Legálnosť po zániku alebo skrachu firiem ...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Foriaxus
Amateur
Amateur

Legálnosť po zániku alebo skrachu firiem ...

Príspevok od používateľa Foriaxus »

Hi,

No, chcem sa spýtať, či je možné, že ak fima skrachuje alebo zanikne po nejakej kríze, že či jéj hry, alebo dáky stvorený softvér vytvorený firmou, keďže ten softvér už odstúpi s predaja, tak bude legálny po stiahnutí na wáreze :)
poi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa poi »

vola sa to abandonware ale tiez to nemusi byt tak pretoze hry nepradava ten kto hry vyraba ale predajca hier a ten sa z toho bude snazit vytrieskat co najviac
Foriaxus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Foriaxus »

poi napísal:vola sa to abandonware ale tiez to nemusi byt tak pretoze hry nepradava ten kto hry vyraba ale predajca hier a ten sa z toho bude snazit vytrieskat co najviac
viem, predaj má nastarosť sa mi zdá distribúcia, pretože kupujem si čisto originálne kópie, ale poniektoré hry už dávno vyšli z predaja napríklad skvelá hra Sanitarium rok 1998 a už ju nevidím v obchodoch :(, a keby som si ju stiahol z warez fóra, tak či by to nebolo trestné, keď firma aj distribúcia zanikla načisto...

firmy sa volajú: ASC Games, DreamForge
poi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa poi »

Abandonware - alebo voľný preklad „opustený software” sa používa najčastejšie v spojitosti so starými hrami. Ide teda o software, respektíve hry, o ktoré sa ich výrobca už prestal zaujímať (predávať a podporovať). Hry sa už voľne nepredávajú a tak ich majiteľom už nevzniká žiadna finančná ujma.
Presnejšiu definíciu som prebral z abandonwareringu. Tá hovorí:

Za abandonware sa dajú považovať hry (software), ktoré sú:

1. minimálne 5 rokov staré (poprípade uvolnené výrobcom skôr)
2. a ktoré už nikto nepodporuje, nepredává, ani ich inak nedistribuuje spoločnosť, ktorá hru vytvorila (ktorá spravovala autorské práva)

Pokiaľ by sa však hra považovaná za abandonware začal znovu v danej krajine predávať, automaticky tak ztráca svoj status abandonware.

Viac o abandonware sa dočítate na stránkach abandonwareringu.

www.starehry.sk

a sanitarium sa tu: http://www.gamespot.com/pc/adventure/sa ... rices.html napr predava

ale niesom si isty ci nahodou sanitarium pred par rokmi nepresiel do statusu abandonware... zda sa mi ze ano
Napísať odpoveď