Kúpa a doprava z USA

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Coaldog
Amateur
Amateur

Kúpa a doprava z USA

Príspevok od používateľa Coaldog »

Ahojte, chcel by som sa vás opýtať, ako by som mohol nakúpiť z USA. Mám tam tetu, ktorá by tovar (notebook) kúpila na svoju adresu, len potom neviem ako to dopraviť. Najlepšie by bolo, ak by sa to dalo poslať ako balík na dobierku, nech jej nemusím osobitne posielať peniaze, lebo ten prevod stoji asi 30€. Ak by ste vedeli, koľko ktorá služba stojí, veľmi by som bol vďačný, ak by ste mi to napísali. Jedná sa o e-shop tigerdirect.com . A ešte mám otázku, že asi k reklamácii to budem musieť posielať späť, že? Ak by ste vedeli o nejakých informáciach, ktoré by som mohol potrebovať a zabudol som sa na ne opýtať, tak vás prosím, aby ste ich tu napísali.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa a doprava z USA

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

takúto kúpu by som asi nikdy neuskutočnil. Kôli dôvodom, ktoré si opísal v posledných dvoch riadkoch. To akokeby si kupoval book bez záruky, alebo keď už by si išiel niečo reklamovať vrátane záruky, tak by si zase mohol riešiť dopravu do USA a pravdepodobne aj otravovať tetu :)

Aj moji kamaráti, ktorí odišli na nejaký čas pracovať do Írska, Anglicka, tak si dali kúpiť book na Slovensku kôli týmto dôvodom, ak sa náhodou niečo pokazí.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

problem so zarukou musis samozrejme akceptovat, ale niekedy sa da vyriesit medzinarodna zaruka (priamo v EU) zalezi od vyrobcu - HP, Dell urcite ano

na dobierku urcite nie, pretoze vsetko co pride z krajin mimo EU podlieha clu a DPH, kedze by si si nechal nieco poslat na dobierku, tak automaticky priznavas hodnotu toho tovaru a to sa ti potom uz velmi neoplati to kupovat v USA,, takze odporucam klasicky balik cez USPS (dorucenie trva cca 3tyzdne, cenu si uz nepamatam), s tym ze ona pred odoslanim by mala vyplit take prehlasenie kde to definuje ako dar+predmet bez obchodnej hodnoty + hodnotu max. do 30usd, potom ti to nikto v ramci SR nebude kontrolovat a nic naviac nezaplatis

inak dobierka z USA (do zahranicia) cez klasicku postu (USPS) ani nie je mozna
Coaldog
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Coaldog »

Tak keby som vyriesil nejako tu reklamaciu, neriesim a kupujem. A k tomu, ze by si takuto kupu nikdy neuskutocnil ... ak mozes mat laptop, ktory u nas stoji 1500 € za 730 + povedzme 30€ doprava, tak to uz je podla mna na väcsie zvazenie
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

urcite sa oplati nakupit elektroniku z USA, sam som mal dva notasi (osobne kupovane v USA) a bezproblemov funguju doteraz a ceny su neporovnatelne oproti SR, takze pokial neriesis zaruku tak ja len odporucam pokial mas tu moznost
Napísať odpoveď