LCD Monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
AXO
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

t0m4s3 napísal:AXO > diskusia o tom ci wide, alebo nie je na dlho. Rozhodne vsak 19'' wide nie, ak wide tak az od rozlisenia 1680x1050, cize 20'' a vyssie. Ak nemas silnu graficku kartu, urcite bude lepsie kupit nieco s klasickym 4:3 rozlisenim a to 19 palcov a vyssie - predsalen rozlisenie 1280x1024 utiahne grafike lahsie ako 1680x1050 a viac.
hmm nechcem ta uberat o cas ale nemohol by si konkretizovat preco 19" wide nie ? ved rozlisenie 1440x900px je dost... len vazne neviem ze ci sa hravaju hry lepsie na wide alebo normal, lebo v predajni mi predvedu max video v pomere stran 16:9(resp. 16:10). takze nezistim ako by vypadal napr crysis, alebo CoD4 na wide...

teraz mam normal 17" takze normal 19" je iba vacsi rozmer....

// popripade ktory (wide alebo normal) odlahci pracu grafickej karte... rozlisenie 1440x900 zobrazi 1 296 000px, a 1280x1024 zobrazi 1 310 720px na obrazovke... po spravnosti by to malo byt tak ze menej pixelov je "lahsie utiahnutelne" pre GPU nie ?
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

može byť chyba v slabej grafike ked pri pozerani filmu vznikaju vo filme mihnutia
thx
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

AXO napísal:hmm nechcem ta uberat o cas ale nemohol by si konkretizovat preco 19" wide nie ? ved rozlisenie 1440x900px je dost... len vazne neviem ze ci sa hravaju hry lepsie na wide alebo normal, lebo v predajni mi predvedu max video v pomere stran 16:9(resp. 16:10). takze nezistim ako by vypadal napr crysis, alebo CoD4 na wide...

teraz mam normal 17" takze normal 19" je iba vacsi rozmer....

// popripade ktory (wide alebo normal) odlahci pracu grafickej karte... rozlisenie 1440x900 zobrazi 1 296 000px, a 1280x1024 zobrazi 1 310 720px na obrazovke... po spravnosti by to malo byt tak ze menej pixelov je "lahsie utiahnutelne" pre GPU nie ?
Z jednoducheho dovodu - 900px na vysku je zalostne malo! Ak mas 17''LCD tak byt tebou tak nekupujem vobec nic a nove LCD az s novym pocitacom/upgradom.
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Ok, tak nieco som nasiel v Ageme, ale ako som vzpominal, nevyznam sa v LCD monitoroch, takze poradte. Vybral som tento typ: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10756760

alebo tento: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10168446

Obidva su Asusy, niekto mi radil, ze su dobre, tak neviem...
Este raz pripominam, ze vyuzitie by bolo hlavne na hranie hier. Grafiku mam GeForce NX 6600 256 MB, bude stacit?
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Z jednoducheho dovodu - 900px na vysku je zalostne malo! Ak mas 17''LCD tak byt tebou tak nekupujem vobec nic a nove LCD az s novym pocitacom/upgradom.
nakoniec mi vychadzaju tieto dva ako celkom dobra kupa
19" LCD s rozlisenim 1680x1050 a 20" LCD s rozlisenim 1680x1050

len neviem spotrebu toho ASUSa, a nikdy som nemal skusenosti s reproduktormi na monitore.. daju sa vypnut a pouzivat len zvukovu kartu z bedne ?
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

AXO napísal:len neviem spotrebu toho ASUSa, a nikdy som nemal skusenosti s reproduktormi na monitore.. daju sa vypnut a pouzivat len zvukovu kartu z bedne ?
no to mas ako s normalnymi reprakmi, mas odnich normalne vzadu monitora vystup a jack na zapojenie do zvukovky, cize ked ich nezapojis tak ti hrat nebudu :)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

webmasterr napísal:no to mas ako s normalnymi reprakmi, mas odnich normalne vzadu monitora vystup a jack na zapojenie do zvukovky, cize ked ich nezapojis tak ti hrat nebudu :)
ok dik moc, a este by som rad vedel od niekoho ze aky je rozdiel medzi analogovim(mam pocit ze to je D-sub ale nie som isty) a DVI vstupom..hlavne po vykonovej a kvalitativnej stranke... myslim ze ci DVI ma lepsie pingy, alebo krajsi obraz....

lebo nove grafiky mavaju uz len DVI vystupy...aj ked je ako sucast balenia korekcia...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pingy lepsie urcite nema, ale co sa tyka kvality obrazu tak ta je u DVI lepsia, avsak nemyslim si, ze pre bezneho uzivatela pozorovatelna. Co sa tyka tvojho vyberu, tak kvoli sympatiam by som volil LG, predsalen sa mi nezda, ze by Asus bol nejaky renomovany vyrobca monitorov. Navyse reproduktory na monitore povazujem za "zverstvo".
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hmm no tak mi v predajni predviedol ten 20" LG a zda sa mi akysi maly, neviem ci to bolo tym, ze predajna a okolity svet je taky velky v porovnani s tym monitorom(a tak to asi skresluje), alebo je vazne taky maly... a tak sa este chcem poprosit o radu ze ci sa oplati zobrat 20" LCD alebo 22" LCD

oba su rovnako na tom so vsetkym(rozlisenie, kontrast, latency,vystupy, spotreba....), len velkost je ina
neviete asi aky rozdiel je v rozmeroch obrazovky ? kedze je rovnake rozlisenie, tak nebude na tom 22" zubaty obraz oproti tomu 22" ?

pls nehnevajte sa ze zase otravujem s tym istym, ale uz by som to chcel mat aj ja z krku

// zubaty myslim preto, lebo 20" ma velkost px 0.264x0.264 a ten 22" ma velkost 0.282x0.282
//ST1 zda sa ti mensi ako ta 17" ? a to je ako mozne :), na akom rozliseni si mal tu 17" a na akom frcis teraz na tej 19"?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

Ja som mal 17tku vymenil som za LCD LG 19 palec, 5ms, 5000:1 kontrast a zda sa mi mensi ako ta 17tka :P radsej brat vacsie aj na pracu aj hry proste je to good...
Napísať odpoveď