No, chcem sa spýtať, či je možné, že ak fima skrachuje alebo zanikne po nejakej kríze, že či jéj hry, alebo dáky stvorený softvér vytvorený firmou, keďže ten softvér už odstúpi s predaja, tak bude legálny po stiahnutí na wáreze
Legálnosť po zániku alebo skrachu firiem ...
Legálnosť po zániku alebo skrachu firiem ...
Hi,
No, chcem sa spýtať, či je možné, že ak fima skrachuje alebo zanikne po nejakej kríze, že či jéj hry, alebo dáky stvorený softvér vytvorený firmou, keďže ten softvér už odstúpi s predaja, tak bude legálny po stiahnutí na wáreze
viem, predaj má nastarosť sa mi zdá distribúcia, pretože kupujem si čisto originálne kópie, ale poniektoré hry už dávno vyšli z predaja napríklad skvelá hra Sanitarium rok 1998 a už ju nevidím v obchodochpoi napísal:vola sa to abandonware ale tiez to nemusi byt tak pretoze hry nepradava ten kto hry vyraba ale predajca hier a ten sa z toho bude snazit vytrieskat co najviac
firmy sa volajú: ASC Games, DreamForge
Abandonware - alebo voľný preklad „opustený software” sa používa najčastejšie v spojitosti so starými hrami. Ide teda o software, respektíve hry, o ktoré sa ich výrobca už prestal zaujímať (predávať a podporovať). Hry sa už voľne nepredávajú a tak ich majiteľom už nevzniká žiadna finančná ujma.
Presnejšiu definíciu som prebral z abandonwareringu. Tá hovorí:
Za abandonware sa dajú považovať hry (software), ktoré sú:
1. minimálne 5 rokov staré (poprípade uvolnené výrobcom skôr)
2. a ktoré už nikto nepodporuje, nepredává, ani ich inak nedistribuuje spoločnosť, ktorá hru vytvorila (ktorá spravovala autorské práva)
Pokiaľ by sa však hra považovaná za abandonware začal znovu v danej krajine predávať, automaticky tak ztráca svoj status abandonware.
Viac o abandonware sa dočítate na stránkach abandonwareringu.
www.starehry.sk
a sanitarium sa tu: http://www.gamespot.com/pc/adventure/sa ... rices.html napr predava
ale niesom si isty ci nahodou sanitarium pred par rokmi nepresiel do statusu abandonware... zda sa mi ze ano
Presnejšiu definíciu som prebral z abandonwareringu. Tá hovorí:
Za abandonware sa dajú považovať hry (software), ktoré sú:
1. minimálne 5 rokov staré (poprípade uvolnené výrobcom skôr)
2. a ktoré už nikto nepodporuje, nepredává, ani ich inak nedistribuuje spoločnosť, ktorá hru vytvorila (ktorá spravovala autorské práva)
Pokiaľ by sa však hra považovaná za abandonware začal znovu v danej krajine predávať, automaticky tak ztráca svoj status abandonware.
Viac o abandonware sa dočítate na stránkach abandonwareringu.
www.starehry.sk
a sanitarium sa tu: http://www.gamespot.com/pc/adventure/sa ... rices.html napr predava
ale niesom si isty ci nahodou sanitarium pred par rokmi nepresiel do statusu abandonware... zda sa mi ze ano