Lyze, ako nakupovat?

O športe...
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Lyze, ako nakupovat?

Príspevok od používateľa pershing »

zdravim, viem ze je tu uz paru tem ohladom toho, ale potreboval by som konktretne, a mozno to bude uzitocne pre zbytok naroda :)
k veci:
Potreboval by som poradit nejaky model lyzi pre mna, budu sa kupovat asi az po vianociach, chcelo by to nieco pre profikov :D tj ja som profik :D , par rokov som zavodne jazdil, cize nieco v kategorii okolo tych 10 litrov + -, pripadne dodat nejake parametre podla coho vyberat lyze v obchode (take parametre ze radius a pod ovladam, len by to chcelo este trocha odbornejsie vysvetlit) pripadne nejake dobre modely s pomerom cena/vykon, dik, dufam ze tento sloh nelocknete...:)
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

na to ze si par rokov zavodne jazdil si myslim, ze by si mal o lyziach nieco vediet. z coho su vyrobene, co je vo vnutri tej lyze, tvrdost atd. za 10 000,- +- asi moc profi nekupis. pre tebe ako dobreho jazdca si myslim ze nebudu vhodne. ale to je uz na tebe
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

hmm lyze pre profikov za 10000?...si myslim ze okolo tejto ceny pre profikov nic moc nezozenies...hovorim to z toho titulu ze moj kamos "tiez robil lyzovanie na vyssej urovni ako obycajny smrtelnik, teraz je skor skialpynista" :-P teraz predaval jedny z jeho lyzi a daval ich za 10000 svojmu dobremu kamosovi...vravel ze na nich prerobil...takze normalne by to asi o 5000 viac predaval...a to zevraj neboli nic nejak extra super lyze...neviem ja sa v tom nevyznam, toto je len taka moja skusenost :?
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

Ale kupis po vianociach budu zlavy pozri sa po nejakych atomikoch deviatkovej rady alebo potom volkly ale to uz by chcelo 20tisci :?
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

asi najvhodnejsia volba pre teba je Atomic GS 12.2, su aj certifikovane od FIS /radius 17m (158cm)/
pershing
Guru
Guru

yoplin napísal:na to ze si par rokov zavodne jazdil si myslim, ze by si mal o lyziach nieco vediet. z coho su vyrobene, co je vo vnutri tej lyze, tvrdost atd. za 10 000,- +- asi moc profi nekupis. pre tebe ako dobreho jazdca si myslim ze nebudu vhodne. ale to je uz na tebe
pozri, par sa mysli 2 :D nie 8 :D a toho profika berte s rezervou, ale mozem vam poslat video ako lyzujem, mam to dakde :D[do zavodneho som siel kvoli tomu aby som sa daco naucil a nie aby som bol star(na svk nemozne)]...k tym parametrom: kedze som bol este trocha mensi, nezaujimal som sa o to, poznam trocha materialy a podobne, len potrebujem radu aku by som trebars niekomu daval ja o PCckach, :) proste odbornika
all: dik za rady, pozriem nato, dam vediet :)
//dodam ze mozu byt aj starsie modely...
//momentalne lyze nepotrebujem na RACE, ale na take rychle, sialene ale zaroven rekreacne :D lyzovanie, sem tam nejaky hlboky sneh, jumpy a somariny :) mali by byt ohybne :D nie funcarvy... to len tak co som si este spomenul :)
//dalsie parametre: mam 72kg, 181cm, 17r 8)
// este dodam ze doteraz som fical na tazkych lamovinach(lyziach) takze mna uz nic neprekvapi...:P
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

pershing napísal:pozri, par sa mysli 2 :D nie 8 :D a toho profika berte s rezervou, ale mozem vam poslat video ako lyzujem, mam to dakde :D[do zavodneho som siel kvoli tomu aby som sa daco naucil a nie aby som bol star(na svk nemozne)]...k tym parametrom: kedze som bol este trocha mensi, nezaujimal som sa o to, poznam trocha materialy a podobne, len potrebujem radu aku by som trebars niekomu daval ja o PCckach, :) proste odbornika
all: dik za rady, pozriem nato, dam vediet :)
//dodam ze mozu byt aj starsie modely...
//momentalne lyze nepotrebujem na RACE, ale na take rychle, sialene ale zaroven rekreacne :D lyzovanie, sem tam nejaky hlboky sneh, jumpy a somariny :) mali by byt ohybne :D nie funcarvy... to len tak co som si este spomenul :)
//dalsie parametre: mam 72kg, 181cm, 17r 8)
// este dodam ze doteraz som fical na tazkych lamovinach(lyziach) takze mna uz nic neprekvapi...:P
kukni si lyze Elan z radu Magfire :wink:

//btw dobre funcarvy ti dopraju to co ty si vyssie spominal...alebo skus potom blady, popripade freeride
pershing
Guru
Guru

dovolim si triplepost, aky mate nazor na ATOMIC SX12? dnes som ich videl v doka, su slusne len stoja 25 litrov ;(
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

pershing napísal:dovolim si triplepost, aky mate nazor na ATOMIC SX12? dnes som ich videl v doka, su slusne len stoja 25 litrov ;(
to su uz Lyze, ale si myslim ze v nasich podmienkach zbytocne, ked nelyzujes kazdy vykend. na nete ich kupis za cca 450 eur (14 850 SK)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Pershing: Nabudúce bude trest. Edituj svoje príspevky.
pershing
Guru
Guru

Monako, dik za radu presne taketo slova tu potrebujem pocut :) co sa oplati co nie, pozeral som este nizsie modely, napr sx11 a tak na tie co vravite?
prip keby niekto odporucil nejake dobre starsie modely co sa este predavaju, tj tie nove su zbytocne drahe :?
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

inak keby si chcel skiboardy, tak www.skiboard.cz
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

pershing napísal:Monako, dik za radu presne taketo slova tu potrebujem pocut :) co sa oplati co nie, pozeral som este nizsie modely, napr sx11 a tak na tie co vravite?
prip keby niekto odporucil nejake dobre starsie modely co sa este predavaju, tj tie nove su zbytocne drahe :?
tieto iste som pozeral aj ja v jednom ski shope a na zivo su super. maju velmi zaujmavy povrch a myslim, ze sa ani tak rychlo nedoskriabe ked ti pri cakani na vlek niekto po nich ,,nechtiac" prejde.
Lyže Atomic Supecross SX11 patria jednoznačne k tomu najlepšiemu, čo je z skicrossových lyží na trhu.
Ich povrch je ako povrch golfovej loptičky, čo znižuje trenie. Ďalej sú to titanové výstuhy(v modeli na rok 2006 sú magnéziové) v tvare rúrok s guličkami vo vnútri, ktoré pomáhajú minimalizovať kmitanie lyže. Titanové výstuhy spôsobujú, že lyže sú extrémne tuhé pozdĺžne aj priečne. Táto tuhosť umožňuje robiť zákruty na hranici fyzikálnych možností.
Na týchto lyžiach sa azda ani nedá lyžovať pomaly, je to ako keby ste na superšportovej motorke jazdili max. 100 km/h, to sa proste nedá.
pershing
Guru
Guru

jj nevyzeraju zle, tiez o nich rozmyslam, nejaky dobry shop prip eshop na lyze? :)
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

pershing napísal:jj nevyzeraju zle, tiez o nich rozmyslam, nejaky dobry shop prip eshop na lyze? :)
dost je toho na http://www.ski.sk
neviem odkial si, ale v Prievidzi je fajn obchod cisto na lyze a prislusenstvo
pershing
Guru
Guru

kosice :roll:
pershing
Guru
Guru

ad otazka: aku prilbu by ste odporucili? planujem totiz na vianoce upgrade, a zisiel by sa mozno aj chranic na usta :) jak pozeram tak pozeram vsade maju len otrasne uvexky :D
mino-svk
Novice
Novice

nakupujte niekolkokrat lacnejsie z USA !!!

Príspevok od používateľa mino-svk »

skuuste si prezriet straanku "www.usa-shops.eu", da sa tam nakupit fakt za vyhodne ceny priamo z USA, poslanie trosku dlhsie potrva, noo stoji to za to usetrit.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Zdravim, minuly rok som svoje stare fishery z metra romlatil na trcucom kmeni kriku (donovaly 4ever :? )..
Ma v tom teraz niekdo nejaky prehlad? nejaky link na dajaka lyze v cene do 8000. Profesional nie som, rekreacne raz za dva tyzdne :) . http://www.eski.sk vyzera fajn-- ale moze byt aj exisport a pod..
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

zdravim, potreboval by som nejake lyze, klasicek, som zaciatocnik mohli by byt aj jazdene ak by niekot vedel o niecom pls napiste .... dik tak do 200€
Napísať odpoveď