Liška odstupil z funkcie M.Obrany

Diskusie na politické témy...
Linkman
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Liška odstupil z funkcie M.Obrany

Príspevok od používateľa Linkman »

Čo vy na to súhlasite s jeho odchodom ?
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Liška odstupil z funkcie M.Obrany

Príspevok od používateľa deblasco »

Linkman napísal:Čo vy na to súhlasite s jeho odchodom ?
neviem, skor by som povedal ze ho chapem...
rozhodne ziska v mojich ociach aspon o kustik vacsi charakter...
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

Predpokladám a verím, že tie jeho slzy boli pravé a že to nie je "showmen", že tá demisia nemá politický podtón atď - bolo by to o to smutnejšie...
o to smutnejšie je toto:
Niekedy stačí naozaj len málo na to, aby sa dôstojný štátnický prejav zmenil na nevhodný čierny humor. Bezprostredne po najväčšej katastrofe v dejinách Slovenskej republiky premiér Dzurinda "zaželal" pozostalým úprimnú sústrasť a to isté im v nedeľu "poprial" aj generálny riaditeľ STV Richard Rybníček. Aby sa to neopakovalo, treba hádam pripomenúť, že si želáme zdravie, šťastie, pekný deň alebo všetko najlepšie, ale sústrasť zásadne vyjadrujeme. Zdá sa mi, že našim papalášom by okrem poradcov pre zahraničnú politiku či dôchodkovú reformu nezaškodil aj nejaký ten jazykový poradca...

Kód: Vybrať všetko

http://chmelar.blog.sme.sk/c/33659/Sustrast-sa-nezela-sustrast-sa-vyjadruje.html
haliegro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa haliegro »

chlapik poslal na smrt 40 mladych ludi, tym ze ich nasadil do stareho vraku v ktorom desiatky rokov nikto nelietal. popravde ma nedojima fakt, ze odstupil. asi spravil dobre, ale stale mi to pripada malo. jeho hlupost stala predsa tych vojakov zivoty!!!
hugomon
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa hugomon »

ke to obycajny slaboch taky clovek sa nikdy nemal stat ministrom obrany
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

doboha nic v zlom ale niektory o nasich lietadlach hovoria ako by na nich lietali alebo ich spravovali. Qua ked tomu rit rozumiete tak to nechajte na tych ktory to maju nastrarosti. Pochybujem ze co len 5% ludi co tu pise ake su nase stroje ich co len videla z blisia, natoz nimi letela atd. Liska odstupil a nezda sa mi ze by to nejak politicky zahral. Nebol to zly minister no som zvedavy koho dam dosadia teraz
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

psycho napísal:doboha nic v zlom ale niektory o nasich lietadlach hovoria ako by na nich lietali alebo ich spravovali. Qua ked tomu rit rozumiete tak to nechajte na tych ktory to maju nastrarosti. Pochybujem ze co len 5% ludi co tu pise ake su nase stroje ich co len videla z blisia, natoz nimi letela atd.
suhlasim. ak by to lietadlo bolo v nevyhovujucom stave, nikto by ich do neho predsa neposadil
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

stans napísal:Predpokladám a verím, že tie jeho slzy boli pravé a že to nie je "showmen", že tá demisia nemá politický podtón atď - bolo by to o to smutnejšie...
o to smutnejšie je toto:
Niekedy stačí naozaj len málo na to, aby sa dôstojný štátnický prejav zmenil na nevhodný čierny humor. Bezprostredne po najväčšej katastrofe v dejinách Slovenskej republiky premiér Dzurinda "zaželal" pozostalým úprimnú sústrasť a to isté im v nedeľu "poprial" aj generálny riaditeľ STV Richard Rybníček. Aby sa to neopakovalo, treba hádam pripomenúť, že si želáme zdravie, šťastie, pekný deň alebo všetko najlepšie, ale sústrasť zásadne vyjadrujeme. Zdá sa mi, že našim papalášom by okrem poradcov pre zahraničnú politiku či dôchodkovú reformu nezaškodil aj nejaký ten jazykový poradca...
tak to mas pravdu. Niekedy sa rozum zastavuje nad tym co povedia a to teraz nehovorim o politike. Na toto co sa stalo ma kazdi svoj nazor. Podla mna minister by mal odstupit az ked sa niecoho dopusti. Povedzte mi aku chybu tu spravil? Uz existuju dohady, ze to skor ma politicky charakter ako... co sa stalo. Neviem. :? Aj keby odstupilo 1000 ministrov, tak nikto uz nevrati toto co sa stalo! Len som zvedvy na koho to nestastie zlozia. Mam taky pocit, ze budu tajit aj niektore informacie z ciernej skrinky. :(
SLIMO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SLIMO »

Obrázok
Baphomet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Baphomet »

haliegro napísal:chlapik poslal na smrt 40 mladych ludi, tym ze ich nasadil do stareho vraku v ktorom desiatky rokov nikto nelietal. popravde ma nedojima fakt, ze odstupil. asi spravil dobre, ale stale mi to pripada malo. jeho hlupost stala predsa tych vojakov zivoty!!!
minister nerovna sa boh... totiz on len tak nemoze povedat... vymenime tie 2 antonovy za airbusy 120ky... proste not as easy as it seems...
Xantyp
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Xantyp »

len dufam ze taj jedna slza co mu tiekla nebola nasilu. najviac mi je aj tak luto tych rodin co musia prezivat v tychto dnoch :cry: :cry: .
SLIMO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SLIMO »

Xantyp napísal:len dufam ze taj jedna slza co mu tiekla nebola nasilu. najviac mi je aj tak luto tych rodin co musia prezivat v tychto dnoch :cry: :cry: .
Tomu ver ze ano :never: :nono: :weep:
Hulo_3
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulo_3 »

ma vycitky lol povolil taky srot lietadlo aby letelo :?
haliegro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa haliegro »

hoci niesom 100% v obraze, pokial mam spravne info, bolo to tak, ze pan minister tvrdil, ze to nemohla byt technicka chyba lietadla, ale chyba pilota a ze ked sa myli, odstupi z funkcie. par dni na to odstupil. takze nie, nehram sa na technickeho vseveda, ani som nepojedla vsetku mudrost sveta. len logicky uvazujem. a tym, ze vyronil slzicku uz chlapcom zivot nevrati. uvazovat a zvazovat bolo treba vopred a nie plakat nad rozliatym mliekom!
ava
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ava »

mozno som naivna, ale stale verim, ze ludia sa este dokazu riadit svojim svedomim a moralkou a nie len politickym prospechom. ak to tak citil, inak konat nemohol. bolo tu x ministrov, kt. odstupit mali a neurobili to. je to jeho rozhodnutie.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Lietadlo nemalo čo varovať

Príspevok od používateľa LubosZ »

Lietadlo nemalo čo varovať

Vojenské lietadlo AN-24, pri havárii ktorého zahynulo 42 ľudí, nemalo zariadenie varujúce pilota pred nebezpečným priblížením k zemi. "Z hľadiska legislatívy toto zariadenie na palube nemuselo byť," povedal dnes pred novinármi vedúci oddelenia modernizácie správy vzdušného prieskumu Ľudovít Mikuška.

Na lietadle však bol podľa neho rad ďalších zariadení, ktoré informujú pilota o jeho aktuálnej polohe. Môže použiť v určitom mode napríklad meteorologický radar a rádiovýškomer.

Otázka zabudovania spomínaného zariadenia sa nastolila podľa Mikušku v roku 2004. S vybavením lietadiel takýmto systémom sa počíta až v ďalšom období v závislosti od finančných zdrojov. Zabudovanie zariadenia aj do lietadiel inej triedy by si vyžiadalo približne sto miliónov korún.

Lietadlá AN-24 aj keď sú morálne zastarané sú podľa Mikušku bezpečné. Nesúhlasí s názorom, že piloti nie sú dostatočne vycvičení. Odmieta tiež, že by k viacerých nehodám v krátkom čase došlo v dôsledku zlého manažmentu.

S modernizáciu strojov Antonov sa začalo v roku 2001. Z dôvodu zavádzania štandardov NATO, nových predpisov pristúpila armáda k úprave komunikačných, navigačných a identifikačných systémov lietadla. Došlo tiež k zlepšeniu bezpečnostných ukazovateľov, uviedol Mikuška.

Minulý rok minister obrany schválil informačnú správu o obstaraní nových dopravných lietadiel, uviedol ďalej Mikuška. Terajšie lietadlá totiž svojou kapacitou nepostačujú pre plnenie úloh dopravného letectva ozbrojených síl.

Hlavný inžinier letectva vzdušných síl Jaroslav Kuča informoval, že každé lietadlo má svoju životnosť, ktorú stanovuje výrobca a počas nej absolvuje generálne opravy. Od roku 1993 sa urobilo 115 generálnych opráv lietadiel a vrtuľníkov.

TASR
slipiknotko24
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa slipiknotko24 »

Linkman napísal:Čo vy na to súhlasite s jeho odchodom ?
............bolo vidiet, ze strata slov. vojakov ho vazne vzala.......ale hned odchadzat......a este toho co zvolili namiesto neho.......taky chlapec.......
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Spamm premazany, vyjadrujte sa k teme... (plati najma pre uzivatela Martin44)!
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Ok :D
Zhrniem to takto.
Ked som sa dozvedel tu spravu ze ten minister odstupuje,tak to so mnou nejak nepohlo.
Ako minister spravil dobre to ze zrusil povinnu vojensku sluzbu a zaviedol profesionalnu armadu.Mnooo Bude mi velmi chybat :( :( :(
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Liska to urobil najlepsie ako mohol! Ak by odstupil skor, media by ho dodobali zato, ze sa nepostaral o pozostalych. Teraz su tu sice spekulacie o politickom pozadi, ale myslim ze vacsina ludi ma rozum a vie, preco to liska urobil. Ja by som konal rovnako.
Napísať odpoveď