Maturita
-
TUCERO_SVK
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Maturita
prejsť prejdeš ale to vysvedčenie nebude pekné pokiaľ sa nezačneš viac snažiť.
Neviete ako to býva napríklad z témami slohov, či už svk/eng - či sa dajú zohnať pred maturou nejaké to obdobie, alebo je to všetko riadne utajované a nedá sa to zistiť
nie nedá sa to zistiť. Ale určite pred maturitami bude plno "zaručených" tém.
Je toho tu ozaj mnoho popisaneho a hladat sa mi nechce tak ak vam to nebude vadit spytam sa v novom prispevku.
Mate pre mna nejaky typ z ktorej stranky je najlepsie sa ucit maturitne temy? Je toho viac a ja neviem ktora moznost je najlepsia... Kde najdem to co fakt potrebujem pre maturitu?
Mate pre mna nejaky typ z ktorej stranky je najlepsie sa ucit maturitne temy? Je toho viac a ja neviem ktora moznost je najlepsia... Kde najdem to co fakt potrebujem pre maturitu?
Ja keď som minulý rok maturoval, tak nám každý učiteľ z každého predmetu z ktorého sme maturovali dal okruhy otázok a toto všetko sme potom celý 4. ročník opakovali + sme si pozháňali vypracované maturitné témy od predošlých maturantov. Takže sme mali všetko, z čoho sa maturovalo a všetko sme sa mohli naučiť a nebol žiadny problém. Neviem, teda ako to máte vy, ale u vás to asi také jednoduché nebude, keďže si hľadáš na nete stránky, z ktorých sa chceš učiť na maturu.eNeS napísal:Je toho tu ozaj mnoho popisaneho a hladat sa mi nechce tak ak vam to nebude vadit spytam sa v novom prispevku.
napriklad na metoo najdes (online) nahravky obsahov dieleNeS napísal:Je toho tu ozaj mnoho popisaneho a hladat sa mi nechce tak ak vam to nebude vadit spytam sa v novom prispevku.
TU najdes minulorocne testy
TU najdes nejake materialy
v zasade vsak UTFG, najdes mnoho veci, ale treba dbat aj na vyber zdroja, niekde najdes popisane aj riadne zvasty, takze na to si daj pozor
Ved prave oto mi ide... zistit kde sa nenachadzaju zvasty, chcem sa zradnym zdrojom vyhnut....
No myslím, že práve tie obsahy diel sa na literatúre najmenej skúšajú. Pri ústnej odpovedi s ahlavne dbá na to, aby si vedel niečo porozprávať o situácii v tom ktorom období, jej vplyve na literatúru, vymenovať autorov, ktorí v tom období tvorili, smery, ktoré sa hlavne rozvíjali a pod. Aspoň u nás rapotanie obsahov neobstálo. Učiteľky skôr zaujímal ten "background" okolo toho, čo priniesli najvýznamnejšie diela, ich idey atď.
Takže skôr by som sa zameral na to vedieť aj niečo o jednotlivých obdobiach povedať.
Takže skôr by som sa zameral na to vedieť aj niečo o jednotlivých obdobiach povedať.
u nas bolo dost podstatne vediet nejaky ten obsah, kedze sa pytali na konkretne znaky daneho obdobia v tom-ktorom diele a ked o obsahu netusis, tak sa z toho velmi nevymotas
taktiez sa da na zaklade diela vydedukovat aj co-to o danom obdobi a podobne, cize pre mna boli tie nahravky velkou pomockou
-
D_I_C_K
Light Professional
Maturanti ste už pripravení alebo ešte sa len idete začať učiť..??
akurat vcera som si zacal robit testy
planujem si este nieco zo sj a anj zopakovat, myslim ze tieto dva tyzdne budu nato stacit
Mám otázku: z tejto písomnej časti sa do nejakého výsledného percentilu započítava aj známka zo slohu (ako zo sj, tak aj z ang).
Kdesi som započul, že známky zo slohov sa neberú do úvahy, čo sa mi nechce zdať.
Kdesi som započul, že známky zo slohov sa neberú do úvahy, čo sa mi nechce zdať.
Samozrejme. Inak by bolo pisanie slohu zrejme zbytocne.
Napises testy (externa forma), dalej sloh, (interna forma) a kazde mas ohodnotene, podla vyslednych % si potom urcia na aku uspesnost si spravil...
Napises testy (externa forma), dalej sloh, (interna forma) a kazde mas ohodnotene, podla vyslednych % si potom urcia na aku uspesnost si spravil...
No predpokladám, že sa to asi nezmenilo, ale pred 2 rokmi sa do percentilu z externej časti maturity sloh nezapočítaval. Výsledky budeš mať samostatne - tzn. percentuálne vyjadrenie získaného počtu bodov z písomnej časti, k tomu prislúchajúci percentil a počet percent zo slohu. Takisto aj na cudzom jazyku...hughito napísal:Mám otázku: z tejto písomnej časti sa do nejakého výsledného percentilu započítava aj známka zo slohu (ako zo sj, tak aj z ang).
Takže sa to do úvahy berie tak, že budeš vedieť, koľko si z toho slohu mal percent
OK, takže je to rozdelené a berú sa obdiva výsledky.
Áno, jednotlivé výsledky sú na sebe nezávislé...
Druhá vec ale je, že tú písomnú maturitu som po škole zatiaľ nikdy nikde nepotreboval
Ale aj tak azda nikomu nebude na škodu, keď to spraví dobre.
Akože si ju nikdy nikde nepotreboval ? Kde sa to vlastne píše a posiela ? Je to aj v maturitnom vysvedčení, ktoré sa posiela na VŠ ?Muffi napísal:Druhá vec ale je, že tú písomnú maturitu som po škole zatiaľ nikdy nikde nepotrebovalAle aj tak azda nikomu nebude na škodu, keď to spraví dobre.
-
D_I_C_K
Light Professional
Myslel tým to že v živote to je každému jedno či ju máš alebo nie....teda nie či ju máš ale aké známky z nej mas....
Ja chcem chvalabohu aspon najhorše na 3 dat..a pisomne najradsej na 2 teras...teda neviem koľko to je tých zasraných percent...
Ja chcem chvalabohu aspon najhorše na 3 dat..a pisomne najradsej na 2 teras...teda neviem koľko to je tých zasraných percent...
No za 2 tyzdne to tu je
Pisomne snad dame. Najviac sa bojim ustnych, to bude.
Zacali ste sa uz ucit? Ja som planoval po vianocnych prazdninach zacat SJL, a zacal Marec a kukol som si asi 2 temy
, ste natom podobne?
Zacali ste sa uz ucit? Ja som planoval po vianocnych prazdninach zacat SJL, a zacal Marec a kukol som si asi 2 temy