Kupa notebooku a reci predajcu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kupa notebooku a reci predajcu

Príspevok od používateľa hojko »

Kamarat mi prave pisal, ze chce kupit notebook a ze sa bol spytat v jednom obchode na informacie. Tam ho predajca (majitel obchodu) informoval o notebookoch, vysvetlil mu, ze s novymi notebookami moze mat problem pri WinXP, nakolko bude mat problemy s ovladacmi a ze by bolo lepsie tam dat Vistu. O to by ani tak neslo, skor ma zaujala vec ohladom reklamacie. Dozvedel sa, ze by tam mal mat zakupeny operacny system, ci uz XP alebo Vistu. Pretoze ak sa mu nieco pokazi, tak ze mu ten notebook nemusia reklamovat, lebo tam mal nelegalny system a ze ten mohol sposobit problemy.

Moj nazor na to je taky, ze jeho do toho nic nie je co tam pouziva, pretoze ak sa pokazi disk, grafika, odide bluetooth, napalovacke, display..., tak to nema s Windowsom nic spolocne.

Co si myslite o tom, resp. nejake to info o reklamacii v takmto pripade, hmm???
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

je to len uboha snaha toho predajcu natlacit mu do ruk okrem NTB aj OS :wink:
to je asi taka kravina, ako keby ti niekto v t-debile povedal, ze ak do nokie das pamatovu kartu od sandisku a nie original nokiu, neuznaju ti zaruku :roll:

ak chces, mozem ti to v robote prezistit od kompetentnych :)
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

ja ked som si kupoval uz davno pc tak mi predajca povedal to iste(je to ako skor ked v mobile prepalis software).Ale dostal som aj CD s XP cize hocikedy som si ho mohol dat spat.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Somarina, ved ked is ten produkt kupis tak preco by si mal byt obmedzovany, jeho nema co trapit aky OS ty pouzivas hoc by si si tam dal DOS. KEby sa to stalo mne s tym, ze mi ho nebudu chiciet v pripade potreby reklamovat tak sa obratim na vyssich ludi, nejaka inspekcia a pod.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

zalezi na tom, kde si das prepalit SW, ak si to spravis sam doma, tak je jasne, ze ti to neuznaju
je to cele obchodny trik, ved aj ja "oficialne" ficim na Linuxe a v zivote som ho nevidel nazivo :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Este takto. Chce kupit notebook bez opeacneho systemu, ved na co by mal za to aj platit, kedze to chce vyuzivat pre seba, na sukromne ucely a tak mu prijde zbytocne vyhadzovat za to peniaze. Dokonca uvazuje aj o Linuxe, ved pri jeho surfovani, pozerani filmov ci pocuvani hudby to postaci.

Ale ake su potom podmienky prijatia reklamacie notebooku, ak ten notebook kupil bez operacneho systemu??? Skusam schvalne googlit a nasiel som par reklamacnych poriadkov a tam je napisane, ze pokial pocitac obsahuje nelegalny software, tak predajca nie je povinny prijat pocitac na reklamaciu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No dobre Kibo, ale preco ja ako zakznik ,ktory si za produkt zaplati velke prachy musim byt obmedzovany? Podla toho ako pises ty to znamena, ze ten book potom nieje moj na 100% lebo o nom nemozem rozhodovat sam a ani si na nom nemozem robit co chcem.
Elius
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Elius »

Zaruka sa myslim vztahuje na kompletnu konfiguraciu a nie na veci zmenene uzivatelom...pokial by si teda urobil dake zmeny (zmena OS) tak samozrejme to nesie riziko (ktore samozrejme, ak to ovladas je minimalne) za ktore ti predajca nb nema preco rucit...jedna z ciest ako sa oslobodit od zaruky pripadne predat novsi software...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to sa mi troska nezda, ked je pokazeny hardware, co s tym ma warez na disku?
ked mi zacne na ntb chrcat repro, dam ho ne RMA takmi ho nevezmu, lebo tam mam 40 GB v mp3? :roll: povie mi ze som to pocuval nahlas? ked by som pocuval nahlas origo CD? :roll:
Lub0$ napísal:No dobre Kibo, ale preco ja ako zakznik ,ktory si za produkt zaplati velke prachy musim byt obmedzovany? Podla toho ako pises ty to znamena, ze ten book potom nieje moj na 100% lebo o nom nemozem rozhodovat sam a ani si na nom nemozem robit co chcem.
kde si vycital, ze som napisal, ze mas byt obmedzovany?
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

hojko napísal:Ale ake su potom podmienky prijatia reklamacie notebooku, ak ten notebook kupil bez operacneho systemu??? Skusam schvalne googlit a nasiel som par reklamacnych poriadkov a tam je napisane, ze pokial pocitac obsahuje nelegalny software, tak predajca nie je povinny prijat pocitac na reklamaciu.
Toto prvy krat ocujem, ale sak dobre vediet. Btw zatial nikto z kamosou co reklamovali nb nemali problem s nelegalnym OS...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved jasne, nemyslim si, ze ked mi prdne HW ako RAM, alebo VGA tak mi nebudu kontroloval legalnost softu, aspon mne tak logika kaze :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, logika kaze, ale predajca hovoril nieco ine. Ak ti bude robit pasy na ploche, tak co musis urobit??? Zrejme zapnut pocitac, skusit sa s tym pohrat, skusit ine ovladace, pozriet sa na teploty... a kedze tam nebude nalepka, ze je to legalny Windows, tak tym padom moze odmietnut reklamaciu. Teda aspon takto tomu chapem.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

v podstate som teraz 50 na 50 aj ked som presvedceny, ze predajca nema celkom pravdu. budem sa musiet popytat na RMA u nas :)
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

clovek ktory vysudil peniaze za to ze nepouzival predinstalovany, ale nesmel by to uverejnit, ale on to aj tak hodil na veb a na peniaze sa vykaslal

http://www.zive.sk/Spravy/Spor-o-predin ... fault.aspx
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Nemoze ta nutit kupit OS. V pripade reklamacie im je jedno ci mas original Win, Linux, Dos a pod.

Ale vsak neni tazke najst na nete funkcny firemny hromadny cd-key na XP. (XP sa budu legalne) A najnovsie notoobky uz nepodporuju oficialne XP, cize mohol by mat problemy s ovladacmy pre XP.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Hojko a konkretne o aky book s ajedna? Staci mi vedit iba znacku repsektive vyrobcu. Lahsie sa potom hlada reklamacny poriadok :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MakeFake: Nenuti ho, povedal mu ohladom reklamacie a ake s tym mozu byt problemy. S drivermi pre XP je mi to jasne.

Lub0$: Asus a vari aj HP.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Absolutny nezmysel. Uprimne sa ti cudujem ze si takuto temu zalozil.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Gangy: Ano Gangy, tak ako vzdy dokazes situaciu odhadnut za minutu, tvoje silotvorne nazory su ozaj uzitocne, tak ako vzdy.

eurocomputer.sk
Pri predkladaní počítačových zostáv za účelom uplatnenia reklamácie do servisu musia byť (okrem podmienok uvedených v bode 2 článku Uplatnenie reklamácie) splnené zo strany reklamujúceho aj nasledovné podmienky:
a) reklamujúci musí čestne prehlásiť, že boli dodržané všetky licenčné podmienky a nie je nainštalovaný nelegálny software, v opačnom prípade predávajúci nie je povinný prijať tovar na reklamáciu
b) pri predkladaní tovaru, ktorý obsahuje nelegálny software, predávajúci nie je povinný tovar prijať ako reklamáciu

mafino.sk
reklamujúci musí čestne prehlásiť, že boli dodržané všetky licenčné podmienky a nie je nainštalovaný nelegálny software, v opačnom prípade Predávajúci nie je povinný prijatú reklamáciu uznať.

shark.sk
5.1. Pri reklamácii počítača je okrem splnenia podmienok uvedených v bode 4. potrebné, aby kupujúci písomne čestne prehlásil, že boli dodržané všetky licenčné podmienky a v počítači nie je nainštalovaný nelegálny softvér. V opačnom prípade SHARK Computers a.s. nie je povinná prijatú reklamáciu uznať.

...atd, atd...

Hoci sa pise o cestnom prehlaseni, nechce sa mi hladat ako je to v pripade dalsich shopov, toto je len tak strucne co som nasiel na prvej stranke googlu.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ano a znova jeden z tvojich retardovanych vystupov pri ktorych ti z papule striekaju sliny a k- lietaju ako snehove vlocky. Bud si kup nejake sedativa alebo chod na kurz sebaovladania.

1.) v zivote som nepocul o niekom komu zamietli reklamaciu lebo tam mal nelegalny software, ty ano?

2.) v zivote som nestretol cloveka ktory by nemal v pc/nb ziadny nelegalny software, ty ano?

3.) v zivote som nepocul aby niekdo pri narokovani zaruky nieco cestne prehlasoval ty ano?

Uz len predstava ze mi pride notebook z neuznanej reklamacie a dovod vo vydajke bude "Ahed Nero 9 nema platnu licenciu, reklamacia zamietnuta." je absolutny nonsens. A to iste plati pre windows alebo akykolvek iny SW.

Tak si chod zapalit, vyhon sa, daj si studenu sprchu a potom lieky na spanie. Ja na tvoje slabe chvilky zvedavy niesom.
Prílohy
(aby ostatni vedeli o com rozpravam)
(aby ostatni vedeli o com rozpravam)
Napísať odpoveď