Zdravim pred par dnami mal brat autonehodu(nikto nebol zranení ani usmrtení) a z tejto situácie vyplýva aj moja otázka, kupili sme auto na leasing (quatrocar) zaplatili sme 45% akontáciu a slpacali sme 2 mesiace, no prislo to čo nik nečakal a auto sa stalo účastníkom dopr. nehody, vodička prichádzajúca z vedľajšej cesty nedala prednosť bratovi a nabúrala nie len do neho ale este aj do vedľa stojaceho kamiónu, bola uznaná ako vinníčka nehody. Auto sme nechali odtiahnúť do najbližšieho servisu Fiat , škodu nahlásili a čakáme na posúdenie (bolo nám povedané že auto je na "totálku" ale že na 100% to musí potvrdiť až likvidátor resp. poistovna ) nemá niekto skúsenosť s tým ako sa postupuje dalej ? je šanca že dostanem spat peniaze ktore som do toho vrazil ? teda okrem splatok kt. su za vyuzivanie auta (2 mesiace) poistka bude hradena z vinnikovej zakonnej poistky. suma auta 4700€ rok.v. 2008
možné scenáre: 1.poistaka pokryje skodu a peniaze vratia leasingovke a ak bude preplatok vratia mi ho = som skodovy aj ked niesom povodca nehody
2.vratia peniaze ale nepokryje to skodu a budem musiet platit ...ale preco ked ja som nevinny
3.vratia mi komplet sumu okrem splatok a zluva su rusi..
4,??
dakujem za kazdu radu prip navrh
Leasing,totalna škoda na aute
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Leasing,totalna škoda na aute
Mal by si dostat nejaku strednu cenu vozidla, ktora je momentalne na trhu. Z tej by si mal byt schopny vyplatit leasing a ukoncit zmluvu. Resp. peniaze pojdu rovno do QuatroCar.
-
Sphinx
Addict
cize pravdepodobne som prisiel o 2000€ .. a koho by mal byt potom "vrak" ? zrejme leasingovky ? ale ked doplatim leasing tak by malo byt moje ci? aspom na nahradne rozpredat ak sa postasti. pravdepodobne ak nastane takato varianta budem sa sudit s vinnikom.
Pri totalke sa davana najnizsia cena za ktoru sa rovnake auta predavaju na internete. System nezmyselny, ale tak to zial chodi. Treba pockat na poistovnu.p4ra napísal:Mal by si dostat nejaku strednu cenu vozidla, ktora je momentalne na trhu. Z tej by si mal byt schopny vyplatit leasing a ukoncit zmluvu. Resp. peniaze pojdu rovno do QuatroCar.
-
Sphinx
Addict
tak po patrani na nete som ziskal info ako by to malo byt. obstaravacia cena vozidla v dobe nehody(ak je skoda viac ako 80 % je to totalka) - cena suciastok neposkodenych (teoreticky predaj) peniaze idu leasingovke ako majitelovi vozidla a zmluva zanika dnom odpisu auta , nasledne sa vypocita cena vozidla (obstaravacia+urok za uzivanie) a ak vznikne preplatok leasingovka posiela poskodenemu ak nie je treba doplatit (co je pekna kravina ked som skodny ja , a nevinny tak preco mam platit ja?) nsledne uz len sudnou/mimosudnou cestov vymahat peniaze od vinnika..