Lacnejsie sluchadla

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
matosati
Novice
Novice

Re: Lacnejsie sluchadla

Príspevok od používateľa matosati »

Zdravim tak rad bych napsal neco k tem kanenum km-92.

objednano z focalprice.com za 5.14$, dorazili přiblizne po 18 dnech poštou.

cely nadseny po rozbaleni jsem je pripojil k pc a .... naprosta katastrofa... velice vyrazna deka, vysky mi prorezavali usni bubinky, sykavky v kazdem vyssim tonu.

no trochu znechucen jsem je pripojil k jinemu Pc s creative x-fi zvukovkou ale to stejny, tak jsem je nechal v supliku rozerhat kolem 12 hodin.
- ta deka se zmirnila(ne moc) ale ty vysky rezali porad hodne ale ne az tak
- tak jsem je nechal v supliku hrat na vyssi hlasitosti dalsich neco kolem 35 hodin v kuse pri ruznych zanrech.

Po neco kolem 50 hodinach jsem se rozhodl konecne otestovat co jsem to koupil.

pripojil jsem je tedy k Sansa clip+ (rockbox - nastaveni flat EQ), a poslouchal nekolik dni
-FLAC-(Katie Melua, celtic woman, haley westenra, Rihanna, AC/DC, Disturbed, The Cure. Marilyn Manson, Deep Purple),
-Ogg192k/mp3230k-(Avril lavigne, Paloma Faith, Lacuna coil, Evanescence, Airbourne, Armin Van Buuren, PJ Harvey) + Funky radio

VYSLEDEK - po tech 50 hodinach rozehrani v kuse hraji krasne ciste basy jsou hluboky hutny ale decentni, vysky jsou ciste docela kvalitni a vysoky, ten prednes je vyvazeny basy a vysky se navzajen skvele doplnuji neni tam zadna vyrazna slozka ktera by hrala na ukor ostatnich.
bohuzel ale chybi hodne detailu ale od tak lenvnych sluchatek se to ocekavat neda.
"problem" ale je ze stredni pasmo je dost nevyrazny nekdy se zda ze vubec neni, ALE "skoro vubec" si toho ani nevsimnete (teda u vetsiny skladeb) protoze basove a vysoky pasmo jsou pekne vyvazeny. Ty stredy jsou nejvic znat v Rihanna-Fading ze nesihaji.

- Vratim se jeste k tem vyskam, jsou cisty a vysoky, klidne zvladnou supr vokal Hayley Westenra - scarborough fair na plne hlasitosti bez sykani nebo cinkani... teda nevyrovnaji se mym phonakum ale nemusi se stydet. Tady u vysek je ale problem pri napr. rockove hudbe kdy u vice nastroju je cinkani znat, stejne tak i u elektro muzice, ale neni to tak hrozny, asi nestihaji.
*cinkani se da vyrazne omezit stahnutim 6khz eq pasma
- basy - jsou taky pekne cisty ale ne moc vyrazny, hraji dobre basu, baskytaru a bubny jsou jak zivy (az na ty detaily) ale maji problem s ostrymi bubny napr. Rihanna-Love the way you lie, Marilyn Manson tady uz nektery ty extremy nestihaji. No u Marilyn Manson ve flacu jsou ty basy docela ostry a silny ale u ostatnich byli spis decentni...nevim proc...mozna je to nahravkou.
- stredy - tady neni o cem diskutovat jsou v pozadi, nevyrazne ale ani nijak negativne nezasahuji do projevu.

rozhodne nelituju tech penez, na to jak hraji ciste a s plnym zvukem bych za ne klidne dal i 15eur (po zvukove strance, ne za kvalitu spracovani).
jsou to takovy funky sluchatka.

doporucoval bych je na Drum&bass muziku tam maji dobry masity cisty bass (Bush Chemists-top dub special), nebo na blues/ soul, proste tam kde je mene nastroju soucasne, pomalejsi rock je taky fajn.
ne moc vhodny na hardrock/speedrock kvuli tem detailum a slozite muzice(hodne nastroju)

... jo jeste dulezity dodatek ke konstrukci, jsou trocha vetsi, usnout s nima neni dobry napad, jinak kabel je docela dobry. tlumeni okolniho zvuku neni uplny, ale nejsou zvenku uplne uzavreny takze okoli slysi co poslouchate, kvuli tem dirkam vzadu.
Napísať odpoveď