Na oplatku tusim na discovery davali, ze Gagarin vo vesmire nebol, ale bol Korolov. Nakolko Korolov bol stary tak ako maskota pouzili mladeho, perspektivneho armadneho komunistu - Gagarina.
hezo napísal:k tej vlajke, ja som zase cital, ze ten tvar akoze je zvlnenia, zebraj to tak naschval vyrobili.... cize len pre efekt.
jj presne, tiez som to videl na nejakom vzdelavacom kanaly (discovery,spectrum, explorer etc)..ze bola vyrobena zo specialnych vlakien, aby bolo taka pokrcena..pre efekt.
ja som mal stiahnuty dokument o tom ci to bola pravda alebo nie,ale nepresvedcilo ma to o tom ze nebola...
Gagarin: ja som pocul o verzii ze ten prvy bol po pristati "nepouzitelny" v mediach (tusim ho museli 2 roky rehabilitovat v Cine) a tak ukazovali Jurija Alexejevica...
ale zaujimave je ze to co dokazali pred 38 rokmi my teraz nedokazeme. nebudem polemizovat o tom ci tam boli alebo nie(ja si myslim ze boli) ale skor o tom ze ako to je mozne ze dnes sa tam nevieme dostat.
Hmm mam taky dojem ze ak by tam boli Rusaci prvy tak by sme o tom vedeli vsetci v skolach a ta propaganda by bola ohromna ( uz to vidim jak by vsetci hovorili o dalsom vytazstve nad imperialistickymi mocnostami ) neverim zeby si to nechali pre seba
vieš celá tato kauza okolo (ne)pristatia amikov na Mesici je na pochybách.V tom dokumente som videl zabery z pristatia a na kameni na Mesiaci bola značka 5 (čislovanie sa použiva na rekvizity),dalej ameriská vlajka veje(na Mesiaci nieje vietor),postava ma dva tiene(mala by mat iba jedn lebo vo vesmire je jediny zdroj svetla iba SLnko
Hej cital som si to je to tu uz spomenute predtym a mam taky dojem ze je to aj vysvetlene Osobne je mi to uplne ale uuuuuuuplne jedno ci tam niekto bol moj zivot to asi radykalne nezmeni takze ci tam bol prvy typek s ruskou a ci americkou vlajkou to je jedno nech tam je pre mna za mna prvy aj ufon moj skromny nazor je ten ze je to dobre iba z hladiska celeho ludstva - ze sme pokrocili na dalsiu uroven ale nic viac