Uplink, kedze som tieto repro vlastnil 3.5 roka, tak si dovolim povedat, ze "skusal" je slabe slovo

Co sa hudby tyka, tak zvuk je cez S/PDIF slabsi najma kvoli tomu, ze cez digitalny vystup ide iba stereo. Posledna generacia Creative zvukovky ma moznost zakodovat a poslat aj 5.1 zvuk cez digital (samozrejme, nehovorim o nativne DD5.1/DTS), tam to bude inak. Hlavne, pri pouziti digitalneho vystupu, sa na zvuk neaplikuju nastavenia EQ (opat, zrejme neplati pre poslednu generaciu ZK Creative, ktora zvuk zakoduje uz upraveny), vsetok zvuk si dekoduju repro samotne. Tym, ze maju sirokopasmace a predimenzovany sub, nie je mozne z nich dostat uspokojivy vysledok bez silnej upravy v EQ. K tomu si prirataj fakt, ze ti hra 180W sub a s nim iba 2x 60W sirokace a mas jasno. A ak na optike zvuk bzuci a susti, nieco je zle, tam sa nema odkial sum nabrat - zrejme vadny zdroj zvuku.
Ak pouzivat digitalny vystup na hudbu, tak jedine po zamene FL, FR satelitov za nieco hudobne zdatnejsie (no stale to tam bude ku*vit predimenzovany sub, ktory sa ale da nastastie regulovat). Pardon, ak pouzivat Z-5500 na hudbu.
Zvukovku pouzivam Creative X-Fi Fatal1ty (este tie povodne, nie tieto nove) - viem, ziadny zazrak, no v case kupy spolu s tymi logitechami, som bol estelen neznaly consumer. Dnes by som rovnaku chybu nezopakoval, aj ked, sotva by som na trhu nasiel zvukovku s fronpanelom so 6.3mm jackom pre sluchadla.
schvalne nepouzivam vyraz "cez optiku" ale "cez digital", kedze S/PDIF ako opticky, tak koaxialny su si rovnocenne, pokial nie kabel umiestneny blizko k silnemu zdroju elektromagnetickeho ziarenia. (tiez som "skusal" aj aj)
Ale pre potencialnych ako aj existujucich pouzivatelov uvediem hint:
Moze sa stat, ze sa v repro objavuje neprijemne puknutie, ak niekto doma stukne vypinacom (v extremnejsich pripadoch viete aj o rozsvieteni svetla v kupelni u suseda). Moze za to mimoriadne nestastne umiestnenie napatoveho zdroja hned vedla zosilovaca, ktory je na kazde aj jemne rusenie elektrickej sieti citlive. Klasicke prepatovky u mna nepomohli, no po zapojeni do UPS zdroja (aj ked nie zalohovanej zasuvky), problemy zmizli.