Situacia je taka, ze ja akurat koncim autoskolu a v rodine auto nie je. Najprv sa malo auto kupovat mne, no nakoniec sa rozhodlo, ze namiesto toho, aby som si kupil auto za menej penazi, tak sa tie peniaze vyuziju (dolozim ich) a kupime spolocne s rodicmi auto, ktore by sluzilo vsetkym. Trosku som sa dnes rozpraval s ocom, aku ma predstavu o aute. Urcite by sme chceli nieco vacsie, priestranne (v rodine sme styria + pes a ked sa ide na chalupu tak sme celkom slusne nalozeny). Ja vlastne ziadne poziadavky nemam, ja som rad ked sa budem vozit na niecom.
Predstava je asi taka, ze by sme zobrali kombik (van). Idealna by bola asi oktavka aj ked starsia. No pri kufre oktavky by mohol byt kludne aj hatchback, pretoze ten kufor tam je dost velky (pripadne moze byt aj ina znacka hatchu, ak je kufor dost priestranny). Mal by to byt dizel a nabehane by nemal mat viac ako 160-170tis. km. Rocny najazd tam bude okolo tych 20-30tisic. Znacku a model necham na vas. Ja som pozeral bazos.sk aj autobazar.eu, no tie oktavky si stale drzia ceny a po pravde som skoro nic nenasiel.
Ak mozem, tak zhruba by som priblizil kanditov (aj tak strielam len od hlavy): Focus (starsi) Combi, Passat Combi, Oktavia Combi, Nieco na styl tychto aut. Aj ten focus by bol postacujuci.
S cenou sa da pohybovat pri velmi zaujimavej ponuke, zaklad je 3000eur, no ak by sa nasiel velmi dobry kus dajme tomu za 3500-4000, este by sa to dalo. Lebo sa to auto bude kupovat do rodiny.
Ak by som vas mohol poprosit, len o rady, akym autam by som sa mal vyhnut, ktorym motorizaciam u ktorych znaciek a podobne veci. Ja vlastne od tejto chvile zacinam prezerat podrobnejsie autobazarove stranky a budem tu hadzat svoje tipy
//autoeditácia príspevku (19 Aug 2010, 21:13)
Pripadne by mohol by aj benzin ale s najazdom maximalne do 135tis.km. Trosku som to prediskutoval s ocom, preco nechce vlastne benzin a povedal, ze teda mam pozerat aj benzin ale s takymto najazdom. Nasiel som celkom pekny Scenic, aj ked ho treba este prihlasit. Co vy na Scenic?
http://auto.bazos.sk/inzerat/4221016/Re ... 16-16V.php
Pripadne, oplati sa kupit aj dovezene auto? (nie doviezt si, ale dovezene) Vsetky neprihlasene auta, co niektori dovazaju z Rakuska, Nemecka, Talianska vyzeraju byt z exterieru aj z interieru velmi velmi zachovale, no neviem ako to je po motorickej stranke.