Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
TUCERO_SVK
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Maturita

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

prejsť prejdeš ale to vysvedčenie nebude pekné pokiaľ sa nezačneš viac snažiť.
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Neviete ako to býva napríklad z témami slohov, či už svk/eng - či sa dajú zohnať pred maturou nejaké to obdobie, alebo je to všetko riadne utajované a nedá sa to zistiť
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

nie nedá sa to zistiť. Ale určite pred maturitami bude plno "zaručených" tém.
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Je toho tu ozaj mnoho popisaneho a hladat sa mi nechce tak ak vam to nebude vadit spytam sa v novom prispevku.

Mate pre mna nejaky typ z ktorej stranky je najlepsie sa ucit maturitne temy? Je toho viac a ja neviem ktora moznost je najlepsia... Kde najdem to co fakt potrebujem pre maturitu? :roll:
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

eNeS napísal:Je toho tu ozaj mnoho popisaneho a hladat sa mi nechce tak ak vam to nebude vadit spytam sa v novom prispevku.

Mate pre mna nejaky typ z ktorej stranky je najlepsie sa ucit maturitne temy? Je toho viac a ja neviem ktora moznost je najlepsia... Kde najdem to co fakt potrebujem pre maturitu? :roll:
Ja keď som minulý rok maturoval, tak nám každý učiteľ z každého predmetu z ktorého sme maturovali dal okruhy otázok a toto všetko sme potom celý 4. ročník opakovali + sme si pozháňali vypracované maturitné témy od predošlých maturantov. Takže sme mali všetko, z čoho sa maturovalo a všetko sme sa mohli naučiť a nebol žiadny problém. Neviem, teda ako to máte vy, ale u vás to asi také jednoduché nebude, keďže si hľadáš na nete stránky, z ktorých sa chceš učiť na maturu.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

eNeS napísal:Je toho tu ozaj mnoho popisaneho a hladat sa mi nechce tak ak vam to nebude vadit spytam sa v novom prispevku.

napriklad na metoo najdes (online) nahravky obsahov diel
TU najdes minulorocne testy
TU najdes nejake materialy

v zasade vsak UTFG, najdes mnoho veci, ale treba dbat aj na vyber zdroja, niekde najdes popisane aj riadne zvasty, takze na to si daj pozor
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Ved prave oto mi ide... zistit kde sa nenachadzaju zvasty, chcem sa zradnym zdrojom vyhnut....
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No myslím, že práve tie obsahy diel sa na literatúre najmenej skúšajú. Pri ústnej odpovedi s ahlavne dbá na to, aby si vedel niečo porozprávať o situácii v tom ktorom období, jej vplyve na literatúru, vymenovať autorov, ktorí v tom období tvorili, smery, ktoré sa hlavne rozvíjali a pod. Aspoň u nás rapotanie obsahov neobstálo. Učiteľky skôr zaujímal ten "background" okolo toho, čo priniesli najvýznamnejšie diela, ich idey atď.

Takže skôr by som sa zameral na to vedieť aj niečo o jednotlivých obdobiach povedať.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

u nas bolo dost podstatne vediet nejaky ten obsah, kedze sa pytali na konkretne znaky daneho obdobia v tom-ktorom diele a ked o obsahu netusis, tak sa z toho velmi nevymotas :) taktiez sa da na zaklade diela vydedukovat aj co-to o danom obdobi a podobne, cize pre mna boli tie nahravky velkou pomockou
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

Maturanti ste už pripravení alebo ešte sa len idete začať učiť..??
roman3338
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa roman3338 »

akurat vcera som si zacal robit testy :) planujem si este nieco zo sj a anj zopakovat, myslim ze tieto dva tyzdne budu nato stacit
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mám otázku: z tejto písomnej časti sa do nejakého výsledného percentilu započítava aj známka zo slohu (ako zo sj, tak aj z ang).

Kdesi som započul, že známky zo slohov sa neberú do úvahy, čo sa mi nechce zdať.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Samozrejme. Inak by bolo pisanie slohu zrejme zbytocne. :)
Napises testy (externa forma), dalej sloh, (interna forma) a kazde mas ohodnotene, podla vyslednych % si potom urcia na aku uspesnost si spravil...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Mám otázku: z tejto písomnej časti sa do nejakého výsledného percentilu započítava aj známka zo slohu (ako zo sj, tak aj z ang).

Kdesi som započul, že známky zo slohov sa neberú do úvahy, čo sa mi nechce zdať.
No predpokladám, že sa to asi nezmenilo, ale pred 2 rokmi sa do percentilu z externej časti maturity sloh nezapočítaval. Výsledky budeš mať samostatne - tzn. percentuálne vyjadrenie získaného počtu bodov z písomnej časti, k tomu prislúchajúci percentil a počet percent zo slohu. Takisto aj na cudzom jazyku...

Takže sa to do úvahy berie tak, že budeš vedieť, koľko si z toho slohu mal percent :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

OK, takže je to rozdelené a berú sa obdiva výsledky.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Áno, jednotlivé výsledky sú na sebe nezávislé...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Druhá vec ale je, že tú písomnú maturitu som po škole zatiaľ nikdy nikde nepotreboval :-D Ale aj tak azda nikomu nebude na škodu, keď to spraví dobre.
hughito
Redeemer
Redeemer

Muffi napísal:Druhá vec ale je, že tú písomnú maturitu som po škole zatiaľ nikdy nikde nepotreboval :-D Ale aj tak azda nikomu nebude na škodu, keď to spraví dobre.
Akože si ju nikdy nikde nepotreboval ? Kde sa to vlastne píše a posiela ? Je to aj v maturitnom vysvedčení, ktoré sa posiela na VŠ ?
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

Myslel tým to že v živote to je každému jedno či ju máš alebo nie....teda nie či ju máš ale aké známky z nej mas....

Ja chcem chvalabohu aspon najhorše na 3 dat..a pisomne najradsej na 2 teras...teda neviem koľko to je tých zasraných percent...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No za 2 tyzdne to tu je :( Pisomne snad dame. Najviac sa bojim ustnych, to bude.

Zacali ste sa uz ucit? Ja som planoval po vianocnych prazdninach zacat SJL, a zacal Marec a kukol som si asi 2 temy :-D, ste natom podobne?
Napísať odpoveď