Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

ad 2)
Pán zo Štandardu napísal:jasne uvideli, že v nemocniciach je násobne viac zaočkovaných, ako sa predpokladalo, spoznali, že musia rozšíriť metódy, ako s hnusobou bojovať.
podla grafu vidime, ze sice mohli vidiet percenta, ale na jednotlivcov to bolo malo. preto sa to nemohlo stat, ako to pan popisuje.
ad 3) existuje aj nie zaroven.
Pán zo Štandardu napísal:Briti si spravili detailnú štúdiu premorenosti až na úroveň malých regiónov, ktorú pravidelne aktualizujú a na základe nej vedia s chirurgickou presnosťou dávkovať opatrenia.
ako si dokazal, na uroven malych regionov neurobili, lebo na to dokaz nie je. o "chirurgicky presnych opatreniach" ma do tejto minuty borough council neupozornil, preto to tiez povazujem za vymysel pana komentatora.
co som vyboldoval je podmienovaci sposob a to, ze ide o odhad. to co sme vyboldovali spolocne je pocet ockovanych, ktory je presny a odhad tych, ktori prekonali. lahko sa da vypocitat ako malo je tych, ktori prekonali a nie je to tak skvele, ako sa nazdavas ty ci pan komentator.
ad 4) neches od nikoho, aby sa nakazil, len podporujes ignoraciu opatreni, aby sa... nakazili
ad 4.25) nebolo tak davno, ked sme to riesieli, preklikaj sa. povodna verzia sa da citat ako povinnost izlovat vsetkych. az updaty prisli, ze len pred 3G rodiny a dobrovolne.
4.5.b)
beardie napísal: 16 nov 2021, 12:52 ale stale viac ako nula
takze nemas pravdu v tom, ze nakazenie sa chrani pred hospitalizaciou.
4.5.c) opat tvojimi slovami: "opatrenia na urovni hrozby". minimum chalpcov je ohorzenych, zit s nasledkami takzeho zapalu pluc, alebo s PTSD, ked dieta bolo covidovej JISke je ovela vacsia hrozba.
4.5.d) pri ktorom ockovani sa toto robi? matky z modreho konika chcu niekolko minutoveho novorodenca testovat ci je mozne mu podat vakciny, ktore nieco zle urobia jednemu z desiatok ak nie stoviek milionov. moju generaciu dali v skole nastupit a pani sestricka ockovala vsetkych do radu. no questions asked. teraz, ked je pandemia tak ma obvodak prelustrovat cely chorobopis a najst co i len minimalnu kontraidikaciu. Rado Prochazka by ku tomu povedal par teplych slov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 16 nov 2021, 15:08 ad 2)
podla grafu vidime, ze sice mohli vidiet percenta, ale na jednotlivcov to bolo malo. preto sa to nemohlo stat, ako to pan popisuje.
v tom grafe vidis len maju cast informacii
vidis tam len vyvoj poctu, ale nevidis tam:
- zdravotny stav hospitalizovanych
- reinfekcie
- vek hospitalizovanych
- pokles protilatok
- pokles imunitnej odpovede
- z poslednych 3 vies urcit vyvoj v ramci veku za urcite obdobie

naozaj si taky jednoduchy, ze podla svojho obmedzeneho vnimania sveta predpokladas, ze ostatni su rovnako hlupi?
vlastne ano

ad 3) existuje aj nie zaroven.
ako si dokazal, na uroven malych regionov neurobili
ze nemas priamo lokalne data este neznamena, ze neexistuju
tak ako sa hadzes o zem, ked sem pridam neverejne data z relevantneho zdroja, rovnako i tomto pripade nemas prehlad o dostupnych informaciach
tie informacie nemusia byt dostupne pre teba, ale ver, ze pre relevantne skupiny odbornikov dostupne su (inak by z nich nevedeli robit tie percenta)
rozdiel medzi CZ/SK a britskymi je ten, ze ich vedia spracovat

btw, co teda hovoris na priebeh v UK? od konca augusta minimalne 100 umrti denne, trosku bizar adorovat ich, ci?

4. to je ta akceptacia reality, ktora sa u teba nevyskytuje
ked vieme, ze delta sa siri aj pohladom, tak je kazdemu jasne, ze ak sa clovek takmer uplne socialne neodstrihne, raz to dostane
co presne je na tom take nepochopitelne, ze tomu musis neustale odporovat?

4,25. no preklikaj, cakam; uplne ale bude stacit, ked si to moje vysvetlenie precitas znova a s porozumenim (fingers crossed)
4,5b. only a Sith deals in absolutes; tie vysledky su relevantne a mali by byt akceptovane a opatrenia podla toho nastavene (ako napriklad v Rakusku)
4,5c. ano, minimum chlapcov je ohrozenych, preto im zvysovat sance na dodatocny problem nie je vhodne
4,5d. vsade, ale nie na urovni matiek, ale na urovni statu
iba vakcina proti covidu (heh) je vynimkou, lebo prevladol zachranarsky pud pred datami, aj o tom je ten clanok zo standardu

Autoeditácia príspevku po 25 min 35 sek:
Odborníci už vědí, jak se dá získat nejúčinnější imunita proti covidu. Z dostupných dat i zkušeností vyplývá, že to je kombinace prodělání nemoci a dvou dávek očkování.

„Pokud někdo nemoc prodělal s příznaky, měl by si nechat aplikovat dvě dávky vakcíny, a chce-li mít větší jistotu, klidně i třetí dávku, booster,“ sdělil webu Lidovky.cz epidemiolog Rastislav Maďar.

Kombinaci prodělaného onemocnění a kompletního očkovacího schématu jako nejlepší prostředek proti nákaze potvrzuje i viroložka Ruth Tachezy. „Je to i logické, neboť setkáním s virem jste exponován více virovým antigenům (cílům), takže odpověď je komplexnější. Vakcína pak vaši vytvořenou imunitu posílí,“ napsala serveru Lidovky.cz.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/nemoci-a-v ... ?zdroj=top

ajeje, velmi budes plakat?
jackb
Redeemer
Redeemer

ad 2) ale pan zo Štandardu nepise nic zdravotnych stavoch, reinfekciach. takze prosim nepridavaj do jeho pribehu co tam nie je. on pise: v Britanii videli narast ockovanych hospitalizovanych. V lete teda napriklad 51, teda zaroven 51% zo vsetkych v tom case hospitalizovanych. To je pramalo na rozhodnutie pre 66M ludi. Teda, pan zo Štandardu nema pravdu, co bolo treba dokazat.
ad 3) Hitchensova britva po dalsie: ak neexistuje dokaz na tvrdenie, da za zmiest zo stola rovnako bez dokazu. Obstali by "neverejne data" a "uniktnute studie" ako zdroj tvojho vedeckeho clanku, alebo citacie v zaverecnej praci? "ani nie". takze ty ich sice mozes davat, ohanat sa nimi, ale nie je dokaz, ze su hodnoverne. preto im treba dava primeranu vahu - ziadnu.
rovnako, nic sa lokalnej urovni nenastavaju, lebo zodpovedni o tom neinformuju. teda: pan zo Štandardu nema pravdu, čo bolo treba dokázať.
ad 4) toto ale robis naschval, len aby si zivil konflikt. ine je stretnut sa s virusom a ine je nakazit sa a musiet sa liecit.
ad 4.25) pred rokom si tvrdil ine ako pred mesiacom, ci kedy som sa ku tomu musel vratit.
ad 4.5b) ano, su relevatne: to, ze ochories ta nechrani pre dalsou hospitalizaciou. preto nie je na mieste sa nakazit.
ad 4.5c) ale ta sanca na zhorsenie je tak mala, ze rovnako pri inych statistickych ukazovateloch je na mieste jej dat prisnusnu vahu - minimalnu.
ad 4.5) zle. nikde sa to nerobi. alebo ti ockovania pred cestou do Indie podal odvodak? pytali od teba kompletnu anamnezu na mieste, kde ti to ockovanie podali? podla mna ani nie. mna sa pytali len na predosle ockovania a alergie a nikoho nic ine nezaujimalo. len pri covide chceme rozhodovat kto sa ockovat smie podla velkosti topanky a povolania stareho otca, ffs.

nebudem. nie je to vedecka studia, nie je peer-reviewed a nie je vo vedeckej tlaci. a uz vobec pozorovanie nie je potvrdene v aspon troch inych publikaciach. len "kecy v kleci" pre beznu tlac. nic viac a nic menej.
comu skutocne nerozumiem, preco to ti ceski novinari vobec vydavaju. v CR opat "objavili" nieco co ide proti svetovemu konsezu a vsetci hystercia, ze to je pravda. taka ceska verzia hejslovactva, kde vsetko ceske ma byt lepsie ako "cudzie". pricom vacsinou plati uplny opak.
ty si chcel byt niceny datami a pritom viac linkujes beznu tlac, ak nie socialne siete, ako oficialne weby relevatnych organizacii ci studie.
beardie
Redeemer
Redeemer

2. ale tak sa to robi v oblastiach, kde sa pouziva rozum, som presvedceny, ze vyskum sa uberal prave tymto smerom
prestan pouzivat hodnotu 51 ako argument, ked som ti vysvetlil, preco sa to ako argument pouzit neda
a ano, pise to tam: "Vo chvíli, keď Británia a Izrael ako „experimentálne“ prvé krajiny porozumeli rýchlosti delty"
3. "ze nemas priamo lokalne data este neznamena, ze neexistuju"
ze im ty nechces prikladat vahu, este neznamena, ze neexistuju a ze su odrazom reality
4. "ak sa clovek takmer uplne socialne neodstrihne, raz to dostane"
4,25. stale cakam
4,5b. ochrani ta to na 99,3 % ci kolko si to vypocital, to je velmi vysoka hodnota + "ak sa clovek takmer uplne socialne neodstrihne, raz to dostane" = opatrenia by mali davat realne prekonanych minimalne na uroven zaockovanych
4,5c. sanca je umelo zvysena vyvinutim aktivita, ktora nie je nevyhnutna
skusim to prikladom pre hlupych, skus si to precitat, ci to dosiahne aj tvoju uroven: ides v zime pri -20 °C po ulici a mas sancu, ze sa posmyknes na urovni 0,001 %, ty sa ale rozhodnes liat pred sebou vodu, cim si sancu na posmyknutie zvysis na 0,006 %, cize 6x vyssiu, nikto pricetny to robit nebude, iba v pripade, ze by bol na korculiach - das to mentalne?
4,5d. pred 2 tyzdnami som bol na tetanovke, pytali sa ma na anamnezu, rovnako ako pred mojou cestou do Indie, rovnako ako pri ockovani proti covidu pred par mesiacmi, a ano, bolo to u obvodaka, presne tak sa to ma totiz robit, ockovanie nemoze byt sekane ako Batove cvicky, ale je potrebne analyzovat, ci moze byt clovek ockovany alebo nie, z toho sa totiz urcuje ta tvoja oblubena kategoria neockovatelnych

mal by si veru, je to logicke, ako hovori Tachezy, ktora uz mimochodom davala hodne vela blabolov, predovsetkym o pozitivne testovanych, tentokrat som ju ale s radostou citoval, ma totiz konecne pravdu
ine je stretnut sa s virusom a ine je nakazit sa a musiet sa liecit.
takze pozitivne testovany uz nie je aj chory, napriek tomu, ze to britski lekari tvrdia? coze ta otocka o 180 stupnov?
jackb
Redeemer
Redeemer

ad 2) na zaklade 51 pacientov urobis opatrenia pre 66M? Lebo 51 je je vacsina z tej hospitalizovanej stovky.
tiez nie je pravda, ze kaslat na ockovanie sa rozhodli "po porozuemi delty". Ked premier na jar oznamil ako sa bude podla urovne preockovania otvarat, o delte sa nevedelo nic. Ludia otvarat chceli, dali sa ockovat. Kvoli nastupu delty pocas juna sa o mesiac odlozila posledna faza otvarania. Pan zo Štandardu klame az sa prasi.
ad 3) to je ale nabozenska viera: nevidel si, ale mas verit, ze su, su realne a pravdive. no nie. bud su na webe uradu, alebo nie su. ak chces mat vsetko na skale, tak prosim. ale toto jednoducho nie.
ad 4) takze vydieras a staras sa do tela cudzieho cloveka. co ty a potraty?
ad 4.5b) nie. ked som naposledy pozeral ten twitterovy ucet, mal tam 0.7% pacientov na JIS, ktori neboli ockovani a len prekonali. kedze zdroj na tie udaje neexistuje, tak sa neda povedat, ze len prekonanie ochorenia vobec ochrani. kedze ty si prezentoval tvrdenie, ze ochrani absolutne, pre teba to musi byt dokaz, ze si pravdu nemal.
ad 4.5c) ale ockovanie je nevyhnutne. liat si vodu po nohy pri -20°C nie je.
ad 4.5d) preco neprotestujes aj proti preockovaniu tetanovkou? :D a ako to cast s pytanim sa na anamnezu vyzerala? mate chronicke problemy? alergie? problemy po ockovani vseobecne? tak to iste sa ma pytali aj pred Marokom aj pri ockovaniach proti chripke aj proti SARS2. ehm, a preco sa ta obvodak pytal na to co ma pred sebou v tvojej karte? :) nemyslim si, ze si opravneny rozhodovat ako sa ockovat a ako nie. jedinu tetonovku v 15 rokoch som mal v detskom veku mimo skoly. a aj to bol taky frmol, ze sa lekar nehrabal v zdravotnych kartach, ci Zuzka mala 38.5°C ked bolo ockovana predtym, alebo ake alergie ma Misko.
v UK sa tretou davkou prislo zaockovat za jeden den 600 tisic ludi nad 50. zaockovat len ich ak by bolo nutne prestudovat si cele ich lekarske zaznamy, tak to tu nie je zaockovani malokto a my cudzinci mame rovno smolu.

potom opat vyvstavaju tradicne otazky: ked v CR urobili taky prelomovy objav, preco to nikomu nenapadlo v US, UK, Izraeli ci v Japonsku? a ked ano, "preco to taja" a len Lidovky su jedine pravdovravne v Galaxii a prilahlom vesmire? aky zmysel ma pre zapadnych vedcov tajit taky poznatok?

preco by nebol, alebo nemal vysoku sancu byt? ty ale splietas stretavanie sa s virusom s prekonanim. a to su dve rozdielne veci. ak sa raz mojej sliznicnej imunite podarilo zabit virus, neznamena to, ze nemam sancu skoncit na JISke so zapalom pluc. alebo sa snad protilatky tvoria ako sibnutim prutika?
beardie
Redeemer
Redeemer

2. ty si mentalne zaostaly alebo ano? napisal som ti dost jasne, preco nemozes pouzit jednu hodnotu a ty sa spytas takuto blbost? ten mesacny odklad urcite mohol byt kvoli delte, ale tvrdit, ze pan zo standardu klame je velmi nevhodne na zaklade toho, ze si ty myslis, ze je nieco inak
3. Occamova britva
4. ako sa staram do tela cudzieho cloveka? tym, ze necham volny priebeh moznosti nakazenia? moznost ochrany existuje, profylaxia taktiez, uplne liberalny pristup nech si kazdy robi co chce; rovnako s potratmi, ty si s touto temou vysporiadany ako?
4,5b. nie, ze zdroj neexistuje, ale iba nie je verejny, to je vyznamny rozdiel; dolezite ale je, ze ten zdroj je realny, inak by bol verejne jeho zverejnitel ostrakizovany; netvrdil som, ze ochrani absolutne, ale ze reinfekcia je zriedkava na urovni par percent az statistickej chyby, podla toho, ci su to refinfekcie po pozitivnom teste alebo realne reinfekcie, mas moznost dokazat, ze klamem o tej absolutnej ochrane, inak si len luhar, ver, ze sa na toto budem teraz pytat v kazdom jednom poste smerovanom k tvojej skupine osob
4,5c. wtf, nevyhnutne pre koho?
4,5d. preco by som mal protestovat proti preockovaniu tetanovkou? dostal som tu chorobu, ze by sa mi mali vytvorit protilatky prirodzene? nie, nedostal, nevidim dovod nepreockovat sa po dobe, ktoru mi moj obvodny doporuci
ano, pytali sa ma na rozne informacie o mojom zdravotnom stave, ale kedze som zdravy, nebol dovod ockovanie neaplikovat

5. par minut v gugli:
IL: Study: COVID recovery gave Israelis longer-lasting Delta defense than vaccines
Natural immunity from contracting coronavirus provided Israelis with longer-lasting protection against the Delta variant than two shots of the Pfizer vaccine given early this year, new Israeli research suggests.
US JAMA: Study Suggests Lasting Immunity After COVID-19, With a Big Boost From Vaccination
After an infection with SARS-CoV-2, most people—even those with mild infections—appear to have some protection against the virus for at least a year, a recent follow-up study of recovered patients published in Nature suggests. What’s more, this and other research demonstrates that vaccinating these individuals substantially enhances their immune response and confers strong resistance against variants of concern, including the B.1.617.2 (delta) variant.
US CDC: Science Brief: SARS-CoV-2 Infection-induced and Vaccine-induced Immunity
Available evidence shows that fully vaccinated individuals and those previously infected with SARS-CoV-2 each have a low risk of subsequent infection for at least 6 months.
Whereas there is a wide range in antibody titers in response to infection with SARS-CoV-2, completion of a primary vaccine series, especially with mRNA vaccines, typically leads to a more consistent and higher-titer initial antibody response.
neotravuj ma s vecami, ktore by si si mal byt schopny vyguglit aj sam

6. takze pozitivne testovany uz nie je aj chory, napriek tomu, ze to britski lekari tvrdia?
jackb
Redeemer
Redeemer

ad 2) no a co, ze ty si nieco napisal. chlapik zo Standardu, vie o Britanii aj veci, ktore sa tu nediali a nedeju. klame az sa prasi. v lete bolo tak malo ludi hospitalizovanych, ze tvrdit, ze tam nieco britski odbornici videli je hlupost.
ad 3) ina, ale nevadi. je fajn, ze sa zhodneme, ze ked nie je zdroj, nie je tvrdenie.
ad 4) systematicky odradzas ludi od ockovania postovanim blabolov o premoreni.
ad 4.5b) zverejnovatel ostrakizovany. ak by to bol niekto na dakej pozicii, nepoviem. ty si dal tweet kde este neboli "premoreni" hospitalizovani ako dokaz ultimatnej ochrany prekonania nakazy pred hospitalizaciou. a to jednoducho nie je pravda. ani to, ze po prekonani ma clovek maximalne pozitivny test. tvoj zdroj ukazuje, ze si zavadzal. ci sa u vas aj pozitivny test povazuje ako dovod na 180 bezinfeknosti, to naozaj neviem.
ad 4.5c) akoze pre koho? pre zaockovaneho, aby neskoncil v nemocnici a teda pre celu spolocnost, lebo ludia sem-tam potrebuju zdravotnu starostlivost.
ad 4.5d) ak by si tu chorobu dostal a nemal by si protilatky z predosleho ockovania, tak je velka sanca, ze tu nepises. ak by ti obvodny odporucil tretiu davku proti SARS2, tiez by si to respektoval a otrcil plece?
ak sa na zdravotny stav pytaju kazdeho, kto sa ide ockovat proti SARS2, v com vidis problem?
ad 5.1) Times of Israel, nie odborna tlac. odvolava sa na ten vyskum pre poistovnu, ktory este nie je peer-reviewed. okrem toho, bola robena na alphu. ci je aplikacia na ovela infekcnejsiu deltu, necham na posudeni.
ad 5.2) Takze maximalne rok. A co dalsia mutacia? A co po tom roku? Ockovanie? Cielene sa nakazit?
ad 5.3)
There are insufficient data to extend the findings related to infection-induced immunity at this time to persons with very mild or asymptomatic infection or children.
ty musis podporit svoje tvrdenia. preco by som to mal robit ja?
ad 6)
A positive result means it's likely you had coronavirus (COVID-19) when the test was done. You must self-isolate immediately.
znamena to, ze si chory? nie. ale mozes byt. preto pozitivny test neznamena, ze sa ti pocita 180 dni, ci snad rok a virus na teba nema.

EDIT: pripomeniem, ze v juli si zdielal vyjadrenia ceskych lekarov a vedcov na temu ockovania po prekonani, a vyjadrili sa, ze je nanajvys nevhodne a uz su niektori aj marniciach. vtedy si pritakal. preco taka zmena o 180° a uz je ziaduce ockovat po prekonani? tak druha studia vysla skor ako si to vtedy postol...
beardie
Redeemer
Redeemer

2. "napisal som ti dost jasne, preco nemozes pouzit jednu hodnotu"

4. moje posty citas len ty, si plne zaockovany, nemam ta ako odradit, takze dalsia nepravda z tvojej klavesnice
existuju krajiny, ktore prekonanie povazuju za dostatocne, ako sa k tomu stavias? nemaju pravdu? ak nie, tak preco?

4,5b. mozno by si si o nom mohol co-to zistit; ja som dal tweet, kde boli premoreni hospitalizovani a bolo ich v porovnani s ostatnymi hospitalizovanymi nepomerne menej ako nepremorenych; aj v CR aj v SR aj v Rakusku a dalsej minimalne desiatke krajin je pozitivne testovany povazovany za cloveka s prekonanym ochorenim, obcas je to dobre, obcas zle

4,5c. ludia bez vakcinacie nie su rad radom hospitalizovani, 60+ % chorobu prekona asymptomaticky, dalsich 20 % s miernymi priznakmi, 10 % s tazsimi bez hospitalizacie, len par percent pozitivnych je hospitalizovanych, konkretne okolo 7 % pri delte, napisat, ze "ockovanie je nevyhnutne" je sprostost tvojej beznej urovne, nie, ockovanie nie je nevyhnutne; keby si aspon trochu vnimal realitu, tak by si vedel o pocte hospitalizacii v ktorejkolvek krajine a aspon od oka by si odcital, kolko z nich (aspon priblizne) v nemocnici skonci, a ty doslova zadrbes, ze ockovanie je nevyhnutne :lol:
uplne mimo reality, kazdy den dokazujes aky si nekonecne hlupy

4,5d. preco by som nemal mat predchadzajucu davku tetanovky? co zase splietas za blbosti?!?
tretiu davku proti covidu si dam len v pripade, ak to bude nevyhnutne kvoli cestovaniu alebo aby som sa nestal obcanom druhej kategorie, ak nebude povinna, tak si ju nedam, nevidim dovod
ty si blabolil o matkach z MK ako reakciu na moje tvrdenie o cost/benefit analyze, tak som ti to vysvetlil, nezatahuj zase diskusiu o konkretnej teme do sraciek, mne pytanie sa na anamnezu nevadi, prave naopak, podporujem ho, lebo to je ten jediny sposob ako predist necakanym problemom

5,1. takze teraz budes spochybnovat relevantne data len preto, lebo este neboli publikovane v spravnom casopise? ked budu publikovane, tak ti nebude vyhovovat casopis alebo planujes nejaky iny protiargument?

takze pan odbornik, v com inom ako v par spike proteinoch sa lisi alfa od delty, ked tvrdis, ze su tieto vysledky neprenosne medzi jednotlivymi mutaciami? pouc nas, laikov, napriek tomu, ze prave tento vysledok je najlogickejsi, aka Occamova britva podruhe

toto je inak celkom fascinujuce, ty, GISak, ktory v zivote nerobil relevantny vedecky vyskum ide spochybnovat vysledky ludi, ktori sa medicinskemu vyskumu priamo venuju dlhe roky :D
toto si ty, samozrejme prenesene, ale na podobny medicinsky problem:
image_2021-11-16_225711.png

5,2. rozdiely medzi mutaciami su skor mensie ako vacsie, alfa priniesla vyssiu rychlost prenosu, delta to este vylepsila, vsetko podla planovaneho evolucneho smeru, ak ma prist ina mutacia, bude to mat fakt sakramentsky problematicke, lebo polka sveta uz bola virusu vystavena a teda maju protilatky, pokojne to ignoruj, ale to je realita
"at least a year" je v jackbovom svete "maximalne rok" - asi by si mal vratit FCE a s tym obcianstvom to veru nevidim velmi ruzovo
cielene sa nakazit nemusis, kedze delta bude vsade okolo nas hodnu chvilu, ale to ty uz vies a len rypes, aby si zasieral diskusiu aj nadalej, ze ano ;-)

5,3. seriozne si teraz napisal, ze chces viac prikladov, priamo pod mojim postom s 2 dalsimi clankami? :D
vygugli si viac, ak ti nestaci, mas 2 priklady

6. takze je pravdepodobne, ze mal pozitivne testovany covida, ale aj keby nie, tak nech si radsej posedi doma, aby mal jackb prazdne regale a mohol nadavat, uz si spominam, mas pravdu, nie su chori, len je tak s nimi zaobchadzane :)
ako sa vlastne stavias k prenosu virusu ockovanymi?
ake mate podmienky?

7. lebo cytokinova burka, preto sa maju ludia po prekonani testovat na protilatky, pri velmi vysokych hodnotach je to zbytocne, pri nizkych doporucene, v com vidis problem?

8. btw, co teda hovoris na priebeh v UK? od konca augusta minimalne 100 umrti denne, trosku bizar adorovat ich, ci?

9. co tie potraty? za? proti?

10. co ta absolutna ochrana? uz si to nasiel alebo si len ubohy klamar?

ked to tak zhrniem, zase mame moznosti vidiet necitanie s porozumenim, ignoraciu reality, spochybnovanie vedeckych faktov a tristnu uroven anglictiny na urovni A2/B1
jackb
Redeemer
Redeemer

ad 2) ale mne je uplne jedno co si napisal. komentator Standardu napisal nepravdy
ad 3) nic ale nefunguje tak, ako opisal komentator Standardu. ziadne lokalne opatrenia na zaklade lokalnych dat sa nerobia.
ad 4) jasne, ze prekonanie nie je dostatocne, lebo nikto nevie ako u neho konkretne tie protilatky vydrzia a ci sa vobec vytvorila imunitna pamat.
ad 4.5b) na priklade testov napr. z UK vidime, ze to objektivne nie je. no a na asymptomatickom priebehu zase vidime, ze ani ti, ktori prekonat mali v statistikach nie su, takze vyskocia ako novoinfikovani.
ad 4.5c) ockovanie nevyhnutne je. co keby si uz konecne zacal pocuvat vedcov a nevymienal tvoje pocity za fakty?
ad 4.5d) kedze sa na anamnezu ockujuci pytaju, nemal by si v tom vidiet dovod neockovat. a aj tak vidis a chces obtazovat obvodakov.
ad 5.1) nie. nespochybnujem data. len ku nim pristupujem, ako by som ich pouzival pri svojom vyskume. aha, ty vies, ze neviem po anglicky ani slovo a nikdy som vyskum nerobil. dobre.
ty sa pasujes za profesora mikrobiologie, tak tym hlupakov v plasoch vysvetli, ze par spike proteinov nic neznamena :)
ked chces kritizovat vedecky vyskum, pozri sa sam na seba. nie si biolog, ani medik a vulgarne napadas na lekarov, ktori si dovolia zverejnit fakty, ktore sa tebe nepacia.
ak izraelska praca, okolo ktorej sa tolko hysterci nebola problematicka, tak je davno peer-reviewed. aha, ja neviem nic o vedeckom vyskume. tak opat nic :D
ad 5.2) a sme opat pri ignoracii toho, ze SARS2 nie je ako ine virusy a nema sa neho tak pozerat. ale co ti odbornici vedia. 5 rokov jeden titul, jeden doktorat, druhy, docentura... im mala stacit ucebnica prirodovedy. povedal doktor matematiky.
vystavena sa nerovna prekonala, drahy pan profesor. ale skus poradit: v com pri samotestovani robim chybu, ze tam nie a nie najst aspon mrtvu deltu?
ad 5.3) bro, s dvoma prikladmi by mi veduci katedry ani nedovolil robit mnou navrhovany vyskum. prepac, ja som nikdy ziadny nerobil. tak zase nic. a aky veduci, ked si anglicky nedokazem vypytat ani jedlo, vsak?
ad 6) no sedi doma, objedna si sadu na odobratie vzorky pre PCR, alebo ide tam kde mu PCR urobia. od leta sa ale nieco zmenilo, lebo regale prazdne neboli, mozno prazdnejsie v case ked bol medializovany problem s kamionistami.
ako sa staviam ku prenosu virusu ockovanymi? bohuzial je to tak. co viac? len sa s tym zmierit.
druhej otazke nerozumiem. pridaj viac kontextu, prosim.
ad 7) ano. skvele. o to menej rozumiem, ze si sa zastaval ockovania po prekonani. preto je divne, ze spolubyvajuca dostala dve davky len na hranici polroka po prekonani.
ad 8 ) ako adorujem? :( 415 mrtvych 2020 vs 147 2021. ku 8. novembru. dobre to nie je, ale ani katastroficke. ja by som bol spokojny za ten koniec maja ked to bola nula.
ad 9) je to tu OT
ad 10) ved si zdielal ten tweet ako dokaz, ze a) ockovanie nechrani pred hospitalizaciou; b) ti, ktori prekonali nekoncia v nemocnici.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 17 nov 2021, 0:26ad 9) je to tu OT
preco si sa ma na to teda v tejto teme pytal?
jackb
Redeemer
Redeemer

ty sa na to mna pytal potraty ako prvy. ja som to ale ignoroval :)
beardie
Redeemer
Redeemer

preco si sa ma na to teda v tejto teme pytal?

Autoeditácia príspevku po 27 min 42 sek:
4. prekonanie vytvori sirsie spektrum protilatok, lebo telo reaguje na cely virus, nie len na konkretnych par spike proteinov; imunitna pamat sa netvori len vo vynimocnych pripadoch a predpokladam, ze vsetci ti ludia su hospitalizovani, lebo ak telo nema protilatky, tazko bude bojovat proti nakaze
ze je prekonanie dostatocne hovoria aj data o hospitalizaciach, kde je premorenych nasobne menej ako zaockovanych alebo nezaockovanych, napriklad tie dnesne:
2359 neočko, neprodělali (425 na JIP)
1889 očko, neprodělali (183 na JIP)
29 neočko, prodělali (1 na JIP)
19 očko, prodělali (2 na JIP)
4,5b. nie, ak je niekto raz zapisany do databazy ako infikovany, tak to z nej nezmizne, reinfekcia je teda dobre vyhladatelna
4,5c. ockovanie nevyhnutne nie je, co keby si zacal rozmyslat a otvoril oci, ktory vedec tvrdi, ze bez ockovania dostane nakazeny clovek rozsudok smrti? uvedomujes si, ze len na Slovensku to uz prekonalo viac ako 2 miliony ludi a prezili? to IFR, o ktorom sme sa mesiace hadali je 100 %?
ako mozes napisat, ze je ockovanie nevyhnutne, ked vidis okolo seba ludi, ktori covid prekonali a prezili? a je ich drviva vacsina? v com je nevyhnutne?
4,5d. dovod neockovat vidim uplne inde ako pri pytani sa na anamnezu

5,1. takze nic k veci, ok
ja ked kritizujem, tak uvadzam konkretne dovody, preco s tym nesuhlasim
ty ked kritizujes, tak dovody neuvadzas, raz je problem v casopise, raz v osobe, raz vo mne, ale zvycajne bez protiargumentov
5,2. no tak vysvetluj konkretne v com je taky odlisny, davaj, pouc ma, konkretne a exaktne
ocividne sa nevystavujes verejnosti a socialnym kontaktom v dostatocnej miere, keby si siel do Presova, mohol by si si to trapenie ulahcit
5,3. ak ti 2 nestacia, vygugli si dalsie
ak si nedokazes vypytat jedlo, vyrob si karticky, uplne jednoduche
6. mozno ste uz upustili od pingdemie?
7. ak jej nebola spravena studia, tak je mozne, ze bola zbytocne ohrozena
8. ja ti neviem, ale tretina mrtvych napriek tomu, ze je 90+% populacie premorenej a zaockovanej, to teda nic moc
10. to a) som sice nedal ako dokaz, ale vyplyva to z toho (snad nikto pricetny necakal nic ine); to b) je tiez pravda, opak je velmi zriedkavy

co tie potraty? za? proti? nerozhodny?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Moje predpovede sa naplnaju, za dnešok výrazne za 10 tisic infikovaných, v januári to bude skoro raz tolko.
Do konca roka bude výrazne nad 4000 pacientov v nemocniciach, v januári ešte viac + kolaps ekonomiky ako takej.
jackb
Redeemer
Redeemer

ad 2) a ja som ti napisal, ze chlapik zo Standardu nenapisal pravdu.
ad 3) vid ad 2)
ad 4) problem zacina po bodkociarke. odbornici pozorovali, ze pri asymptomatickom, miernom ale aj velmi silnom priebehu sa ta imunitna pamat vytvorit nemusi. takze pri pouziti percent, ktore si prezentoval: u vacsiny ludi sa vytvorit nemusi. ak sa ti to nepaci, tak ja si pamatam taky obrazok: x rokov na jeden univerzitny titul, y rokov doktorat, dalsie roky vyskumu a vedcom z University of Edinburgh a z British Society for Immunology napise daky random chlapik z internetu: KLAMETEEEE, TUPIIII CURAAAACI.
ako si sam ukazal, prekonanie zdaleka nie je dostatocne, lebo su ludia, ktori aj napriek prekonaniu skoncili v nemocnici a jeden dokonca na JISke. ak by bola ochrana prekonanim dostatocna, ostalo by pri tej nule ako ked si to postoval prvy krat.
ad 4.5b) tak este raz. ty tvrdis, ze som uz virus prekonal, ved som musel byt 10 dni v dome s chorou. ale ja som priznaky nemal, preto som v tej dobe nemal narok ani len na test. kedze som uz vedel, ze negativny test neznamena slobodu a byvat s chorou znamena nakazit sa aj po teste. takze, ja som teda prekonal, ale nie je o tom zaznam. ak sa opat nakazim, tak to bude prvy zaznam o mojej infekcii.
ad 4.5c) v case, ked sa na Slovensku opat odkladaju planovane operacie, dochadzaju postele s kyslikom uplne vazne napises, ze ockovanie nie je nevyhnutne. toto je krasna ukazka cynickej hluposti.
chcem ta ale poziadat, aby si si toho slameneho panaka zobral do kelu. vď. SARS2 nemusi byt rozsudok smrti, no zaroven moze zdravie znicit tak vazne, ze si pacient zela, aby radsej zomrel.
ad 4.5d) dakujem, ze si napisal v com.

ad 5.1) presne, ak sa ti to nepaci, nie je to k veci.
ja dovody uvadzam vzdy: nie je to peer-reviewed, nevyslo to ako print, alebo to vyslo v beznej tlaci. lebo predtym, ako som zacal pisat scientific-paper zo svojho vyskumu, tak sme mali seminar ako pracovat so zdrojmi. odporucali nam pouzivat peer-reviewed clanky vydane v respektovanej odbornej tlaci ako zdroje. ak to nesplna podmienky a musime ich pouzit, tak si musime vediet obhajit preco sme tak urobili, lebo inak nas na tom oponentura rozstriela.
takze z akeho dovodu, ked riesime vedecke riesenia sa mam ako laik zaoberat niecim, co by vedci nikdy nepouzili?
ad 5.2) v bode 4 mas opisany jeden obrazok, ktory som nedavno videl. co je ale najsmutnejsie, tak dokonca aj v rozhovoroch, ktore sem davas sa pise, ze to nie je virus ako ine a to by tebe stacit malo. tebe sa podarilo linkovat aj serioznu pracu, kde sa to pise tiez a to staci mne. plus informacie z nemocnic z prvej ruky...´
ad 5.2a) "ani nie". mam to na urovni konca februara 2020. praca v kancelarii, velky nakup raz za tyzden, cestovanie hromadnou dopravou minimalne, lebo nie je nevyhnutne pre prve dva body. do toho ale vecera na oslavu odovzdania projektu s kolegami. a negativny test...
ad 5.3) no nie. ty tiez dufam nenapises do bibliografie: "Zdroj: Internet, vyguglite si to, hlupaci".
ad 6) netusim.
ad 8 ) no, mne to vychadza tak, ze tych premorenych nebude tak vela, ked "vieme, ze premorenie chrani pred hospitalizaciou ci umrtim". alebo tak dako :)
ad 10) tak ak nie na konci oktobra, tak vcera vecer uz ano. pricom b) si sam dokazal ako nepravdu, kedze nielenze po prekonani koncia na beznom lozku, ale aj na JIS. ak by b) platilo, ostala by pri nich nula ako na konci oktobra.

je to tu OT :)
kedze nemam maternicu, nerozumiem preco by som sa mal starat do toho co si s nou zeny daju robit. ale mam pluca a rad svoj zivotny styl. ak ma niekto nakazi virusom, tak moje pluca napadne silny zapal a ked nezomriem, tak urcite o ten zivotny styl pridem. tym padom zvysim sancu na spustenie ochoreni, ktore su geneticky podmienene, no relativne sa im da vyhybat. ak je clovek zdravy. no a tak sice SARS2 nebude rozsudkom, ale spustacom.
a to len preto, ze si daky clovek, ktory chce podrobnu anamnezu kazdeho jedneho ockovaneho zmyslel, ze ochoriet na SARS2 nemoze byt problem a nie je rozsudok, ved on ma tabulku.
takze preco sa chce niekto starat do mojho zdravia a zivota?! moje pluca, moje rozhodnutie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 17 nov 2021, 10:12Do konca roka bude výrazne nad 4000 pacientov v nemocniciach, v januári ešte viac + kolaps ekonomiky ako takej.
na zaklade akych dat to predikujes, ked je vychod uz za vrcholom?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Doktor Pijak, ktory presadzuje liecbu Ivermektinom a presadil sa aj antivaxerskymi vyjadreniani, tak lezi s covidom v nemocnici - https://domov.sme.sk/c/22785581/znamy-a ... covid.html
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Je neuveritelne kam az moze siahat neschopnost tejto vlady. Zas budeme vsetci doplacat na antivax dezolatov, pre ktorich motivacia sa ockovat zostane totalne nulova aj s novymi ,,opatreniami". V praci ich bude testovat zamestnavatel na svoje naklady tak to ich trapit nemusi ze nie su ockovani. Ked budu chciet ist do ,,neesencialnych obchodov"
tak jednoducho pridu do obchodneho centra kde SBS povedia ze idu len do potravin a potom si pochodia kludne vsetky obchody. Do hotelov,restauracii,fitness,wellness,aquaparkov nebudu moct ani zaockovani. Kde je vobec nejaka realna motivacia sa ockovat? Ja uz fakt ani neviem ci je to politicky alibizmus - hlavne si nepohnevat antivax volicov, a zaroven sa tvarit ze sitiuaciu riesime alebo len totalna hlupost.
beardie
Redeemer
Redeemer

4. ty asi nevies, co je percento a pomery, inak by si taku blbost nenapisal; na zaklade jednotiek pripadov ignorujes tisice dalsich, jedno promile vysledkov pre teba znamena otocenie paradigmy; to robi len nekonecne hlupy clovek - ty
4,5b. na jednej strane mate pingdemiu a treba sa ist dat testovat a na druhej strane aj ked si s pozitivne testovanou doma, tak nemas narok na test? to je vas bordel, mna do toho netahaj
4,5c. OCKOVANIE NIE JE NEVYHNUTNE, lebo logika, data a miliony ludi, ktori to prekonali a prezili
4,5d. napisal, ale nevies citat s porozumenim, skus znova

5,1. ze nieco nie je peer-reviewed este neznamena, ze to nie je pravda; nemusis sa zaoberat nicim, ale ked napises, ze to nie je pravda len kvoli tomu, ze to nie je peer-reviewed, tak to z toho klamstvo nerobi; nepotrebujem peer-reviewed publikaciu, aby som vedel, ze Slnko vychadza, na to staci otvorit oci; rovnake je to v pripade hodnotoch o prekonanych hospitalizovanych
5,2. ked sa napise, ze je v niecom iny, tak sa aj napise v com, tych par rozdielov z neho nerobi inu skupinu virusov, iba v pripade specifickych pripadov sa sprava inak, to ale neznamena, ze sa vo vacsine pripadov nesprava rovnako, viz bod 4
5,2a. presne ako som hovoril, clovek, ktory ma taky "socialny zivot", ze sa stretava dookola s rovnakou skupinou ludi a mimo bubliny chodi len vynimocne
5,3. dostal si 2 nevyhovuju, vygugli si dalsie, nebudem stracat svoj cas s niekym, kto nevie hodit do guglu par slov
8. to iste mozem povedat aj na vakcinaciu
10. bod 4, pomery a nekonecna hlupost; 88x viac ludi je hospitalizovanych bez prekonania v porovnani s prekonanymi, podla mna je to neuveritelne vysoke cislo, v tvojom chorom svete je to malo, ok
co ta absolutna ochrana, uz si to nasiel? alebo to bolo len dalsie z rady tvojich klamstiev?

9. tvoje pluca = tvoje rozhodnutie? dobre, tak zakazme pomienovat zivot v ktorejkolvek aktivite ockovanim proti covidu, ved predsa ich tela = ich moznost neockovat, ci?

Autoeditácia príspevku po 1 min 24 sek:
ropman napísal: 17 nov 2021, 14:06Kde je vobec nejaka realna motivacia sa ockovat?
aky vplyv ma 30-rocny neockovany dezolat na to, ze v nemocniciach pribudaju v drvivej vacsine stari?

ak je v niecom tato vlada uspesna, tak v tom, ze upriamuje pozornost na najmenej dolezitu oblast a rozdeluje spolocnost
aj keby sa 100 % ludi pod 40 zaockuje, nic to nespravi s hospitalizaciami starych a chorych
ako mozu inteligentni ludia akceptovat toto tupe rozdelovanie spolocnosti?!?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

beardie - aký východ? východ SR,Rusko ci co tým myslíš? Rusko na tom rozhodne neni dobre. Moj sedliacky odhad, podla tohto vývoju.
Konziliium na november odhadovalo 2500-3500 infikovaných denne to písali pred mesiacom, ja som pred mesiacom odhadoval denný prirastok 6000-7000 denne bližšie som k realite, kedže vidíme ako to narastá a december-január vzdy bude najhorší.
Ako aj k realite ze do konca leta budeme radi aj za 35% očkovaných na 2x, teraz ich máme 45% na 2 x co je set sakra málo.
Ten 30 ročný dezolat povie svojim starkým ze sak to je len chripka,soplik aku si mal x krát za zivot, nakazí ich oni umru a aby mohol dediť :)
Spolocnost sa rozdeluje sama neriadia sa sebou svojimi potrebami ale nazormi politikov ktorý este aj vzdelanie ukradli, okopčili.
ropman - to je jedno s druhým všetko do seba zapadá, hlavne aby tento stav niekomu vyhovoval, ale v dobrom to tu neskončí.
beardie
Redeemer
Redeemer

slovensky vychod - https://www.facebook.com/databezpatosu/ ... 4057693394

📉 Stará Ľubovňa (50 tisíc) bola veľmi vysoko (2,5% obyvateľov s pozitívnym testom za 14 dní a 1,5% za 7 dní) - ide dole už 10 dní
📉 Medzilaborce (12 tisíc) išli dole prvé a tiež z vysoka, už klesajú 3 týždne
📉 Michalovce (111 tisíc) klesajú len týždeň, ale tiež z vysoka a slušne
📉 Prešov (175 tisíc) pokles naznačuje 5 dní, držíme mu palce.

📊Tento týždeň máme za 2 dni dni od nedele v nárast o 240 pacientov (+9%)
📊Minulý týždeň bolo to bolo +370 (+18%)
📊A predtým týždeň 460 (+32%).
Napísať odpoveď