepodstatne
akych pat?
pat z toho clanku ty mudrlant
Průměrně je teď přijímáno do nemocnic denně asi pět pacientů s covidem
kup si lepsie dioptrie, ak to tam nevidis

Autoeditácia príspevku po 2 min 56 sek:
Blastbit napísal: 01 sep 2021, 22:48Aký máte nazor na ten kolumbijsky covid viacerích mutacii?
zatial je o tom velmi malo dat

kazdopadne, prirodzena imunita je lepsia ako ziskana, lebo reaguje na cely virus, nielen 1 ci 2 spike proteiny ako vakcina
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - ziskanie prirodzenej imunity u človeka je dostať covid ? V spoločnosti získanie kolektívnej imunity je vdaka premoreniu?
jackb
Redeemer
Redeemer

ved mas citaciu tvojho postu, ze o hygiene ruk pises ty.
nie, kazdy sa virusu nevystavi, lebo nie vsetci su tak hlupi, aby to urobili
no keby som nenasiel tie oficialne data, tak by to snad aj pat bolo.
ale to je v priemere pat na jednu nemocnicu a nie na celu CR. a to je teda rozdiel.

prirodzena imunita nie je lepsia ako ockovanie, lebo vyzaduje, aby bol najskor imunitny system pretazeny pri boji s virusom a potom sa dufa, ze dost protilatok moze byt vytvorenych opat. nie je potvrdene, ze sa to deje.
ockovanie naopak imunitny system zatazi mininalne a naopak ho nauci ako cielene virus znicit - utokom na tie spike proteiny. to je potvrdene a preto sa ockovacie latky podavaju.

nie prirodzenu imunitu mas aj tak, no podla vsetkeho ju SARS2 celkom lahko prechytraci a clovek je chory.
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 01 sep 2021, 23:16beardie - ziskanie prirodzenej imunity u človeka je dostať covid ?
ano, samozrejme nie plnu davku, ale len male mnozstvo, take, ktore by clovek ziskal beznym pobytom v spolocnosti bez lockdownov
s tym si vie telo poradit, hlavne v lete, ked je najlepsie pocasie a najlepsia imunita tela
V spoločnosti získanie kolektívnej imunity je vdaka premoreniu?
voci kolektivnej imunite voci som skepticky, kedze virus sa siri a bude sirit neustale, bez ohladu na zaockovanost populacie

zase vysvetlenie pre tych, co nevedia citat s porozumenim, nie, nemyslim si, ze kolektivna imunita neexistuje, skor vo vyzname, ze na covid bude populacia pripravena ako na nadchu, je voci nej populacia kolektivne imunna? urcite nie; vadi to populacii? zase, urcite nie

vieme, ze aj zaockovani virus siria a kym nebude vynajdena vakcina, ktora virus zabija uz po prvom styku na sliznici, virus sa bude sirit dalej
taktiez si nemyslim, ze by bola tato vakcina tak skoro dostupna, predovsetkym z ekonomickeho hladiska je to velmi narocne a o par levelov vyssie ako mRNA vakciny, totiz, aj aktualne vakciny velmi dobre zlepsuju priebeh choroby a zostava po nich len zanedbatelne percento umrti, preto nebude velky tlak na vytvorenie novej verzie vakciny ponukajucej nie velmi zlepsene vysledky, samozrejme z globalneho hladiska, na par mrtvych babiek sa ohlad neberie, zase lebo ekonomika
ved mas citaciu tvojho postu, ze o hygiene ruk pises ty.
to je to citanie s porozumenim, vyberies si najmenej podstatnu cast vyroku a okolo neho stavias argumentaciu, pricom od zaciatku bola ta zmienka len vysvetlenim suvislosti a dopadov, nicim inym

nazorna ukazka:
beardie (B): virus je respiracny, postupne sa dostane ku kazdemu, aj keby kazdy nosil respirator ci si umyl ruky
jackb (J): "preco sa nesmie (umyvanie ruk) uplatnovat pri inym respiracnom viruse?"
B: facepalmy, 'lebo je to tam vysvetlene' => je respiracny
J: "ale ved si kychame do laktovej jamky, (bla bla bla), len tak ho sirime"
B: nie, siri sa respiracnou cestou
J: "preco si nechces umyvat ruky"
B: dalsi facepalm a pomyslenie si "no ako u debilov"
J: "ved sa vysmievas umyvaniu ruk."
B: "virus je respiracny", prenasa sa dychanim
J: "ked je bezne a respektovane opatrenie voci respiracnemu virusu chripky viac si umyvat ruky, tak preco vidis problem v umyvani si ruk pri SARS2?"
B: snaha o ignoraciu

no neni udreny na hlavu?

ale my este nekoncime:
J: "kazdy sa ma vystvit virusu aj napriek umyvaniu ruk"
B: dalsie zamyslenie sa "no magor, nic ine"

a takto si tu my zijeme
jackb napísal: 01 sep 2021, 23:19nie, kazdy sa virusu nevystavi, lebo nie vsetci su tak hlupi, aby to urobili
preloz, resp vysvetli, mi slovo respiracny
prirodzena imunita nie je lepsia ako ockovanie, lebo vyzaduje, aby bol najskor imunitny system pretazeny
toto je zase to tvoje chore binarne videnie sveta, plna davka alebo nic, ziadne spektrum medzi
jackb sa rozhodne, ze kazdy dostane na sliznicu miliardu virusov naraz a nikto mu tuto jeho nezmyslenu prestavu nevyvrati, klapky na ociach suvix

//otazka do plena, drbe mne alebo jemu? ja uz o sebe fakt zacinam pochybovat
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Arguing on the internet, even if u win u lose. Beardie si kapacita a taký ako ty by mali pracovať v krízovom štábe, ktorí chápu veci komplexne a robili by sa opatrenia na základe xy veličín v závislosti od času.

Btw: Rozmýšľam nad absurditami, prečo sú ľudia ako Arpád Soltész. Keď on v pozícii ako zákazník upozorňuje predavačku, že má ochranu pod nosom. On je v obchode 5 min, ona 8 hodín. Ak sa cíti nebezpečne nech si zaplatí taxikára ktorý mu donesie nákup pred dvere. A ako sa hovorí ak chce zmeniť svet, nech začne od seba. Nech sa zamestná v Kauflande, nech má 8 hodín respirátor a môže to postovať na FB. Ďalšia absurdita vo forume v poprade, na prvom a druhom poschodí nosia rúško a na treťom poschodí, kde sa prídu najesť skoro všetci bez rúšok. Ďalšia, pamätám si keď bola "epidémia" a sused policajt v civile upozorňoval robotníka ktorý dával dlažbu na schody (bolo to vonku) aby si dával bacha, lebo môže dostať pokutu tisíc eur. Po 2 týždňoch už tento policajt kráčal hrdo bez rúška v exteriéri. Nechápem tých ľudí čo idú upozorňovať druhých (pokiaľ nekašle, nesoplí, nekýcha), cítiš sa ohrozený daj sa zaočkovať, nájdi si home job a zariaď si donášku jedla.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 01 sep 2021, 23:57otazka do plena, drbe mne alebo jemu? ja uz o sebe fakt zacinam pochybovat
Dobre rano. Ja ho uz ignorujem dlhsie.
Chyba mu hughito na ktorom sa vyzuril.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - ne*rbe nikomu, ved si nepíšte,ušetríte si nervy,vybavené.
M4jk1 - páčil sa mi príspevok čo si napísal, pokrytectvo v SR normál.
Napísať odpoveď