Kvalita hovoru (ľudia ma zle počujú)

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Kvalita hovoru (ľudia ma zle počujú)

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte, už viacero ľudí sa mi sťažovalo, že ma zle počujú pri telefonovaní. Hovorím dosť hlasno aj zreteľne. Potom sa spýtam "lepšie?" a oni "Hej, teraz lepšie", pričom som nič nespravil. Opakuje sa to dosť často a vravelo mi to viacero ľudí nezávisle.

Mikrofón som vylúčil, lebo dosť často využívam hlasovky na Messengeri a tie sú ako zo štúdia, úplne čisté.

Napadol ma teda samozrejme signál, ale deje sa mi to aj doma v byte, kde mám absolútne plný signál, LTE (mám 4ku). Je nejaký spôsob ako to odsledovať, alebo nájsť príčinu? Je to dosť otravné.

Mám iPhone XS a vidím tam nejaké nastavenie "VoLTE", ktoré vraj "Môže zvýšiť kvalitu hovoru". Mám to vypnuté, neviem či to má aj dáke nevýhody.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Kvalita hovoru (ľudia ma zle počujú)

Príspevok od používateľa starysomar »

VoLTE som povolil na androidovskom Xiaomi, nevýhody som nezistil.
Zasleduj sa, ako držíš mobil počas hovoru - mne tiež často manželka namietala (99% hovorov mám s ňou), že ma nepočuje - prišiel som na moju chybu, ktorú som robil.
Mnohé (androidové) telefóny majú dva mikrofóny, druhý slúži na potlačenie okolitého hluku a ak človek drží mobil ďalej od úst - potláča to aj jeho hlas.
Či má iPhone tiež dva mikrofóny sa mi nechce hľadať :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

VoLTE sú vlastne hovory uskutočňované cez LTE dátovú sieť vo vyššej kvalite - kvalita podobná ako pri hovoroch cez sociálne siete. Skús to zapnúť a uvidíš. Mne VoLTE robilo problémy iba pri volaní mame, ktorá mala furt prastarý tlačítkový mobil. So zapnutým VoLTE som sa jej niekedy nevedel dovolať. Pri ostatných ľuďoch s tlačítkovými mobilmi však nebol žiadny problém.

Tieto vianoce mama konečne dostala poriadnu dotykovku a odvtedy sa začal objavovať podobný nešvár ako popisuješ ty. Počas hovoru sa jej slová niekedy začali úplne strácať. Problémom boli zapnuté hovory cez Wifi (VoWiFi) - mama totiž pri telefonovaní doma rada sedí na jednom mieste, ktoré je na opačnom konci bytu ako majú wifi router. Po zrušení tejto voľby sa problém už neopakoval.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

máš 4ku, to vysvetľuje všetko :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Starysomar: myslkm ze drzim ten mobil celkom blizko ust, ale skusim si na to dat pozor. Mam tam aj moznost to rusenie okoliteho zvuku vypnut, vyskusam.

Brm: skusal som najst nastavenie VoWifi resp. hovorov cez wifi ale nenasiel som.

Kubiak: No, len schvalne evidujem pripady ked som doma, mam tu plny signal LTE a aj rychlost internetu na datach je tu stabilna a maximalna.
Napísať odpoveď