Kupa notebooku a reci predajcu
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Kupovat "skladany" pocitac v dnesnej dobe nie je rozumny napad, ale ked sa od toho odprostim, tak ano plombu mozes kludne zrusit a zaruku na diely mas. Zamietnutie reklamacie na zaklade poskodnej plomby snad ani neumoznuje zakon. Aj ked musim povedat, ze alfacomp mi takto nevyreklamoval router, ale kto by sa sudil kvoli tisicke, ze? (A prave na to predajcovia imho spoliehaju)
Niesu oni povinny dodrziavat ochrannu udajov ? Teda skusat at estovat tak aby sa ti "dnu" nedostali ? Ako ti teda moze prist list ze ti zamietli reklamaciu ked ty mas svoj nelegalny OS zaheslovany a su v nom doverne udaje o odpalovani rakiet zem-vzduch ?
Ja som blombu odlepil vymenil RAMky a zase ju zalepil nejakym lepom...drzala a nitko nic nezbadal
(blbe bolo ze o tyzden sa PC neopravitelne "pokazilo" a kedze sa jednalo o 3 ci 4 poruchu PC sme vratili a oni nam dali plnu sumu. Aby ste boli v obraze 120GB, 2,8GHz nejaky intel, FX 5200, 512MB ram= 17k (vtedy stal ked bol kupovany)...a dnes by si za to nedal ani 2k)...nechvalim sa len podotykam ze mozte urobit podobnu vec ak sa dostanete do podobnej situacie
Ja som blombu odlepil vymenil RAMky a zase ju zalepil nejakym lepom...drzala a nitko nic nezbadal
(blbe bolo ze o tyzden sa PC neopravitelne "pokazilo" a kedze sa jednalo o 3 ci 4 poruchu PC sme vratili a oni nam dali plnu sumu. Aby ste boli v obraze 120GB, 2,8GHz nejaky intel, FX 5200, 512MB ram= 17k (vtedy stal ked bol kupovany)...a dnes by si za to nedal ani 2k)...nechvalim sa len podotykam ze mozte urobit podobnu vec ak sa dostanete do podobnej situacie
s plombami na PC to je tak nejak inak - na komponenty samozrejme zaruka je, tym sa nic nemeni. Na co uz zaruka nie je, je na cely komplet. Teda teoreticky, ked je porusena plomba a zakaznik si tam donesie vadny comp, tak je vidno ze je dost mozne ze sa v tom zakaznik sparal a moze (nemusi) to byt aj jeho zapricinenim, preto si za diagnostikovanie chyby moze predajca uctovat poplatok - a riesi sa reklamacia vadneho komponentu. V pripade, ze je plomba neporusena, mozeme vylucit vplyv zakaznika a riesi sa vadne PC (ako komplet), teda aj diagnostika je na naklady zostavovatela (predajcu) PC. Ak si donesie len konkretny komponent, tak bude vyreklamovany bez zbytocnych reci. Ale ked je predavac svina a zakaznik nepozna svoje prava, tak s nim vydrbe tak ci tak.
A tie vety o pouzivani softveru v sulade s licenciou a bla bla - skor by som bral ako poistku RMA oddelenia, v pripade navstevy kontrolou (ekvivalent byvalej BSA), aby tak celkovu zodpovednost za pouzivanie nelegalneho SW, mohli hodit na zakaznika. Nehovoriac o tom, ze je to genialna veta, ktorou je mozne:
- prinutit zakaznika kupit si legalny softver
- zamietnut "nepohodlnu" RMA v pripade zistenia ilegalneho SW
Servisne stredisko moze (musi) odmietnut preinstalovat takto ilegalne nadobudnuty SW. Ale zeby zamietol reklamaciu - velmi by si tym kazil meno u zakaznikov, takze som o takom pripade este nepocul. A to dokonca ani u autorizovaneho servisu. V kazdom pripade, pokial to predavajuci deklaruje v obchodnych/reklamacnych podmienkach, je tu aj ta moznost, ze sa na to odvola, povazujem ju ale za minimalnu.
A tie vety o pouzivani softveru v sulade s licenciou a bla bla - skor by som bral ako poistku RMA oddelenia, v pripade navstevy kontrolou (ekvivalent byvalej BSA), aby tak celkovu zodpovednost za pouzivanie nelegalneho SW, mohli hodit na zakaznika. Nehovoriac o tom, ze je to genialna veta, ktorou je mozne:
- prinutit zakaznika kupit si legalny softver
- zamietnut "nepohodlnu" RMA v pripade zistenia ilegalneho SW
Servisne stredisko moze (musi) odmietnut preinstalovat takto ilegalne nadobudnuty SW. Ale zeby zamietol reklamaciu - velmi by si tym kazil meno u zakaznikov, takze som o takom pripade este nepocul. A to dokonca ani u autorizovaneho servisu. V kazdom pripade, pokial to predavajuci deklaruje v obchodnych/reklamacnych podmienkach, je tu aj ta moznost, ze sa na to odvola, povazujem ju ale za minimalnu.
na softver ti ani nikto zaruku neposkytne, takze prakticky o nic neprichadzas. Ak je predinstalovany povodny OS, ma aj nalepku - zakaznik si len zaplati za instalaciu, v pripade ze tam chce svoj OS a doda originalny system, postup je rovnaky. Supnut windowsakovi linux, je prakticky to iste, ako sformatovat mu hdd a nedat mu tam nic.