Logitech Z-5500 a.k.a. Logicrap - tipy a triky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Vzhľadom na to že sa nám rozmnožila na fóre populácia majiteľov týchto repro, mohli by sme spísať nejaké tipy a triky ktoré nájdete časom. Nemyslím easter eggs, ktorých je na ovládači kopa, ale niečo z praxe. Kde znejú repro. najlepšie s akou zvukovou kartou, aký je rozdiel medzi digitálom a analógom, ako ich prepojiť na rôzne domáce kiná, crapbox 360 a shitstation3 a iné.

Začnem s týmto príspevkom, moje osobné a skúsenosti mojich klientov:

:arrow: keď nepoužívate repro, majte repro v režime "Mute On", šetrí to 35-40W elektriny [celkom hardcore, že?] - samozrejme v prípade že ich centrálne nevypínate na subíku
:arrow: ak máte kvalitnú analógovú kartu s 5.1 výstupom, používajte ju namiesto digitálu [Xonar D2/PM, X-Fi Elite]
:arrow: subwoofer najlepšie znie keď je v rohu miestnosti s bass-reflexom otočeným ku stene
:arrow: správajte sa ku diaľkovému ovládaniu slušne, rado sa kazí
:arrow: neprikrývajte zadné chladenie diaľkového ovládania, keď sa dekóder prehrieva, skracuje sa mu životnosť - dramaticky
:arrow: center ide ťažko natáčať, nebojte sa že ho zlomíte
:arrow: satelity sú háklivé na pády [nie ako Creative repráky, všetky rady S550 G500 a S750], nezhadzovať zo stolčeku! :)
phatres1994
Star
Star

Re: Logitech Z-5500 a.k.a. Logicrap - tipy a triky

Príspevok od používateľa phatres1994 »

tka ked nikto nepise zacnem asi ja

prvy dojem ked som otvoril krabicu bol asi taky, ze preboha..kde to cudo subak vopcham...ale hned pri zapajani ma na nich rozculilo ze kable na zadne repra su kratke..mozno je to len moj dojem no proste na moju izbu su kratke ale inak som s nimi nad mieru spokojny..doteraz som fical na obycajnych creative 2.0 za par eur a bol to pre mna riadny sok hlavne teraz ked si nieco pustim na 2 palicky z mozno 20 a uz mama krici nech to stisim lebo to duni

zvuk velmi hodnotim nechcem lebo po prve ich este nemam prepojene cez optiku a po druhe sa do toho nevyznam ale mne sa pacia...vyzeraju zaujimavo
moje hodnotenie je 10/10 a som s nimi nad mier spokojny
FUZE
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa FUZE »

5.1 analog napr. v Xonare vyznie lepsie ako optika?
Pytam sa len preto,lebo mam teraz zapojene tiez 5.1 analog na Xonar-ke,a zvuk je fakt dost husty a nevedno ako by to bolo pri optike.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Fuze - áno, oveľa. Ak máš aspoň Xonar D2/PM tak určite...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

5.1 v xonare vyznie rovnako naprd ako 2.1 cez optiku, ak sa jedna o pocuvanie hudby.
Ak je rec o filmoch s DD5.1/DTS (napr. DVD), a je pouzity externy dekoder u repro, tak tu analog citelne zaostava. Na filmy su tieto repro vcelku luxusnym zazitkom.

.. este projektor s velkou uhloprieckou premietaneho obrazu, zhasnut a v pohodlnom kresle spominat na casy, ked si musel za audiovizualnym zazitkom chodit do kina.
Jediny, kto nema rad tieto repro, su vasi susedia.
(a ja, pokial sa u nich zacneme bavit o posluchu hudby)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

KoCi - skúšal si to? Ja áno. Mne prišiel analóg je oveľa krajší čo sa týka práve hudby a druhorado aj filmov a PC hier na Xonare D2/PM a HDAV 1.3 ako na optike. Na optike mimo to že ten zvuk bzučí a šuští, tak znie dosť kovovo, zatiaľ čo na analógu má zafarbenie zvuku úplne iný charakter ako digitále.

Ale tak to je len môj subjektívny názor.
KoCi
Darca
Darca

Uplink, kedze som tieto repro vlastnil 3.5 roka, tak si dovolim povedat, ze "skusal" je slabe slovo :)
Co sa hudby tyka, tak zvuk je cez S/PDIF slabsi najma kvoli tomu, ze cez digitalny vystup ide iba stereo. Posledna generacia Creative zvukovky ma moznost zakodovat a poslat aj 5.1 zvuk cez digital (samozrejme, nehovorim o nativne DD5.1/DTS), tam to bude inak. Hlavne, pri pouziti digitalneho vystupu, sa na zvuk neaplikuju nastavenia EQ (opat, zrejme neplati pre poslednu generaciu ZK Creative, ktora zvuk zakoduje uz upraveny), vsetok zvuk si dekoduju repro samotne. Tym, ze maju sirokopasmace a predimenzovany sub, nie je mozne z nich dostat uspokojivy vysledok bez silnej upravy v EQ. K tomu si prirataj fakt, ze ti hra 180W sub a s nim iba 2x 60W sirokace a mas jasno. A ak na optike zvuk bzuci a susti, nieco je zle, tam sa nema odkial sum nabrat - zrejme vadny zdroj zvuku.
Ak pouzivat digitalny vystup na hudbu, tak jedine po zamene FL, FR satelitov za nieco hudobne zdatnejsie (no stale to tam bude ku*vit predimenzovany sub, ktory sa ale da nastastie regulovat). Pardon, ak pouzivat Z-5500 na hudbu.

Zvukovku pouzivam Creative X-Fi Fatal1ty (este tie povodne, nie tieto nove) - viem, ziadny zazrak, no v case kupy spolu s tymi logitechami, som bol estelen neznaly consumer. Dnes by som rovnaku chybu nezopakoval, aj ked, sotva by som na trhu nasiel zvukovku s fronpanelom so 6.3mm jackom pre sluchadla.

schvalne nepouzivam vyraz "cez optiku" ale "cez digital", kedze S/PDIF ako opticky, tak koaxialny su si rovnocenne, pokial nie kabel umiestneny blizko k silnemu zdroju elektromagnetickeho ziarenia. (tiez som "skusal" aj aj)

Ale pre potencialnych ako aj existujucich pouzivatelov uvediem hint:
Moze sa stat, ze sa v repro objavuje neprijemne puknutie, ak niekto doma stukne vypinacom (v extremnejsich pripadoch viete aj o rozsvieteni svetla v kupelni u suseda). Moze za to mimoriadne nestastne umiestnenie napatoveho zdroja hned vedla zosilovaca, ktory je na kazde aj jemne rusenie elektrickej sieti citlive. Klasicke prepatovky u mna nepomohli, no po zapojeni do UPS zdroja (aj ked nie zalohovanej zasuvky), problemy zmizli.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

KoCi - good experience! :) díky moc za príspevok. K :plus: takéto si veľmi cením, ktoré pramenia z vlastej skúsenosti.

Osobne fičím cez digitál [optický] a čo sa mi páči je "neobmedzená" kvalita zvuku, ten upmix je fajn, ale majú ho aj repro.

Na hudbu mi viac šmakoval ten analóg, už z vyššie spomínaných dôvodov.

Na X-Fi Fatal1ty nie je imo nič zlé [píšem ako ex-majiteľ]. Vo verzii Elite má dokonca krásnych 109db odstup signálu od šumu na všetkých analógoch, čo je imo celkom cool.

Samozrejme sa nedá porovnať so Xonarmi [115 - 120 db SNR] a s X-Fi HD [130 db SNR].

Btw. aké nastavenie odporúčaš používať pri hrách, ktoré nie sú natívne Dolby Digital, alebo DTS? Ja zatiaľ používam Dolby Digital Movie [DD Movie], ale myslím že by to šlo aj lepčie :)
KoCi
Darca
Darca

Mody som si nikdy na repro neprepinal, podla mna prasili zvuk (vzdy nieco zvyraznili, nieco stlmili a vzdy to bolo na ukor zlozky, ktora mi tam proste chybala). Ak uz som hral na repro, tak jedine, co som si nastavil, bol na zvukovke mod gamer. Ale vzdy mi viacej vyhovovalo hrat cez sluchadla, predsalen pocuvat neustaly hukot, buchot a ramus prostredia, najma vo vecernych hodinach, ked som sa k hram dostal, nevyhovovalo nielen mne, ale tiez rodine a zrejme ani susedom :). Ja som tie repro pouzival najma na filmy, kde sa raz za cas, ta hodinka a pol vydrzat dala, plus zazitok z nich bol u nich najlepsi pre mna.

Btw, je nejaka PC hra, ktora ma nativnu podporu DD5.1 zvuku? Mam taky pocit, ze nakolko nie kazde PC ma automaticky aj zvukovku s DD dekoderom, je tato vysada len u konzolovych hier. Ale mozem sa mylit samozrejme.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tuším GoW jedna mali DD zvuk a našlo by sa ešte zopár titulov...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Ani konzoloviek moc neni :(
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Logitechy Z5500 mam uz aspon 7 rokov a nikdy sa nevyskytol na nich ziaden technicky problem/pukanie vyriesila jednoducha UPS/. Prepojene to mam cez ext.Soundblaster Live optikou. Dal som prec vsetky satelity predne aj zadne, center ponechal.
Namiesto povodnych satelitov dal nove stlpove, ktore tiez nemaju nejaky spickovy zvuk, ale predsalen o nieco lepsi ako mali povodne.
S vysledkom som spokojny, kvalita zvuku mi uplne postacuje, žiaden šum ani nic podobne, nastavenie na konzole: DD PLII Movie, hlasitost subaču skoro na minime : 1 alebo 2 "paličky".
Filmy su na tom SUPER, hudba priemerna, ale da sa to pocuvat. :plus: :plus: :plus:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gogo956 - aké máš presne satelity? Značka/typ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

uplink

su to stlpy z jedneho Panasonic domaceho kina, oznacenie neviem, ale dobre sa zvukovo doplnaju s povodnym centrom Logitech, pretoze tie stare satelity maju na moj vkus dost nejasne vysky. Ale rozmyslam do buducna nad niecim lepsim od JBL, alebo Infinity, zatial mi to vsak uplne staci.
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

Samozrejme sa nedá porovnať so Xonarmi [115 - 120 db SNR] a s X-Fi HD [130 db SNR].
odkial beries to info o odstupe signale sumu na x-fi hd? vsade pisu len 122db aj to len na prednom kanali
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sekol som si SNR so Stop-Band Attenuation: –130 dB my bad. To nič nemení na fakte že X-Fi má superrior parametre :P

Resp DSD1792 mal byť pôvodne osadený v X-Fi HD, tak nejak to mali aj v alze donedávna...takže z toho tá dezinformácia.
fifo18
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa fifo18 »

zdravim, prosim Vas mam problem stymito repro ze ide mi len stereo, cize hra iba sub a dva reproduktory. ked to nastavim na 6 chanel tak nic nehra. neviete kde bude problem?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Cez čo prehrávaš hudbu, hry, filmy? Stačí na výstupe zvukovky nastaviť upmix. Tak isto na reprákoch treba nastaviť na dialkovo "effect" keď hrá hudba na Music a nie len Stereo. A problém je vyriešený :)

Btw.

:arrow: keď nepočúvate hudbu, repro majte kľudne v režime Mute, papajú vtedy len 20W namiesto 80W ako v idly :smt006
Napísať odpoveď