Ono je zaujimave pozriet diskusie na Topkach - a na Aktualitach.
Uplne odlisne vesmiry.
Od 5 ráno do 1 v noci je zákaz vychádzania (s výnimkami ako naposledy). Od 01:00 do 05:00 sa môžeš ísť von vyblázniť, vtedy delta vírus spí. Britská mutácia minulú zimu zase útočila práve po 20hod.retkvic napísal: 24 nov 2021, 18:10 Tak uderom polnoci sme v lock and downe, zakaz vychadzania od 20:00-5:00, otvorene iba esencialne obchody, skoly nezavreli, plus vyhlaseny nudzovy stav na 90dni.
Ze by jeho (nie je v tom sam) youtube kanal Veda pomaha, mali davat v telek od zaciatku. Proste zrozumitelne informacie a postrehy s praxe od odbornikov v danych temach.wladas napísal: 24 nov 2021, 21:29 Co si myslite o Richardovi Kollarovi? Sale viac si myslim ze ma nejaku verziu negativnej kalkulacky.
Veľmi ťažko povedať, niekto ma ľahký priebeh celý čas, niekomu sa to mení behom pár hodín. Ja som mal kovid v 2 vlne ešte pred spustením očkovania a mal som ľahký priebeh, teplota do 37,6 (jeden deň), potom som si asi 2 - 3x za deň musel tak odkašlať ako keby mi to trochu sadlo na priedušky, ale žiadny kašel, ani problémy s dychaním. Z rodiny hlavne napr. otec, ktorý mal tiež ľahký priebeh to mal také premenlivé. Ráno sa cítil v pohode, poobede ho boelal hlava, kĺby, pálili oči, večer zasa sa cítil o dosť lepšie. Takto to bolo pár dní a potom bol zrazu úplne v pohodedasti555 napísal: 23 nov 2021, 19:20 Ako prebieha covid? Viem niekde nájsť že kedy to hitne najviac atď? Aké to má "vlny"?
pocuvam ranny podcast sme a tam spominali ze 90% zomierajucich su ludia nad 60 rokov. ze keby sme zaviedli povinne ockovanie pre starsich tak mame desatinu umrti zrazu...wladas napísal: 24 nov 2021, 19:30 Su nejake data z aktualnej vlny ze ake je aktualne vekove rozlozenie hospitalizovanych?
Napriklad tu: post2389843.html#p2389843wladas napísal: 24 nov 2021, 19:30 Su nejake data z aktualnej vlny ze ake je aktualne vekove rozlozenie hospitalizovanych?
Niekedy treba citas s pochopenim, sa niekedy pytam preco vobec niekto poklada otazku, ked na nu nechce odpoved.
no "zrazu" by sme nemali o 90% menej umrti ale ak by sme zacali s ockovanim v lete a tertaz by boli vsetci seniori zaockovani, tak o tie 2/3 by bolo umrti menej.aacid napísal: 25 nov 2021, 8:55 90% zomierajucich su ludia nad 60 rokov. ze keby sme zaviedli povinne ockovanie pre starsich tak mame desatinu umrti zrazu...
Nie, nemas pravdu. Liecenie ostane na tych lekaroch a sestrach, ktore tu este ostanu. A opozicia a antivaxeri budu aj tak tvrdit nadalej, ze za to moze tato vlada, lebo nedokazala postavit nemocnice a udrzat lekarov.Blastbit napísal: 24 nov 2021, 16:10 Moje odporúčanie lekárom - odísť pracovať do zahraničných nemocníc, alebo odísť na dochodky, prípadne uplne zmeniť odbor.
Liečenie ostane na Kotlebovi,Republike SS,Smeráckej oligarchie,premudrelemu Pellemu a dalším, ale dobre vieme ze v momente by tiez utiekli do zahraničia.