Lacnejsie sluchadla

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
raky2702
Expert
Expert

Lacnejsie sluchadla

Príspevok od používateľa raky2702 »

Cawte, mam doma jedny EP-630 a zatial funguju bezchybne aj kvalita mi vyhovuje ale potreboval by som este jedny nejake sluchadla k PC - tiez stuplove.
Chcel som najpr co najlacnejsie ale potom som sa rozhodol ze by som dal aj trochu navyse. Cize rozhodujem sa medzi tymto :

Kód: Vybrať všetko

http://sluchadla.heureka.sk/creative-ep-630/
cize by som zobral este jedny ako mam teraz

alebo :

Kód: Vybrať všetko

http://sluchadla.heureka.sk/philips-she3570/
Ktore su o par eur este lacnejsie. Je tam velky rozdiel v kvalite alebo je to jedno ? pripadne nieco ine do tych 15 eur
Uprednostujem aj hlavne vydrz aby neodisiel hned kablik atd.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Lacnejsie sluchadla

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Veľa ušetriš a ešte to bude hrať lepšie ako Creativy:
http://www.dealextreme.com/p/km92-noise ... able-36338
raky2702
Expert
Expert

no nevyzeraju zle ale paypal nemam a nechce sa mi kvoli jednym sluchadlam si ho zakladat. A hlavne by som chcel obchod kde by som mohol osobne prist po tom - cize nieco v BA ( alza.sk, talkive.sk, datart, nay atd.)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak potom prihoď tych par eur, jednoznačne sa oplati: http://talkive.sk/index.php?page=shop.p ... 1&vmcchk=1.
raky2702
Expert
Expert

vyzeraju celkom dobre ale maju na kabliku tlacitko a to ja neznasam, uplna zbytocnost pre mna. Cim lahsie a mensie sluchadla tym lepsie.
stuff
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stuff »

paypal nepotrebujes mozes si objednat odtial

http://www.primaceny.sk/akcia/KM92-izol ... 20cm-kabel
raky2702
Expert
Expert

to nie, musel by som platit za postu a potrebujem taky obchod aby som mohol niekedy v buducnosti priniest tie sluchatka na reklamaciu osobne a nie ze ich budem posielat postout do Kanady kde sidlia. POtreboval by som to z obchodu ktory ma pobocku v Bratislave - cize alza.sk, talkive.sk, priapdne datart, nay, shark atd.
Ryan Giggs
VIP
VIP

raky2702 napísal:vyzeraju celkom dobre ale maju na kabliku tlacitko a to ja neznasam, uplna zbytocnost pre mna. Cim lahsie a mensie sluchadla tym lepsie.
Neviem kde si nabral to tlačitko.
raky2702
Expert
Expert

Teraz som to blizsie pozeral a nenasiel som jednoznacny dokaz ale oni su vlastne PL-21 a MP-21 takze iba tie MP maju ten mikrofon s tlacitkom ? Ak ano su naozaj kvalitne ( nepoznam tu znacku moc preto jej az tak nedoverujem ) ? Inac mne sa pacia, dokonca su o 1 gram lahsie ako tie creative aj obchod je good.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano s ovladanim pre iPhone su MP. A aj to je len redukcia, nie samotny kabel. PL ovladanie nemaju.
Soundmagic je činska firma, ale nie nejaka tržnicova. Je to poctivy vyrobca, ktory vyraba kvalitne lacne špunty. Kvalita materialov a kvalita prevedenia patri na špičku v ramci svojej cenovej kategorie. Take kvalitne materialy najdeš u väčšiny konkurencie až u podstatne drahšich modelov. Zvukovo je to v ramci ceny tiež špička. Pokiaľ to ma byť z obchodu, z ktoreho si to môžeš vyzdvihnuť osobne, tak za tu cenu lepšie sluchadla nenajdeš.

Inak trošku odbočim, ad reklamacia. pokiaľ ma nejaky vyrobca v BA autorizovany servis, tak tovar na reklamaciu nemusiš nosiť predajcovi, ale priamo do servisu. Teda ak by si objednal sluchadla z nejakeho ineho mesta, tak sluchadla nemusiš posielať poštou späť ale zanesieš do servisu v BA. To len tak na okraj reklamacie.
raky2702
Expert
Expert

ok diky... Presvedcil si ma berem tie SoundMagic... Este by ma zaujimalo, Alza.sk ma pri kazdom produkte ze zaruka 24 mesiacov.. Kde je na talkive napisane ako dlho je zaruka na danu vec ? Preto sa o tuto reklamaciu tak zaujimam lebo sluchadla mi bezne vydrzia rok a potom bud kupit nove alebo reklamovat.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zaruka 24 mesiacov je dana zakonom. Kratšiu mať na talkive preto nemôžu. Nemusiš sa obavať.

Nie na darmo sa hovori, "nie som taky bohaty aby som si dovolil kupovať lacne veci". To že ti sluchadla vydržia len rok je dane tym, že kupuješ iba lacne, ktore kvalitou konštrukcie nevynikaju. Keby si investoval do poriadnych sluchadiel (napr. s vymeniteľnym kablom), nestane sa ti to, vydržia ti dlho. Takto ťa to v konečnom učtovani stoji viac.
raky2702
Expert
Expert

ok diky za rady... sluchadla objednane, potom napisem ci hraju lepsie ako tie creative :) dufam ze ano :lol:

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2012, 22:09)
Tak mam ich doma... Stale si prehadzujem tie moje Ep-630 a tieto PL-21 a nejak sa mi zda ze tie ep-630 maju malinko navrh. Tie pl-21 maju silnejsie basy ale sa mi zda ten zvuk taky tlmeny. Tie ep-630 su viac na vysky a sa mi zda ze maju taku otvorenejsiu hudbu ( taky iny zazitok z tej hudby ). Som pocul ze by sa to malo este rozohrat ale neviem nikdy som to este nerobil.
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

urcite je tam rozdiel...len na to prides casom..plus zalezi co mas za kvalitu hudby a cez co to pocuvas :)
raky2702
Expert
Expert

no to som rad... pocuvam cez Nokia 5530 XM a hudba prevazne rap, hip-hop, RnB, dubstep, obcas rock - co sa da stahujem vo formate .mp3 320 bit
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kazde sluchadla potrebuju rozohrat par desiatok hodin. Nerozohrate sluchadla sa nikdy nehodnotia. Az potom mozes porovnavat. PL21 hraju lepsie ako Creativy, ale nemozes cakat nejaky priepastny rozdiel ked tie sluchadla patria cca do rovnakej cenovej kategorie.
matosati
Novice
Novice

Príspevok od používateľa matosati »

Zdravim, chcem kupit lacne sluchadla tak do 15eur., mam to k PC so slabou zvukovkou

nasiel som zopar kandidatov a potrebujem radu ktore su lepsie, dolezitejsie su premna hlbsie cistejsie basy.

Sony MDR-EX50LP
SoundMAGIC PL10
Creative EP-630
Panasonic RP-HJE120E

... edit ... este ma zaujima ci ma po zvukovej stranke zmysel instalovat RockBox na sansa clip+ so sluchatkami phonak audeo, pretoze som to skusal ale originalne nastavenie mi viac vyhovuje uzivatelsky, po zvukovej stranke neviem ako je na tom (pouzivam flat eq.)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Preco chces kupit k pc spunty? To je trochu nezmysel. Poobzeraj sa radsej po normalnych velkych sluchadlach. Nejake Koss UR20 alebo Sony XD100 ci nieco podobne. Alebo naskrab na nejake AKG K 44 (cca 25 €). To uz bude aj celkom fajn hrat. To ti k pc urobi lepsiu sluzbu. Oproti Phonakom to ale bude bieda. Alebo kludne aj o dost drahsie a lepsie sluchadla ak pustia financie. Integrovana zvukovka sice nie je ziadne terno, ale nakrmi aj lepsie sluchadla. A casom mozno dokupis nejaky lepsi zdroj. Sam som isty cas krmil integrovanou sluchadla za 150€ eur a dalo sa s tym v pohode zit. Zalezi na narocnosti sluchadiel (impedancia, citlivost) a nie na cene.

Rockbox by som urcite nahodil, to co ponuka sa vzdy hodi. Origo fw ti tam ostane tiez, nie je problem pouzit ten ktory prave potrebujes.
matosati
Novice
Novice

Príspevok od používateľa matosati »

spunty su fajn k PC pretoze mam vo zvyku mat len 1 sluchadlo v uchu koli praci (jednym uchom pocuvam sefa a druhym z pc)

hudbu si velmi pri tom neuzijem preto mi stacia lacne ... proste chcem za tu cenu vybrat tie co maju lepsi zvuk.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Najlepsi zvuk do 15 eur maju Kaneny za 4 eura. To hovorim bez akejkolvek nadsazky a ironie. Hore mas odkazy. Len to spracovanie nemusi byt spickove. Ale v zahranici je toho viac co hra lepsie ako tie z tvojho vyberu.
Ale zalezi vobec na tom, ked to pocuvas len jednym uchom?

Z tvojho vyberu je to imho jedno ktore si vyberies. Ono to je +/- to iste. Chybu neurobis ziadnymi.
Napísať odpoveď