Liška odstupil z funkcie M.Obrany
-
Linkman
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Liška odstupil z funkcie M.Obrany
Čo vy na to súhlasite s jeho odchodom ?
Re: Liška odstupil z funkcie M.Obrany
neviem, skor by som povedal ze ho chapem...Linkman napísal:Čo vy na to súhlasite s jeho odchodom ?
rozhodne ziska v mojich ociach aspon o kustik vacsi charakter...
Predpokladám a verím, že tie jeho slzy boli pravé a že to nie je "showmen", že tá demisia nemá politický podtón atď - bolo by to o to smutnejšie...
o to smutnejšie je toto:
Niekedy stačí naozaj len málo na to, aby sa dôstojný štátnický prejav zmenil na nevhodný čierny humor. Bezprostredne po najväčšej katastrofe v dejinách Slovenskej republiky premiér Dzurinda "zaželal" pozostalým úprimnú sústrasť a to isté im v nedeľu "poprial" aj generálny riaditeľ STV Richard Rybníček. Aby sa to neopakovalo, treba hádam pripomenúť, že si želáme zdravie, šťastie, pekný deň alebo všetko najlepšie, ale sústrasť zásadne vyjadrujeme. Zdá sa mi, že našim papalášom by okrem poradcov pre zahraničnú politiku či dôchodkovú reformu nezaškodil aj nejaký ten jazykový poradca...
o to smutnejšie je toto:
Niekedy stačí naozaj len málo na to, aby sa dôstojný štátnický prejav zmenil na nevhodný čierny humor. Bezprostredne po najväčšej katastrofe v dejinách Slovenskej republiky premiér Dzurinda "zaželal" pozostalým úprimnú sústrasť a to isté im v nedeľu "poprial" aj generálny riaditeľ STV Richard Rybníček. Aby sa to neopakovalo, treba hádam pripomenúť, že si želáme zdravie, šťastie, pekný deň alebo všetko najlepšie, ale sústrasť zásadne vyjadrujeme. Zdá sa mi, že našim papalášom by okrem poradcov pre zahraničnú politiku či dôchodkovú reformu nezaškodil aj nejaký ten jazykový poradca...
Kód: Vybrať všetko
http://chmelar.blog.sme.sk/c/33659/Sustrast-sa-nezela-sustrast-sa-vyjadruje.html-
psycho
Medium Star
doboha nic v zlom ale niektory o nasich lietadlach hovoria ako by na nich lietali alebo ich spravovali. Qua ked tomu rit rozumiete tak to nechajte na tych ktory to maju nastrarosti. Pochybujem ze co len 5% ludi co tu pise ake su nase stroje ich co len videla z blisia, natoz nimi letela atd. Liska odstupil a nezda sa mi ze by to nejak politicky zahral. Nebol to zly minister no som zvedavy koho dam dosadia teraz
-
mastermind
VIP
suhlasim. ak by to lietadlo bolo v nevyhovujucom stave, nikto by ich do neho predsa neposadilpsycho napísal:doboha nic v zlom ale niektory o nasich lietadlach hovoria ako by na nich lietali alebo ich spravovali. Qua ked tomu rit rozumiete tak to nechajte na tych ktory to maju nastrarosti. Pochybujem ze co len 5% ludi co tu pise ake su nase stroje ich co len videla z blisia, natoz nimi letela atd.
tak to mas pravdu. Niekedy sa rozum zastavuje nad tym co povedia a to teraz nehovorim o politike. Na toto co sa stalo ma kazdi svoj nazor. Podla mna minister by mal odstupit az ked sa niecoho dopusti. Povedzte mi aku chybu tu spravil? Uz existuju dohady, ze to skor ma politicky charakter ako... co sa stalo. Neviem.stans napísal:Predpokladám a verím, že tie jeho slzy boli pravé a že to nie je "showmen", že tá demisia nemá politický podtón atď - bolo by to o to smutnejšie...
o to smutnejšie je toto:
-
Baphomet
Expert
minister nerovna sa boh... totiz on len tak nemoze povedat... vymenime tie 2 antonovy za airbusy 120ky... proste not as easy as it seems...haliegro napísal:chlapik poslal na smrt 40 mladych ludi, tym ze ich nasadil do stareho vraku v ktorom desiatky rokov nikto nelietal. popravde ma nedojima fakt, ze odstupil. asi spravil dobre, ale stale mi to pripada malo. jeho hlupost stala predsa tych vojakov zivoty!!!
-
haliegro
Medium Star
hoci niesom 100% v obraze, pokial mam spravne info, bolo to tak, ze pan minister tvrdil, ze to nemohla byt technicka chyba lietadla, ale chyba pilota a ze ked sa myli, odstupi z funkcie. par dni na to odstupil. takze nie, nehram sa na technickeho vseveda, ani som nepojedla vsetku mudrost sveta. len logicky uvazujem. a tym, ze vyronil slzicku uz chlapcom zivot nevrati. uvazovat a zvazovat bolo treba vopred a nie plakat nad rozliatym mliekom!
Lietadlo nemalo čo varovať
Lietadlo nemalo čo varovať
Vojenské lietadlo AN-24, pri havárii ktorého zahynulo 42 ľudí, nemalo zariadenie varujúce pilota pred nebezpečným priblížením k zemi. "Z hľadiska legislatívy toto zariadenie na palube nemuselo byť," povedal dnes pred novinármi vedúci oddelenia modernizácie správy vzdušného prieskumu Ľudovít Mikuška.
Na lietadle však bol podľa neho rad ďalších zariadení, ktoré informujú pilota o jeho aktuálnej polohe. Môže použiť v určitom mode napríklad meteorologický radar a rádiovýškomer.
Otázka zabudovania spomínaného zariadenia sa nastolila podľa Mikušku v roku 2004. S vybavením lietadiel takýmto systémom sa počíta až v ďalšom období v závislosti od finančných zdrojov. Zabudovanie zariadenia aj do lietadiel inej triedy by si vyžiadalo približne sto miliónov korún.
Lietadlá AN-24 aj keď sú morálne zastarané sú podľa Mikušku bezpečné. Nesúhlasí s názorom, že piloti nie sú dostatočne vycvičení. Odmieta tiež, že by k viacerých nehodám v krátkom čase došlo v dôsledku zlého manažmentu.
S modernizáciu strojov Antonov sa začalo v roku 2001. Z dôvodu zavádzania štandardov NATO, nových predpisov pristúpila armáda k úprave komunikačných, navigačných a identifikačných systémov lietadla. Došlo tiež k zlepšeniu bezpečnostných ukazovateľov, uviedol Mikuška.
Minulý rok minister obrany schválil informačnú správu o obstaraní nových dopravných lietadiel, uviedol ďalej Mikuška. Terajšie lietadlá totiž svojou kapacitou nepostačujú pre plnenie úloh dopravného letectva ozbrojených síl.
Hlavný inžinier letectva vzdušných síl Jaroslav Kuča informoval, že každé lietadlo má svoju životnosť, ktorú stanovuje výrobca a počas nej absolvuje generálne opravy. Od roku 1993 sa urobilo 115 generálnych opráv lietadiel a vrtuľníkov.
TASR
Vojenské lietadlo AN-24, pri havárii ktorého zahynulo 42 ľudí, nemalo zariadenie varujúce pilota pred nebezpečným priblížením k zemi. "Z hľadiska legislatívy toto zariadenie na palube nemuselo byť," povedal dnes pred novinármi vedúci oddelenia modernizácie správy vzdušného prieskumu Ľudovít Mikuška.
Na lietadle však bol podľa neho rad ďalších zariadení, ktoré informujú pilota o jeho aktuálnej polohe. Môže použiť v určitom mode napríklad meteorologický radar a rádiovýškomer.
Otázka zabudovania spomínaného zariadenia sa nastolila podľa Mikušku v roku 2004. S vybavením lietadiel takýmto systémom sa počíta až v ďalšom období v závislosti od finančných zdrojov. Zabudovanie zariadenia aj do lietadiel inej triedy by si vyžiadalo približne sto miliónov korún.
Lietadlá AN-24 aj keď sú morálne zastarané sú podľa Mikušku bezpečné. Nesúhlasí s názorom, že piloti nie sú dostatočne vycvičení. Odmieta tiež, že by k viacerých nehodám v krátkom čase došlo v dôsledku zlého manažmentu.
S modernizáciu strojov Antonov sa začalo v roku 2001. Z dôvodu zavádzania štandardov NATO, nových predpisov pristúpila armáda k úprave komunikačných, navigačných a identifikačných systémov lietadla. Došlo tiež k zlepšeniu bezpečnostných ukazovateľov, uviedol Mikuška.
Minulý rok minister obrany schválil informačnú správu o obstaraní nových dopravných lietadiel, uviedol ďalej Mikuška. Terajšie lietadlá totiž svojou kapacitou nepostačujú pre plnenie úloh dopravného letectva ozbrojených síl.
Hlavný inžinier letectva vzdušných síl Jaroslav Kuča informoval, že každé lietadlo má svoju životnosť, ktorú stanovuje výrobca a počas nej absolvuje generálne opravy. Od roku 1993 sa urobilo 115 generálnych opráv lietadiel a vrtuľníkov.
TASR
-
slipiknotko24
Medium Expert