kvapalina do ostrekovacov (ako vyrobit)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tu som natrafil dnes nahodou na celkom zaujimavy clanok o ostrekovacoch a zmesiach...

Prečo náplň ostrekovača neumyje čelné sklo?
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

hojko napísal:nordkapp_pb: Co mas proti Jari alebo niecomu podobnemu co sa pouziva na umyvanie riadu??? Kedze mam niekde puknutu hadicku, tesnenie, nadrzku alebo ventil, tak mi vyteka voda a udrzi sa tam asi tak liter. Zbytocne tam nechcem liat zmes, ktoru kupim na pumpe, pretoze mi to pride zbytocne. Takto doma do dvojlitrovej flasky cvrknem asi tak cajovu lyzicku Jari, zalejem vodou, premiesam, dolejem do ostrekovaca a je to. Obcas pouzijem aj nejaky ten prostrediok na umyvanie okien, zalezi od toho ci to plnim v kuchyni alebo na WC. Nevidim v tom vsak rozdiel, ak nedam vela Jari, tak to nepeni a cisti to rovnako.
Nestalo by za zvazenie si to dat opravit a mal by si po problemoch, oprava ta isto nevijde draho, len par €a spravis si to iste aj sam.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Nezabudnite takto riedit kvapalinu pred zimou. A potom sa vam moze stat to co jednemu znamemu, ktory tiez takto riedil 2l destilovanej vody + okena a potom sa cudoval v zime ked raz pocas peknej cvachtanice musel auto odstavit na krajnici a utierat okno handrou. Ked mu v servise vybrali nadrzku tak ju mal ako kamen celu zamrznutu a aj hadice k motorcekom. Dokonca svojim usilovnym striekanim na prazdno zadny motorcek spalil. Takze ak uz setrite na kvapaline ktora stoji par drobnych tak nezabudnite pred prvymi mrazmi dokonale vyliat vsetko von alebo ju celu vystriekat aj z hadiciek.
Ja osobne kupujem raz rocne 5l bandasku Shell kvapaliny. Pekne to vonia a aj okno mi to umyva utesene.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

stifler1: Par eur ako par eur, ak tam bude problem s cerpadlom, co kludne moze byt podla toho co som cital v internetovych diskusiach, tak nove stoji 120 eur a k tomu treba zapocitat mozno este dalsie veci ako je tesnenie, hadicka a podobne, nehovoriac o robote.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Dj-XxX napísal:3/4 destilovanej vody
a doliat Cifom alebo Purom
A načo destilovanú vodu prosím ťa? Destilovaná voda je do baterky a podobne, netreba ju dávať do ostrekovačov. Stačí obyčajná z vodovodu plus jar alebo iný saponát na riad.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

do prazdnej flase napustim vodu z vodovodu, slahnem tam par kvapiek jari a nalejem to do nadrzky. okno to pekne vycisti a vydrzi mi to nejaky ten tyzden. staci mi to (stale mi na okna pada taky bordel zo stromu...)
Napísať odpoveď