Leasing,totalna škoda na aute

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Sphinx
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Leasing,totalna škoda na aute

Príspevok od používateľa Sphinx »

Zdravim pred par dnami mal brat autonehodu(nikto nebol zranení ani usmrtení) a z tejto situácie vyplýva aj moja otázka, kupili sme auto na leasing (quatrocar) zaplatili sme 45% akontáciu a slpacali sme 2 mesiace, no prislo to čo nik nečakal a auto sa stalo účastníkom dopr. nehody, vodička prichádzajúca z vedľajšej cesty nedala prednosť bratovi a nabúrala nie len do neho ale este aj do vedľa stojaceho kamiónu, bola uznaná ako vinníčka nehody. Auto sme nechali odtiahnúť do najbližšieho servisu Fiat , škodu nahlásili a čakáme na posúdenie (bolo nám povedané že auto je na "totálku" ale že na 100% to musí potvrdiť až likvidátor resp. poistovna ) nemá niekto skúsenosť s tým ako sa postupuje dalej ? je šanca že dostanem spat peniaze ktore som do toho vrazil ? teda okrem splatok kt. su za vyuzivanie auta (2 mesiace) poistka bude hradena z vinnikovej zakonnej poistky. suma auta 4700€ rok.v. 2008
možné scenáre: 1.poistaka pokryje skodu a peniaze vratia leasingovke a ak bude preplatok vratia mi ho = som skodovy aj ked niesom povodca nehody
2.vratia peniaze ale nepokryje to skodu a budem musiet platit ...ale preco ked ja som nevinny
3.vratia mi komplet sumu okrem splatok a zluva su rusi..
4,??

dakujem za kazdu radu prip navrh
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Leasing,totalna škoda na aute

Príspevok od používateľa p4ra »

Mal by si dostat nejaku strednu cenu vozidla, ktora je momentalne na trhu. Z tej by si mal byt schopny vyplatit leasing a ukoncit zmluvu. Resp. peniaze pojdu rovno do QuatroCar.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

cize pravdepodobne som prisiel o 2000€ .. a koho by mal byt potom "vrak" ? zrejme leasingovky ? ale ked doplatim leasing tak by malo byt moje ci? aspom na nahradne rozpredat ak sa postasti. pravdepodobne ak nastane takato varianta budem sa sudit s vinnikom.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

p4ra napísal:Mal by si dostat nejaku strednu cenu vozidla, ktora je momentalne na trhu. Z tej by si mal byt schopny vyplatit leasing a ukoncit zmluvu. Resp. peniaze pojdu rovno do QuatroCar.
Pri totalke sa davana najnizsia cena za ktoru sa rovnake auta predavaju na internete. System nezmyselny, ale tak to zial chodi. Treba pockat na poistovnu.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak po patrani na nete som ziskal info ako by to malo byt. obstaravacia cena vozidla v dobe nehody(ak je skoda viac ako 80 % je to totalka) - cena suciastok neposkodenych (teoreticky predaj) peniaze idu leasingovke ako majitelovi vozidla a zmluva zanika dnom odpisu auta , nasledne sa vypocita cena vozidla (obstaravacia+urok za uzivanie) a ak vznikne preplatok leasingovka posiela poskodenemu ak nie je treba doplatit (co je pekna kravina ked som skodny ja , a nevinny tak preco mam platit ja?) nsledne uz len sudnou/mimosudnou cestov vymahat peniaze od vinnika..
Napísať odpoveď