k veci:
Potreboval by som poradit nejaky model lyzi pre mna, budu sa kupovat asi az po vianociach, chcelo by to nieco pre profikov
pozri, par sa mysli 2yoplin napísal:na to ze si par rokov zavodne jazdil si myslim, ze by si mal o lyziach nieco vediet. z coho su vyrobene, co je vo vnutri tej lyze, tvrdost atd. za 10 000,- +- asi moc profi nekupis. pre tebe ako dobreho jazdca si myslim ze nebudu vhodne. ale to je uz na tebe
kukni si lyze Elan z radu Magfirepershing napísal:pozri, par sa mysli 2nie 8
a toho profika berte s rezervou, ale mozem vam poslat video ako lyzujem, mam to dakde
[do zavodneho som siel kvoli tomu aby som sa daco naucil a nie aby som bol star(na svk nemozne)]...k tym parametrom: kedze som bol este trocha mensi, nezaujimal som sa o to, poznam trocha materialy a podobne, len potrebujem radu aku by som trebars niekomu daval ja o PCckach,
proste odbornika
all: dik za rady, pozriem nato, dam vediet
//dodam ze mozu byt aj starsie modely...
//momentalne lyze nepotrebujem na RACE, ale na take rychle, sialene ale zaroven rekreacnelyzovanie, sem tam nejaky hlboky sneh, jumpy a somariny
mali by byt ohybne
nie funcarvy... to len tak co som si este spomenul
//dalsie parametre: mam 72kg, 181cm, 17r
// este dodam ze doteraz som fical na tazkych lamovinach(lyziach) takze mna uz nic neprekvapi...
to su uz Lyze, ale si myslim ze v nasich podmienkach zbytocne, ked nelyzujes kazdy vykend. na nete ich kupis za cca 450 eur (14 850 SK)pershing napísal:dovolim si triplepost, aky mate nazor na ATOMIC SX12? dnes som ich videl v doka, su slusne len stoja 25 litrov ;(
tieto iste som pozeral aj ja v jednom ski shope a na zivo su super. maju velmi zaujmavy povrch a myslim, ze sa ani tak rychlo nedoskriabe ked ti pri cakani na vlek niekto po nich ,,nechtiac" prejde.pershing napísal:Monako, dik za radu presne taketo slova tu potrebujem pocutco sa oplati co nie, pozeral som este nizsie modely, napr sx11 a tak na tie co vravite?
prip keby niekto odporucil nejake dobre starsie modely co sa este predavaju, tj tie nove su zbytocne drahe
Lyže Atomic Supecross SX11 patria jednoznačne k tomu najlepšiemu, čo je z skicrossových lyží na trhu.
Ich povrch je ako povrch golfovej loptičky, čo znižuje trenie. Ďalej sú to titanové výstuhy(v modeli na rok 2006 sú magnéziové) v tvare rúrok s guličkami vo vnútri, ktoré pomáhajú minimalizovať kmitanie lyže. Titanové výstuhy spôsobujú, že lyže sú extrémne tuhé pozdĺžne aj priečne. Táto tuhosť umožňuje robiť zákruty na hranici fyzikálnych možností.
Na týchto lyžiach sa azda ani nedá lyžovať pomaly, je to ako keby ste na superšportovej motorke jazdili max. 100 km/h, to sa proste nedá.
dost je toho na http://www.ski.skpershing napísal:jj nevyzeraju zle, tiez o nich rozmyslam, nejaky dobry shop prip eshop na lyze?