Kvádre YTONG vs. tehla

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kvádre YTONG vs. tehla

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ahojte, potreboval by som od vas radu. S manželkou ideme stavat dom a nevieme sa stale rozhodnut, ci stavat z tehly (phorother a pod.) alebo z kvadrov bieleho YTONGU. U nas doma sme postavili niekolko stavieb z ytongu a celkom spokojnost. Opracovanie je parada, zateplenie tiez a hlavne co sa tyka aj takeho obycajneho zatlkania klinca, tak ytong vedie ... Ale co sa tyka tehly, vraj je celkom za dobru cenu a navyse usetri az 50% casu. Stavia sa presne, aj izolacia je super, len sa bojim prave toho zatlkania klincov a ci sa nebudem robit zle elektroinstalacia a ci sa nerozbije pri stavani.
Co y na to? Ktory material z hladiska financii, rychosti, uspory, praktickosti a zivotnosti odporucate? DAKUJEM za info!
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Kvádre YTONG vs. tehla

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ani jedno ani druhe. Tehlu uz vonkoncom nie. Skus sa dat na drevostavbu.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Skús to Lubos rozpísať trochu obšírnejšie, ak máš s tým skúsenosti, nejaké porovnanie, zaujíma to aj mňa.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Hovori sa tomu kanadsky dom, to co vidis v niektorych statoch USA a v Kanade, na stavbu sa pouziva drevo. Ma to ramovu konstrukciu, Stavba trva len par mesiacov. Naklady su cca rovnake ako murovane domy. A mas ine moznosti kurenia, ktore su viac ekonomickejsie. S tym, ze na Slovensko tu nieje este tak popularne.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Fuha, nooo drevomaterialy sme vylucili, chceli sme predtym montovany, ale cenovo je to podobne, takze radsej tieto spominane materialy. skor by ma zaujimali iba tieto :)
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Čo sa týka izolačných schopností tehla je naj. Je síce drahšia ale netreba zatepľovať. Určite tehlu.
Dinnamo13
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dinnamo13 »

montované domy-výhoda:rýchlo postavané, konzervatívny názor:zafuka vietor a rozleti sa to :D , tehla:klasika, nesklame, možeš kludne aj zatepliť.
jozko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozko »

a ešte sa nedaj zlákať potom na reči typu to zateplovať netreba. Odporúčam zatepliť pretože energetické nároky budú len stúpať a energie lacnejšie nebudú.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Pokial sa zvolia kvalitne tehly tak zateplenie ucinok neprinesie. Len predrazi stavbu, lebo navratnost je strasne dlha. Ja by som skor siel smerom energeticky pasivneho domu, ale ten ma ine naroky na realizaciu.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

urcite tehlu
keby si vedel z akych sraciek sa tamtie ytongy/ypory a boh-vie co este vyrabaju tak by si sa nato v obchode ani nepozrel :|
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Drevostavba ? To by som neriskoval, počasiu začína čím viac drbkať, ktovie, čo tu bude za 20 rokov.

My sme stavali 2 roky späť - tehla, vraj je najlepšia.
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

jozko napísal:a ešte sa nedaj zlákať potom na reči typu to zateplovať netreba. Odporúčam zatepliť pretože energetické nároky budú len stúpať a energie lacnejšie nebudú.
Nie je tehla ako tehla. Keď kúpi kvalitnú, zatepľovať netreba.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

vendo napísal:urcite tehlu
keby si vedel z akych sraciek sa tamtie ytongy/ypory a boh-vie co este vyrabaju tak by si sa nato v obchode ani nepozrel :|
no schválne, z čoho? či jedna babka povedala? :)
apple1
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apple1 »

no ja som za ytong. je lacnejši, lepšie izoluje, lepšie sa s nim pracuje a plus ku tomu zateplenie. ale rozdieli tehla vs ytong nesu veľke v oboch domoch sa dobre byva.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

rozhodne tehla ... a keby som staval ja, tak by som to nechal lepit penou, ziadne malty, klebery a neviem ake vychytavky .. pena je rychla, presna, velmi pevna a hlavne urcite nevyjde drahsie ako malta (ktora zateka do tehly a vytvara tepelne mosty, atd. atd.) ...

Dunlop - skus si niekedy pozret kde stoja fabriky Ytong, Ypor a podobne ;-) ... taky ytong je vlastne iba zmes VEP (vedlajsich energetickych produktov), teda odpadu z tepelnych elektrarni ... struska, popilek, pouzity "zasireny" vapenec, teda energosadrovec a podobne ;-)

(ale zas je celkom dobra myslienka zuzitkovat odpad tak, ze v nom mozu byvat ludia :-) ) ...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

vyrabane su povacsine z "odpadu" presne akeho to ti nepoviem, nepoznam ich tajne recepty :D

ale viem ze obsahuju chemikalie, popolcek, tazke kovy, a nim podobne veci (nehovorim ze vsetky vsetko, niektore maju to ine tamto)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Boze ste zaslepeni. Ze vietor a pocasie....ved drevostavba vydrzi viac ako tehlovy dom ;)
Vtedy ked ti pukaju mury na murovanom dome, drevostavba este stoji. Tazko sa s vami hadat...tu je napr. mala cast toho vsetkeho:
http://www.kanadskedomy.sk/web/index.php/vyhody-stavieb
bod 14:
MÁ SILNÚ, STABILNÚ A PEVNÚ KONŠTRUKCIU
Je odolné voči vetru a zemetraseniu. Podľa Mercalliho stupnice si do stupňa 11 udrží stabilitu.

A sila 11 na Mercalliho stupnici sa podla wikipedie da opisat takto:
Panika. Vydrží len málo budov, v zemi sú široké pukliny, vznikajú zlomové zrázy, podzemné potrubie vypovedá službu. Koľajnice sú veľmi poprehýbané.

Tak pred tym nez nieco zadrbete aj si o tom nieco prestudujte, je to to iste s vetrom, drevostavba vydrzi obrovske napory vetra, pri 200km/h to este drzi.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Adulko1: My máme obvodové múry postavené z Porothermu Profi, lepené penou Dryfix. Priečky sme porobili z ytongu. Čo sa týka klincov - na to sa vykašli, určite nebudeš do múru tĺcť sedem-cólové klince, keď som do obvodových múrov niečo pribíjal ja, tak som problém nemal nikdy a ani s elektrinou a rozvodmi nebol problém. Keď je šikovný elektrikár, tak nie je problém. Rozbiť sa to určite nerozbije, nám do niektorých miest tehly zasekávali geberit a úplná pohoda.
Zateplenie sme vyriešili termoizolačnou omietkou.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:Boze ste zaslepeni. Ze vietor a pocasie....ved drevostavba vydrzi viac ako tehlovy dom ;)
Vtedy ked ti pukaju mury na murovanom dome, drevostavba este stoji. Tazko sa s vami hadat...tu je napr. mala cast toho vsetkeho:
http://www.kanadskedomy.sk/web/index.php/vyhody-stavieb
bod 14:
MÁ SILNÚ, STABILNÚ A PEVNÚ KONŠTRUKCIU
Je odolné voči vetru a zemetraseniu. Podľa Mercalliho stupnice si do stupňa 11 udrží stabilitu.

A sila 11 na Mercalliho stupnici sa podla wikipedie da opisat takto:
Panika. Vydrží len málo budov, v zemi sú široké pukliny, vznikajú zlomové zrázy, podzemné potrubie vypovedá službu. Koľajnice sú veľmi poprehýbané.

Tak pred tym nez nieco zadrbete aj si o tom nieco prestudujte, je to to iste s vetrom, drevostavba vydrzi obrovske napory vetra, pri 200km/h to este drzi.
vies ty vobec kolko vydrzi tehla? :lol:

a len tak, mimo rec, preco prezentujes drevostavby a davas nam tu stranku na nieco uplne ine?

drevostavba ano, ale len niekde v klude, nikdy nevies kde sa najde nejaky fetak ktory ta zapali
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Davam stranku len pre inteligentneho cloveka, ktory sa tu snad najde nejaky, ale ty to nebudes, kedze si do nej ani nenazrel ale trepes somariny.
dalsi bod na stranke:
9. JE OHŇOVZDORNÝ
Stavebná konštrukcia obsahuje len nehorľavé elementy.

nevies o com sa bavime...nemyl si to s drevenicou....
Napísať odpoveď