Lokalizator mobilneho telefonu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Rosinoo
Expert
Expert

Lokalizator mobilneho telefonu

Príspevok od používateľa Rosinoo »

chcem sa spytat ci existuje nieco ako lokalizovanie pozicie kde sa prave telefon nachadza. teda aby som to upresnil. Ked sa mi napriklad strati phone ci sa da nejako prist nato kde je. Sice sa mi to nestalo ale len tak ma to teraz napadlo. Neviete ci daco take existuje ?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Da sa to, vyuziva to aj policia pri hladani nezvestnych osob, ale ked tebe ukradnu telefon a nebol vemi drahy, tak sa nebudu velmi namahat, aby ho lokalizovali. Navyse lokalizuje sa prihlasena SIM karta, takze telefon staci vypnut a nenajdu ho. Lepsie je to potom podla cisla IMEI, to sa tusim v CR vyuziva uz dost casto prave pri ukradnutych telefonoch, ale aj IMEI sa da zmenit, ak je zlodej zrucny :)
Rosinoo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Rosinoo »

GothaR napísal:Da sa to, vyuziva to aj policia pri hladani nezvestnych osob, ale ked tebe ukradnu telefon a nebol vemi drahy, tak sa nebudu velmi namahat, aby ho lokalizovali. Navyse lokalizuje sa prihlasena SIM karta, takze telefon staci vypnut a nenajdu ho. Lepsie je to potom podla cisla IMEI, to sa tusim v CR vyuziva uz dost casto prave pri ukradnutych telefonoch, ale aj IMEI sa da zmenit, ak je zlodej zrucny :)
cize som dobre pochopil ze bez nejakych vyssich sil ako je policia to nezvladnem? teda sam
Gothar
Moderátor
Moderátor

Sam urcite nie. TEORETICKY ak by si tam mal nainstalovane Google Maps a zapnute sledovanie, tak by to mozno islo, ale len priblizne (podla toho, ku ktorej stanici je mobil prihlaseny), v meste by si tak vedel urcit okruh niekolkych ulic ale v otvorenej krajine by to bolo velmi velke uzemie. Ak mas v mobile GPS, tak by sa to tiez mohlo nejako dat a uz aj presnejsie a asi by to islo tiez cez google maps. Tam je totiz sluzba na "zdielanie polohy s priatelmi", no mobil musi byt pripojeny na internet.
Urcite by sa mala dat spravit aj aplikacia, ktora by polohu odoslala ako sms, ale neviem, ci to niekto vypustil do sveta, pretoze by sa to dalo aj lahko zneuzit.
Cize zaver je ten, ze ak ti ukradnu mobil, tak treba kontaktovat operatora a opytat sa, ci je schopny najst mobil podla IMEI a tiez je myslim dobre kontaktovat policiu, pretoze sa im moze postastit najst ho.
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

na symbiany bola aplikacia, ktora po zmene sim karty odosielala GPS suradnice na vopred urcene cislo. size logicky ten telefon musel mat integrovany gps prijmac. myslim ze to bolo primarne na n95 ale nei som si isty, ostatni snad budu vediet.
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

callop napísal:na symbiany bola aplikacia, ktora po zmene sim karty odosielala GPS suradnice na vopred urcene cislo. size logicky ten telefon musel mat integrovany gps prijmac. myslim ze to bolo primarne na n95 ale nei som si isty, ostatni snad budu vediet.
nemusi odosielat len GPS suradnice, ale napriklad aj telefonne cislo sim karty, ktoru tam dotycny zlodej/kupujuci vlozi
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak to zistis podla cisla odosielatela tej spravy :)
drievko3
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drievko3 »

GothaR napísal:Da sa to, vyuziva to aj policia pri hladani nezvestnych osob, ale ked tebe ukradnu telefon a nebol vemi drahy, tak sa nebudu velmi namahat, aby ho lokalizovali. Navyse lokalizuje sa prihlasena SIM karta, takze telefon staci vypnut a nenajdu ho. Lepsie je to potom podla cisla IMEI, to sa tusim v CR vyuziva uz dost casto prave pri ukradnutych telefonoch, ale aj IMEI sa da zmenit, ak je zlodej zrucny :)
ak je zrucny zlodej tak si musi byt ale aj vedomy toho ze ked zmeni IMEI a pridu mu na to tak v tom momente ide do basy :)
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

drievko3 napísal:ak je zrucny zlodej tak si musi byt ale aj vedomy toho ze ked zmeni IMEI a pridu mu na to tak v tom momente ide do basy :)
Do basy??? :roll:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

existuje taky program aj na WM, vola sa wimp. odosle gps suradnice, cislo karty na predvolene cislo. samozrejme vsetko bez toho, aby o tom zlodej vedel
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

a taka otazka. co sa stane ak zlodej nema kredit? bude program opakovat odoslanie sms pri znovunabiti kreditu?
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

ano, sprava sa odosiela kazde zapnutie telefonu pokial viem. ked nie je kredit, neposle. ale ak po zapnuti bude tak odosiela... aspon taky bol princip na tom programe co si pamatam ja. ine mozu mat odlisny system.
qwerty-xyz

Re: Lokalizator mobilneho telefonu

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Rosinoo napísal:chcem sa spytat ci existuje nieco ako lokalizovanie pozicie kde sa prave telefon nachadza. teda aby som to upresnil. Ked sa mi napriklad strati phone ci sa da nejako prist nato kde je. Sice sa mi to nestalo ale len tak ma to teraz napadlo. Neviete ci daco take existuje ?
Sam to neodmakas, keby si take daco mohol kazdy robit ze sam tak je po slovensku tolko hadok ze az, ved si to predstav kazdy muz by sledoval svoju frajerku a naopak :lol: tie vycitky, a hadky dookola ze co, kto robil na takom a hentakom mieste. hmmmm.
Napísať odpoveď