Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

V tom pripade mi celkom staci, ked pani lekari sklonuju ovela vyssie riziko krvnych zrazenin po prekonani.
O popisoch long a postcovidu ani nehovoriac. Ergo, nie je to ochorenie, ktore chces dostat, lebo nevieme, ci budeme mat dozivotnu imunitu, a ak by sme ju nahodou mali su zname dosledky, ktore za to nestoja.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nechci
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Kiežby vám toto stručnejšie písanie vydržalo. V Australii najväčšie nárasty od začiatku pandemie. Za celu pandemiu maju 56 565 infikovaných.
jackb
Redeemer
Redeemer

v Australii hlasujem za najvacsie faktory pocasie - je tam zima ci velmi skora jar. takze to co sa dialo v Europe maju teraz. plus malo ockovali.
pocuval som o variante Mí (μ). vzhladom na to, ze bol pozorovany uz v januari a ma sa lahko poradit s imunitou ci uz po prekonani alebo po ockovani, tak velke problemy nerobi. nech to tak vydrzi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Variant Mi je z Kolumbie, ten viackrát zmutovaný dalšími variantami. Moje zbožné prianie do leta buduceho roka výrazne eliminovať covid.
beardie
Redeemer
Redeemer

tak uvidime, ci bude apokalypsa
image_2021-09-02_231937.png
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Jeden sposob mi napadol ako poraziť covid. Dalšie zbožné prianie zrejme nemožné a nezrealizovatelné, ako ružový sen asi fajn a chcelo by to koordinovaný postup všetkých štatov vo svete v cca rovnaku dobu.
No samozrejme bez pindania ludí, že im ktosi upiera práva, zdravie pre nich neni prvoradé, ale asi by aj tak štrajkovali kvoli tomu nápadu.Niečo na sposobe ionizovania vzduchu, kovové materialy, skrátka všade kde sa uchytí virus-covid.
Niečo ako rozprašovače, letecky ale aj ručne.
Neviem o aku chemikaliu alebo ako to nazvať by sa jednalo, aby to vyhubilo covid ale nepoškodilo zdravie ludom,zvieratám,potravinám atd.
beardie
Redeemer
Redeemer

rozmyslam ako zareagovat, skusim takto:
ak by nieco take bolo mozne, nemyslis si, ze by bolo vhodne zacat u chorob, ktore maju nasobne vyssiu smrtnost?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano tam začať, napr vykynožiť komáre čo prenášaju smrtnejšie choroby. Ale nereálne na 95%, preto píšem že ružový sen,zbožné prianie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Koniec septembra 2020: Floridsky guverner rusi opatrenia
https://www.reuters.com/article/us-heal ... SKCN26G2PD
Marec 2020, cesky onkolog vo videu: sa pozrite na Floridu, maju otvorene, malo umrti. Ale v tej Kalifornii, tisice mrtvych, lebo maju lockdown. Pre-mo-re-nie. (V case, ked to hovoril uz v Kalifornii otvarali o.i. zabavne parky)
Zaciatok septembra 2021:
2021-09-03 07_44_43-United States_ the latest coronavirus counts, charts and maps.png
https://graphics.reuters.com/world-coro ... ed-states/

stale mame ludi, ktori budu verit v zazracne premorenie, aj ked statisticky vobec nikde nefunguje :smt006
realne je pozorovane v jedinej z 266 krajin a teritorii. teda v 0,448% krajin sveta.

\\hmyz nevrazdit! take kraviny naposledy napadli Maovi v Cine a bol z toho hladomor, lebo v prirode existuje potravinovy retazec.
lebo ked je vtak, ci pavuk, ktory sa zivi komarom a nebude co zrat, vymrie aj vtak ci pavuk. a aj ich nieco zerie... zvierata nie su ludia: ked uz nemaju rezen, tak si dam aspon vyprazany syr.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Blastbit
Toto by nefungovalo. Problem nie su castice virusu v prirode, vo vzduchu ci na kovovych povrchoch. Problem su castice virusu v nosovych a ustnych dutinach milonov ludi, kde sa divoko siria. Prijemnym bonusom pre virus je aj fakt, ze ludia maju tendenciu stretavat sa a tak sa virus moze dalej rozsirovat. Realne "jednoduche" riesenie by bolo, aby sa vsetci ludia na svete dohodli, ze sa naraz na 10 dni izoluju uplne od vsetkych.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

empiko - tak fajn može byť skor toto ako to co som písal ja. Skrátka nejaká koordinácia sveta voči spoločnemu nepriatelovi.
jackb - vtaky,pavuky jedia aj iný hmyz ako komáre. Su pavuky co zabijaju zrovna aj tie vtáky. Zemné osy zase lovia niektoré druhy pavukov.
jackb
Redeemer
Redeemer

urcite ano, len to bol priklad toho, ze vyhubit jeden zivocisny druh nemusi mat az taky pozitivny dopad ako si myslime. ta Maova Cina je najlepsi priklad
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak Mao Ce Ch*j mal zalubu zabijať aj vlastný národ, nielen hmyz. Komáre vela ochorení prenašaju, aspon redukovať ich počty, vtáky,pavuky maju co iné jesť. Ved hmyzu je stovky miliard vo svete. Alebo ohladom covidu lebo na očkovanie sa v SR a vo svete príliš vela ludí už nedá si myslím že nejaký strop už dosiahneme pri očkovaní. Tak mozno vymyslieť nejaký typ inhalatoru s nejakým prípravkom ktorý sa aplikuje, ked clovek uz má covid nadýcha sa z toho inhalatoru vytvoria sa hlieny a človek ich povypluva niekde do nejakej nadobky ktoru potom pojde odviesť špecializovaný team na prevoz a likvidáciu biologickeho odpadu.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 03 sep 2021, 8:47Zaciatok septembra 2021
mam istu domnienku, ale nebude sa pacit fanatickym ockovacom
- imunita po ockovani je slabsia ako po ziskani prirozenej imunity prejdenim chorobou

musel by som si ale nastudovat pocty hospitalizacii podla veku, napriklad na Floride a to robit nebudem, lebo najblizsich 10 dni som mimo a nic relevantne sa na mobile najst neda, cas ukaze, momentalne neviem
jackb
Redeemer
Redeemer

No, mozno ockovanie nehra rolu v umrtiach, lebo od konca marca sme porovnavali Foridu s Kaliforniou.
https://data.floridatoday.com/covid-19-vaccine-tracker/

Rozdiel je na urovni 1% pri oboch davkach, takze by tam rozdiel nemal byt ani pozorovany.

Daju sa pozerat obsadenia nemocnicnych lozok na detskom/dospelackom, ale pocas porady som sa ku vekovej struktrure nedoklikal
https://data.floridatoday.com/covid-19- ... -capacity/
beardie
Redeemer
Redeemer

ved prave, to ockovanie mozno hra negativnu ulohu
leb_is.jpg
Autoeditácia príspevku po 2 hod 39 min 25 sek:v UK:
The Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI) says it does not recommend vaccinating well children aged 12-15 years old on health grounds alone.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"imunita po ockovani je slabsia ako po ziskani prirozenej imunity prejdenim chorobou" - to áno, u tých, ktorí prežili.

Ak by si, pane, mal nejaké hodne strmé námietky - pripomínam Ti, že moja (áno, doteraz nezaočkovaná) manžeka pracuje roky ako kvalifikovaná (...) v nemocnici a posledný rok do operácie (nesúvisiacej s covidom) na "koronových".

Nespochybňujem, že s dosť vysokou pravdepodobnosťou u nás "v rámci tretej vlny pôjde o hovno" - no stále v intenciách faktov, že o hovno ide hlavne vtedy, ak neumrieš Ty alebo niekto hodne blízky.

Iste máš v mnohom pravdu - ono čísla sú fakt - no niektoré "výstupy" evokujú (zrejme mladého) sociopata.

Pod čiarou - ani predposranosť "strany z opačného tábora" nejak "neuznávam", aj keď by sa napríklad "jackb" mohol uraziť.
beardie
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 03 sep 2021, 19:20 "imunita po ockovani je slabsia ako po ziskani prirozenej imunity prejdenim chorobou" - to áno, u tých, ktorí prežili.
ze si to pochopil tak, ze chcem, aby sa rizikovi ludia neockovali, ci?
jackb
Redeemer
Redeemer

nuz, niektori si deti poockovali a zatial sa maju velmi dobre. tak drzim palce, nech to tak vydrzi.
v UK to po ockovani neide tak zle, akoby Izrael naznacoval.

skor ma ale zaujima, preco ma byt SARS2 "zazracny": ockovanie zhrosuje imunitu voci nemu, alebo v USA - premorenie nefunguje na Floride tak dramaticky, ze graf umrti kopiruje trajektoriu orbitalneho letu.

ani Cesko, best in CoVID in so many levels, nema v studii tolko protilatok, kolko by sa cakalo po porusovani prakticky vsetkeho a chvaleni sa tym.

takze veci neidu ako sa predpoklada. dolezite je vediet odpoved na otazku "preco?"
Napísať odpoveď