Dakujem. Vecer po praci si pustim a potom sa vyjadrim
//autoeditácia príspevku (22 Feb 2015, 21:56)
vypocute po 1:20:28
v ukrajinskej teme som hosta pochvalil lebo vylozil dejiny a dovody tak ako ich vykladam ja. rovnako ma na mieste priatela, od ktoreho ma info z prvej ruky.
ku Kosovu ale asi tolko. ja som si tam za 4 roky nasiel priatelov. ludi, ktorym pod zemou zverim svoj zivot doslova do ruk. preto je a bude moje pisanie subjektivne. a informacie od nich si vazim viac ako internetistov.
obaja pani, Boris aj doktor zacinaju hovorit o "genocide" od strelby armady na civilne pribytky. doktor sice velmi strucne spomenie stratu autonomie ale cez dr. Rugovu preskoci na posobenie UCK, ktora mala vzniknut len tak btw.
antialbanske zakony belehradskej vlady opomenul. a prave, ked tieto prisli do stadia, kde mali zacat albanci zomierat ako nasledok represii, pud sebazachovy zvitazil.
keby sa ukazakonilo, ze na Dunajskej Strede nebude predany chlieb cloveku, ktory si ho nevypyta v spisovnej slovencine, ako dlho by trvalo Jobikom, kym by sformovali milicie na podporu svojich?
"odveku" historiu Srbska na Kosove zacal doktor bitkou na Kosovom poli. zabudol povedat. lebo vraj zachranili Europu. 1389 tam padli tak sultan ako aj kral Lazar a cela srbska nobilita. prejst ku Belehradu bol minimalny problem. 1448, Jan Hunady dostal po nose. takze neviem kto zachranil Europu pred Turkom ani kedy. historici z UK v Pprahe, ktori spisali Dejiny Juhoslovanskych zemi maju na toto odlisny pohlad.
potom doktor nasiel vo svojej reci kamarata, Jugoša. "ten albanec, lebo je moslim sa tam zavrie s tymi zenami a potom len vylezu deti". on ten Jugoš zabudol na pocetnu Goransku mensinu v priestore medzi hranicami Bulharska a Bosny. prave tito vyzeraju (a aj prostredie v ktorom ziju) ako z fotiek z Afganistanu a jeden by aj veril, ze ma Nadžad 4 zeny (aj ked to Koran nepodava tak jednoducho).
zopakujem, ze kosovske zeny nechodia zahalene, nenosia ani satku. deti maju len tolko, kolko si mozu dovolit. takze ked Enver emigroval do Svajcu a ma tam 8 krkov ktore vyzivy je to jeho vec. jeho brat Burim na Kosove ma 2, max 3. na vidieku je to samozrejeme viac. ale za tym sa skryva fakt, ze si vytvaraju pracovnu silu okolo domu, na poli, so stadami. aj nase stare matere boli 6-7 surodencov a nikto v Prahe neplakal ako "nas jdou ti Slovaci prorodit"
no a posledna poznamka: Boris v uplnom uvode "krajina A" hovori, ze Zapad z vecera na rano prisiel s mysielnkou "musime tu genocidu zastavit". cely svet sa dobre pamatal na zabery zo Sarajeva, na masove hroby v Bosne a ine diela pravidelnej yugo armady a ich paramilici. modrehelmy, ktore mali tomu zabranit maju dodnes posttraumaticky stres ako detom nam rodicia zakryvali oci... a v zime 98-99 malo zomriet snad este krutejsim sposobom milion albancov.
takze v krajine B v roku 2014 nikto nikoho neperzekuoval zakonmi namierenymi len proti istej skupine osob. takze o genocide nemoze byt ani reci. co robi na rusko na svojom Kryme s Tatarmi... to presne nevieme
//autoeditácia príspevku (02 Mar 2015, 20:30)
https://www.facebook.com/events/337243363129327