Lokalizator mobilneho telefonu
Lokalizator mobilneho telefonu
chcem sa spytat ci existuje nieco ako lokalizovanie pozicie kde sa prave telefon nachadza. teda aby som to upresnil. Ked sa mi napriklad strati phone ci sa da nejako prist nato kde je. Sice sa mi to nestalo ale len tak ma to teraz napadlo. Neviete ci daco take existuje ?
Da sa to, vyuziva to aj policia pri hladani nezvestnych osob, ale ked tebe ukradnu telefon a nebol vemi drahy, tak sa nebudu velmi namahat, aby ho lokalizovali. Navyse lokalizuje sa prihlasena SIM karta, takze telefon staci vypnut a nenajdu ho. Lepsie je to potom podla cisla IMEI, to sa tusim v CR vyuziva uz dost casto prave pri ukradnutych telefonoch, ale aj IMEI sa da zmenit, ak je zlodej zrucny 
cize som dobre pochopil ze bez nejakych vyssich sil ako je policia to nezvladnem? teda samGothaR napísal:Da sa to, vyuziva to aj policia pri hladani nezvestnych osob, ale ked tebe ukradnu telefon a nebol vemi drahy, tak sa nebudu velmi namahat, aby ho lokalizovali. Navyse lokalizuje sa prihlasena SIM karta, takze telefon staci vypnut a nenajdu ho. Lepsie je to potom podla cisla IMEI, to sa tusim v CR vyuziva uz dost casto prave pri ukradnutych telefonoch, ale aj IMEI sa da zmenit, ak je zlodej zrucny
Sam urcite nie. TEORETICKY ak by si tam mal nainstalovane Google Maps a zapnute sledovanie, tak by to mozno islo, ale len priblizne (podla toho, ku ktorej stanici je mobil prihlaseny), v meste by si tak vedel urcit okruh niekolkych ulic ale v otvorenej krajine by to bolo velmi velke uzemie. Ak mas v mobile GPS, tak by sa to tiez mohlo nejako dat a uz aj presnejsie a asi by to islo tiez cez google maps. Tam je totiz sluzba na "zdielanie polohy s priatelmi", no mobil musi byt pripojeny na internet.
Urcite by sa mala dat spravit aj aplikacia, ktora by polohu odoslala ako sms, ale neviem, ci to niekto vypustil do sveta, pretoze by sa to dalo aj lahko zneuzit.
Cize zaver je ten, ze ak ti ukradnu mobil, tak treba kontaktovat operatora a opytat sa, ci je schopny najst mobil podla IMEI a tiez je myslim dobre kontaktovat policiu, pretoze sa im moze postastit najst ho.
Urcite by sa mala dat spravit aj aplikacia, ktora by polohu odoslala ako sms, ale neviem, ci to niekto vypustil do sveta, pretoze by sa to dalo aj lahko zneuzit.
Cize zaver je ten, ze ak ti ukradnu mobil, tak treba kontaktovat operatora a opytat sa, ci je schopny najst mobil podla IMEI a tiez je myslim dobre kontaktovat policiu, pretoze sa im moze postastit najst ho.
-
Schyl2o
Star
- Kontaktovať používateľa:
nemusi odosielat len GPS suradnice, ale napriklad aj telefonne cislo sim karty, ktoru tam dotycny zlodej/kupujuci vlozicallop napísal:na symbiany bola aplikacia, ktora po zmene sim karty odosielala GPS suradnice na vopred urcene cislo. size logicky ten telefon musel mat integrovany gps prijmac. myslim ze to bolo primarne na n95 ale nei som si isty, ostatni snad budu vediet.
-
drievko3
Novice
- Kontaktovať používateľa:
ak je zrucny zlodej tak si musi byt ale aj vedomy toho ze ked zmeni IMEI a pridu mu na to tak v tom momente ide do basyGothaR napísal:Da sa to, vyuziva to aj policia pri hladani nezvestnych osob, ale ked tebe ukradnu telefon a nebol vemi drahy, tak sa nebudu velmi namahat, aby ho lokalizovali. Navyse lokalizuje sa prihlasena SIM karta, takze telefon staci vypnut a nenajdu ho. Lepsie je to potom podla cisla IMEI, to sa tusim v CR vyuziva uz dost casto prave pri ukradnutych telefonoch, ale aj IMEI sa da zmenit, ak je zlodej zrucny
-
qwerty-xyz
Re: Lokalizator mobilneho telefonu
Sam to neodmakas, keby si take daco mohol kazdy robit ze sam tak je po slovensku tolko hadok ze az, ved si to predstav kazdy muz by sledoval svoju frajerku a naopakRosinoo napísal:chcem sa spytat ci existuje nieco ako lokalizovanie pozicie kde sa prave telefon nachadza. teda aby som to upresnil. Ked sa mi napriklad strati phone ci sa da nejako prist nato kde je. Sice sa mi to nestalo ale len tak ma to teraz napadlo. Neviete ci daco take existuje ?