2. "napisal som ti dost jasne, preco nemozes pouzit jednu hodnotu"
3. "ze nemas priamo lokalne data este neznamena, ze neexistuju"
4. moje posty citas len ty, si plne zaockovany, nemam ta ako odradit, takze dalsia nepravda z tvojej klavesnice
existuju krajiny, ktore prekonanie povazuju za dostatocne, ako sa k tomu stavias? nemaju pravdu? ak nie, tak preco?
4,5b. mozno by si si o nom mohol co-to zistit; ja som dal tweet, kde boli premoreni hospitalizovani a bolo ich v porovnani s ostatnymi hospitalizovanymi nepomerne menej ako nepremorenych; aj v CR aj v SR aj v Rakusku a dalsej minimalne desiatke krajin je pozitivne testovany povazovany za cloveka s prekonanym ochorenim, obcas je to dobre, obcas zle
4,5c. ludia bez vakcinacie nie su rad radom hospitalizovani, 60+ % chorobu prekona asymptomaticky, dalsich 20 % s miernymi priznakmi, 10 % s tazsimi bez hospitalizacie, len par percent pozitivnych je hospitalizovanych, konkretne okolo 7 % pri delte, napisat, ze "ockovanie je nevyhnutne" je sprostost tvojej beznej urovne, nie, ockovanie nie je nevyhnutne; keby si aspon trochu vnimal realitu, tak by si vedel o pocte hospitalizacii v ktorejkolvek krajine a aspon od oka by si odcital, kolko z nich (aspon priblizne) v nemocnici skonci, a ty doslova zadrbes, ze ockovanie je nevyhnutne
uplne mimo reality, kazdy den dokazujes aky si nekonecne hlupy
4,5d. preco by som nemal mat predchadzajucu davku tetanovky? co zase splietas za blbosti?!?
tretiu davku proti covidu si dam len v pripade, ak to bude nevyhnutne kvoli cestovaniu alebo aby som sa nestal obcanom druhej kategorie, ak nebude povinna, tak si ju nedam, nevidim dovod
ty si blabolil o matkach z MK ako reakciu na moje tvrdenie o cost/benefit analyze, tak som ti to vysvetlil, nezatahuj zase diskusiu o konkretnej teme do sraciek, mne pytanie sa na anamnezu nevadi, prave naopak, podporujem ho, lebo to je ten jediny sposob ako predist necakanym problemom
5,1. takze teraz budes spochybnovat relevantne data len preto, lebo este neboli publikovane v spravnom casopise? ked budu publikovane, tak ti nebude vyhovovat casopis alebo planujes nejaky iny protiargument?
takze pan odbornik, v com inom ako v par spike proteinoch sa lisi alfa od delty, ked tvrdis, ze su tieto vysledky neprenosne medzi jednotlivymi mutaciami? pouc nas, laikov, napriek tomu, ze prave tento vysledok je najlogickejsi, aka Occamova britva podruhe
toto je inak celkom fascinujuce, ty, GISak, ktory v zivote nerobil relevantny vedecky vyskum ide spochybnovat vysledky ludi, ktori sa medicinskemu vyskumu priamo venuju dlhe roky

toto si ty, samozrejme prenesene, ale na podobny medicinsky problem:
5,2. rozdiely medzi mutaciami su skor mensie ako vacsie, alfa priniesla vyssiu rychlost prenosu, delta to este vylepsila, vsetko podla planovaneho evolucneho smeru, ak ma prist ina mutacia, bude to mat fakt sakramentsky problematicke, lebo polka sveta uz bola virusu vystavena a teda maju protilatky, pokojne to ignoruj, ale to je realita
"at least a year" je v jackbovom svete "maximalne rok" - asi by si mal vratit FCE a s tym obcianstvom to veru nevidim velmi ruzovo
cielene sa nakazit nemusis, kedze delta bude vsade okolo nas hodnu chvilu, ale to ty uz vies a len rypes, aby si zasieral diskusiu aj nadalej, ze ano
5,3. seriozne si teraz napisal, ze chces viac prikladov, priamo pod mojim postom s 2 dalsimi clankami?

vygugli si viac, ak ti nestaci, mas 2 priklady
6. takze je pravdepodobne, ze mal pozitivne testovany covida, ale aj keby nie, tak nech si radsej posedi doma, aby mal jackb prazdne regale a mohol nadavat, uz si spominam, mas pravdu, nie su chori, len je tak s nimi zaobchadzane

ako sa vlastne stavias k prenosu virusu ockovanymi?
ake mate podmienky?
7. lebo cytokinova burka, preto sa maju ludia po prekonani testovat na protilatky, pri velmi vysokych hodnotach je to zbytocne, pri nizkych doporucene, v com vidis problem?
8. btw, co teda hovoris na priebeh v UK? od konca augusta minimalne 100 umrti denne, trosku bizar adorovat ich, ci?
9. co tie potraty? za? proti?
10. co ta absolutna ochrana? uz si to nasiel alebo si len ubohy klamar?
ked to tak zhrniem, zase mame moznosti vidiet necitanie s porozumenim, ignoraciu reality, spochybnovanie vedeckych faktov a tristnu uroven anglictiny na urovni A2/B1