Poradie bludov z tejto velkej ceny, ktoré vypotila naša slovenská komentátorská elita:
"...z pretekov odstupuje pilot Patrik Albers ..."
"...tím Ferrari má 100-ročnú tradíciu..."
"...Juan Pablo Montoya jazdí v tíme Williams McLaren Mercedes..."
"...Alonso máva ako na 1. mája na Davida Coultharda..."
"...Žak Alonso..."
Môj názor na komentovanie tejto VC:
Okrem toho ze Čambor nevedel rozoznat viacerých pilotov a Malchárek mal zase opozdenie vyššie ako moje GPRS s blbym signalom, citil som malé zlepšenie..ale možno sa mi to len zdá lebo na trati sa toho veľa neudialo
Veľká cena Malajzie
Poradie bludov z tejto velkej ceny, ktoré vypotila naša slovenská komentátorská elita:
"...je 100%-ná vlhkosť vzduchu čo sú veľmi náročné podmienky..." ( za pol minúty sa objavilo na obrazovke info o 50%-nej vlhkosti vzduchu )
"...v BARe majú problém obrovského charekteru..."
"...Titiago Monteiro je na pozícii..."
Celkovo ma komentovanie nejak pozitívne neprekvapilo, pretože ak by bolo veľa chýb aj v komentovaní záznamu tak potom už neviem čo... Jediné čo by som teraz skritizoval je totálne nudné komentovanie. (ale to neni nič nové pod slnkom) Proste ked je za celé preteky nejaká udalosť tak to neokomentujem štýlom "aha.. nuž hľa.. čo sa deje" s pol minútovým opozdením.
Veľká cena Bahrajnu
"...De La Rosa dnes možno siahne po 1 bode, ak sa do konca pretekov nič nezmení..." ( výrok pána Čambora potom ako sa Pedro De La Rosa zaradil po pit stope na 9. priečke, pričom niektorí piloti pred ním ešte nemali pit stop za sebou )
"...toto je jeden z dvojice pilotov tímu BAR..." ( dôkaz toho že Jirko nevie rozlíšit pilotov )
"...Fernando Alonso, jeden z pilotov tímu Jordan..."
"...v boxoch vidíme Paula Gascoyna..." ( Paul Gascoyne je anglický futbalista, ten koho myslel pán Čambor sa volá Mike Gascoyne a pracuje v Toyote )
"...toto už je v úvodzovkách na modré vlajky..."
"...monoposty sú namontované na karosériách..."
"...Vidíme súboj Džejsna Buttona s Michaelom Schumacherom..." (MSCH bol už dávno out)
Konečne sme mali možnosť tento rok na Markize sledovať komentovanie priameho prenosu VC. Podľa očakávania narobili naši komentátori oveľa viac chýb ako pri komentovaní pretekov zo záznamu. Okrem totálnej Jirkovej nevedomosti, neschopnosti rozlíšiť dvoch pilotov jednej stajne sme mali možnosť vidiet aj veľa "odborných výrokov" pána Čambora ktoré naozaj nemali chybu. Dobrý bol aj priebeh tlačovky na Markíze. Prvých dvoch pustili a na tretieho im bohužial nezvýšil čas.
Veľká cena San Marina
"...Luizzi timovy kolega Coultharda..."
"...fanusikovia ferrari sa nemusia radovat, tato Schumacherova pozicia nie je realna..."
"... Kimi mal náskok na Kimiho Räikkonena ..."
"... Alonso nakoniec udolal tlaku schumachera .... "
Celkom zaujimava velka cena najma vdaka schumacherovmu skvelemu vykonu. Na komentovani sa nic nezmenilo, Cambor nedava pozor na to co hovori a obcas tresne vetu ktora vobec nedava zmysel a Malcharek... ten by sa uz konecne mal naucit vyslovovat mena pilotov.
Veľká cena Španielska
"...Michael Schumacher sa zaraduje medzi dvoch pilotov renaultu..."... (pritom bol za nimi, mozno zabudol ze Jarno uz nejazdi za Renault... potom sa mi este pacilo ako tapal ze ci je za nimi alebo pred nimi, alebo medzi nimi..ako keby bol sfetovany)
"...Fisičela ide na prvu zástavku..." (len taky postreh
"Predne pneumatiky su na tomto okruhu o 28% viac zatazene a lave predne a lave zadne o 150% a celkovo o 80% ako na inych okruhoch, pricom zadna lava o 14% v priemere viac ako lava predna" (koho zaujimaju tieto p...?)
"...Jirko prerusim ta, prave sa nam zacala tlacova konferencia.. a vlastne nezacala... aaaa tak uz nemame cas.. dovidenia!..."
"...Dufame ze alonso nepretne cielovu pasku ako prvy..." "...Dufame ze McLarenu nezlyha technika..." "...Toto potvrdzuje ze kimi ak ma dobru techniku tak vie jazdit velmi dobre..." ..atd..atd.. (len to zase potvrdilo ako fandia McLarenu )
"...Michael Schumacher mal smolu ze sa zaradil medzi pilotov McLarenu..." (zaradil sa za nich)
"...Michaelova prasknuta pneumatika urcite nebola sucastou taktiky ferari..."
Zaujimava Velka Cena, napriek tomu ze spravili par drobnych chyb, treba povedat ze to komentovanie je uz pomaly ale iste na celkom dobrej ceste. Este by si mohol dat Jirko pred relaciou nejaky Red Bull alebo nieco take aby tam nezaspaval.
Veľká cena Europy
".... táto domáca veľká cena je pre nich domáca ... "
" ... Nick Heidfeld ide úplne nepochopiteľne osem kôl pred koncom na zastávku do boxov .. " (no ked mu došla šťava, tak čo mal robiť?
" ... Montoya urobil obrovskú chybu a je na ôsmom mieste, a predtým bol ...... na ôsmom mieste ... "
" ... Kimi Raikkonen ma velke problemy s brzdami, a teraz to vidime znova, dalsie prebrzdenie... " (komentoval zaber na Montoyu)
".... je za ním s mamuťou stratou ... "
" ... no neviem či sa dá nabúrať do niekoho bokom auta ... " (jirko: "haha")
" ... v porovnaní so Silvestrom ... " (poznám dákeho kocúra Silvestra, ale asi chcel povedať Silverstone)
" ... vidíme na jeho pneumatikách také pľuzgieriky ... "
" ... tu máme detailný pohľad na ľavú zadnú pneumatiku ... " (jasne bolo vidiet že sa jedná o pravú)
Celkom zaujímavý priebeh mala tohtoročná veľká cena Európy. Bohužiaľ z nej vypadol až v poslednom kole Raikkonen ktorému sa odtrhlo koleso. Je to podobná situácia ako spred pár rokov v Barcelone, kde Hakkinenovy tiez v poslednom kole monopost vypovedal službu. No ale teraz ku komentovaniu. Ako ste si mohli všimnúť, predošlá veľká cena monaka nie je spravená... z jednoduchého dôvodu - Jirko Malchárek nekomentoval, a pravdu povediac, bolo to tak lepšie. Konečne sa vrátil a tak mame k dispozícii opäť množstvo bludov a vtipných hlášok na ktorých sa môžeme z chuti zasmiať.
Je všeobecne známe že Jirko nevie poriadne po slovensky, po anglicky ani nehovoriac. Dnes ma ale tá jeho výslovnosť vytočila poriadne. Podľa Jirka sa totiž počasie meria nejakým systémom "DŽÍ PÍ SÍ" ... no ak má Jirko prístup do nejakých tajných laboratórii tak všetko je možné, ale najskor asi myslel technológiu GPS. Ďalej také veci ako "zástavka v boxoch" a "džejsn batn" ani nebudem spomínať lebo budem vypadať otrepane. Jirko - pritakávač amatér a kvázipretekár v jednej osobe ktorý si nekúpil ani miesto v Minardi, podľa ktorého sa v F1 nekupujú miesta ako na kolotoči, ale všetko je to otázka šikovnosti každého pilota.... si bude mliet vždy len svoje pričom nevníma ani dianie na trati. Ak si všimnete dvojicu na RTL tak oni si niekedy aj odporujú, resp. opravujú sa navzájom ak sa niečo vyskytne, alebo jeden sa postaví napr. na stranu fanúšikov a další na stranu pretekárov... na markíze ani náznak toho. Jeden povie totálnu debilinu a ten druhý mu to ešte potvrdí. Divákovy markízy potom môžu tiecť nervy z takej amatérskej dvojice.
http://www.malcharek.wz.cz/?page=hlody.php