Kupovanie cez dobierku
Kupovanie cez dobierku
Čavte neviem či moja otázka sem úplne patrí ale určite súvisí s kúpou. Chcem sa spýtať či pri kúpe tovaru na dobierku je nejako možné si pozrieť tovar alebo vyskúšať? Napr. keď kupujem mobil od niekoho a chcel by som aby ho poslal poštou tak ako náhle preberiem tovar už ho nemôžem vrátiť . Je nejaká donášková služba pri ktorej keď si kúpim od niekoho napr. ten mobil tak si ho môžem pozrieť či naozaj prišiel ten na ktorom sme sa dohodli a či funguje? Ďakujem za odpovede.
Re: Kupovanie cez dobierku
UPS už také poskytuje? pochybujem
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Niekde som čítal, že kým tam je kuriér, tak pred ním sa dá otvoriť balík, skontrolovať tovar, a ak nie je v poriadku tak ho vrátiť.
To vrátenie však iba v prípade že sa poškodil prepravou, nemyslíš? Najlepšie je drahšie veci riešiť osobne.
NJ keby UPC poskytovala tuto sluzbu tak by bolo fajn skusim im napisat a uvidim ale tiez si myslim ze len ked sa nieco poskodi prepravou aj teraz ked som objednaval notebook tak bolo napisane ze pri poskodeny tovaru prepravou ho nemusim prijat alebo nieco v tom zmysle...
v UPS môžeš balík rozbaliť až po zaplatení, a potom to poprípade riešiť ako reklamáciu, ale peniaze ti nevrátia, iba ak sa dohodneš z odosielateľom a on ti ich pošle 
-
hojko
Site Admin
Thommas: To co pises je hlupost, prepravca ako taky ma zarucit len samotnu prepravu, nie obsah. Takze suhlasim s tym co pise rain3R.
Raner: UPC je poskytovatel televizie na internetu, prepravu poskytuje UPS
Raner: UPC je poskytovatel televizie na internetu, prepravu poskytuje UPS
To ziadny prepravca take nieco neposkytuje,.. mozes kuriera poprosit ci by nepockal 2min kym otvoris balik a sa presvedcis ze je tam ta vec co si si objednal.. (ale to je jeho dobra vola ze pocka...)
UPS ma v podmienkach iba to, ze ak je obal poskodeny, tak mas pravo balik neprevziat. Ale na taketo vymeny tu raz bola firma, ktora robila prostrednika medzi predavajucim a kupujucim, teda ze predavajuci tam poslal napriklad mobil, oni si overili, ze tam ten mobil naozaj je a tebe ho dali az po zaplateni. Len teraz si vobec neviem spomenut na nazov.
-
Scorpion90
King
Pri UPS je to tak, ze si mas doruceny balicek skontrolovat, ci nema viditelne mechanicke poskodenia resp. ci s nim evidentne nebolo manipulovane. Ale v ziadnom pripade ho nemozes otvorit, skontrolovat a popripade poslat spat bez zaplatenia
-
Ryan Giggs
VIP
Ak je poškodeny obal, nie obsah.Raner napísal:NJ keby UPC poskytovala tuto sluzbu tak by bolo fajn skusim im napisat a uvidim ale tiez si myslim ze len ked sa nieco poskodi prepravou aj teraz ked som objednaval notebook tak bolo napisane ze pri poskodeny tovaru prepravou ho nemusim prijat alebo nieco v tom zmysle...
Nechaj si to poslať poštou a otvor to rovno tam pred svedkami, najlepšie pred nejakym pracovnikom pošty. V takom pripade to v pripade neprijemnosti (ak ti nahodou nepride to čo ma atd.) na policii ľahko obhajiš.
-
hojko
Site Admin
Ryan Giggs: Neobhajis, uz som to tu neraz pisal na fore. Nepamatam si teraz, ci to bolo v TV alebo v radiu, ale pracovnicka posty sa vyjadrovala k tomuto problemu a povedala, ze posta zodpoveda len za prepravu zasielok, nie za obsah. Takze aj ked to otvoris niekde na poste, tak ten svedok bude asi na takej urovni ako keby si to otvoril pred kamaratmi v krcme.
-
Ryan Giggs
VIP
Lenže s ručenim pošty to nema absolutne nič spoločne. Je to o tom, že maš svedka. Ešte lepšie viacerych. Ak by sa to takto nedalo obhajiť, potom by si pomocou svedka neusvedčil žiaden trestny čin.
-
hojko
Site Admin
Ryan Giggs: To mozem otvorit aj pre kamaratmi v krcme alebo pred susedmi a nahrat si to este aj na mobil ci fotak.
Chcel by som vidiet reakciu pracovnicky a dalsich cakajucich pri takejto poziadavke.otvor to rovno tam pred svedkami, najlepšie pred nejakym pracovnikom pošty
Nie, v praxi sa to nerealizuje. Dobierka je do znacnej miery o riziku a ako uz bolo pisane, otazne je uznanie doveryhodnosti takychto svedkov.
-
Ryan Giggs
VIP
V praxi sa to realizuje, videl som to niekolko krat. Vsetko je vecou ochoty a dohody. Nikde nie je napisane ze to musis otvarat ihned pri okienku a brzdit ostatnych.
-
hojko
Site Admin
Ryan Giggs: A teraz mi povedz o co je doveryhodnejsi svedok na sude, ak sa jedna o pohlad nejakeho zamestnanca posty a o pohlad tvojho suseda, kamarata atd...??? Myslis, ze sud bude rozlisovat - ano, toto je zamestnanec posty a tak nema dovod klamat, ale tento je jeho sused a tak mu chce urcite pomoct??? Daj priklad z novin, televizie alebo nejakeho ineho media, ktore najdem na internete, kde sa pise o tom, ze sa to praktizuje, ze to takto funguje a ze je to plus v pripade policajneho vysetrovania, resp. samotneho sudu.
-
Ryan Giggs
VIP
Svedka môžeš mať akeho chceš. Nepisal som nič o tom, že to musi byť nutne pracovnik pošty. So susedom však asi na poštu bežne nechodiš. Pošta s tym nema nič, to je jasne ale o tom ani nehovorim. Toho svedka maš na to, aby druha strana nemohla oponovať, že v skutočnosti ti vec poslal ale vymenil si ju ty. Už aj take sa stalo. Tvrdenie proti tvrdeniu a s tym nepohneš. A na pošte preto, lebo ak to otvoriš doma, da sa to napadnuť, že si tovar vymenil po ceste domov. Keď ťa ale vidi niekoľko ľudi, že to čerstvo otvaraš, už maš istotu, že sa z toho nevyhovori.