Ahojte, už viacero ľudí sa mi sťažovalo, že ma zle počujú pri telefonovaní. Hovorím dosť hlasno aj zreteľne. Potom sa spýtam "lepšie?" a oni "Hej, teraz lepšie", pričom som nič nespravil. Opakuje sa to dosť často a vravelo mi to viacero ľudí nezávisle.
Mikrofón som vylúčil, lebo dosť často využívam hlasovky na Messengeri a tie sú ako zo štúdia, úplne čisté.
Napadol ma teda samozrejme signál, ale deje sa mi to aj doma v byte, kde mám absolútne plný signál, LTE (mám 4ku). Je nejaký spôsob ako to odsledovať, alebo nájsť príčinu? Je to dosť otravné.
Mám iPhone XS a vidím tam nejaké nastavenie "VoLTE", ktoré vraj "Môže zvýšiť kvalitu hovoru". Mám to vypnuté, neviem či to má aj dáke nevýhody.
Kvalita hovoru (ľudia ma zle počujú)
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Kvalita hovoru (ľudia ma zle počujú)
VoLTE som povolil na androidovskom Xiaomi, nevýhody som nezistil.
Zasleduj sa, ako držíš mobil počas hovoru - mne tiež často manželka namietala (99% hovorov mám s ňou), že ma nepočuje - prišiel som na moju chybu, ktorú som robil.
Mnohé (androidové) telefóny majú dva mikrofóny, druhý slúži na potlačenie okolitého hluku a ak človek drží mobil ďalej od úst - potláča to aj jeho hlas.
Či má iPhone tiež dva mikrofóny sa mi nechce hľadať
Zasleduj sa, ako držíš mobil počas hovoru - mne tiež často manželka namietala (99% hovorov mám s ňou), že ma nepočuje - prišiel som na moju chybu, ktorú som robil.
Mnohé (androidové) telefóny majú dva mikrofóny, druhý slúži na potlačenie okolitého hluku a ak človek drží mobil ďalej od úst - potláča to aj jeho hlas.
Či má iPhone tiež dva mikrofóny sa mi nechce hľadať
VoLTE sú vlastne hovory uskutočňované cez LTE dátovú sieť vo vyššej kvalite - kvalita podobná ako pri hovoroch cez sociálne siete. Skús to zapnúť a uvidíš. Mne VoLTE robilo problémy iba pri volaní mame, ktorá mala furt prastarý tlačítkový mobil. So zapnutým VoLTE som sa jej niekedy nevedel dovolať. Pri ostatných ľuďoch s tlačítkovými mobilmi však nebol žiadny problém.
Tieto vianoce mama konečne dostala poriadnu dotykovku a odvtedy sa začal objavovať podobný nešvár ako popisuješ ty. Počas hovoru sa jej slová niekedy začali úplne strácať. Problémom boli zapnuté hovory cez Wifi (VoWiFi) - mama totiž pri telefonovaní doma rada sedí na jednom mieste, ktoré je na opačnom konci bytu ako majú wifi router. Po zrušení tejto voľby sa problém už neopakoval.
Tieto vianoce mama konečne dostala poriadnu dotykovku a odvtedy sa začal objavovať podobný nešvár ako popisuješ ty. Počas hovoru sa jej slová niekedy začali úplne strácať. Problémom boli zapnuté hovory cez Wifi (VoWiFi) - mama totiž pri telefonovaní doma rada sedí na jednom mieste, ktoré je na opačnom konci bytu ako majú wifi router. Po zrušení tejto voľby sa problém už neopakoval.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
máš 4ku, to vysvetľuje všetko 
Starysomar: myslkm ze drzim ten mobil celkom blizko ust, ale skusim si na to dat pozor. Mam tam aj moznost to rusenie okoliteho zvuku vypnut, vyskusam.
Brm: skusal som najst nastavenie VoWifi resp. hovorov cez wifi ale nenasiel som.
Kubiak: No, len schvalne evidujem pripady ked som doma, mam tu plny signal LTE a aj rychlost internetu na datach je tu stabilna a maximalna.
Brm: skusal som najst nastavenie VoWifi resp. hovorov cez wifi ale nenasiel som.
Kubiak: No, len schvalne evidujem pripady ked som doma, mam tu plny signal LTE a aj rychlost internetu na datach je tu stabilna a maximalna.