Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Dakujeme Famine na nazor. Nemyslis si, ze ludia sa skor nakazia bez rusok a to teda v kruhu rodiny, kolegov ci na oslavach?
No tak načo musíme nosiť tie handry v obchodoch a dopravnych prostriedkoch? Aby sa predavačke pohladilo ego a cítila sa ako dôležita ked tam vstupi niekto bez handry aby nasledne vyžadovala nasadenie si nahubku?????
Ochladilo sa ludia soplia, podme sa bať soplíkaaa fakt niečo strašidelne že začiatkom jesene poklesom teploty ludia sopliaaa ako tomu zabranil ten nahubok
Vidíš ake je teda zbytočne nosiť nahubky v mhd a interieri ked sa aj tak ludia nakazia?
Ochladilo sa ludia soplia, podme sa bať soplíkaaa fakt niečo strašidelne že začiatkom jesene poklesom teploty ludia sopliaaa ako tomu zabranil ten nahubok
Vidíš ake je teda zbytočne nosiť nahubky v mhd a interieri ked sa aj tak ludia nakazia?
Skus si preinstalovat browser ked ti nefunguju smajliky. Neverim ze si na ne zabudol.
Lenze keby si tie ruska nemal v MHD ci interieroch budov, tak aky dopad by malo rozmnozovanie virusu kapockami pri tom ako by si si kychol v autobuse, obchode alebo v kostole? Kolko ludi by schytalo od teba virus smerom do tvare, na ruky, na madla v autobuse, na kosiky v obchode a co ja viem kde? Nezamyslel si sa nad tym?
Preco by sa mal nad tym zamyslat ked vYrus neexistuje?
Pravdu mas, moja chyba 
A ako tomu tie tvoje zazracne nahubky zabrania??? Nijako, podme uz zit konecne ako ludia a nie zit tuna tejto psychoze onahubkovanej
Ste obycajne ovce meeee kazdy tyzden pozerate do semaforiku aj ked ste zaockovani a onahubkovani a zistujete ci si nasadit rusko alebo respirator a ci mozete byt do deviatej vonku meee me meeeee ouceee
Ste obycajne ovce meeee kazdy tyzden pozerate do semaforiku aj ked ste zaockovani a onahubkovani a zistujete ci si nasadit rusko alebo respirator a ci mozete byt do deviatej vonku meee me meeeee ouceee
Famine, este vydrz tyzden dva, Lengvarsky povedal, ze najvyssi narast jeho tym expertov caka ku koncu septembra, zaciatku oktobra a potom ma ist prudky pad dolu a s tym pojde aj uvolnovanie opatreni a na vianoce uz budeme nakupovat v centrach bez rusok
, scifi?
Neviem, ze ci tu otazku myslis vazne alebo si robis srandu. Skusim ti teda odpovedat. Kedze covid sa siri kapockami, tak tie sa dostavaju von z tela ustami a nosom - pri rozpravani, pri kychani a aj pri dychani. K tomu sluzi respirator a rusko, aby tomu zabranilo. Ak uz aj nezabrani, tak aspon minimalizuje prenos. Je to respiracny virus, castokrat konci obojstrannym zapalom pluc, ci dokonca post covid syndronom s dalsimi vedlajsimi reakciami, ktore su u pacientov pozorovane (problemy s mozgom, pecenou, firbozou pluc, kozne problemy, bolesti klbov).
Nikde nie je napisane, ze ked sa zaockujes, tak sa nemozes nakazit. Nakazit sa mozes, ale vacsina ludi ma len lahky priebeh. Pokial ide o roznasanie, tak aj zaockovana osoba moze roznasat virus, ale ta naloz virusu je mala a tak len malo ludi je skutocne infekcnych.
Nikde nie je napisane, ze ked sa zaockujes, tak sa nemozes nakazit. Nakazit sa mozes, ale vacsina ludi ma len lahky priebeh. Pokial ide o roznasanie, tak aj zaockovana osoba moze roznasat virus, ale ta naloz virusu je mala a tak len malo ludi je skutocne infekcnych.
pozriemjackb napísal: 21 sep 2021, 11:34 podla doktora matematiky ano, podla skotskych vedcov a Britskej imunologickej spolocnosti je to iny pribeh
https://www.immunology.org/coronavirus/ ... oronavirus
(najma video c. 3) komu len v pripade imunologie verit?
zacal by som tymi, ktori neboli viackrat prichyteni pri evidentnych lziach, Brazinova klame v kazdom jednom clanku, ktory je verejne publikovany, Krcmeryho klamstva sme si ukazali pred 2 mesiacmiale bude odpoved aj na otazku, ktorym odbornikom mam verit? lebo Brazinova je zlaaa, Krcmery je zlyyyy. tak kto je ten dobry?
tak preco chces, aby sa izolovali desattisice z nich, ak im len pipne appka?nemozem suhlasit viac. ak neukazu priznaky, su zdravi.
zase chybajuci kontext, v predchadzajucich postoch sme si ukazali, ze zomieraju prevazne stari a chori ludia (vekovy priemer umrti v UK od februara 2021 je 75,4 roka), ti naozaj nechodia na diskoteky a za kulturou, ti su radi, ze su radi a boli medzi prvymi zaockovanymia sme doma: "90% je ockovanych alebo sa ehm premorilo" a zomieraju stovky. takze to premorenie je dost na nic, ked nesplna slubene - znizenie umrtnosti
premorenie nie je vsemocne, ale pomaha znizit pocty umrti
nie, to bol zase tvoj ultimatny argument na Svedsko, do spojleru si dal zvyraznene az tuto jednu vecja som tvrdil, ze len umyvanie ruk je cesta?
snad je kazdemu jasne, ze castejsie umyvanie ruk, obmedzenie poctu na nejakych 300 v 1 miestnosti alebo 8 ludi pri stole nemoze mat zasadny vplyv na rychlost sirenia, ked teraz zrusili uz i doporucenia na prekrytie dychacich otvorov v MHD
1. ludia nie su schopni dodrziavat opatrenia, ktorym nerozumejunepisal som, ze neide ani o to, ci su opatrenia dane prikazom, alebo su len odporucane, ale ide o to ako ich ludia dodrziavaju uz asi rok?
2. niektore z opatreni su vyslovene skodlive a predlzuju agoniu
vzhladom na to, ze pracujem ako projektak na vyvoji SW, tak ti mozem s urcitostou povedat, ze ano, bolabola raketova veda napisat ju? niekedy na jar 2016 som bol na prednaske pana, ktory hovoril o internet of things. britska appka nie je nic ine. a ked bola vakcina hotova do hodin po sekvenovani DNA SARS2, tak appka na principe IoT nemohla byt problem tiez.
pri danej urovni zabezpecenia to nie je trivialna uloha, ktora by sa dala zbuchat za vikend, ani za mesiac
znovaved preto sa primarne pozyvali na ockovanie ti najstarsi a potom dostali priestor ti mladsi. nic zle.
1000 ukrajinskych mrtvych babiciek voci 5 mrtvym mladym ludom pri podani rovnakeho poctu davok, to je kurva nepomer
ak by aspon par ludi pochopilo, ze mnohe z tych opatreni su protizakonne, protiustavne a nicia spolocnost, staci mi totvoje odpovede na otazku "Preco si sa dal ockovat?" hovoria opak.
ako priklad si zoberieme skolsku dochadzku, slovenske skoly boli zavrete takmer najdlhsie z celeho sveta, deti stratili 1,5 roka prezencnej dochadzky, co uz nebude mozne nikdy nahradit, lebo starnu a ucivo vstrebavaju pomalsie
nie, nebavime sa o detoch s notebookmi, bavime sa o detoch z nizkoprijmovych skupin, ktore nemaju na notebook ani pomyslenie
jedine vzdelanie ich mohlo vymanit z osad, tymto sme si znicili dalsiu generaciu, mozeme ocakavat rast poctu "neprisposobivych"
je tam napisane nedobrovolne? Y/Nv odrazkach toho kontextu teda vela nemas. je tam napisane dobrovolne? Y/N
zase si si vybajil nieco, co som nepovedal a teraz proti tomu horlivo bojujes
ano, ja liberalty a liberal? geez, ja som myslel, ze liberalov vidis ako nositelov komunizmu.
nie progresivec, klasicky liberal, podla definicie, progresivci to devalvuju tak, ze zachvilu budem libertarian bez toho aby som zmenil postoje
anotakze vyclenit zo zivota ludi je pre ich dobro.
bolo by krasne, keby sa kolektivna imunita vytvorila aj premorenim, predovsetkym nerizikovych skupinvytvorit kolektivnu imunitu, aby sa ani oni nemuseli obmedzovat je zle.
pri batovej reakcii som si spomenul na tvoje vyjadreniemLuks napísal: 20 sep 2021, 17:11pri čítaní toho článku som si presne spomenul na toto beardie-ove vyjadrenie.
press review:
Pediatrička ProkopováTretia vlna bude kratšia, no ťažšia. Školy sa nemôžu premorovať bez kontroly
nie, ja si ako rodic prave porovnam neockovanych, ktori prejdu covidom a zaockovanych bez covidu, je to logickePodľa nerecenzovanej štúdie amerických vedcov u zdravých chlapcov vo veku 12 až 15 rokov existuje štyri- až šesťkrát väčšia pravdepodobnosť, že dostanú po očkovaní mRNA vakcínou proti covidu myokarditídu, než že by skončili s covidom v nemocnici. Nie sú teda riziká vyššie ako benefity?
Nemožno porovnávať kohortu chlapcov, ktorí nedostali covid, s kohortou zaočkovaných. Vakcinovaných musíme porovnávať s tými, ktorí covid dostali, a v tom prípade je to neporovnateľne menšie riziko.
1. pozitivne testovany = ma covid, samozrejme, ked upozornujem, ze to pisu lajdacki novinari, tak sa to da pochopit, ale tu to zadrie pediatricka s 20+ rokmi praxe...Podľa štúdií až 60 percent detí prekonáva covid asymptomaticky, niektoré krajiny sa preto rozhodli už školy nezatvárať a ísť cestou postupného premorenia. Nemala by byť toto aj slovenská cesta? Teda nezatvárať triedu po tom, čo sa v nej ukáže len jeden pozitívny prípad a následne izolovať dieťa počas 10 dní?
PCR test môže izoláciu dieťaťa skrátiť na sedem dní, čím motivujeme rodičov, aby deti pravidelne testovali. Práve tým dosiahneme to, aby sa škola už nemusela zatvárať. Keď sa deti otestujú a zistia, že sú pozitívne a covid už prekonali, tak sa nebudú musieť ďalších 180 dní testovať ani ísť do karantény. Keď nebudeme mať údaj o tom, že dieťa covid prekonalo, pričom mohlo covid prekonať bezpríznakovo bez vedomia rodiča, dieťa bude v karanténe x-krát, kým sa nepretestuje alebo covid neprekoná.
2. to druhe podciarknutie je uplny nonsens, pricom ked sa pozriem na otazku, kde sa pise, ze 60 % deti to prekona asymptomaticky, tak ma ide z jej odbornosti roztrhnut; podla nej sa teda maju cele triedy hadzat do karanteny bez ohladu na okolnosti az dovtedy, kym nebudu vsetci aspon raz pozitivne testovani, krasa
to iste co v predchadzajucej citaciiAkú má logiku, že dieťa pošle škola pre nákazu v triede do karantény, ale povedzme jeho ďalší dvaja súrodenci môžu ďalej chodiť do tej istej školy, ale do tried, v ktorých sa žiaden prípad nevyskytol, a dokonca aj rodičia do práce. Nie je to epidemiologický nezmysel?
Nie, lebo oni sú len kontaktom kontaktu. Dieťa, ktoré ostalo doma, môže byť negatívne alebo pozitívne. A ono bude pozitívne, a teda aj infekčné, najskôr štvrtý deň od kontaktu s pozitívnym. A to je deň, keď môže ochorenie posunúť ďalej súrodencom alebo rodičom. Keď pôjde na piaty deň na PCR a dokáže sa, že je pozitívne, tak rodičia môžu byť pozitívni najskôr dva dni od jeho pozitívneho výsledku PCR testu. Takže v čase, keď už môžu byť infekční, sú doma v karanténe ako kontakt pozitívneho a ochorenie neroznášajú.
specialne pre jackba ako sa planuje premorit slovenske skolstvoAle ak je dieťa negatívne, vráti sa späť do triedy, v ktorej sa pár dní nato môže vyskytnúť ďalší pozitívny žiak. A zase ide do karantény. Aký to má zmysel?
Princíp je stále ten istý. Predpokladá sa, že pravdepodobnosť kontaktu s vírusom je taká, že si dieťa možno takto prejde štyri cykly, ale potom už veľmi pravdepodobne infikované bude a bude aj PCR pozitívne. Po čase budú takto premorené takmer všetky školy a zatvárať sa už nebudú.
pre kontext obe otazky s odpovedami:
to by ma fakt zaujimalo, ako chce podchytit chore dieta, ked je podla jej vyjadreni infekcne az vo stvrtom dni, takze 3,5 dna moze prijimat virusy od kohokolvek, ale potom ho dame do karanteny a tvarime sa, ze sme pren nieco spravili, napriklad obmedzili mnozstvo virusu, ktore sa mu dostane na sliznice, fascinujuceTento prístup je náročný nielen pre rodičov, ktorí si nemôžu dovoliť byť takto na striedačku s deťmi v karanténe doma, aj pre deti. Má zmysel takto to odďaľovať?
Keby som ja ako matka vedela, že moje dieťa bolo v kontakte s pozitívnym v triede, teda sa mohlo teoreticky nakaziť, nepustila by som ho do školy, pretože pri fyzickej aktivite môže ochorenie covidu prebiehať horšie a inak, ako keď si ochorením prejde v pokoji. Neexistuje, aby som dieťa potenciálne v inkubačnej dobe poslala do školy. Ak to však dieťa v nejakej rodine dostane, jeho súrodenci sa tomu zrejme nevyhnú a rodičia to budú mať za sebou naraz.
Lenže ak to nedostanú, tak sa bude jeden z rodičov stále striedať s iným dieťaťom v karanténe podľa toho, ktorému práve zavrú triedu. Nie je lepším riešením nezatvárať triedu po prvom pozitívnom prípade a rýchlejšie ich premoriť, keď sa tomu aj tak nevyhneme?
To, aby sa všetky deti premorili naraz, je možno lepšie preto, aby sa deti rýchlo vrátili do škôl. Ale určite to nie je správne z pohľadu zdravia dieťaťa. My už nerátame s tým, že by si covid deti v škole neodovzdali, ale rátame s tým, aby sme každé dieťa, ktoré môže byť choré, podchytili tak, aby priebeh jeho ochorenia bol čo najjednoduchší a aby sme ho vedeli čo najskôr identifikovať, ak by mal nejaké následky v prípade long covidu či multisystémového zápalového ochorenia MIS-C. Preto to takto robíme. Nemôžeme deti nechať v školách premorovať sa bez kontroly. Zároveň nevieme určiť, ktoré dieťa v škole covid už prekonalo.
mohol by jej niekto povedat o statistike a ze staci len vyberova vzorka podla nej je mozne aproximovat celkovy pocet? ffsMáte dáta, koľko detí sa covidom už premorilo?
Nejaké dáta máme, ale nie sú presné. Premorený znamená, že dieťa prekonalo ochorenie, čo vieme dokázať prítomnosťou protilátok, ale nemôžeme 800-tisíc deťom odoberať krv a sledovať im protilátky. Ak by sme brali len tie deti, ktoré boli PCR pozitívne, tak to nebude ukazovať skutočnosť, pretože mnoho detí do 10 rokov sme netestovali, niektorí rodičia netestovali ani staršie deti a ani tie, ktoré mali možné príznaky.
samozrejme, ze je to malo, kedze nicime zivot milionu deti...Koľko detí s horším priebehom skončí podľa odhadov v nemocniciach?
Neviem. Napríklad podľa júnového vyhodnotenia sme mali počas druhej vlny hospitalizovaných len s ťažkým multisystémovým zápalovým ochorením, ktoré deti ohrozovalo na životoch, 110 detí.
Má pre 110 detí zmysel robiť takéto opatrenia v školách?
Či je to veľa alebo málo, nech si zodpovie každý sám.
1. ludia vedia velmi dobre posudit, ci su opatrenia na hraniciach spravne, lebo sa to casto dotyka priamo ich zivotovSpoločnosť rozdelilo kastovanie na očkovaných a neočkovaných. Mnohí si od zvýhodňovania očkovaných sľubovali vyššiu mieru zaočkovanosti, no vyvolalo to skôr silné vášne, protesty, blokády a protestujúci boli aj pred vaším domom. Malo to delenie zmysel?
Efekt sa s prichádzajúcou vlnou ešte len prejaví. S veľkou úctou voči ľuďom hovorím, že ľudia nie sú schopní posúdiť správnosť opatrení v Covid automate alebo na hraniciach. Ja ako očkovaný človek mám problém ísť na podujatie, ktoré je usporiadané v režime „základ“, kde nie sú takmer žiadne opatrenia.
Keď má reštaurácia či firma možnosť vybrať si, či bude len pre zaočkovaných, OTP alebo pre všetkých, tak ja ako človek očkovaný chcem ísť len tam, kde sú očkovaní. Ale keď to niekomu neprekáža, nech si sám vyberie.
Všetko je to len o osobnej slobode. Ja mám právo vedieť, medzi akými ľuďmi sa pohybujem a akému riziku sa vystavujem. Takto by to mali ľudia chápať, že je to určitý bonus vedomostí, a nie obmedzenie, každý má možnosť vybrať si.
2. ked je zaockovana, coho sa boji?
3. zacne diskriminovat aj podla rasy, pohlavia a nabozenstva alebo je covid nieco extra?
otras tato pani, otras, odbornicka na spravnom mieste v epiteame, tam zapadla medzi rovnako vadnych, skoda len, ze nicia zivoty milionom ludi, inak by to bolo aj vtipne
Autoeditácia príspevku po 27 min 7 sek:
este pre jackba
Results SARS-CoV-2-naïve vaccinees had a 13.06-fold (95% CI, 8.08 to 21.11) increased risk for breakthrough infection with the Delta variant compared to those previously infected, when the first event (infection or vaccination) occurred during January and February of 2021. The increased risk was significant (P<0.001) for symptomatic disease as well. When allowing the infection to occur at any time before vaccination (from March 2020 to February 2021), evidence of waning natural immunity was demonstrated, though SARS-CoV-2 naïve vaccinees had a 5.96-fold (95% CI, 4.85 to 7.33) increased risk for breakthrough infection and a 7.13-fold (95% CI, 5.51 to 9.21) increased risk for symptomatic disease. SARS-CoV-2-naïve vaccinees were also at a greater risk for COVID-19-related-hospitalizations compared to those that were previously infected.
Conclusions This study demonstrated that natural immunity confers longer lasting and stronger protection against infection, symptomatic disease and hospitalization caused by the Delta variant of SARS-CoV-2, compared to the BNT162b2 two-dose vaccine-induced immunity. Individuals who were both previously infected with SARS-CoV-2 and given a single dose of the vaccine gained additional protection against the Delta variant.
toto si pozri a porozmýšľaj nad tým a potom sa takú hlúposť už nebudeš musieť pýtať ty ... soplík
skus to dať s kontextom, teda aj s postopm na ktorý reagoval.beardie napísal:pri batovej reakcii som si spomenul na tvoje vyjadrenie
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ocakavam skory plac o tom, ako ich chce stat zavriet... ved nerobili nic zle, len nedodrziavali zakony a nahovarali na to aj inych.heker napísal: 22 sep 2021, 21:11 Podnik Hollywood Trnava pusta vsetkych ludi a zaroven vola, aby sa pridali aj dalsi v Trnave - https://www.instagram.com/tv/CUDJWltAiW ... =copy_link
Ja hovorim stop teroru neockovanych! Stale su strasne agresivny, minule som cital ako nejaky chlap zabil pupmara len pre to, ze si mal nasadit rusko. Vyhrazaju sa vedcom, lekarom, ucitelom,... Siria strach a nenavist po socialnych sietach.Famine napísal: 22 sep 2021, 22:41 A ako tomu tie tvoje zazracne nahubky zabrania??? Nijako, podme uz zit konecne ako ludia a nie zit tuna tejto psychoze onahubkovanej
Este som cital ultimatny argument, preco je v nemocniciach 90% neockovanych - lebo ti ockovani dostavaju Imervektin!
STOP Antivaxerskemu terroru.
Beardie, na tvoju notu - https://kosice.korzar.sme.sk/c/22746977 ... vlade.html
preco sme mali opakovane pani a panov, ktorych tvrdenia stale su proti vedeckemu konsenzu a tym im stale veris. neskusil by si to od seba?beardie napísal: 23 sep 2021, 0:38 zacal by som tymi, ktori neboli viackrat prichyteni pri evidentnych lziach, Brazinova klame v kazdom jednom clanku, ktory je verejne publikovany, Krcmeryho klamstva sme si ukazali pred 2 mesiacmi
(gif s Radom Prochazkom) ja? nie!tak preco chces, aby sa izolovali desattisice z nich, ak im len pipne appka?
urobis si test, je pozitivny. ostavas doma ale ked nemas do 3 dni priznaky, ides dalej.
tu je opakovany problem vo vnimani dochodcu v Strednej Europe a v "Zapadnom Svete". lebo ten clovek nad v UK 70 stale chodi na prechadzky, koncerty ci vystavy. stara sa o zahradu, potrebuje nakupovat. nema len par eur na prezitie a tak sedi cele dni doma, aby ich nemusel minut. ty si bol na vyletnej lodi. len na Jadrane su plne dochodcov, alebo je to vseobecny trend?zase chybajuci kontext, v predchadzajucich postoch sme si ukazali, ze zomieraju prevazne stari a chori ludia (vekovy priemer umrti v UK od februara 2021 je 75,4 roka), ti naozaj nechodia na diskoteky a za kulturou, ti su radi, ze su radi a boli medzi prvymi zaockovanymi
pri dani si do porovnanie Floridu, ci iny redneck stat a Svedsko, musim nesuhlasit.premorenie nie je vsemocne, ale pomaha znizit pocty umrti
pre velky zaujem este raz: z umyvania ruk si sa vysmieval, tak krajina, ktoru davas za vzor to pozaduje tiez.nie, to bol zase tvoj ultimatny argument na Svedsko, do spojleru si dal zvyraznene az tuto jednu vec
snad je kazdemu jasne, ze castejsie umyvanie ruk, obmedzenie poctu na nejakych 300 v 1 miestnosti alebo 8 ludi pri stole nemoze mat zasadny vplyv na rychlost sirenia, ked teraz zrusili uz i doporucenia na prekrytie dychacich otvorov v MHD
300/8 su opatrenia na konci ery opatreni. ked v zime bol filmovy festival pre jeidny osobu v kinosale, tak boli opatrenia ovela prisnejsie. takze mame opatrenia, mame ludi, ktory ich ododrziavaju, mame kulturu, kde nie je nutne mat 20 ludi za stolom kazdu nedelu a chatarstvo. plus ovela dalsich faktorov, ktore mozu za svedske vysledky. ziadny z nich nie je mytologicke premorenie.
nemozem suhlasit viac. preto ma UK vysledky ake ma a Svedsko ma zase svoje. a americki vidlaci tiez.1. ludia nie su schopni dodrziavat opatrenia, ktorym nerozumeju
robis to zbytocne zlozite. anonymne IDs sa stretavaju vdaka BT, lognu si to na 3-5 dni. ked jedno z nich prida kod pozitivneho testu pride notifikacia. skor mi to pride ako cvicko z databaz ako supernarocny bezpecnostny problem. okrem toho neanonymnu verizu ponukli Apple avzhladom na to, ze pracujem ako projektak na vyvoji SW, tak ti mozem s urcitostou povedat, ze ano, bola
pri danej urovni zabezpecenia to nie je trivialna uloha, ktora by sa dala zbuchat za vikend, ani za mesiac
je. preto sa mal vytvorit mindset: podme sa rychlo ockovat, aby sa zaockovvali aj ukrajinske bábušky, ktorym posleme co ostane.1000 ukrajinskych mrtvych babiciek voci 5 mrtvym mladym ludom pri podani rovnakeho poctu davok, to je kurva nepomer
toto nie je odpoved na otazku "Preco sa ty prezentujes ako obet ockovania". prave kvoli otvaraniu skol sa mali ludia dat ockovat cim skor a co najviac.ak by aspon par ludi pochopilo, ze mnohe z tych opatreni su protizakonne, protiustavne a nicia spolocnost, staci mi to
ako priklad si zoberieme skolsku dochadzku, slovenske skoly boli zavrete takmer najdlhsie z celeho sveta, deti stratili 1,5 roka prezencnej dochadzky, co uz nebude mozne nikdy nahradit, lebo starnu a ucivo vstrebavaju pomalsie
nie, nebavime sa o detoch s notebookmi, bavime sa o detoch z nizkoprijmovych skupin, ktore nemaju na notebook ani pomyslenie
jedine vzdelanie ich mohlo vymanit z osad, tymto sme si znicili dalsiu generaciu, mozeme ocakavat rast poctu "neprisposobivych"
pri izolacii sa predpoklada, ze je nedobrovolna. vynutena statomje tam napisane nedobrovolne? Y/N
zase si si vybajil nieco, co som nepovedal a teraz proti tomu horlivo bojujes
vidis, aj taky liberal ako Adam Smith vychadzal z toho, ze ludia nie su tupi curaci. isto by nevidel problem v ochrane spolocnosti jednotlivcami cez prekrytie tvare ci ockovanie. ozaj, liberalizmus: tie kody chcu scannovat podniky a nie stat. je podnikatel tyran a lud mu ma prikazat ako podnikat? neviditelna ruka isto ano, ale vladnuci demos?ano, ja liberal
nie progresivec, klasicky liberal, podla definicie, progresivci to devalvuju tak, ze zachvilu budem libertarian bez toho aby som zmenil postoje
bolo by krasne, aby sa kolektivna imunita premorenim vytvarala. a este krajsie, keby to neviedlo ku snaci na celu skalu komplikacii.bolo by krasne, keby sa kolektivna imunita vytvorila aj premorenim, predovsetkym nerizikovych skupin
postoj, zacina slovami podla nerencenzovanej studie (sg.). nema zmysel to citat a zamyslat sa. a bohuzial ani reakcie nie.press review:
Dunning-Kruger featuring Matka z Modreho Konika.
nemas vzdelanie ani odbornost na to, aby si mohol povedat, ze pediatricka nema pravdu. a uz vobec nie preto, ze ty si si precital stranku a preto ty vies a ona nevie.
ockovat dieta, s 0.162% sancou, ze mu nieco bude je cire zlo. aspon styrikrat vedome dieta vystavit virusu je tak ako sa to ma robit. 404: logic not foundspecialne pre jackba ako sa planuje premorit slovenske skolstvo
statusom neockovaneho nemozes diskriminovat. mozes diskirminovat na zaklade niecoho co sa zmenit neda. status neockovaneho sa da zmenit za par sekund3. zacne diskriminovat aj podla rasy, pohlavia a nabozenstva alebo je covid nieco extra?
bolo by vtipne, keby si bol doktorand aspon v mikrobiologii ci by si sa ucil na prvu testaciu. to, ze pani doktorka ti nepridava confirmation bias, nie je nic zle.otras tato pani, otras, odbornicka na spravnom mieste v epiteame, tam zapadla medzi rovnako vadnych, skoda len, ze nicia zivoty milionom ludi, inak by to bolo aj vtipne
preprint, mimo vedecky konsezus. preco minas svoj cas?este pre jackba
ak by som bola ja doktorand a toto by som chcel pouzit ako zdroj, tak mi to nezoberu, lebo to nie je peer-reviewed a je to uplne mimo vedecky konsenzus. je to len medialna hysteria. ak sa o polroka na tom medci a odborniic zhodnu, je to ina kava. sirit to teraz je nevhodne.
Panika v mediach sa stale stupnuje. Z casti to chapem lebo vela okresov ma nizku zaockovanost ale celkove data nevyzeraju katastrofalne.
Zbytocna panika podla mna
Dnes dokonca Data bez patosu informovali ze pravdepodobne pojde BA od pondelka naspat do zelenej lebo preockovanost ludi od 50r presiahla 75%
Zbytocna panika podla mna
Dnes dokonca Data bez patosu informovali ze pravdepodobne pojde BA od pondelka naspat do zelenej lebo preockovanost ludi od 50r presiahla 75%
Možno tie opatrenia robia predčasne, nechcú to podceniť alebo nečakajú nato kde v akom okrese to prepukne. 
Bohaaaaaa diskusne forum plne libetarianskych ancap zltociernych posukooooov a koli obycajnemu sopliiiiku si ziadaju najprisnejsie restrikcie, autoritarianske riesenieee zakazy a obmedzeniaaa kde je to vase libertarianstvo teraaaaaaz libertariani s nahubkami na papulaach a pozaduju papierik od ostatnych aby sa citili chranení od soplikuuu
Socialisticke krajiny ako svedsko, finsko, norsko a dansko to dali na pánov bez tolkych povinnych nahubkov, povinnych ockovani s otvorenymi obchodmi a kaviarnami po cely cas bez nahubkov po cely cas
Socialisticke krajiny ako svedsko, finsko, norsko a dansko to dali na pánov bez tolkych povinnych nahubkov, povinnych ockovani s otvorenymi obchodmi a kaviarnami po cely cas bez nahubkov po cely cas
Mna maju za debila,hlupáka na tomto fore
ale stým soplikom o ktorom píšeš ty, bohvie ako teba berú 
K téme - vtip je v tom, že covid sa neprejavuje ako nádcha,soplík ale strácaš čuch,chuť, možný zápal plúc, zápal srdcoveho svalu a to je ten problem + postcovidový syndrom = depresie, problemy s dýchaním pri fyzickej aktivite hoci pred covidom ju človek nemal.
K téme - vtip je v tom, že covid sa neprejavuje ako nádcha,soplík ale strácaš čuch,chuť, možný zápal plúc, zápal srdcoveho svalu a to je ten problem + postcovidový syndrom = depresie, problemy s dýchaním pri fyzickej aktivite hoci pred covidom ju človek nemal.
Dnes ked som siel na prechadzku so psom, tak na konci dediny odstavene auto a tiez tam bol nejaky 30-40 rocny chalan, ktory si isiel pluca vykaslat, asi tiez nejaka chripka alebo co, az na ten kasel, akoby ho islo zadusit.