Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
A co? Ludia zacali kaslat od roku 2021??? To je prevratna novinka ze ludia zvyknu kaslat ked je chladne pocasie??? Ja kazde rano pocujem silny kasel z balkona ako prechadzam okolo neho uz celych 10 rokov ako idem do prace a nikdy som sa nad tym zvlast nepozastavoval a to tiez dusivy kasel ako keby z nadmerneho fajcenia
Tak ani ja sa nepozastavujem nad tym ak niekto kasle, ak sa dusi kaslom to uz je trochu cudne, vsakovake chripky so soplikmi teraz lietaju vzduchom, moze to byt vselico.
Jasné že kašlú celé storočia, ale pred rokom 2020 ked ludia na seba kašlali dostali chripku ktoru vyležali doma. V marci 2020 doteraz ked ludia na seba kašlú možu skončiť v nemocnici. To neni jedno ci v nemocnici máme na covid 400 pacientov alebo potom 5 tisic pacientov.
Treba brať ohlady aj na zdravotnikov, ked oni nebudu stihať okolo kazdeho obskakovať tak viac ludí umrie na covid pokial to prejde do štádia zápalu plúc resp celej dýchacej sustavy. Ked zdravotnici budu tahat 300 hodinové zmeny v každom mesiaci, počas celeho roka, tak možu stým seknuť, daju vypovede a odídu pracovať tam kde aj spolocnost bude na nich ohladuplnejsia
Treba brať ohlady aj na zdravotnikov, ked oni nebudu stihať okolo kazdeho obskakovať tak viac ludí umrie na covid pokial to prejde do štádia zápalu plúc resp celej dýchacej sustavy. Ked zdravotnici budu tahat 300 hodinové zmeny v každom mesiaci, počas celeho roka, tak možu stým seknuť, daju vypovede a odídu pracovať tam kde aj spolocnost bude na nich ohladuplnejsia
Kto pojde do nemocnice? A preco ta to trapi co sa moze a nemusi stat?
Pretože tým pádom hrozia tie opatrenia casto aj nelogické, uzatváranie, lokálny alebo celoplošný lockdown.
Kto pojde do nemocnice? hocikto kto má oslabenu imunitu, síce štatisticky sú najviac rizikové skupiny seniori,inak chorí ludia.
Prečo ma to zaujima? Pretože zdravotnikov začnu presuvat výhradne ku covid pacientom, aby sme neboli niekedy aj prekvapený že zubárov presunu vypomáhat na covidové oddelenia, teba zacne bolieť zub alebo ti vypadne plomba tak nebude vtedy možné aby ťa stýmto ošetrili.
Kto pojde do nemocnice? hocikto kto má oslabenu imunitu, síce štatisticky sú najviac rizikové skupiny seniori,inak chorí ludia.
Prečo ma to zaujima? Pretože zdravotnikov začnu presuvat výhradne ku covid pacientom, aby sme neboli niekedy aj prekvapený že zubárov presunu vypomáhat na covidové oddelenia, teba zacne bolieť zub alebo ti vypadne plomba tak nebude vtedy možné aby ťa stýmto ošetrili.
A sa ti stalo ze pocas najvacsieho peaku ta neosetril zubar alebo neordinoval ldbo bol na covid oddeleni?
Zial budu umierat povacsine 80 rocni starsi ludia 80 rokov je priemerny vek dozitia a nehovor ze bol pred marcom 2020 priemerny vek dozitia 100 rokov.
50 % 80+ je zaockovanych ale ano zacnine nosit nahubky na ulici a v prirode a v aute ked sme sami a zakazme detom sportovat to isto pomozeeee a ochranujme tych co sa nestihli zaockovat robime to pre ostatnych a aj sa ockojme a nosme nahubky pre ostatnych a nie pre seba
Ludia zacnime sa kazdy starat a zit najma pre seba a zacnime konecne volne a slobodne dyyyychat ludia aby sa bali normalne ze slobodne dychat a radovat sa spolocne obijmat sa spolu
Nebojme sa konecne normalneho zivota
Zial budu umierat povacsine 80 rocni starsi ludia 80 rokov je priemerny vek dozitia a nehovor ze bol pred marcom 2020 priemerny vek dozitia 100 rokov.
50 % 80+ je zaockovanych ale ano zacnine nosit nahubky na ulici a v prirode a v aute ked sme sami a zakazme detom sportovat to isto pomozeeee a ochranujme tych co sa nestihli zaockovat robime to pre ostatnych a aj sa ockojme a nosme nahubky pre ostatnych a nie pre seba
Ludia zacnime sa kazdy starat a zit najma pre seba a zacnime konecne volne a slobodne dyyyychat ludia aby sa bali normalne ze slobodne dychat a radovat sa spolocne obijmat sa spolu
Nebojme sa konecne normalneho zivota
Veru neošetril, síce ordinoval ale v mojom okrese bola situácia velmi kritická, nejakých zubarov aj presuvali na covidové oddelenia.
Zubar ošetril len zivotohrozujuci prípad nie to ked mi vypadla plomba. Kto zaručí ze pri dalších vlnách nebude 5 tisic ludí na covidovom ležať ale bude ich rovno 8-10 tisic. Síce tá delta neni tak smrtná ako tie mutácie predtým ale uplne stačí ze je infekčnejšia a že ovela viac ludí na vrchole vlny sa dostane do nemocnice.
No pockat ty píses o nosení rusok v aute, v prírode, na ulici atd. Ciastočne máš pravdu ze to je kravina. Hádam nebudes mat ruško v aute ked sedíš sám, alebo nedáš si ruško ked si niekde sám v lese to je jasné. No ale v obchode ako Tesco kde sú stovky ludí pohromade si myslím že to by bolo stále vhodné opatrenie. Urcite nezatvarat obchody ako železiarstvo, malé obchodíky atd. Urcite sa to dá vyriešiť podla m2 prevádzky kedže sa jedná o menší priestor ako velké obchodné centrum.
Zubar ošetril len zivotohrozujuci prípad nie to ked mi vypadla plomba. Kto zaručí ze pri dalších vlnách nebude 5 tisic ludí na covidovom ležať ale bude ich rovno 8-10 tisic. Síce tá delta neni tak smrtná ako tie mutácie predtým ale uplne stačí ze je infekčnejšia a že ovela viac ludí na vrchole vlny sa dostane do nemocnice.
No pockat ty píses o nosení rusok v aute, v prírode, na ulici atd. Ciastočne máš pravdu ze to je kravina. Hádam nebudes mat ruško v aute ked sedíš sám, alebo nedáš si ruško ked si niekde sám v lese to je jasné. No ale v obchode ako Tesco kde sú stovky ludí pohromade si myslím že to by bolo stále vhodné opatrenie. Urcite nezatvarat obchody ako železiarstvo, malé obchodíky atd. Urcite sa to dá vyriešiť podla m2 prevádzky kedže sa jedná o menší priestor ako velké obchodné centrum.
hej, Skandinavia a ine krajiny otvorili bez ockovania. alebo aj nie.
Jasné ze vdaka očkovaniu zacali otvárať, kebyze neočkuju alebo očkuju ako Rusi tak zavreté to maju doteraz. Sak prečo v Dánsku vyhubili 16 milionov noriek ktoré nakazili ludia, lebo sa báli že vznikne z noriek nová mutácia, vtedy tiez mali všetko zavreté, obmedzené.
Nehoaxuj, vdaka usiliu aktivistom boli norky uchranene a nasledne nezabili v kratom case 16 milionov noriek
https://www.cas.sk/clanok/1048533/narod ... u-na-smrt/
Písaná časť v článku " Na severe krajiny preto vstúpili do platnosti nariadenia v podobe zatvorenia reštaurácií, barov, verejnej dopravy a zákazu vonkajších aktivít až do 3. decembra. Spoločne s týmto rozhodnutím prišiel aj zdrvujúci verdikt. Všetkých 207 fariem z oblasti muselo pristúpiť na vyhubenie 17 miliónov noriek oxidom uhoľnatým. Stalo sa tak po objavení nebezpečne zmutovaného vírusu u dvanástich osôb. "
Ak máš čerstvejšie informácie ohladom aktivistov a noriek v poriadku ja som reagoval na základe tohto článku.
Určite v Dánsku len tak z nicoho nič nepristupili na ukončovanie opatrení, len kvoli očkovaniu.
Písaná časť v článku " Na severe krajiny preto vstúpili do platnosti nariadenia v podobe zatvorenia reštaurácií, barov, verejnej dopravy a zákazu vonkajších aktivít až do 3. decembra. Spoločne s týmto rozhodnutím prišiel aj zdrvujúci verdikt. Všetkých 207 fariem z oblasti muselo pristúpiť na vyhubenie 17 miliónov noriek oxidom uhoľnatým. Stalo sa tak po objavení nebezpečne zmutovaného vírusu u dvanástich osôb. "
Ak máš čerstvejšie informácie ohladom aktivistov a noriek v poriadku ja som reagoval na základe tohto článku.
Určite v Dánsku len tak z nicoho nič nepristupili na ukončovanie opatrení, len kvoli očkovaniu.
povacsine preto, ze si nepochopil, co hovoriajackb napísal: 23 sep 2021, 11:13 preco sme mali opakovane pani a panov, ktorych tvrdenia stale su proti vedeckemu konsenzu a tym im stale veris. neskusil by si to od seba?
1. tie desattisice ludi, ktori boli v pritomnosti tych, ktorym vysiel pozitivne test, tych ignorujes?urobis si test, je pozitivny. ostavas doma ale ked nemas do 3 dni priznaky, ides dalej.
2. ze je test pozitivny neznamena, ze je clovek chory, x-krat vysvetlene, preco ma byt zdravy clovek karantenovany?
ved si sam bol proti tomu, aby boli zdravi v karantene, asi o 3 posty dozadu
som si isty, ze prevazna vacsina 75,4 a viac rocnych ludi uz je rada, ze je radatu je opakovany problem vo vnimani dochodcu v Strednej Europe a v "Zapadnom Svete". lebo ten clovek nad v UK 70 stale chodi na prechadzky, koncerty ci vystavy. stara sa o zahradu, potrebuje nakupovat. nema len par eur na prezitie a tak sedi cele dni doma, aby ich nemusel minut. ty si bol na vyletnej lodi. len na Jadrane su plne dochodcov, alebo je to vseobecny trend?
pokojne nesuhlas, na Slovensku planuju premorit nekontrolovane vsetky skoly a ich ziakov s jednoduchym cielom, mat vsetkych premorenych, ziaden iny ciel nie je, len aby sa vsetci ziaci nakazili a chorobu prekonalipri dani si do porovnanie Floridu, ci iny redneck stat a Svedsko, musim nesuhlasit.
ja sa vysmievam z toho, ze je to brane ako tvoj dalsi ultimatny argument, ked vyslo na javo, ze vsetky predchadzajuce su totalna sprostostpre velky zaujem este raz: z umyvania ruk si sa vysmieval
zhodneme sa, ze sa nezhodneme300/8 su opatrenia na konci ery opatreni. ked v zime bol filmovy festival pre jeidny osobu v kinosale, tak boli opatrenia ovela prisnejsie. takze mame opatrenia, mame ludi, ktory ich ododrziavaju, mame kulturu, kde nie je nutne mat 20 ludi za stolom kazdu nedelu a chatarstvo.
premorenie nie je mytologicke, vychadza z realityplus ovela dalsich faktorov, ktore mozu za svedske vysledky. ziadny z nich nie je mytologicke premorenie.
ak sa clovek nakazi a chorobu prekona, znova sa nakazit moze iba v pripade, ze mu klesnu mnozstva protilatok pod kriticku hranicu
u vacsiny populacie su to roky
ktorym UK pravidlam ludia nerozumeli?nemozem suhlasit viac. preto ma UK vysledky ake ma a Svedsko ma zase svoje. a americki vidlaci tiez.
ked ti pride notifikacia, co spravis? neurobis si nahodou test, ktoreho vysledok pridas znova do appky?robis to zbytocne zlozite. anonymne IDs sa stretavaju vdaka BT, lognu si to na 3-5 dni. ked jedno z nich prida kod pozitivneho testu pride notifikacia. skor mi to pride ako cvicko z databaz ako supernarocny bezpecnostny problem.
znova x-krat vysvetlene, vakcin nie je nekonecne mnozstvo, ak sa preferuju pre ockovanie nerizikovi v zapadnom svete, nezostava dost pre rizikovych v zbytku svetaje. preto sa mal vytvorit mindset: podme sa rychlo ockovat, aby sa zaockovvali aj ukrajinske bábušky, ktorym posleme co ostane.
preto aj WHO doporucovalo nedavat tretie (ci dokonca stvrte) davky, kedze niektore krajiny nemaju ani len prve
snad mozeme vdaka tejto citaciu ukoncit cast nasej diskusie tykajucej sa nedostatku vakcinTo podle šéfa WHO uvedlo, že celosvětové zásoby vakcín jsou dostatečně vysoké na to, aby umožnily jak posilovací očkování pro lidi v dobře zásobených zemích, tak první dávky v chudších zemích, které se potýkají s jejich nedostatkem.
co by sa zmenilo, keby bolo zaockovanej 100 % dospelej populacie? deti by sa nenakazili alebo co?toto nie je odpoved na otazku "Preco sa ty prezentujes ako obet ockovania". prave kvoli otvaraniu skol sa mali ludia dat ockovat cim skor a co najviac.
stale nechapes, ze nutit k ockovaniu nerizikovu populaciu je zbytocne?
predpokladas velmi zlepri izolacii sa predpoklada, ze je nedobrovolna. vynutena statom
ved som tam jasne vysvetloval, ze to ma byt v podobnej forme ako su domovy dochodcov, hotely, kupele
nic z toho nie je povinne, ergo ani moja karantena by nebola
urcite si to chcu skenovat samotne prevadzky? vobec ich do toho stat nenuti?tie kody chcu scannovat podniky a nie stat. je podnikatel tyran a lud mu ma prikazat ako podnikat? neviditelna ruka isto ano, ale vladnuci demos?
ak ich nenuti, preco by to robili? volna ruka trhu hovori, ze podnikatel bude svojich zakaznikov co najmenej obmedzovat, pretoze hrozi, ze ak ich obmedzovat bude, existuje konkurencia, ktora to nerobi a zakaznici prejdu k nej
samozrejme, urcite bude zopar pomylenych majitelov prevadzok, ktori to budu robit dobrovolne, ale nepredpokladam, ze by ich bola vacsina, su to zbytocne naklady naviac
v pohode, ostatni si tie zvyraznene body a moj komentar precitaju, aspon ich nebude vyrusovat tvoj zbytocny spampostoj, zacina slovami podla nerencenzovanej studie (sg.). nema zmysel to citat a zamyslat sa. a bohuzial ani reakcie nie.
keby si sa predsa len rozhodol precitat si to, videl by si, ake argumenty ponukamnemas vzdelanie ani odbornost na to, aby si mohol povedat, ze pediatricka nema pravdu. a uz vobec nie preto, ze ty si si precital stranku a preto ty vies a ona nevie.
myslim, ze su relevantne
toto je totiz celkom zavazny argumentacny faul, hodnotis moju osobu, nie moje argumenty, mas na viac
skusim to vysvetlit poslednykratockovat dieta, s 0.162% sancou, ze mu nieco bude je cire zlo. aspon styrikrat vedome dieta vystavit virusu je tak ako sa to ma robit. 404: logic not found
nic nespravit (neockovat a nechat volny priebeh) => dopad X
spravit nieco (zaockovat konkretnu kohortu) => dopad 4-6 nasobok X
ak to nepride ani tentokrat, uz to nepride
ak mi na zaklade neockovania neposkytnu sluzbu alebo ma niekam nepustia, pricom zaockovani siria chorobu rovnakou mierou ako nezaockovani, je to diskriminaciastatusom neockovaneho nemozes diskriminovat. mozes diskirminovat na zaklade niecoho co sa zmenit neda. status neockovaneho sa da zmenit za par sekund![]()
neviem, ci to nie je jasne iba tebe, alebo je to nepochopenie rozsirenejsie, ale ockovanim chranis hlavne seba
tych inych mozno ciastocne tiez, ale ten rozdiel nie je taky vyznamny, ako sa predpokladal na zaciatku
ja sice rozumiem dovodu preco to pises => potrebujes reagovat a oponovat mibolo by vtipne, keby si bol doktorand aspon v mikrobiologii ci by si sa ucil na prvu testaciu. to, ze pani doktorka ti nepridava confirmation bias, nie je nic zle.
lepsie by si ale spravil, ak by si ponukol argumenty
tie zial nemas, zostava ti len na oko oponovat, co uz ale vacsina prekukla a okrem toho je to aj argumentacny faul, viz vyssie
viackrat som ti dal prilezitost, ale ty sa v tych hovnach machat neprestanes, ocividne ta to bavi
lebo som nieco podobne pisal uz asi pred pol rokompreprint, mimo vedecky konsezus. preco minas svoj cas?
postupne sa ukazuje, ze to bola pravda a ocakavam skore potvrdenie
pritom, je to uplne logicke, imunita tela sa nauci bojovat s celym virusom, nielen jeho niektorymi specifickymi castami, takze aj po mutaciach ma stale tisice zachytnych bodov, aj ked tie 2 specificke pre starsiu mutaciu uz v tych novsich figurovat nemusia
a este dovetok, lebo urcite budes trepat 2 na 3: nie, nie som proti ockovaniu
myslim, ze to bola reakcia na nejakeho cloveka, ktory si dovolil nesuhlasit s jeho nazorom o hajzloch v politike a cocotizme nezaockovanych pod tymto postom: https://www.facebook.com/rado.bato/post ... 2450796301
ano, je to sympatickeheker napísal: 23 sep 2021, 10:57 Beardie, na tvoju notu - https://kosice.korzar.sme.sk/c/22746977 ... vlade.html
mne je celkom sumak aky "nazor" maju na virus ortopedi, karidologovia a onkologovia. ide o vedecky konsenzus. prave oni by nemali dostat priestor v mediach. ich pocity su irelevantne a v konecnom dosledku aj nebezpecne, lebo len malo kto si pozrie v com su odbornici a z coho maju svoje akademicke tituly
ano, som proti tomu, aby boli zdravi v karantene. kedze obvodaci by len opakovali test, lebo nemaju CT v ordinacii, tak je lepsie, aby sa po pozitivnom teste vyckalo, ci sa dostavia priznaky. tri dni su menej ako desat.1. tie desattisice ludi, ktori boli v pritomnosti tych, ktorym vysiel pozitivne test, tych ignorujes?
2. ze je test pozitivny neznamena, ze je clovek chory, x-krat vysvetlene, preco ma byt zdravy clovek karantenovany?
ved si sam bol proti tomu, aby boli zdravi v karantene, asi o 3 posty dozadu
velka vyhoda mat pracovny "tyzden" aky mam, je v tom, ze vacsinu volna mam mimo civilny vikend. ked idem na vylet, vidim kto chodi na tury alebo navstevovat pamiatky. ale dakujem za tvoj nazor.som si isty, ze prevazna vacsina 75,4 a viac rocnych ludi uz je rada, ze je rada
ze sa tohoto nechytili ti pravnici, ktori obtazovali Najvyssi ci Ustavny sud nosenim rusok a respiratorov. lebo ubrat detom ustavne pravo na ochranu zdravia je velke no-no.pokojne nesuhlas, na Slovensku planuju premorit nekontrolovane vsetky skoly a ich ziakov s jednoduchym cielom, mat vsetkych premorenych, ziaden iny ciel nie je, len aby sa vsetci ziaci nakazili a chorobu prekonali
kombinacia faktorov. ukazali sme si, ze je logisticky mozne, aby ludia zo svedskych miest na tie chaty isli. dokonca to Svedi potvrdili pre anglofonne media. vieme, ze Svedsko malo opatrenia, ktore boli dodrziavane a ma vysoku preockovanost.ja sa vysmievam z toho, ze je to brane ako tvoj dalsi ultimatny argument, ked vyslo na javo, ze vsetky predchadzajuce su totalna sprostost
ano. problem je pri ochoreni, ktore ma minimalny ale aj prudky priebeh, kedy sa ta imunitna pamata nevytvori (link na tie tri videa od UoE a britskych imunologov). takze premorenie mozne nie je, lebo nove vystavenie sa virusu bude pre imunitny system uplne nova situacia a moze vytvorit prilis vysoke protilatok, ktore su prave pri SARS2 velmi nebezpecne.premorenie nie je mytologicke, vychadza z reality
ak sa clovek nakazi a chorobu prekona, znova sa nakazit moze iba v pripade, ze mu klesnu mnozstva protilatok pod kriticku hranicu
u vacsiny populacie su to roky
mali ich na hakuktorym UK pravidlam ludia nerozumeli?
presne tak. z krabicky, ktoru som si za hotovost kupil v lekarni si urobim test a vysledok pridam do appky. ako to spoji vysledok testu s mojou identitou?ked ti pride notifikacia, co spravis? neurobis si nahodou test, ktoreho vysledok pridas znova do appky?
a preto, ze vakcin nie je nekonecne mnozstvo a bolo objednanych uz na prvu fazu ovela viac davok, ako sa mohlo ockovat, uz mohli byt na Ukrajine a nie v zachode. vzhladom na to, ze rad opakujes, ze sa nakazi kazdy, tak nikto nie je nerizkovy.znova x-krat vysvetlene, vakcin nie je nekonecne mnozstvo, ak sa preferuju pre ockovanie nerizikovi v zapadnom svete, nezostava dost pre rizikovych v zbytku sveta
preto aj WHO doporucovalo nedavat tretie (ci dokonca stvrte) davky, kedze niektore krajiny nemaju ani len prve
ja niekoho nutim?co by sa zmenilo, keby bolo zaockovanej 100 % dospelej populacie? deti by sa nenakazili alebo co?
stale nechapes, ze nutit k ockovaniu nerizikovu populaciu je zbytocne?
nutil niekto Svedov nebyt imbecilmi?
ale chybu si priznat mohol. skoda.predpokladas velmi zle
od 17.7. stat nenuti k nicomu. vsetko je dobrovolne. neviem preco by podnik chranil svojich zamestnancov a este viac tych najdolezitejsich: zakaznikov. co je pre teba, ako zakaznika zlozitejsie: nascanovat kod, dat si rusku a vojst do kvetinarstva a kupit kyticu, alebo hladat kvetinarstvo, kde to od nebudu chciet?urcite si to chcu skenovat samotne prevadzky? vobec ich do toho stat nenuti?
ak ich nenuti, preco by to robili? volna ruka trhu hovori, ze podnikatel bude svojich zakaznikov co najmenej obmedzovat, pretoze hrozi, ze ak ich obmedzovat bude, existuje konkurencia, ktora to nerobi a zakaznici prejdu k nej
samozrejme, urcite bude zopar pomylenych majitelov prevadzok, ktori to budu robit dobrovolne, ale nepredpokladam, ze by ich bola vacsina, su to zbytocne naklady naviac
naklady su nulove. podkladnik zavola na zakaznika, "budte tak dobry a dajte si tu rusku zo zapastia na nos a oscanujte ten kod. dakujem. vitajte"
ja som si ich prebehol. relevantne nie su. to je len novy zachavat Dunnig-Krugera a transformacia na matku z Modreho konika, ktora sa byt ovela mudrejsia ako detsky lekarkeby si sa predsa len rozhodol precitat si to, videl by si, ake argumenty ponukam
myslim, ze su relevantne
nemusis vysvetlovat. je to 0.162%. v preklade: nula cela nula, nula, nic.skusim to vysvetlit poslednykrat
nic nespravit (neockovat a nechat volny priebeh) => dopad X
spravit nieco (zaockovat konkretnu kohortu) => dopad 4-6 nasobok X
ak to nepride ani tentokrat, uz to nepride
nie jeak mi na zaklade neockovania neposkytnu sluzbu alebo ma niekam nepustia, pricom zaockovani siria chorobu rovnakou mierou ako nezaockovani, je to diskriminacia
zaockovat sa moze dat vacsina populacie. preto nie je diskriminacia podmienit sluzbu ockovanim.
tak aspon tych najdolezitejsich: lekarov a zdravotnikov, lebo sa nebudu musiet starat o mna a napriklad sa budu moct vratit ku onko pacientom. win-win.neviem, ci to nie je jasne iba tebe, alebo je to nepochopenie rozsirenejsie, ale ockovanim chranis hlavne seba
tych inych mozno ciastocne tiez, ale ten rozdiel nie je taky vyznamny, ako sa predpokladal na zaciatku
takze to, ze ty nemas odbornost v oblasit a preto nemozes relevatne posudit tvrdenia pani doktorky, nie su argument?ja sice rozumiem dovodu preco to pises => potrebujes reagovat a oponovat mi
lepsie by si ale spravil, ak by si ponukol argumenty
tie zial nemas, zostava ti len na oko oponovat, co uz ale vacsina prekukla
viackrat som ti dal prilezitost, ale ty sa v tych hovnach machat neprestanes, ocividne ta to bavi
nemal. nemas odbornost ani prax v odbore. je to pre-print a moze sa ukazat ako nieco specificke (endemicke) pre Izrael a nemusi to platit na zvysok sveta. ano, v idealnych podmiekach sa ta imunita bojovat nauci. ako ale odbornici tvrdia, ta pamat ak vobec vznikne, trva len niekolko mesiacov. na rozdiel od ockovania, ktore nauci protilatky kam presne ten virus "kopnut".lebo som nieco podobne pisal uz asi pred pol rokom
postupne sa to ukazuje, ze to bola pravda a ocakavam skore potvrdenie
pritom, je to uplne logicke, imunita tela sa nauci bojovat s celym virusom, nielen jeho niektorymi specifickymi castami, takze aj po mutaciach ma stale tisice zachytnych bodov, aj ked tie 2 specificke pre starsiu mutaciu uz v tych novsich figurovat nemusia
a este dovetok, lebo urcite budes trepat 2 na 3: nie, nie som proti ockovaniu
Už to tam nie je. Nevravím, že tá jeho reakcia bola nejak veľmi inteligentná. Ale bez kontextu sa to hodnotiť nedá, pokiaľ ten dotyčný si dovolil nesúhlasiť rovnako "inteligentne" ako baťa reagovať, (prípadne urážky nadávky na rodinu, šak vieme že aj Igor sa odbavoval na jeho žene a rovnako aj pol slovenska) tak by som sa nedivil takej reakcii.beardie napísal:myslim, ze to bola reakcia na nejakeho cloveka, ktory si dovolil nesuhlasit s jeho nazorom o hajzloch v politike a cocotizme nezaockovanych pod tymto postom: https://www.facebook.com/rado.bato/post ... 2450796301
Toto je inak veľmi scestné, vytrhnúť takto reakciu z kontextu a nevedieť čo tomu predchádzalo. Rovnako scestné je to porovnávať s tým čo som ti dával ja ako príklad k tvojim slovám. To boli moje osobné skúsenosti a článok.
Rado Bato je znamy svojimi verejnymi vulgarnymi vyjadreniami, pamatny je odkedy dal do eteru Matovicove cislo posadene do smajlikovych hovien
ale to mal byt samozrejme len priklad, skusim dalsi, vyznamne relevantnejsi:
Koronavírus: Zamestnanci nemocníc a ambulancií majú mať očkovanie alebo test
pokial nemame vakciny, ktore su schopne v drvivej vacsine pripadov zabezpecit sterilizujucu imunitu voci virusu, diskriminacia neockovanych nemoze pokracovat
toto povazujem za priamy natlak na nezaockovanych, cielom nie je niecomu pomoct, ale prave naopak - zneprijemnit im zivot
pritom, neockovany nie je chory, neockovany je iba neockovany, nic to nehovori o tom, ci virus prenasa alebo nie
to je nepopieratelne
prenesene do reality - chory zaockovany na oddeleni pracovat moze, ale nezaockovany zdravy nie
takyto natlak na ludi, ktori este stale dobrovolne pracuju v zdravotnictve, napriek jeho zalostnemu stavu, je kontraproduktivny
ale to mal byt samozrejme len priklad, skusim dalsi, vyznamne relevantnejsi:
Koronavírus: Zamestnanci nemocníc a ambulancií majú mať očkovanie alebo test
pokial nemame vakciny, ktore su schopne v drvivej vacsine pripadov zabezpecit sterilizujucu imunitu voci virusu, diskriminacia neockovanych nemoze pokracovat
toto povazujem za priamy natlak na nezaockovanych, cielom nie je niecomu pomoct, ale prave naopak - zneprijemnit im zivot
pritom, neockovany nie je chory, neockovany je iba neockovany, nic to nehovori o tom, ci virus prenasa alebo nie
to je nepopieratelne
prenesene do reality - chory zaockovany na oddeleni pracovat moze, ale nezaockovany zdravy nie
takyto natlak na ludi, ktori este stale dobrovolne pracuju v zdravotnictve, napriek jeho zalostnemu stavu, je kontraproduktivny
tu už ale odbiehaš od podstaty toho na čo som aj ja reagoval. Písal si že sa zaočkovaní nemajú vysmievať, vyhrážať, a majú pozitívne motivovať. Predpokladám, že si myslel zaočkovaných ľudí. Na to som aj reagoval, mojími osobnými skúsenosťami a zároveň som ti dal k tomu článok, kde nezaočkovaní ľudia sa vysmievali, urážali a bránili ľudom sa dať zaočkovať. O vyhrážkach lekárom, sestrám čo padajú na tých protestoch a na nete ani písať nemusím, si myslím.
Ty už zachádzaš do vládnych opatrení, resp. nariadení. A tu treba povedať, že povinné očkovanie pre zdravotníkov, či štátnych zamestnancov zaviedlo viac krajín, teraz čo mi napadnú tak Rusko a Kanada. Čiže nie sme nejak výnimočný v tom. Ale v tomto sa ja už ďalej s tebou vrtať nebudem, ak dovolíš
Ty už zachádzaš do vládnych opatrení, resp. nariadení. A tu treba povedať, že povinné očkovanie pre zdravotníkov, či štátnych zamestnancov zaviedlo viac krajín, teraz čo mi napadnú tak Rusko a Kanada. Čiže nie sme nejak výnimočný v tom. Ale v tomto sa ja už ďalej s tebou vrtať nebudem, ak dovolíš
ked som ti dal minule Prymulu, tak si ho ignorovaljackb napísal: 24 sep 2021, 16:20 mne je celkom sumak aky "nazor" maju na virus ortopedi, karidologivia a onkologovia. ide o vedecky konsenzus. prave oni by nemali dostat priestor v mediach. ich pocity su irelevantne a v konecnom dosledku aj nebezpecne, lebo len malo kto si pozrie v com su odbornici a z coho maju svoje akademicke tituly
a hned v nasledujucej vete to popriesano, som proti tomu, aby boli zdravi v karantene.
chory clovek ma klinicke priznaky, ak nie su badatelne klinicke priznaky, clovek nemoze byt povazovany za choreho, napriek pozitivnemu testu
vsetci si uvedomuju dopad, ten sa limitne blizi k nuleze sa tohoto nechytili ti pravnici, ktori obtazovali Najvyssi ci Ustavny sud nosenim rusok a respiratorov. lebo ubrat detom ustavne pravo na ochranu zdravia je velke no-no.
mas data o smrtnosti deti a ignorujes ich, preco?
zase opakujes ten drbnuty argument o chatach? ved je uplne iracionalnykombinacia faktorov. ukazali sme si, ze je logisticky mozne, aby ludia zo svedskych miest na tie chaty isli. dokonca to Svedi potvrdili pre anglofonne media. vieme, ze Svedsko malo opatrenia, ktore boli dodrziavane a ma vysoku preockovanost.
covid nie je jednovikendova aktivita, medialna hysteria je udrziavana uz rok a 3/4
aby to mohlo mat aspon zanedbatelny dopad, ti ludia by museli odist mimo civilizacie aspon na mesiac a to je absolutne nerealne
doslova sprostost na entuano. problem je pri ochoreni, ktore ma minimalny ale aj prudky priebeh, kedy sa ta imunitna pamata nevytvori (link na tie tri videa od UoE a britskych imunologov). takze premorenie mozne nie je, lebo nove vystavenie sa virusu bude pre imunitny system uplne nova situacia a moze vytvorit prilis vysoke protilatok, ktore su prave pri SARS2 velmi nebezpecne.
keby to platilo aspon ciastocne, tak by si ziadna krajina na svete nedovolila povazovat ludi vyliecenych z covidu za zdravych pocas 180+ dni (ze su pozitivne testovani povazovani po istej dobe za vyliecenych je tiez pekna blbost, ale to je na inu diskusiu), z toho vyplyva, ze to pravda nie je
v UK mali opatrenia na haku, takze zili svoje zivoty ako predtym, nakazili sa a umrelimali ich na haku
vo Svedsku ich mali take mierne, ze vlastne okrem uzavretych priestorov vyraznejsi dopad na obyvatelstvo nemali, ludia sa nakazili a prezili
tak nejak?
v appke si nezadaval ziadne informacie o sebe, ziadne meno, ID, telefonne cislo, email?presne tak. z krabicky, ktoru som si za hotovost kupil v lekarni si urobim test a vysledok pridam do appky. ako to spoji vysledok testu s mojou identitou?
nie, davok bolo na zaciatku nedostatok, v krajinach Zapadu ich je dostatok az teraz, ale ani to nie vo vsetkych krajinacha preto, ze vakcin nie je nekonecne mnozstvo a bolo objednanych uz na prvu fazu ovela viac davok, ako sa mohlo ockovat, uz mohli byt na Ukrajine a nie v zachode.
ty, co sa neustale ohlanas DK, zadres takuto totalnu sprostost?vzhladom na to, ze rad opakujes, ze sa nakazi kazdy, tak nikto nie je nerizkovy.
rizikove su len 3 skupiny obyvatelstva - stari, chori, tlsti
vacsina populacie rizikova nie je
no tie kecy typu "prave kvoli otvaraniu skol sa mali ludia dat ockovat cim skor a co najviac" tomu nahravajuja niekoho nutim?
huh?nutil niekto Svedov nebyt imbecilmi?
neni akuale chybu si priznat mohol. skoda.
to, co som pisal vyssieod 17.7. stat nenuti k nicomu. vsetko je dobrovolne. neviem preco by podnik chranil svojich zamestnancov a este viac tych najdolezitejsich: zakaznikov. co je pre teba, ako zakaznika zlozitejsie: nascanovat kod, dat si rusku a vojst do kvetinarstva a kupit kyticu, alebo hladat kvetinarstvo, kde to od nebudu chciet?
naklady su nulove. podkladnik zavola na zakaznika, "budte tak dobry a dajte si tu rusku zo zapastia na nos a oscanujte ten kod. dakujem. vitajte"
ked je niekto nezaockovany, v com to pomoze nesireniu?
chorobi siria chori, nie nezaockovani
ocividne ta media presvedcili o dalsej sprostosti a ty to tu opakujes
kecy bez argumentovja som si ich prebehol. relevantne nie su.
je to presne 4-6x viac ako keby sa nerobilo nicnemusis vysvetlovat. je to 0.162%. v preklade: nula cela nula, nula, nic.
mozem to nazvat protizakonnym obmedzenim, lepsie?nie jenemozes diskriminovat podla toho, co sa zmenit bez problemu da. ani kostol v Rime ta nediskrimunuje tym, ze tam nemozes ist v plavkach a tielku. lebo obliect sa mozes velmi rychlo. ak by ta tam pustit nechceli pre farbu tvojich oci, to by bola ina tema.
zaockovat sa moze dat vacsina populacie. preto nie je diskriminacia podmienit sluzbu ockovanim.
si za alebo proti potratom?tak aspon tych najdolezitejsich: lekarov a zdravotnikov, lebo sa nebudu musiet starat o mna a napriklad sa budu moct vratit ku onko pacientom. win-win.
samozrejme, ze nietakze to, ze ty nemas odbornost v oblasit a preto nemozes relevatne posudit tvrdenia pani doktorky, nie su argument?
ani to nikdy nemohol byt argument, ani to nikdy nebude argument
ak sa budem rok a pol venovat GIS a ty zadries nejaku sprostost a budem ju vediet vyvratit, tak to spravim, bez ohladu na to, ze to nemam vystudovane
tvoja adoracia papiera s peciatkou VS ma hodnotu toaletneho papiera, viz predchadzajuca citacianemal. nemas odbornost ani prax v odbore. je to pre-print a moze sa ukazat ako nieco specificke (endemicke) pre Izrael a nemusi to platit na zvysok sveta. ano, v idealnych podmiekach sa ta imunita bojovat nauci. ako ale odbornici tvrdia, ta pamat ak vobec vznikne, trva len niekolko mesiacov. na rozdiel od ockovania, ktore nauci protilatky kam presne ten virus "kopnut".
Autoeditácia príspevku po 2 min 46 sek:
suhlasis s nim?mLuks napísal: 24 sep 2021, 19:01Ty už zachádzaš do vládnych opatrení, resp. nariadení. A tu treba povedať, že povinné očkovanie pre zdravotníkov, či štátnych zamestnancov zaviedlo viac krajín, teraz čo mi napadnú tak Rusko a Kanada. Čiže nie sme nejak výnimočný v tom. Ale v tomto sa ja už ďalej s tebou vrtať nebudem, ak dovolíš![]()
Toto je taky vladny "poker". Ak by sa vsetci nezaockovani zdravotaci odmietli zaockovat a museli by sa testovat popripade ostat doma tak kto bude "vitaz"? Samozrejme ze pacient o ktoreho sa nebude mat kto starat 
nie. nezaujimaju ma pocity pana, ktory mal vo svojej nemocnici centrum dakeho cinskeho samanizmu. zopakujem, je to pre mna ako ked na ČVUT posobil prof. Kahuda
odbornici si myslia ine. zmier sa s tym. hovori ti nieco pojem "inkubacna doba"?a hned v nasledujucej vete to popries
chory clovek ma klinicke priznaky, ak nie su badatelne klinicke priznaky, clovek nemoze byt povazovany za choreho, napriek pozitivnemu testu
ty vies, ze negativny dopad ockovania na deti je tiez limitne bliziaci sa nule. a ty ho odmietasvsetci si uvedomuju dopad, ten sa limitne blizi k nule
mas data o smrtnosti deti a ignorujes ich, preco?
este aj mapu pokrytia 4G Svedska sme mali a porovnavali sme to s "narodom a chaluparov". okrem toho, kolko Slovakov odislo robit na chalupy vo vidieckych regionoch? ked je to uz take nemozne.zase opakujes ten drbnuty argument o chatach? ved je uplne iracionalny
covid nie je jednovikendova aktivita, medialna hysteria je udrziavana uz rok a 3/4
aby to mohlo mat aspon zanedbatelny dopad, ti ludia by museli odist mimo civilizacie aspon na mesiac a to je absolutne nerealne
ze ja som ten link na podcast o svedskych chalupach nepostol...
hadaj sa v vedcami. nie je imunitna pamat, nie je dlhodoba imunita. su len protilatky, ktorych po 180 dnoch uz nie je dost. po nich by mal imunitny system vytvorit protilatky v dostatocnom mnozstve, no neurobi to. lebo sa nevytvorila imunitna pamat.doslova sprostost na entu
keby to platilo aspon ciastocne, tak by si ziadna krajina na svete nedovolila povazovat ludi vyliecenych z covidu za zdravych pocas 180+ dni (ze su pozitivne testovani povazovani po istej dobe za vyliecenych je tiez pekna blbost, ale to je na inu diskusiu), z toho vyplyva, ze to pravda nie je
stale ostava zahada, preco maju Svedi pekny graf, Anglicania zly a mnohe staty USA priserny.v UK mali opatrenia na haku, takze zili svoje zivoty ako predtym, nakazili sa a umreli
vo Svedsku ich mali take mierne, ze vlastne okrem uzavretych priestorov vyraznejsi dopad na obyvatelstvo nemali, ludia sa nakazili a prezili
tak nejak?
nope. jediny udaj o mne su prve tri znaky postcode. to identifikuje celu dedinu. aj cely postcode by okruh znizil na asi 14 cisel.v appke si nezadaval ziadne informacie o sebe, ziadne meno, ID, telefonne cislo, email?
ale ked sa pytas na appku, prave ked som siel pozriet, ake udaje som tam dal, tak mi povedala, ze ak som plne ockovany, uz nemusim byt v izolocii, ale mam sa testovat. ak by ma mala appka sparovaneho s db NHS, z ktorej sa cita moj ockovaci preukaz, tak by vedela, ze som plne ockovany. napriklad.
tak co to splachovali do zachoda, ked ludia neprisli na ockovanie a este vulgarne nadavali sestrickam, ktore ich telefonicky pozyvali dat sa ockovat?nie, davok bolo na zaciatku nedostatok, v krajinach Zapadu ich je dostatok az teraz, ale ani to nie vo vsetkych krajinach
to plati pre primarnu verziu, na ktoru vypocitali IFR, ktore uz dnes neplati. ani ta rizikova skupina uz neplati.ty, co sa neustale ohlanas DK, zadres takuto totalnu sprostost?![]()
rizikove su len 3 skupiny obyvatelstva - stari, chori, tlsti
vacsina populacie rizikova nie je
vidis rozdiel medzi "by sa mali", "musia sa" a "stat ich musi donutit"?no tie kecy typu "prave kvoli otvaraniu skol sa mali ludia dat ockovat cim skor a co najviac" tomu nahravaju
IDK. dodrziavali pravidla?huh?
co ma tento vylev so scanovanim papiera, o ktore ziadaju podniky? ak by chceli pozerat moj QR kod s ockovanim, to je ina kava. ja tu pisem o pripade opacnom: ci si ockovani, ci nie, ides do prevadzky, mozes byt poziadany nasacanovat kod, aby ta appka upozornila ak si sa mohol nakazit prave tam.to, co som pisal vyssie
ked je niekto nezaockovany, v com to pomoze nesireniu?
chorobi siria chori, nie nezaockovani
ocividne ta media presvedcili o dalsej sprostosti a ty to tu opakujes
okrem toho, asi lepsie media, ako sa presvedcit o sprosti sam a zahrabat sa do confirmation bias
nemusis byt az tak sebakritickykecy bez argumentov
a to je na urovni 0.162%je to presne 4-6x viac ako keby sa nerobilo nic
aky zakon to porusuje? vseobcne ohrozenie? sirenie nebezpecnej ludskej choroby?mozem to nazvat protizakonnym obmedzenim, lepsie?
je to tu OTsi za alebo proti potratom?
neprecenujes tu GIS zrovnavanim nej s medicinou ci mikrobiologiou?samozrejme, ze nie![]()
![]()
ani to nikdy nemohol byt argument, ani to nikdy nebude argument
ak sa budem rok a pol venovat GIS a ty zadries nejaku sprostost a budem ju vediet vyvratit, tak to spravim, bez ohladu na to, ze to nemam vystudovane
dakujem, ze si reagoval na podstatu tej citacietvoja adoracia papiera s peciatkou VS ma hodnotu toaletneho papiera, viz predchadzajuca citacia
no zaujimavy material pre psychologa, ked ty sam mas svoj "papier s peciatkou VS" a snazis sa negovat ine "papiere s peciatkou VS" odbornikov z oblasti.
Preco by mali zostať doma?wladas napísal: 24 sep 2021, 19:26 Toto je taky vladny "poker". Ak by sa vsetci nezaockovani zdravotaci odmietli zaockovat a museli by sa testovat popripade ostat doma tak kto bude "vitaz"? Samozrejme ze pacient o ktoreho sa nebude mat kto starat![]()
Väčšina z nich to prekonala, takže sú imunni
Reinfekcia s následkami je raritna, takže dopad na pacientov minimálny
A to najdolezitejsie: aj plne zaockovani vírus šíria
Otazka na telo - kto ma väčšiu šancu niekoho v nemocnici nakaziť:
1. Plne zaockovany, ale chorý zdravotník
2. Typek, čo pracuje na permanentnom home office, von chodí len na nákup raz za týždeň a prišiel pozrieť svoju babku do nemocnice (zhodou okolností nezaockovany)?