Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

sure. len napriklad obcania Anglicka ci Slovenska, ktori tam pracujuci mohli pendlovat ako by sa nic nerobilo :)

dobre, ked su tie data z celeho sveta, preco sa od nich odrazas len ty sam a nie vdecka komunita?
priklad pozitivneho testu, kde daky web v google hovori opak ako odbornici?

ale si tak vtipny, ze mozes ist robit stand-up comedy. kazdy odbornik, aj ti, ku ktorym ty sam vzhliadas, hovoria ze SARS2 nie je ako ostatne virusy a je zasadna chyba k nemu tak pristupovat. preco to uz takmer da roky nie su schopny akceptovat?

preco ale stupaju? ved ty propagujes nakazenie sa ako jedine riesenie. a teraz, ze telo opat musi s virusom bojovat. takze aky zmysel malo riskovat zdravie a zivot cloveka nakazenim ho, ked musi znovu a znovu bojovat s virusom?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 13 nov 2021, 11:52Takze nech si tie grafy klesaju. Do konci zimneho obdobia pokojne mozu nastupat opat. svojom.
Toto je tvoj typicky argument uplne odveci. Z ktoreho prsta si si to vycucal ze mozu nastupat?
Otazka bola jasna a normalne na nu nevies odpovedat. Klasika. Ani necakam na nu odpovet lebo ju ani nevies. Nemusis sa snazit.
jackb napísal: 13 nov 2021, 14:44ved ty propagujes nakazenie sa ako jedine riesenie.
Zase tvoja klasika - zavadzanie a klamanie. Komu tim prospeje te, co?
jackb
Redeemer
Redeemer

ja som na otazku jasne odpovedal. za polroka protilatky poklasnu a tak grafy opat mozu stupat.
kto na otazku nevie odpovedat je beardie, lebo aj Florida mala byt premorena, aj sever Slovenska a nic z toho sa neukazuje ako pravda. ak pride nova mutacia, na ktoru nebudu mat protilatky ani ludia, ktori su chori teraz, tak tie grafy budu veselo stupat este skor ako do polroka.

beardie propaguje premorenie. co je premorenie? nakazenie ludi virusom. aj keby SARS2 nesposoboval umrtia, uz len to by bolo krajne neeticke. tym, ze ludi realne zabija, alebo im nici zivot, tak propagovat, ze ludia sa musia nakazit a nesmu sa ockovat (ak nemaju 65 a viac rokov, vysoke BMI, alebo oslabenu imunitu) je vysoko nemoralne a z cesty.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Okrem toho, že nevieš, čo sú to dáta si ukázal, že nevieš ani, čo je to riziková skupina. :slap:

Informácie o koroňáku sú dostupné každému, rovnako ako je očkovanie dostupné každému.
Majorita ľudí má opatrenia u prdele. Nebude to náhodou tým, že o tú ochranu nemajú záujem? :)
jackb
Redeemer
Redeemer

a to som prave pisal. preco potom nie su premoreni a chrchlu v nemocniciach? preco sa zabudli premorit? nech ich maju aj v mocovej rure, ale nech sa nedavaju hospitalizovat. jednoduche.

a skutocne, informacie o tom, ze SARS2 nie je obycajny virus a nema sa na neho tak pozerat, su dostupne kazdemu. potom tu ludia vyvreskuju, ze je nutne kazdeho, to ma nizsiu sancu na umrtie nakazit, lebo ved pri inych virusoch to tak funguje.

rizkova skupina kedy? v marci 2020, ked sa pisalo, ze clovek pod 65 virus ani dostat nemoze? alebo v lete 2020, ked sa to rozsirilo na tlstych? alebo teraz, ked na SARS2 uz hospitalizovali aj sportovcov, alebo aktivnych beznych ludi, ktori jedia zdravo a vysoke BMI ani zdravotne problemy nemaju?
wladas
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 13 nov 2021, 15:16preco potom nie su premoreni a chrchlu v nemocniciach?
V nemocniciach chrchle 400k+ ludi????

Autoeditácia príspevku po 1 min 26 sek:
jackb napísal: 13 nov 2021, 15:16a skutocne, informacie o tom, ze SARS2 nie je obycajny virus a nema sa na neho tak pozerat
A tvrdi tu niekto opak?

Autoeditácia príspevku po 2 min 27 sek:
jackb napísal: 13 nov 2021, 15:16alebo aktivnych beznych ludi, ktori jedia zdravo a vysoke BMI ani zdravotne problemy nemaju?
Zdroj?? Tipujem to skor na par pripadov co tvori statisticku odchylku. Ale je mi jasne ze v tvojich ociach budem za Stalina :)
jackb
Redeemer
Redeemer

tak ziadne opatrenia v lete a ich ignoracia pred nim a po nom nema ziadny zmysel. v nemocniciach mali byt jednotky pacientov, to co je denna umrtnost mala byt mesacna. potrebuje este niekto viac dokazov, ako premorenie nefunguje?

beardie sa neustale odvolava na to, ze ine virusy maju taku evoluciu a tak voci nim funguju protilatky a imunitna pamat. no SARS2 nie je obycajny virus z ucebnic pre zakladne skoly.

pocuvaj spravy, co hovoria lekari a zdravotnici z oddeleni a budes vediet.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

starysomar napísal: 13 nov 2021, 14:38 Vás dvoch vydať knižne - len neviem, kto bude Dr. Jekyll a kto Mr. Hyde.
teba by mohli dat tak maximalne na leporelo, lebo z tych LTD 2022 prispevkov je asi 5 k veci
jackb napísal: 13 nov 2021, 14:44 sure. len napriklad obcania Anglicka ci Slovenska, ktori tam pracujuci mohli pendlovat ako by sa nic nerobilo :)
vsetci nie, jeden GISak bol posrany otocit to aj cez leto
priklad pozitivneho testu, kde daky web v google hovori opak ako odbornici?
zase chces otvarat X-krat vysvetlenu problematiku?
nejde o web z googlu, ale o realitu
ja napriklad aj viem, preco to NHS tvrdi, ale nebudem ta tym zatazovat, nepochopil by si to
jackb napísal: 13 nov 2021, 14:44preco ale stupaju?
lebo nebola populacia dostatocne premorena, aj v otvorenom Stockholme to bolo v lete 2021 len na urovni 70 %, az delta tomu pomoze, ale ani tak nenakazi 100 % populacie
ved ty propagujes nakazenie sa ako jedine riesenie. a teraz, ze telo opat musi s virusom bojovat. takze aky zmysel malo riskovat zdravie a zivot cloveka nakazenim ho, ked musi znovu a znovu bojovat s virusom?
v tvojom mentalnom svete je to propagovanie, u nas vo svete s vnimanim pisaneho textu je to nevyhnutelna buducnost, viz predchadzajuci quote

Autoeditácia príspevku po 6 min 3 sek:
wladas napísal: 13 nov 2021, 15:38Tipujem to skor na par pripadov co tvori statisticku odchylku. Ale je mi jasne ze v tvojich ociach budem za Stalina :)
napriek tomu, ze sa vsade uvadza, ze drviva vacsina ohrozenych ludi su z 3 kategorii - stari, tlsti, chori -, on si bude vyberat hrozienka z kolaca a 95+ % ignorovat
on nie je schopny akceptovat ani obycajnu statistiku alebo percentualny podiel
jackb
Redeemer
Redeemer

je to uplne OT, ale ked za krajsie obdobie kedy navstivit New England povazujem jesen, preco som sa tam mal pchat v lete? :D ak si mieril na to, preco som v lete nesiel na Slovensko, tak opakovane: platilo, ze ak by som tak urobil, po navrate by moja domacnost isla na 10 dni do karanteny. ja som sice kvoli nim v zime v karantene bol a usli zasnezene scenerie, ale inak sa nikam ist nedalo, tak co uz. nemal som dovod sa im takto pomstit. okrem toho, ceny testov by vtedy ovela viac prevysili cenu leteniek, aj keby som letel tam, kam potrebujem a nie 300km dalej, len aby som dobre vymrdal so systemom.

aku realitu? no pekne vysvetli, preco su odbornici z NHS a SAGE group ti tupi a ti si opat kandidat na viacere nobelovky.

wow! mesiace tu skriekas, ze deltou sa musi nakazit kazdy a teraz, aj sa nou nenakazia vsetci? nechces sa zamysliet na konzistentnostou?

kralovsky plural? alebo nieco horsie? ty tu uz vyse roka premorujes wuhanom, alphou a potom, ze delta dostane kazdeho jedneho. teraz to ale zabijes, ze ani ta nenakazi kazdeho. ked si zoberiem, ze si chcel do premorenie vylucit ludi zo spolocnosti, tak cakat na dalsiu mutaciu je cim dalej tym viac od veci.

juuj, ja statistiku akceptujem a rad. no ak povies "niekto zdravy pod 65 nemoze skoncit v nemocnici" a skonci tam co i len jeden pod 35, tak nemas pravdu. to iste s tymi detmi, kde si sa sam strelil do nohy. vraj len onkologicke deti zomieraju na SARS. teraz, ze zomreli aj uplne zdrave. takze opat: nemal si pravdu.
beardie
Redeemer
Redeemer

nevysvetlim, nie si mentalne schopny pochopit to, trvalo by to 10 postov a potom by si to odignoroval

samozrejme, kazdy z beznej populacie sa k tomu dostane, to ale nebude 100 % populacie
neocakavam, ze by sa ludia na lazoch, ktori chodia 2x do tyzdna pre rozky nakazili, nebude pre to dostatok moznosti
trapit sa tym ale nemusis, ty to urcite dostanes, som si takmer isty, ze si to uz davno dostal a mal si asymptomaticky priebeh, ako 70+ 30-tnikov
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Chlapče - nevieš, čo sú naozajstné, skutočné lazy.
Z tých ľudia neschádzajú do dediny od prvého snehu po posledný :D

Tú knihu zváž...
wladas
Redeemer
Redeemer

starysomar v tebe to musi strasie vriet ked citas beardieho posty. A o to viac ze nevies na to ani argumentovat. Skoda. Dobra protiargumentacia je super. Cvici to mysel.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 13 nov 2021, 16:03 nevysvetlim, nie si mentalne schopny pochopit to, trvalo by to 10 postov a potom by si to odignoroval

samozrejme, kazdy z beznej populacie sa k tomu dostane, to ale nebude 100 % populacie
neocakavam, ze by sa ludia na lazoch, ktori chodia 2x do tyzdna pre rozky nakazili, nebude pre to dostatok moznosti
trapit sa tym ale nemusis, ty to urcite dostanes, som si takmer isty, ze si to uz davno dostal a mal si asymptomaticky priebeh, ako 70+ 30-tnikov
jasne, nie som sochpny pochopit, lebo s tebou nesuhlasim v tvojim demagogiach :D
neprekrucaj, prosim. je rozdiel s virusom sa stretnut a nakazit sa.
preco by som virus dostaval alebo ho prekonaval? ked som musel byt karantene prvy krat, pytal som ludi z prvej linii nemocnic, ako nakazenie sa prebieha a ked som bol po jednou strechou s chorou, do bodky som to dodrziaval. jej matka, ktora s nou travila 16 hodin denne v uzkom kontakte mala pred navratom do prace negativny PCR test. takze ak som ja s chorou stravil len zlomok casu, ked sme sa obisli v kuchyni, tak by moj test dopadol rovnako negativne. no a este raz zopakujem, ze ako clovek, ktory prekonal niekolko zapalov pluc, by som ten priebeh urcite asymptomaticky nemal. plus tu bola hodnotena moja imunita ako vobec najhorsia, lebo aj v case ked som to nemalo, som si dovoloval nechodit sa flakat medzi inych ludi.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

wladas napísal: 13 nov 2021, 16:10 starysomar v tebe to musi strasie vriet ked citas beardieho posty. A o to viac ze nevies na to ani argumentovat. Skoda. Dobra protiargumentacia je super. Cvici to mysel.
Palec horeee :cernoch: ved on nevie argumentovat ani na moje prispevky :smt033
beardie
Redeemer
Redeemer

lebo delta

aka jednoducha odpoved :)
jackb
Redeemer
Redeemer

takze pozitivny test pre teba znamena clovek je zdravy rovnako ako stretnut sa s virusom znamena nakazit sa?
kde sa stratila sliznicna imunita?
beardie
Redeemer
Redeemer

otazka v tvojom poste bola len jedna, na tu som odpovedal
zbytok bol ten balast nehodny citania
jackb
Redeemer
Redeemer

a ty sa cudujes, ked ja ignorujem bludy, ktore zdielas a obhajujes :)
beardie
Redeemer
Redeemer

tvoja skoda
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Famine - na Tvoje príspevky sa môžem akurát tak - vieš čo.
Ostatným - akokoľvek to bude Vám nepochooiteľné, sú mi beradieho postoje a názory hodne sympatické.
Napísať odpoveď