Kubuntu problem
Kubuntu problem
Rozhodol som sa nainstalovat na notbuk Kubuntu s novym KDE4, bol som milo prekvapeny, ale cely ten system ide spomalene, predpokladam ze nieje nieco v poriadku s ovladacmi grafickej karty, vyskusal som setky navody co su na wiki.ubuntu.cz a nic nepomohlo. Test grafickej akceleracie mi ukazal len 170FPS, na stranke pisu ze ma byt okolo 500. Taktiez som stiahol z oficialnej stranky driver a ten mi pri instalacii vyhodil chybu. Viete niekto poradit?
Notebook Fujitsu Siemens
1,7Dual Core
2GB RAM
ATI Radeon 2400
Notebook Fujitsu Siemens
1,7Dual Core
2GB RAM
ATI Radeon 2400
Re: Kubuntu problem
pri tychto OS je dobre to ze ti chybu presne vypisu:) takze problem vyriesis vacsinou tak, ze znenie chyby si skopirujes do googlu a hned mas plno stranok s vyriesenymi problemami.Charger napísal:Taktiez som stiahol z oficialnej stranky driver a ten mi pri instalacii vyhodil chybu
ked nepomoze hod chybu sem alebo na svoje oblubene k/ubuntu forum.
pise mi do terminalu nieco taketo:
Kód: Vybrať všetko
Created directory fglrx-install.UU7173
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.532...............
==================================================
ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
==================================================
Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:i686:lib::none:2.6.27-7-generic; make sure that the version is being
correctly set by --iscurrentdistro
Removing temporary directory: fglrx-install.UU7173
lukas@ubuntu:~/Dokumenty$
skus ho nainstalovat z repozitarov :Charger napísal:...stiahol z oficialnej stranky driver a ten mi pri instalacii vyhodil chybu
sudo aptitude update
sudo aptitude install linux-restricted-modules-$(uname -r) #Okay if it is already installed
sudo aptitude install xorg-driver-fglrx
sudo depmod -a
toto sa nainstalovalo ale efekt ziadny, inak ked dam cez Hardware Drivers, tak mi ukaze tam driver FGLRX, ale nieje aktivovavany, ked dam aktivovatm tak vyhodi okienko Downloading a installing driver... ale furt je 0%dbbz napísal:skus ho nainstalovat z repozitarov :
sudo aptitude update
sudo aptitude install linux-restricted-modules-$(uname -r) #Okay if it is already installed
sudo aptitude install xorg-driver-fglrx
sudo depmod -a
mozno by si mohol skusit restartovat pc...Charger napísal:toto sa nainstalovalo ale efekt ziadny, inak ked dam cez Hardware Drivers, tak mi ukaze tam driver FGLRX, ale nieje aktivovavany, ked dam aktivovatm tak vyhodi okienko Downloading a installing driver... ale furt je 0%
nemam kubuntu ani ati tak ti mozem pomoct uz len nejakym navodom :
http://wiki.kubuntu.sk/doku.php/kubuntu ... ubuntu:ati
Tak sa skus prihlasit a nasledne zadaj startx. Ak je vsetko ok, tak ti nabehne pekne graficky rezim.
edit: Ak by ti to nenabehlo, tak budes musiet opravit xorg.conf. Toto ma naucil Cesar za starych casov
: Tu ho mas v celej svojej krase: http://www.hojko.com/post838761.html#838761
edit: Ak by ti to nenabehlo, tak budes musiet opravit xorg.conf. Toto ma naucil Cesar za starych casov