Kupa auta (rodinne - kombi) - 3000€ - 4000€

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kupa auta (rodinne - kombi) - 3000€ - 4000€

Príspevok od používateľa johny541 »

Zdravim, najprv by som asi mal vysvetlit situaciu. Nechcel som pisat do temy kupa auta, lebo tam sa to akosi straca a radia tam len niektori ludia. Chcel by som tuto temu rozoberat trosku dlhsie a podrobnejsie. Preto tento topic :)

Situacia je taka, ze ja akurat koncim autoskolu a v rodine auto nie je. Najprv sa malo auto kupovat mne, no nakoniec sa rozhodlo, ze namiesto toho, aby som si kupil auto za menej penazi, tak sa tie peniaze vyuziju (dolozim ich) a kupime spolocne s rodicmi auto, ktore by sluzilo vsetkym. Trosku som sa dnes rozpraval s ocom, aku ma predstavu o aute. Urcite by sme chceli nieco vacsie, priestranne (v rodine sme styria + pes a ked sa ide na chalupu tak sme celkom slusne nalozeny). Ja vlastne ziadne poziadavky nemam, ja som rad ked sa budem vozit na niecom.

Predstava je asi taka, ze by sme zobrali kombik (van). Idealna by bola asi oktavka aj ked starsia. No pri kufre oktavky by mohol byt kludne aj hatchback, pretoze ten kufor tam je dost velky (pripadne moze byt aj ina znacka hatchu, ak je kufor dost priestranny). Mal by to byt dizel a nabehane by nemal mat viac ako 160-170tis. km. Rocny najazd tam bude okolo tych 20-30tisic. Znacku a model necham na vas. Ja som pozeral bazos.sk aj autobazar.eu, no tie oktavky si stale drzia ceny a po pravde som skoro nic nenasiel.

Ak mozem, tak zhruba by som priblizil kanditov (aj tak strielam len od hlavy): Focus (starsi) Combi, Passat Combi, Oktavia Combi, Nieco na styl tychto aut. Aj ten focus by bol postacujuci.

S cenou sa da pohybovat pri velmi zaujimavej ponuke, zaklad je 3000eur, no ak by sa nasiel velmi dobry kus dajme tomu za 3500-4000, este by sa to dalo. Lebo sa to auto bude kupovat do rodiny.

Ak by som vas mohol poprosit, len o rady, akym autam by som sa mal vyhnut, ktorym motorizaciam u ktorych znaciek a podobne veci. Ja vlastne od tejto chvile zacinam prezerat podrobnejsie autobazarove stranky a budem tu hadzat svoje tipy :)

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2010, 21:13)
Pripadne by mohol by aj benzin ale s najazdom maximalne do 135tis.km. Trosku som to prediskutoval s ocom, preco nechce vlastne benzin a povedal, ze teda mam pozerat aj benzin ale s takymto najazdom. Nasiel som celkom pekny Scenic, aj ked ho treba este prihlasit. Co vy na Scenic?

http://auto.bazos.sk/inzerat/4221016/Re ... 16-16V.php

Pripadne, oplati sa kupit aj dovezene auto? (nie doviezt si, ale dovezene) Vsetky neprihlasene auta, co niektori dovazaju z Rakuska, Nemecka, Talianska vyzeraju byt z exterieru aj z interieru velmi velmi zachovale, no neviem ako to je po motorickej stranke.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Kupa auta (rodinne - kombi) - 3000€ - 4000€

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

http://mitsubishi-galant.autobazar.eu/2 ... 56226.html :agent:

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2010, 21:19)
ako vzdy to zopakujem - na najazd sa absolutne nepozerat - je to len malo vyznamne cislo ... tacha su stocene, a auta olietane ... vyberat podla stavu :-) radsej si kupim auto co ma realnych 250tkm ako to iste stocene na 120tkm ;-)

dovezene sa oplati, pretoze vacsina zahranicnych majitelov nemusi hladet na prachy za servis a tak daju tomu autu to co ziada + tie auta jazdili po lepsich cestach ... ale nieje to pravidlo - da sa vyberat a hodnotit iba kus od kusu ...

... a konecne Scenic nie, lebo je to Renault ... preco nie renault sa da na tomto fore dohladat tak na 11450 sposobov :-)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Ten Galant si trafil. Otec si ho chcel kupit pred siestimi rokmi este, ale nejako myslim vtedy zobral nieco ine. Je to jeho srdcovka a auto vyzera celkom fajn i ked je to prakticky 99 rocnik. I ked tazko uverit, ze to auto nie je stocene. Cena je nanho ale aj tak velmi prijatelna. No trebalo by skor vyskusat, ako pozerat fotky :) Ale kazdopadne dik :) Ok, s renaultmi som ticho tu na fore. Len oco do man stale huci, on bol nejako na tie francuzske auta. Mali sme v rodine Lagunu (este starsiu ale v plnej bez koze), Picasso 2.0HDI, Peugeot 307 (aj ked to bol slabsi benzinak, tusim mal nejakych 80 koni, co je na kombik dost malo). Nikdy s tymi autami nemal problem, a takemu cloveku sa to tazko vysvetluje :( Lenze to boli auta len niekolko rocne co sme mali (vsetky boli tip top stav vacsinou po zene), no teraz sme nuteni sa pozerat po aute v inej cenovej hranici, kde by sa ti francuzi asi prejavili. Nic to, snad mi poradite "nie francuza", ktory by ho zaujal :) Idem pozriet, ci tych Galantov nebude viac po internete.

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2010, 22:04)
Ako pozeram, tak pozeram. Oktavky velmi nenajdem, taktiez passat som uz pustil z hlavy, no velmi vela som nasiel Focusov combi rocniky od 01-04 . Pozeral som sa len po 1.8TDCi. Nabehane maju od 120 do 150 v tej cenovej kategorii vo vybave Ghia. Co hovorite na tuto motorizaciu?

//autoeditácia príspevku (20 Aug 2010, 15:12)
To ozaj nik nam nevie nic poradit?
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

ford club by som skusil...

inak tiez som v podobnej situacii / ak sa najde dobry kus, idem do toho. (combi, diesel)
Co sa tyka francuzov, hladam len Megane 1.9dCi 2002/2003, ineho francuza urcite nie.
Oktavka 1,9 bola moja predstava, no cenovo su stale niekde inde... Toho Ford Mondeo combi sa obavam, spotreba v meste 7,4 (Focus aj Mondeo) je sakra dost na diesla. Jeden znamy ho ma /predtym mal Megane/ a klope na stol ked o aute rozprava. Okrem pripadu, ked vyletel z cesty a daval ho dokopy. Diely 2x drahsie ako na predosleho francuza /rozne rocniky, rozne modely
Este k tej spotrebe... znamy taxikar na octavke ma spotrebu cisto v meste okolo 4-4,5L co je dost velky rozdiel voci Mondeu... mno dilema.....
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jak neporadi ? je to tu na fore rozobrate tak tisícdevätstopätsto razy, tak sa do opakovania stale toho isteho nikto nechce davat :-) ... Focus, Galant, Astra caravan, Omega Caravan, mercedes E klasse (sice stara vrazda so stvrt mega km, ale tie ich diesle su neznicitelne), Corrola combi, Primera combi, Civic aerodeck, Volvo v40, Bmw e36 combi ... to su auta ktore ma namatkovo napadli a rozhodne sa mi k nim vsetkym nechce nieco napisat lebo 90% znich sa tu uz urcite preberalo ;-)

keby som ja sam pre seba chcel spolahlive, pohodlne, velke kombi za 3000 s dechtom, tak idem do stareho mercedesu, nad nicim inym by som moc viac nerozmyslal - mozno nad Omegou v skvelom stave, ale ta ma motor od VM motori a ten bol nachylny na spravanie sa majitela - ak sa s tym jazdilo s rozumom, tak to vydrzalo nemozne a ked sa prasilo, tak sa to sere ako na beziacom pase ...

radsej si sam hladaj auta co sa ti pozdavaju a daj ich sem, nech sa moze zacat diskusia ... musis chapat ze tu nikto nebude zas a znova pisat nieco co sa tu uz rozoberalo, akurat s kufrom naviac - co nema na vyber auta ziadny vplyv :-)
Napísať odpoveď