Ono to nie prvy krat, co riesim podobne problemy, aj ked uplne ine. To su roky frustracie ked sa po nejakom case proste objavili problemy. Evergreen je napriklad niekedy problemove prebudenie ked sa PC alebo odmietol prebudit, alebo po prebudeni na chvilu vytuhne a musim pockat nejaky cas kym zacne reagovat.
Moja skusenost je, ze tak Windows ako aj VS po cerstvej instalacii funguju slusne, Windows mozno par mesiacov, VS asi o hodne menej, ale postupne sa to dostane do bodu ked je to otravne. Z VS 2022 som bol nadseny, bolo to rychle, stabilne, vsetko fungovalo. Dnes polovica pokusov o pridanie akehokolvek noveho filu v ramci solution skonci freezom, vacsinou uplnym a musim ho restartovat. Kolegyni to zase samo od seba spadne co sa mne stalo len mozno 2-3x. Dokonca kvoli tomu stale odmietam ReSharper, pretoze sa bojim, ze mi to problemy len prehlbi.
Ano, nejake riesenie by bola pravidelne cistenie co je presne to comu sa chcem vyhnut, ale pokial to dokazem automatizovat, resp sa vratit do nejakeho bodu ked bolo vsetko cerstve a ja spravim max nejake aktualizacie, tak by to bolo priatelne. Problem vidim v tom, ze nejde len o samotnu instalaciu SW, to mi nevadi, dokonca robim tieto cerstve instalacie rad. Skor tam ide o tie vsetko ostatne, nastavenia ci uz IIS, VS, ale napriklad aj Photolabu a dalsieho SW ktory pouzivam. Tu si asi musim prejst nejake z vasich navrhov a nieco z toho vybrat. Mozno by som si pripadne mohol nieco napisat sam.
Na MACu ma taha aj ten ich novy HW, mam strasne rad iPad, ale je pravda, ze moja kratka skusenost s nim ma nenadchla, takze sa do toho zase tak nehrniem, aj ked sa nakoniec asi nevyhnem tomu, ze si nejaky bazarovy Mac Mini s M1/2 pre radost kupim